Genre: Familie / Actie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 24 juli 1986
Bekijk via Viaplay
Plot The Karate Kid Part II
"This time, the combat is real."
Daniel reist samen met zijn leraar Miyagi naar Okinawa om daar Miyagi's op sterven liggende vader te bezoeken. Tijdens zijn verblijf in z'n geboorteland wordt Miyagi weer geconfronteerd met zijn aartsvijand en de nog altijd aanwezige vete tussen hen. Daniel leert veel over de oude Japanse tradities en de erecodes, wanneer ook hij verwikkeld raakt in deze vendetta.
- Trailer (YouTube)
- The Karate Kid, Part II (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Dutch
Jimmy
FisherKing
Slechter dan het origineel :
: never put passion before principle. Even if win, you lose. ...zucht...
bennie jolink
Pat Morita is wel the bomb natuurlijk. Ralph Macchio heeft een toffe hoofdband.
damon
Vond het (in tegenstelling tot anderen) heel leuk. Ben zoiezo een karate kid-fan pur-sang! Vooral het laatste gevecht en de soundtrack rulen!
John Doe
Hahaha, een ononderbouwde 2,5 sterren. Geen coole film btw, anders gaf ik 'm uiteraard 5 sterren, daar doe ik even makkelijk over.
Derkje
Te goed voor de flop100, eerlijk gezegd. Vergelijk het eens met films die hoogstaande acteurs als Britney Spears, The Spice Girls en Madonna bevatten. 3 sterren.
damon
het probleem is dat veel mensen deze deel hebben gezien lang geleden
en DENKEN dat ie slecht was.......maar als je de film vergelijkt met andere zal je zien dat deze film gemiddeld 2.5* verdient
tess
Leuk filmpje. Allemaal wel heel dramatisch, natuurlijk, maar doet voor mij niet veel onder voor deel 1. Ook deze blijft leuk!
kArIzMa_TuRk
deel 1 was wel leuk, deel 2 en 3 is weer wat minder. krijgt een 3* want was toch wel vermakelijk.
zwibberpiff
Het verbaast me dat iedereen dit zo'n slechte film vindt. Ik vond hem geweldig. Gelukkig verschillen smaken. Ik denk dat ik gewoon raar ben.
SpaghettiWestern
marich
je mag deze film gewoon mooi vinden en je niet laten beinvloeden wat de grijze massa vindt.
Ik vond hem gewoon goed. 3.5***
Flipman
't Schijnt dat ik ook ooit 't eerstde deel heb gezien, gelukkig kan ik me er weinig (lees: NIKS!!) van herinneren.
Travolta_Jackson
Ik vond er geen bal aan. Ik hou niet echt van zulke films. Ook door die idiote uitspraken van die ouwe vent.
Thomas83
Deze vond ik eigenlijk ook beter dan deel I. Ik heb deze als kind echt zo ontzettend vaak gezien. Blijft een vermakelijke film. Niet goed, maar met een iets beter in elkaar stekend verhaal en een betere bad guy met vechtscenes die er ook wat beter uitzien.
Edit: Net die scene gekeken aan het begin met de boosaardige judoleraar en de autoruiten. Echt een klassieker, haha. Hoe die vent kijkt als hij door die ruiten heeft heen geslagen en zijn bebloede handen terughaalt. Vooral bij zijn tweede hand. Een geniaal stukje overacteren.
WB
Lang geleden 100x gezien en gister herzien. Eigenlijk best wel een slechte film zeg. De vechtscènes lijken op kussengevechten! Als Martial Arts liefhebber was de tevredenheid over de vechtscènes ver te zoeken. Het had veel beter gekund! Leuk als je jong en onwetend bent!
tommykonijn
Ai! Veel minder dan Deel 1 en dat vind ik jammer want ik had gehoopt dat deze nog Leuker zou zijn maar tevergeefs het is niet echt een Leuke Film maar wel soms nog Vermakelijk om te zien.
hellblazer93
Tjongejonge... Ik vind de karate kid films helemaal niet slecht hoor! Veel mensen zullen me nu misschien meer zo serieus nemen, maar dat ben ik wel. Dit is puur vermaak! Een matig verhaal, oke, maar de scenes zijn prima gefilmd en de muziek is ook niet slecht. De film is naar mijn mening ook slechter dan het eerste deel, maar dit is toch niet slecht!
3.5 *, zonder schaamte!
niethie
Wat mijn voorganger al zei, dit is helemaal geen slechte film, hij is iets minder dan de eerste maar ook hier valt weer genoeg plezier aan te beleven het gemiddelde is in ieder geval belachelijk laag. Daarnaast blijft het gewoon leuk om eens in de zoveel tijd de Karate Kid filmpjes eens te herzien alhoewel het hierna wel achteruit ging. Voor de rest gewoon een aardig avonturen filmpje waar je je niet bij hoeft te vervelen, leuk voor alle leeftijden. Het is echter alweer een tijd geleden dat ik ade serie gezien heb dus of mijn stem helemaal objectief is weet ik niet. Voorlopig-
3,5 sterren dan maar, ook hier zonder schaamte!
Dit verplichte vervolg op de bioscoophit bracht mogelijk nog meer geld in het laatje. Deze herhalingsoefening is niet slecht maar blijft net onder het niveau van deel een hangen: de magie is er een beetje van af. Gemiddeld.
finalman
vond deze film wel gezellig om te kijken, alsook jeugdsentiment. een 3.
film88888
Terug een serieus vermaak, maar het eerste deel is toch beter.
Ook wel een plus punt, dat de film gewoon vervolgt, en verder gaat op zijn voorganger, maar het verhaal van Daniel zijn treiner vond ik niet echt nodig, maar was wel leuk, maar toch is deze iets anders als de eerste film (Wat jammer toch is)
Terug ook leuke vechtscene's, en een bekende soundtrack.
Maar de eerste blijft gewoon beter.
Matig vervolg.
3,0
Nomak
De film gaat verder waar de vorige stopte. Het is geen slechte film, de film komt op momenten zelfs in de buurt van het niveau van het eerste deel.
Het verhaal speelt zich dit keer af in Okinawa, de geboorteplaats van Mr. Miyagi. Dat is goed voor de sfeer. Wel een beetje jammer dat iedereen daar Engels spreekt. Het zou natuurlijk beter zijn als er een taalbarrière was tussen Daniel en de plaatselijke bevolking.
De slechterik is toch wel indrukwekkend als je hem vergelijkt met Daniel. Het is dan ook jammer dat hij op het einde zo makkelijk verslagen wordt door Daniel.
Waar ik in de vorige film het einde erg sterk vond, was het hier het zwakste deel van de film.
Ook een vermelding voor de muziek die erg mooi is.
Weertenaar
Zelden heb ik zo'n plichtmatige film gezien: 2.00 (1.90)
Het begrip Karate Kid was 'booming' na het succesnummer uit '84, en dus kon een vervolg niet uitblijven om het succes nog eens flink te gelden te maken. Een foute insteek mijn inziens, want heel veel aandacht is er jammergenoeg niet aan deze film besteedt. Zelfs Avildsen weet zich maar mondjesmaat te onderscheiden. Met name het script is erg matig uitgewerkt. Er zit weinig lijn in, de eerste vijf minuten zijn een samenvatting van het origineel, hetgeen ik weliswaar een gedurfde, maar niet erg geslaagde actie vond en staat eigenlijk de hele film in het teken van het slotgevecht, dat er onherroepelijk moest gaan komen. Juist hierdoor is het verhaal gedurende de film zeer stuurloos, alsof men domweg aan het opvullen was om er een respectabele speeltijd uit te persen. Tja, als je op die manier te werk moet gaan dan komt het wel heel zuinig over en kan ik onmogelijk onder het begrip 'plichtmatig' uit.
Hoewel Macchio alweer 25 was in deze prent is het nog altijd een jongetje en dat sluit vervolgens weer perfect aan bij zijn acteerkunsten: kinderlijk. Hoewel ie opnieuw oprecht betrokken is bij de film en zijn personage wil het er op de een of andere manier maar niet uit komen. Talentloos heet het dan. Toch heeft hij er een carriere uit weten te persen in de filmwereld, in de kantlijn weliswaar, maar toch. Morita is een stuk minder dan in deel 1, waar dat aanligt is moeilijk aan te geven. De bijrollen voegen opnieuw weinig aan de film toe, om over de ondermaatse dialogen maar niet te beginnen.
Waar Avildsen het origineel nog aardig uit het slop wist te trekken lukt hem dat nu bij lange na niet. De regie hobbelt geruisloos mee met het stuurloze script en zelfs het slotgevecht weet de film niet te redden. Sterker nog, deze scene doet de prent eigenlijk totaal geen eer aan. Zeker niet in vergelijking met het origineel. Te geforceerd, te doorzichtig, te sfeerloos. Om er maar eens wat krachttermen uit te gooien. De redelijke opnamelocaties en het opnieuw verzorgde camerawerk (al wordt het niveau uit het origineel helaas nooit bereikt) maken nog enigszins iets goed, maar daartegenover staan de vele muziekcomposities die te pas en te onpas worden ingezet. Een onvoldoende is onontkoombaar, maar als ik de kleine plussen vervolgens ook nog eens afzet tegenover de grote minnen wordt het eigenlijk wel een heel triest verhaal voor The Karate Kid Part II. Overigens vindt ik het gemiddelde voor deze prent opnieuw opvallend laag, en wederom is er een groot verschil waarneembaar tussen het Moviemeter gemiddelde en Imdb. Benieuwd of dat ook het geval zal zijn met deeltje 3.
Script / Verhaal:................ 1,50

The Karate Kid Part III
1989

The Karate Kid
1984
Na het grote succes van Netflix-hitserie 'Cobra Kai' keren iconische acteurs terug in nieuwe 'Karate Kid'-film

Dead Poets Society

Crossroads
Muziek / Drama, 1986

Flodder
Komedie, 1986
japanunderdogvechtsportenkaratesportokinawavervolgwraakfeuddeath of fathertiener filmtienerjapanese woman self esteemmentor protégé relationshipjapanese familytyphoon thoughtfuljapanese girl reflectivetraditional cultureromantic rivaljapanese high school girljapanese traditionenemy turned friend sentimental