• 9.375.219 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Zuid-Afrika

Geregisseerd door: Darrell Roodt

Met onder meer: Bridget Moynahan, Peter Weller en Carly Schroeder

Plot Prey

"Out here, you're the endangered species..."

De Amerikaanse familie Newman gaan op vakantie naar Afrika. Ze denken een gezellige en avontuurlijke vakantie te beleven. Dit verandert al gauw in een nachtmerrie als ze gestalkt worden door wilde leeuwen die levensgevaarlijk voor hen zijn.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Een middelmatige horrofilm, dat ook nog probeert een beetje familiedrama erin te brengen. Bij vlagen zeer spannend, af en toe goor maar meer dan eens komen er van die domme horrorclichés in voor om de spanning kunstmatig op te krikken, dat had voor mij niet gehoeven. 2 sterren, niet echt slecht maar ik hoef de film niet nog eens te zien.

avatar van Film Pegasus

Cujo in Afrika. De film is niet echt speciaal, maar past wel in het rijtje van Anaconda, Lake Placid, Piranha, Killer Bees, Alligator, Arachnid en noem maar op. Een film dus met een killer die eigenlijk wel goed in beeld is gebracht. Niet overdreven effects (enkel de aanvallen zijn wat nep) maar mooie beelden van de leeuwen. Jammer dat er niet meer diepgang in het script zat en die blonde dochter had ook gespeeld moeten worden door iemand die WEL kon acteren. Toch nog leuk om te zien maar vooral voor de liefhebbers. 2.5 sterren

avatar van FillumGek

FillumGek

Een matige film die afgezien van een paar stomme dingen behoorlijk realistisch is. Er wordt gespeeld met angst die zomaar eens werkelijkheid zou kunnen worden. Gelukkig is er rustig aan gedaan met de special effects en oogde het allemaal wel geloofwaardig. Opluchting was ook dat de leeuwen niet gemuteerd waren of iets dergelijks, net zoals de schapen in Black Sheep. Allemaal behoorlijk echt dus.

Helaas houdt het daar op bij de pluspunten. Verder hangt de hele film aan elkaar door clichés ( stiefmoeder en dochter liggen elkaar niet, maar groeien dichter na elkaar toe - stoere meneer in het verhaal gaat dood - heldin overleeft een explosie op een meter afstand!! etc) Dag geloofwaardigheid. Verder was er te weinig horror en zaten er wat saaie momenten in. Een filmpje om een keer te zien, maar die te weinig interessants bevat voor een tweede kijkbeurt.

avatar van 606

Super natuur en mooie beesten.

Acteren was ok en leuk om peter weller weer eens te zien.

avatar van Metalfist

Metalfist

Out here, you're the endangered species...

Deze Prey leek me weer eens wat anders dan de meeste horror films. Geen seriemoordenaar of geflipte zot maar gewoon een paar leeuwen die de boel wat komen verzieken. Sloeg me dat tegen.

Het begin is nog aardig en vooral de leeuwen zien er zeer mooi uit maar wat verschrikkelijk hard stoort is ten eerste al de dochter. Wat een irritante trut is me dat zeg. Als ik haar stiefvader was had ik ze al lang voor die leeuwen gesmeten. Ten tweede is de rest van de familie nu ook niet echt van een hoog niveau te noemen.

En vanaf dan begint ook heel de geloofwaardigheid te verdwijnen. Wanneer de dochter de sleutels filmt liggen ze op misschien 2-3 meter afstand maar wanneer die moeder ze gaat halen moet ze bijna een kilometer lopen om terug te geraken! Ook hoe de moeder een explosie overleeft zonder een schrammetje op te lopen terwijl ze bijna nog in de auto zit is te dom voor woorden. Vergeet dan ook niet het stuk waar ze aan de sleutels geraken en in plaats van gecontroleerd weg te rijden begint ze te freaken en slaagt ze erin om op een vlak stuk met haar auto in de put te geraken Nee wacht, soms was het een vlak stuk maar andere keren was het precies de Hymalaya waar ze op reden.

Prey is een film om snel te vergeten en ben dan ook blij dat ik hem gratis heb gekregen. Speciaal voor de mooie beesten geef ik nog 1*

avatar van xxc

xxc

Films met dieren heb ik altijd al mooi gevonden..

Het gaan dan toch een beetje om de natuur die eens een keer 'boven' de mens wil staan. Wetend dat wij misschien helemaal niet de meest gevaarlijke 'dieren' op de wereld zijn. Rogue bijvoorbeeld, rond dezelfde trend, vond ik ook erg goed.

Ja dit verhaaltje is natuurlijk wel ontzettend voorspelbaar, maar dat wil voor mij absoluut niet zeggen dat ik het een slechte film vind. Sterker nog, vind hem erg goed!

Bijna 1,5 uur draait de film erom dat ze in die safari auto zitten en dat ze 'omsingeld' zijn door tijgers. Ik kon me eigen goed genoeg inbeelden dat ik daar in die auto zit en kreeg toch wel ff de kriebels.

Bridget moynahan. Een ontzettend mooie vrouw als je het mij vraagt. Ik zie haar wel graag acteren. Ook het blonde dochtertje, tevens bekend van Mean Creek, acteert totaal niet slecht.

Ja, mooi filmpje. Er zijn betere films met 'killerdieren' maar deze komt daar toch niet veel onder.

avatar van Combustibility

Combustibility

Het verhaal sprak mij aan, maar na deze film te bekeken te hebben heb ik maar een woord over: 'irritant'. Eigenlijk zou ik er twee woorden van moeten maken 'Verschrikkelijk irritant'.

De leeuw zit boven op de auto, laten we lekker met zijn allen door blijven schreeuwen en ons echt als prooi gedragen!. Dat kleine jochie is ook niet al te snugger 'Wat is er met onze gids gebeurd?? Nadat ie voor z'n ogen opgevreten is door leeuwen en mee gesleurd is - dat jochie is echt wel oud genoeg om dat te beseffen. Ach, doet dat jochie zijn stiefmoeder eer aan laat ik even lekker met VOL GAS door het gebied heen rijden zonder enig idee te hebben waar ik heen rijd en laat ik VOORAL van het pad af gaan, niet remmen en ons lekker vast zetten!. Dan heb je nog dat irritante puberale tienerfiguur die natuurlijk overal tegen in gaat - 'Bepaal jij dat?!?!?!' - Ow, ow wat mis ik mijn moedertje!.

Natuurlijk gaan ze pas beginnen met zoeken na bijna een dag!. Terwijl die gidsen binnen zoveel tijd toch wel weer terug zijn. Vervolgens komen ze stropers tegen. Ze vragen dan om water. Een van deze gasten is dan nog zo vriendelijk om dat irritante puberkind d'r heen te brengen, gaat ze vervolgens zeiken dat ze wat nodig heeft om het water in mee te nemen. Je weet toch verdomme dat je om water ging vragen? Waarom neem je dan je fles niet mee? En dan vervolgens bij de auto nog een zo'n ding uit dr klauwen laten vallen. Oh ja, volgens mij word ter altijd verteld in elke survival programma dat je juist niet water uit een poeltje moet drinken, maar alleen stromend water. Met de regen stort bui, hou die fles gewoon buiten het raam, zoveel regen viel er..

Nee, dit is echt een verschrikkelijke film. Natuurlijk zijn er wel vaker films die irritant of totaal niet realistisch zijn, maar hier kon ik me echt niet mee vermaken.

avatar van ibendb

ibendb

Prey...

Matige film met oppervlakkige personages: De dochter wil geen stiefmoeder en maakt voortdurend ruzie, de stiefmoeder wil een kans,...

Het acteerwerk is ook niet om naar huis te schrijven. Oftwel reageerden ze te mild, oftewel was het te overdreven. Ze kwamen niet geloofwaardig over. Vraagje: Wat is er met die pupillen van de leeuwen?

Slecht. 2.5*

avatar van K. V.

K. V.

'k Vond het geen misse film, hij is niet super goed, maar ook niet slecht. Zo een om eens te huren of eens op tv te bekijken.

Op het voorblad staat er op waar gebeurde feiten gebaseerd, maar heb toch wel wat m'n twijfels. Zou toch niet graag in hun situatie geweest zijn.

avatar van arno74

arno74

Héél slecht. Ik zou eigenlijk niet eens één ding kunnen opnoemen dat goed is aan deze film, behalve dan de fragmenten die uit natuurfilms lijken te zijn gejat en in deze film zijn gemonteerd.

Er zit volgens mijn geen grammetje realisme in, het verloop is volstrekt ongeloofwaardig en absurd. Niemand is zo dom als de personages uit deze film.

Verder dan inhoudelijk is het ook qua beelden, special effects, dialogen, acteerprestaties en dergelijke vér onder de maat.

Deze Zuid-Afrikaanse regisseur heeft behoorlijk wat films gemaakt, inclusief andere "juweeltjes" zoals Dracula 3000, die nóg slechter scoren dan deze.

avatar van blurp194

blurp194

Een weekje of wat geleden had ik The Ghost and the Darkness (1996) herzien, en ik dacht 'laat ik eens wat meer films over die twee leeuwen opzoeken'. En ergens (wikipedia denk ik?) werd deze genoemd, als gebaseerd op of geinspireerd door hetzelfde boek.

Nou die inspiratie blijkt dan ongeveer op te houden bij dat het ook hier twee leeuwen zijn. Verder is het een slaapverwekkende verzameling cliches, waarbij zelfs de prachtige natuur in de omgeving nauwelijks gebruikt wordt. Flauwe boel, niet de moeite waard.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Dat deze film, zo laag scoort, is mij een raadsel.

Maar goed wat zegt dat, 280 stemmen ongeveer, op zoveel kijkers, met zoveel mensen.

Een fantastische, film waarop je van het puntje van je stoel zit.

Waarin je meeleeft, als men in zo situatie beland.

Geweldige spelers, een zeer verassende steengoede film.

avatar van Black Math

Black Math

Na twee Lion King films gezien te hebben had mijn vriendin nog niet genoeg leeuwen gezien en stelde dus voor deze film te zien.

Tja, wat valt erover te zeggen. Het is duidelijk low budget, maar weet dat niet met originaliteit te compenseren, waardoor er weinig overblijft. Het plot is natuurlijk onzinnig als je maar iets van leeuwen af weet, sommige scènes deden me een beetje denken aan Jurassic Park, maar dan met leeuwen, de actiescènes zien er barslecht uit, want men schudt gewoon flink met een camera zodat er veel gesuggereerd wordt, maar je niets ziet, kortom een goedkope truc om het gebrek aan budget te maskeren. En natuurlijk is de afloop van te voren voorspelbaar, inclusief wie het overleefd en wie niet: de familie overleefd, alle andere personages gaan dood. Erg veilige keuzes en dus weinig origineel.

Kortom, dit stelt weinig voor en men doet er goed aan deze safari over te slaan. 0,5*.

avatar van jordandejong

jordandejong

Prima kijkvoer in het verder vaak niet al te beste 'killer animal' subgenre.

Vooral het eerste halfuur is behoorlijk sterk. Mooie locatie en goed camerawerk waardoor de leeuwen behoorlijk dreigend worden neergezet. We krijgen (ook tijdens actiescenes) veelal echte leeuwen in actie te zien (echte dieren dus, dat is opzich al een verademing in dit subgenre) en de momenten dat er wel CGI wordt gebruikt is deze overtuigend (zeker als je nagaat dat ook 'Prey' toch alweer 14 jaar oud is).

Af en toe is het iets te voorspelbaar en zoetsappig, en dat weerhoud me er ook van om een bredere voldoende te geven, maar over het algemeen is Prey een geslaagde film die genoeg biedt voor een avondje bankhangen.

avatar van JollyMira

JollyMira

Best een goede film,terwijl hij veelal in de auto afspeelde.Spannend van het begin tot het einde.