Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: David Morrissey, Ben Chaplin en Emily Watson
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via NLZIET
Plot The Water Horse
"How Do You Keep A Secret This Big?"
Een eenzaam jongetje vindt een mysterieus ei, waarin een vreemd schepsel uit de Schotse mythologie blijkt te zitten. Nieuwsgierig gaat hij op zoek naar de herkomst van het watermonster.
Angus MacMorrow
Lt. Wormsley
Sgnt. Walker
Jock McGowan
Wheely5
Lekkere zaterdagavond film inderdaad. Lekker spannend voor de kids ook. (en toch stiekem op een dinsdagavond kijken he,.. ohhh !
guylopez93
leuke film maar er had iets meer in kunnen zitten want het was soms wat saai en minder vermakelijk
Kevin13
wist niet dat er nog een 3de Chronicles of Narnia uit was.
_Moonwalker
Erg leuke film over de meest bekende water monster in de wereld. Heb genoten van ieder minuut. Van mij mogen ze meer van zulke films maken.
skipy05
heel mooie film. ik heb er van het begin tot het einde van genoten. het verhaal zit heel goed in elkaar. het Water Horse is zeer mooi ontworpen. de speciale effects zijn hier heel goed gedaan.
Bitking
Ik heb hem gezien in cinema, ik vond hem gewoon niet goed.
Ik heb mij best verveeld. Ik geef het geen score, want ik denk dat ik eigelijk ook niet veel zin had om een film te kijken.
Nohands
Schitterende mooie familie film, mooi gemaakt en leuk verhaal!!!
Heb er echt van genoten, een aanrader !!!
etel
Grappige familiefilm inderdaad. Deed me op een gegeven moment ook een beetje denken aan Free Willy. Ach ja, niets is perfect
peruaansefilm
1 v.d beste familiefilms ooit gemaakt, echt leuke mooie film vooral voor de kids, prima gedaan! Geen opmerkingen , waarom deze geen Oscar heeft gekregen ? Joost mag het weten!
Superieur vermaak voor het hele gezin. Prachtig gerealiseerd, met fraai camerawerk, mooie locaties en een ijzersterke cast. De special effects zijn ook heel erg goed. Het verhaal is doeltreffend uitgewerkt en rijk aan detail. Zo dient een familiefilm te zijn: spannend, grappig, mysterieus en met het hart op de juiste plaats. Dikke aanrader.
Filmkriebel
Mooie film voor een 6 tot 12 jaren publiek. Hier krijg je de kinderen wel even mee stil.
Het verhaal herwerkt de mythe van de Loch Ness, en is een lieve en prikkelende film over de vriendschap tussen een jongen en het wezen. Hier en daar een onvolmaaktheid, maar daar zullen de kleintjes niet van wakker liggen. Gaan huren die toffe familiefilm met veel goede gevoelens ! Deed me nog het meest denken aan E.T.
hkoster16
wat kinderfilm??? ben 53 heb ook genoten van begin tot eind.
heb heel veel films gezien. was leuk. geen topper.
notorious_kim
De hele film heb ik het gevoel gehad dat ik naar een kruising van ET met Free Willy zat te kijken. Wat ik zeker niet erg vond, aangezien ik beide films wel schitterend vind.
Ik had schrik om deze film te bekijken, fantasys zijn altijd een beetje gevaarlijk, het moet echt goed uitgewerkt zijn, niet te digitaal, ... Daarmee gewacht tot ze deze op prime speelden en hem opgenomen. Wat ik te zien kreeg was een aangename verassing. Een mooi opgebouwd verhaaltje, welliswaar hoog voorspelbaar, maar dat kon me eigenlijk niet schelen.
Ondanks dat het een kinderfilm is, zit er voldoende aspecten in om ook volwassenen te boeien. De verhaallijnen zijn goed uitgewerkt en de connectie tussen de personages zittten goed.
Mooie acteerprestaties! Mooie inbeeldzetting van landschap en niet overdreven digitaal, ik denk dat enkel en alleen het waterhorse digitaal is (of enkel dat viel een beetje op, maar dat kan niet anders).
Het was leuk om eens een versie van het Loch Ness monster en het verhaal er rond te bekijken, dit was voor mij de eerste keer.
Zeer leuke film die ongetwijfeld een plaatsje in mijn dvdkast krijgt!
aburex
Heel mooie film, war ik van begin tot het einde heb van genoten. Ik ben dan al wel geen tiener meer, maar ik kan zulke films toch wel appreciëren. Hij is bovendien erg goed gemaakt en het jongetje (uit "Millions") acteert prachtig
sander.h
Inderdaad een hele mooie film. Sowieso de beelden van de Schotse (Nieuw-Zeelandse??) omgeving zijn prachtig, maar ook het beest zelf ziet er prima uit. Daarnaast zijn de acteerprestaties (met name van de kleine Angus) dik in orde. Aanrader!
hatebreeder
vrij aardige film! redelijk goed acteerwerk en mooie beelden! 3,5 ster
chanel34
Ik heb hem gezien in cinema, ik vond hem gewoon niet goed.
waarom geef je 'm dan een 3.5?????
LRobert
Heb me der erg mee vermaakt.
En de drama was redelijk goed gespeeld
Marissa87
In veel reacties hieronder wordt gesproken over een 'kinderfilm'. Oke, het valt onder het genre familiefilm, maar ik heb de film met 7 andere volwassenen gekeken en we zaten allemaal muisstil aan onze stoel gekluisterd.
Ik vind het echt een prachtige film!!! Nou moet ik erbij zeggen dat ik een superfan ben van landen als Ierland en Schotland.... De natuur speelt dan ook een grote rol in de film, geweldig! In combinatie met de mooie muziek erbij en ik was helemaal om!
*Thijs*
Deze film gisteren gezien.
De SFX waren boven verwachting.
Acteerprestaties waren boven verwachting.
Kortom: film was boven verwachting. Heb me er goed mee vermaakt, nergens aan gestoord (zelfs niet aan het Free Willy einde. Ja, een film die ik nog weleens zal herzien. 4*
robinb
Sterke familiefilm met hele mooie beelden en settings. Het monster zelf vond ik wat tegenvallen, leek wel heel veel om Nimrod uit die sf serie.
Maar genoeg humor en actie om te blijven boeien. Er mooie locaties en goed acteerwerk.
prima voor tussendoor. 3.5 ster
Delta65
Hele leuke film, maar ik vind Emily Watson een hele vervelende actrice. Haar ogen staan altijd in dezelfde stand en ze knippert niet met dr ogen. Erg irritant mens.
systemofadown.be
Heel erg mooie film, heb hem voor een mooi prijsje op bluray binnen gehaald en de beelden van de schotse meren zijn echt prachtig! Het "waterpaard" is heel erg mooi uitgewerkt! Over het verhaal lijkt het inderdaad alsof het al eens eerder is verteld, maar dat speelt voor deze "feel good" film helemaal geen rol! Zeker een aanrader! 4*
Aandoenlijk beestje.
Standaard familiefilm waarbij voorspelbaarheid hoog in het vaandel staat. Het beestje is, als pasgeborene, aandoenlijk en er wordt niet slecht geacteerd. Veel houdt het echter niet over en de film is bij tijden mierzoet.
Doorsnee.
Imperial Figure
Lekker wegkijk filmpje, deed me erg aan free willy en how to train your dragon denken.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Pink Floyd: Live at Pompeii

Le Renard et l'Enfant
Drama / Familie, 2007

Wish You Were Here
Drama, 1987
schotlandtweede wereldoorloggebaseerd op een kinderboekgiant egg loch ness monsterjaren 40lake monster