• 9.374.489 stemmen

Met onder meer: David Morrissey, Ben Chaplin en Emily Watson

Releasedatum: 14 februari 2008

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot The Water Horse

"How Do You Keep A Secret This Big?"

Een eenzaam jongetje vindt een mysterieus ei, waarin een vreemd schepsel uit de Schotse mythologie blijkt te zitten. Nieuwsgierig gaat hij op zoek naar de herkomst van het watermonster.

Angus MacMorrow

Sgnt. Walker

Jock McGowan

avatar van egelhunter

egelhunter

heel leuk voor kinderen. Erg mooi gemaakt. Lijkt een beetje op Free Willy. Alleen de begintitel beetje raar.... gebasseerd op een waar gebeurd verhaal. jaja.... 3*

avatar van Explosive

Explosive

Mooie film. Niet alleen voor kinderen! Het verhaal is meer gebasseerd op het monster van Lochness Mooie beelden, jammer dat het gedeelte van de 2e wereldoorlog erin verwerkt is, slaat nergens op! Maar verder vond ik deze film een aanrader voor de hele familie!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Leuke familiefilm, niet meer niet minder. Ook was het monster heel mooi in elkaar geknutseld!

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Zeer leuke familiefilm waarbij mijn zoontje van vier met open mond aan het kijken was zodat ik ook een beetje betoverd werd door de film.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Schitterende familiefilm waarbij de kleintjes met de mond open kijken. Mooi monster prachtige landschappen en een mooi meer in beeld gebracht. Prachtig, echt een aanrader voor jong en oud.

avatar van LuCos

LuCos

egelhunter schreef:

Ja, dat wil zeggen: Monster van Loch Ness

Er zijn bewijzen dat die geleefd heeft, dus mag je zeggen gebaseerd, dat wil dan niet zeggen dat het zo is gegaan natuurlijk...

Als je een film over dinosaurussen maakt kun je ook zeggen dat het gebasseerd is op een waardebeurt verhaal (zie Ice Age )

avatar van GGG

GGG

Gisteren gekeken met het hele gezin. Echt een prachtige film, goede acteerprestaties, prachtige landschappen, spanning en veel humor. Een aanrader...

avatar van flyer

flyer

Echt een hele leuke film voor het hele gezin

avatar van Legan

Legan

'Dankzij' de reclame eromheen, waren de verwachtingen omtrent deze film laag maar uiteindelijk bleek het een prima film te zijn.

Het blijft natuurlijk een familiefilm, maar gelukkig is het totaal niet kinderachtig als bijvoorbeeld Narnia en (in mindere mate) Spiderwick (met zijn veel betere effecten). Toch vond ik de shift in de tweede helft richting actie een beetje tever doorgeschoten waardoor het 'familiefilm' idee naar de achtergrond ging.

Verder mist de film wat sfeer en authenticiteit, veroorzaakt door de matige decors en aankleding, en zijn de special effecten zozo. Waarschijnlijk beide de dupe van een 'laag' budget.

6.6 uit 10 (3,5*)

avatar van Skilgannon

Skilgannon

Vermakkelijke film en niet alleen voor kinderen. Mooi gemaakt en een goede verhaallijn

avatar van Gabbere

Gabbere

Ik kan het niet goed lezen op de poster. Is deze film van de makers van The Chronicles Of Narnia of het vervolg van The Chronicles of Narnia?

avatar van Legan

Legan

Gabbere schreef:

er staat: from walden media who brought you. Als ik het goed heb, zijn zij de producers van de gehele Narnia reeks, in samenwerking met Walt Disney.

avatar van rvh76

rvh76

leuke film niet alleen voor de kleintjes.........

avatar van Vangelis87

Vangelis87

Idd leuk voor jong en oud. Legende is mooi weergegeven in deze film 3,5*

avatar van Gabbere

Gabbere

Legan schreef:

Bedankt.

Ik vond het geen goede film. Ik ben het er toch niet mee eens dat deze film voor jong en oud is, want ik vond em toch vrij kinderachtig. Acteerwerk ben ik ook niet echt over te spreken. Special effects zijn zeker goed. Het lijkt tegenwoordig wel alsof het niets 'kost' die special effects. Toen in 1993 Steven Spielberg aankwam zetten met zijn Jurassic Park stond de hele wereld versteld van zijn special effects. Het wordt tegenwoordig ruimschoots geëvenaard, terwijl de films, het verhaal, de casts e.d., van tegenwoordig niet eens van A-kwaliteit zijn. Zo lijkt het.

avatar van tal1b

tal1b

verrassend goed gedaan, zeker de moeite waard

avatar van hub_011

hub_011

ik heb me eigen toch goed vermaakt met deze film deze is dus echt niet alleen iets voor de jongeren onder ons maar ook echt iets voor de volwassenen gewoon een topper met gewoon een goed verhaal.als je deze film kijkt zal je het waarschijnlijk met mij eens zijn!

avatar van soom

soom

Alex Etel zet als Angus een bijzonder sterke rol neer, klasse. Net als Josh Hutcherson, of toch niet zoals Josh Hutcherson, maar toch wel talent, zeg. De film zit vol met heerlijk vermakelijke scenes, en het einde is spetterend goed, en ook de manier waarop de film tot leven komt, aan het begin. Ben Chaplin is een tikkeltje minder dan ik hem had gezien in the Truth about Cats and Dogs.. Maar ondanks dat, blijft hij toch iets houden wat mij onweerstaanbaar in hem aantrekt. Maar ja, van wie zeg ik dat nu niet..

Fijne 3,5*. Ruime voldoende, het is hier en daar een beetje iets te gemaakt, dat wel.. Maar dat mag de pret niet drukken, en dat doet het ook niet.

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film.

Moeder iets te gemaakt onaardig.

Iedereen in deze film heeft een frustratie of een persoonlijkheids stoornis (zou dat Schots zijn?) maar toch een leuke film.

Prachtige beelden en mooie effecten.

avatar van bartje30

bartje30

Mooie film, die als je echt van fantasiefilms houdt een aanrader is. De onbekende cast acteerd goed, de special effects zijn het meerendeel van de film heel erg mooi (ik snap niet dat als ze al zo ver zijn de blue screen scenes niet beter kunnen maken) en het verhaal is leuk in elkaar gezet.

Leuke film voor jong en oud!!

avatar van chembrother

chembrother

Ik heb bij deze film heel vaak een bekend stukje uit andere films gezien, o.a. uit Eragon, Als je begrijpt wat ik bedoel, Free Willy, etc. Maar de film was toch zeker niet onaardig! Ik eindig bij 3* voor deze film.

avatar van mattjo

mattjo

brucecampbell schreef:

kan je zoontje van 4 wel tot 4 tellen haha (grapje hoor niet persoonlijk bedoelt )

avatar van Sjaako

Sjaako

Leuk hoor Free willy meets E.T.

Best wel van genoten en mooi in de tweede wereldoorlog-tijd geplaatst en overtuigende GCI.

avatar van RodneyS

RodneyS

Zeer vermakelijke familiefilm. Goede special effects ook wel!

avatar van blythefangirl

blythefangirl

Leuke film!

Het me erg vermaakt.

Helaas zag het ''monster'' er niet zo realistisch uit als bijv. de wezens in Narnia, maar niet slecht.

3 *

avatar van brucecampbell

brucecampbell

mattjo schreef:

?

avatar van smettipie

smettipie

film deed me denken aan free willy!!!!!!!

avatar van Waku

Waku

Met name de special effects rondom het kleine monstertje zaten prima inelkaar en zorgen voor vertederende momenten.

Verder is het verhaalt er om heen niet zo boeiend.

Alles draait eigenlijk om de relatie tussen het jongetje en het razendsnel opgroeiende monster.

Leuk vermaak.

avatar van Baklap

Baklap

heerlijke film, met een heerlijk engels (schots eigenlijk) karakter.. mooie plaatjes, mooie waterhorse en prachtige acteurs. Ik, de Mrs en de zoon hebben uitermate genoten van deze film. Een mooie 3,5.

avatar van missl

missl

ik weet niet waarom iedereen het hier over free willy heeft want het is echt een heel andere film. dan kan je ook wel zeggen dat deze film op titanic lijkt omdat er ook een boot in voorkomt. het verhaal is echt totaal anders, en dat het einde nou een beetje op dat van een andere film lijkt ach ja er zijn meerdere films die misschien gedeelten hebben wat op iets anders lijkt. deze film staat op zichzelf, geeft een soort mythe wel goed weer, maar was bij vlagen wel een beetje saai.
2 voor de plaatjes