- Home
2,8 (430)
Gesproken taal: Nederlands en Engels
Releasedatum: 1 november 1991
Plot Intensive Care
Een beroemd chirurg (George Kennedy) raakt na een auto-ongeluk in coma. Hij ontwaakt zeven jaar later en begint, als een gruwelijk verminkt monster, aan een slachtpartij. Aan verpleger Peter (Koen Wauters) en zijn vriendin Amy (Nada van Nie) de onmogelijke taak hem te stoppen...
Dr. Bruckner
Steven
Hank
Shirley
bioscoopzaal
Het is inderdaad wel een kijkje waard, al was het maar omdat het een groot belabberd zootje is, van begin tot eind. Maar wel een vermakelijk zootje.
Het plot is vrijwel onbestaand, de acteerprestaties om te gillen en de ontknoping zo van de pot gerukt, dat geloof je niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo'n origineel einde van een slasher heb gezien. Ook het Engels van de cast aan het begin van de film is van een zeer bedenkelijk niveau, en het feit dat alle dokters in het ziekenhuis maar wat staan te hannessen met die apparatuur is ook niet erg geruststellend.
En dan hebben we het nog nieteens gehad over de ronduit knullige dialogen:
hij: "Zo ik ben er weer."
zij: "Waar kom je voor?"
hij: "Is dat niet duidelijk, dan?"
En in plaats van de kleren van elkaars lijf te rukken, pakken Nada en Koen saxofoon en gitaar en spelen ze samen met het irritante broertje een geïmproviseerd nummertje. Ik kwam niet meer bij!
Gelukkig waren de producers niet vergeten dat een goeie slasher minstens één stel tieten behoeft en krijgt Nada van Nie halverwege de film toch nog haar obligatory tit shot.
Jammergenoeg blijft het niet altijd even hilarisch en gebeurt er in de tweede helft van de film bijna helemaal niks. Zo zitten we bijvoorbeeld tien minuten te kijken naar Koen die op bed zit te relaxen en ondertussen een biertje drinkt. De scène was ongetwijfeld spannend bedoeld, maar mijn aandacht werd voortdurend afgeleid door zijn ronduit afschuwelijke trui.
Maar als de killer dan eindelijk aan zijn laatste slachtpartij begint, wordt het gelukkig weer een beetje leuk. Nada die de killer te lijf gaat met een boor bijvoorbeeld; of de onverklaarbare wederopstanding van Koen, die in de vorige scène letterlijk aan mootjes werd gehakt. Het kan niet op.
De slechtste Nederlandse film ooit gemaakt? Geen idee, al wou ik wel dat alle slechte Nederlandse films zo onderhoudend waren.
1 ster
Door de enorme hype begin jaren '90 van Clouseau, was het wel te verwachten dat hij ergens in een film zou opduiken. In die tijd mocht Koen Wauters doen wat hij wou, het verkocht gewoon.
Koen Wauters kan totaal niet acteren, maar door z'n gestuntel en de belachelijke conversaties soms krijg je wel een leuke film die zonder de bedoeling meer een komedie is geworden. Toch nog 2 sterretjes.
Quentin
Heerlijke film heb erg genoten. Erg slecht gemaakt: veel (slecht) gekopieerd, slecht in beeld gebracht (de making of heeft een beter compositie) etc. maar bijzonder vermakelijk.
De mededeling op het laatst van het audiocommentaar was briljant: 'We hebben nog gedacht aan Intensive Care 2 met Jean-Marie Pfaff'. Ik lag dubbel
mister blonde
Ik kan om dit soort prul echt niet meer lachen, hoe slecht het ook is. Er is een grens.
Ik weet dat jij de Nederlandse film een warm hart toedraagt, maar dit was toch echt lachen hoor. Ik weet niet wat Ruud den Dryver en Dorna van Rouveroy dachten toen ze hieraan begonnen, maar ze zullen toch hoop ik niet echt gedacht hebben dat dit een Nederlandse Halloween, Texas Chainsaw Massacre of Friday the 13th zou worden? Het 'feit' dat dit een serieuze poging schijnt te zijn, maakt het pas echt leuk. Hoog ingezet wat betreft de cast met Koen Wauters, het Belgische tieneridool (alleen vergaten ze dat ie niet kan acteren), een internationale ster als Kennedy (kan de film natuurlijk nooit redden in 5 min) en rijzende ster van Nie (die op haar borsten na, helemaal niets goed laat zien). Toch is het in alle opzichten een mislukking. En wat voor een. Bekende gezichten als Michiel Hess, Dick v.d. Toorn en Huub Scholten zijn al helemaal te afgrijselijk voor woorden. Wat een verspilling van potentie.
De sfx zijn van de slechtste ooit. Van het auto-ongeluk op het begin (mijn hemel, het was nog net geen close-up van die pop), naar de man met rubberen masker als Killer (toen ik hem voor het eerst in beeld zag, vroeg ik me nog maar eens af of het wel serieus was) tot de afsluiter met de vuurpijlen. Kan ik het meteen over het eind hebben. Hilarisch! Nog nooit zo iets belachelijks gezien. Ik weet niet wat voor vuurpijlen die Wauters uit België meenam, maar het wordt tijd dat ik daar ook eens mijn vuurwerk vandaan ga halen. De moordscènes waren ook niet best, maar waren weer niet zo slecht als de rest van de film. Leuke dosis gore. Met de nadruk op leuk.
Het verhaal is echt te dun voor woorden. Het is er amper en wat er aan verhaal is, is rechtstreeks gejat uit de films die ik al noemde. De muzikale intermezzo’s, werkelijk elke dialoog en het liefdesverhaaltje zijn te absurd om een normaal denkend mens naar te laten kijken.
Ed Wood, get a taste of this. Zelfs hij maakte betere films dan dit. Heb me nergens geërgerd (was eerder onthutst) en het cliché bij dit soort troep is van toepassing; zo slecht dat het (best wel) leuk is. Dus kom ik op 1,5 sterren, waar een zuiver objectieve beoordeling, waar ik niet aan doe, een 0,5 hadden betekend. Even het stemgemiddelde opkrikken dus.
otherfool
Het ergste vind ik nog wel het begin. Een stemmetje in mijn hoofd blijft maar herhalen: dit is een parodie, dit is een PARODIE! Maar het is gewoon serieus bedoeld!
Haha, ik lag werkelijk stuiptrekkend op de grond! Wat een onwaarschijnlijk lamlendige dialogen (knap dat Dennehy zijn best er nog op doet), slechts overtroffen door de bizarre aansluitende carcrash. De start was echt geweldig!
Helaas wordt het daarna flauwer en saaier, de kills waren maar zozo en Van Nie en Wouters bakken er niks van. Het einde is natuurlijk classic maar de film is toch vooal... tja... onbeholpen is misschien het beste woord.
Vermaakt heb ik me zeker, en de film heeft als voordeel niet te lang te duren. Dus dan toch maar 1,5 sterretjes, eigenlijk veel te veel voor dit broddelwerkje maar ja...
Mug
Lachwekkend slecht zelfs, wat direct het enige pluspunt is van deze film.
Exact. Ik hield het niet meer droog bij de finale in ieder geval. Eerlijk is eerlijk, het bos (waar enige scenes zich afspelen) zorgt voor een goede horrorsfeer. Maar ja, Nada van Nie is de slechtste screamqueen ever. Om over de rest van de cast (ja zelfs voormalig Oscar-winnaar George Kennedy) maar te zwijgen. Verder zijn de dialogen (pleister) om te janken, en zit de film boordevol onnodige scenes, jajaja, zelfs Honneponnetje die nog even met de borsten bloot gaat. Maar vrouwenversierder Koen Wauters houdt bij de seksscene toch maar z'n hempje aan (waarom is het grootste raadsel van de film). Vooruit, 1 welverdiende ster voor deze Nederhorror (in al haar facetten).
Hoe zit het nu met de speelduur? De dvd-uitgave is slechts 73 minuten, maar ik had nergens de indruk dat er in geknipt was. Of zat het normaliter nog met 20 extra minuten meer onzin en gekonkel en gerommel tussen de lakens?
Vinokourov
"Zal ik een pleister voor je halen? Jeetjemina"
Zelden zo hard en lang gelachen om zulke prachtige dialogen! Het is echt heel infantiel allemaal, maar gelukkig tegelijkertijd erg grappig. Af en toe traag, maar net wanneer je je begint met vervelen is er weer zo'n bizar punt, waar je om kunt lachen. Er zijn nog veel meer frappante situaties, die ik hier wel uit de doeken kan doen, maar het is veel leuker om zelf deze film te bekijken (zien = geloven!)
Koen Wauters dreunt plichtmatig zijn teksten op en Nada van Nie is ook niet het grootste acteertalent. Het is daar ook vreemd dat George Kennedy (oscar voor zijn rol in Cool Hand Luke) in dit stuk opduikt. De film die ik op DVD had duurde overigens 75 minuten ipv 91 minuten. Soms had ik wel het gevoel dat het verhaal onlogisch verliep, maar dat weet ik maar aan de film. Kan het alsnog een verkorte versie zijn
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een rioolfilm, een onverwachte cultfilm, een weeral matige nederhorror....de film wordt overal de grond ingeboord. Wel normaal natuurlijk, want goed is hij niet. Wel moet ik bekennen dat ik blij ben dat Nederland een (echte) slasher heeft gemaakt. Ze hebben dit onlangs ook nog gedaan met Sl8N8, maar deze Intensive Care voelt veel vertrouwder aan met de albekende formule. Er is duidelijk afgekeken naar de twee grootste slashers ooit gemaakt: namelijk Halloween en Friday the 13th.
De regiseusse beschermt haar film nog steeds en wil nergens erkennen dat dit om een grap ging. Deze film is internationaal gereleased en er was zelfs al sprake van een Intensive Care 2. Deze is er natuurlijk nooit gekomen aangezien de flauwe bioscoopsbezoeken van het publiek en de reacties van de critici.
De film valt uit te kijken, maar bij sommige scènes moet je nu eenmaal lachen. Sommige keuzes van personages of storytelling roepen vraagtekens op. Toch kan ik de ernst van Intensive Care soms toch nog bespeuren. Ik denk bijvoorbeeld aan de muziek en in het begin in de Intensive Care met de nachtverpleegster en al de comapatiënten met een masker op. Zowat de enige scène waar wat suspense te bespeuren valt (duidelijk afgekeken van Halloween).
Volgens mij hebben ze iets te veel geld moeten geven aan George Kennedy, een acteur die duidelijk op terugwas was. Ze hadden beter dat geld kunnen besteden aan make-up effecten of aan een goed verhaal. Want daar schort het toch temenes aan, vooral aan dat laatste. Het verhaal is hilarisch belachelijk en de twee settingen (het huis en heel eventjes het ziekenhuis) zijn te eentonig om geboeid te blijven kijken. Slashers bevatten allemaal veel te veel dezelfde ingrediënten, hetgeen waar ze zich kunnen van onderscheiden is een climax. Hier dient aan gewerkt te worden, daar is in deze film jammer genoeg niet lang over nagedacht.
Verder is het acteertalent om van te huilen. Het komt te geforceerd over, maar dat kan misschien ook wat aan de "mooie" Nederlandse uitdrukkingen liggen die ze constant gebruiken en eigenlijk een beetje debiel overkomen. Aan jonge popzanger Koen Wouters dachten ze een slimme zet te doen. Helaas kan niets deze film redden. Het essentiële ontbreekt gewoon. Koen Wouters is geen goed acteur, dit was ook zijn laatste film. Als presentator vind ik hem wel sterk. Wel vind ik het geweldig dat hij alles probeert, het laat zijn veelzijdigheid zien en voor ambities moet je nu eenmaal respect tonen, ook al komen ze soms niet zo geweldig uit de verf.
De moordenaar zag er ook niet uit. Die handen in het begin hadden nog wel iets creepy, maar toen éénmaal het gezicht in beeld kwam, was de engheid weg. Het lijkt wel een mix tussen een lompe boer, een zombie en Frankenstein. De make-up en de special effects waren bedroevend.
Gelukkig is de film niet volledig voor de vuilbak geweest. De film is officieel erkend als wansmaakfilm en kan zo eindelijk een positief leven verder lijden zonder nog de pretentie te hebben als een serieuse poging tot slasher.
dave
Ik vond de trui enger dan het monster.
Ik had het geluk een ingekorte versie te mogen zien. En toch vergde deze 70-minuten durende ramp erg veel van mijn gestel. Niet alleen de plastieken dialogen, maar ook de algemene aankleding en de absolute karigheid dat elk aspect uitstraalt zijn frappant.
Hetgeen me het meeste stoorde was het acute gebrek aan spanning en intensiteit. Dit is volledig te wijten aan de acteurs en actrices die herhaaldelijk door de mand vallen. Vooral Wauters is niet in goede doen, wat normaal is voor een toenmalig popidool. Naast het barslechte acteerwerk valt op dat zijn accent en taalgebruik niet natuurlijk overkomen. De schurende 'g' past hier niet. George Kennedy? Nooit van gehoord, maar bleek nog gedebuteerd te hebben in Spartacus. Enfin, ik hoop dat hij een grote zak geld heeft mogen ontvangen, want hiermee op je oude dag nog moeten aan deelnemen, ik wens het enkel m'n ergste vijand toe. van Nie stond zowaar het laagst van het drietal. Dankzij de vele uidrukkingen van verbazing ("Hè?"), het vele geschreeuw en de volkomen eentonigheid van haar personage is dat niet moeilijk.
Er valt mee te lachen, eerlijk toegegeven. De zit is daarom niet voor niets geweest. Ik kon mijn lach niet onderdrukken bij het omdraaien van een nek, bij het 'pleister'-moment en het waanzinnige einde.
Ook het 'monster' is een geval apart. Ik kan er maar niet aan uitkomen waarom hij als een gek begint te moorden. Waarom heeft hij na zeven jaar coma nog steeds open hoofdwonden? Waarom brult hij als een leeuw? Hoe kan hij twee kogels, een mes in z'n rug, en de schroef van een boor door zijn hersenpan overleven? Wat ging er in Peter 'Peet' zijn hoofd om toen hij het monster met vuurwerk begon te beschieten? Was er iets te vieren misschien?
Slechts heel even werd er spanning gecreëerd. De scène met de maskers en de verpleegster was aanvankelijk tamelijk geslaagd, het vervolg was minder.
Terecht wansmakelijk.
1,00 (0,75)
Hilarisch hoogtepunt.
Ondanks de aanwezigheid van de Amerikaanse steracteur George Kennedy is het juist het acteren dat hier behoorlijk tegenvalt. Sterker nog, de zogenaamde acteurs zetten een wanprestatie neer van jewelste. Het draagt bij aan de onbedoelde feestvreugde die van deze film een bijzonder voorbeeld maakt van iets dat zo slecht is dat het bijna weer goed wordt. Het wordt wel vaker genoemd, maar dit is zo’n zeldzaam gevalletje van iets dergelijks. Het kan dus echt. Kortom, cult in de maak. Een grote schare fans valt echter niet te verwachten. Alleen de echte liefhebbers van pure reut vinden hier hun heil.
Een en ander is af en toe zo onbedoeld grappig dat je het moet zien om te kunnen geloven. De meest debiele dialogen worden op zo mogelijk nog idiotere wijze uitgesproken. Alsof een ieder die bij deze nederhorror betrokken is geweest volstrekt mesjogge was, of de zwijgplicht moet zijn opgelegd. Zo van ‘Je houdt je mond, anders zetten we je naam op de titelrol!’. Een spontaan in een lachbui schietende cameraman moet toch op zijn minst zijn gewaarschuwd. Of een doorgrinnikende geluidsman. De regisseur zelf had kennelijk geen enkel gevoel voor humor. Aan de lach valt hier namelijk niet te ontkomen, al ben je chagrijnig.
Schijnbaar had men haast of werd er niet aan zinnigheid gedaan op de set, want de ene scène is nog belachelijker dan de andere. Daar kunnen zelfs de blote borsten van Honneponnetje weinig meer aan veranderen. Regelmatig doen de ernstig hijgende zanger Wauters en zijn tongworstelende vriendinnetje denken aan de geluidsband van een pornofilm. Qua acteerniveau is de vergelijking met sekscinema sowieso een inkoppertje. Een uiterst vreemd moment is een zogenaamd muzikaal onderonsje tussen de hoofdrolspelers, waarbij het moet lijken alsof er echt op instrumenten wordt gespeeld. Voor het gemak worden er daarom vooral bovenmatige expressieve gezichtsuitdrukkingen gefilmd. Van porno gesproken... Of hoe een dubieus dieptepunt een hilarisch hoogtepunt kan zijn.
Matig.
baspls
"Moet een pleister voor je halen? Jeetje mina!"
Met dank aan RuudC deze beruchte neder-horror dan eindelijk gezien. Begin jaren '90 wilde regisseur Dorna van Rouveroy en producent Ruud Den Dryver de wereld veroveren met de horrorfilm Intensive Care, geïnspireerd door slashers als Halloween en Friday the 13th.
Een beroemde Amerikaanse chirurg werkt voor een Nederlands ziekenhuis maar maakt het nogal bond. Hij is bezig met een onderzoek naar het laten ontwaken van coma-patiënten maar het hoofd van het ziekenhuis steekt daar een stokje voor. Dan raakt de chirurg tijdens een auto-ongeluk zeer ernstig gewond en raakt zelf in coma. Zeven jaar later ontwaakt hij op oudejaarsavond uit zijn coma als een gruwelijk verminkt monster en slaat aan het moorden. Ondertussen probeert Peter hopeloos het hart van zijn buurmeisje terug te winnen...
Intensive Care is erg internationaal georiënteerd, niet alleen spelen er een aantal Nederlandse en Vlaamse acteurs mee maar ook Amerikaanse veteraan George Kennedy die bekend is van onder andere de Airplane films heeft een rol. En de film is helemaal in het Engels nagesynchroniseerd voor een overzeese release, waar niet veel van gekomen is trouwens.
Het acteerwerk is helemaal niet zo slecht als ik had verwacht, Koen Wauters en Nada van Nie doen het voor Nederlandse begrippen en horror-standaarden wel aardig. George Kennedy hadden ze maar voor een draaidag kunnen betalen en speelt toch best een leuke rol. Op de making of vond ik het erg leuk om te zien dat Kennedy niet echt een acteur is met een enormego en heel veel geduld heeft met de Nederlanders. Bovendien zie je dat hij er enorm veel lol in had en van Rouveroy liet hem zelfs dingen overdoen als ze niet tevreden waren over het resultaat. In een interview is Kennedy ook lovend over van Rouveroy, en omschrijft haar als een regisseur met een visie. Jules Croiset was ook geniaal in deze film. Ondanks zijn beperkte kennis van de Engelse taal heeft hij een geniale scène waar hij Engels praat tegenover Kennedy, echt respect voor die man (die overigens ook nog een geniaal stem-acteur is). Kennedy word na het ongeluk vervangen door een Nederlandse figurant in make-up die op een geniale wijze slasher-boemannen als Michael Meyers of Freddy Krueger imiteert.
Het verhaal is uiteraard niet geweldig en een beetje slecht doordacht maar vanaf het begin af aan vond ik de film (onbedoeld of niet) hilarisch. De chirurg die achteloos in een lijkt loopt te porren en dan gewoon wegloopt, het knullige auto-ongeluk (dat een ramp was om te filmen) gevolgd door de langste en grootste explosie die ooit in de lage landen is gefilmd. Naast Halloween en Friday the 13th bevat de film ook tal van knipogen naar andere horror-films. Zo hangt er een poster van Nightmare on Elm Street 4 op de kamer van het kleine jongetje en zijn sommige shots duidelijk geïnspireerd door The Shining (Heeeeere's Sjonny!), Night of the Living Dead (De kelder) en zelfs Lucio Fulci's films (Nada van Nie die het monster met een boormachine te lijf gaat en een politieagent wiens oog word uitgedrukt). De dialogen zijn af en toe niet al te best en leveren dan ook een paar geniale momenten op, met als toppunt natuurlijk de pleister-scène. En ook het einde was letterlijk een klap op de vuurpijl, het monster word namelijk met een vuurpijl voorgoed het zwijgen op gelegd, de film speelt zich dan ook af op oudejaarsavond.
De gore en make-up (uitgevoerd door een NEDERLANDS team) vond ik best knap gedaan. In de making off zie je hoe ze sommige dingen slim hebben aangepakt. Zo hebben ze bijvoorbeeld de cameraman een houten bord voorgehangen en de acteur die het monster speelt met een echt mes in het houten bord laten hakken. Het monster leek nauwelijks meer op George Kennedy maar vond ik er wel best gaaf uitzien. Zeker de bloederigste film uit de lage landen.
De beelden waren eigenlijk ook lang zo slecht nog niet. Het kleurgebruik van de opnames s'nachts vond ik zelfs heel erg sfeervol. De opnames in het typisch Nederlandse ziekenhuis en natuurlijk in het mistige bos waren ook schitterend. De muziek had ook iets grappigs maar wat mij betreft hadden ze beter Dick Maas voor de muziek kunnen inhuren, dat jochie met de synthesizer was wel leuk.
Ok, Intensive Care is geen meesterwerk en als het geen Nederlandse film was geweest had ik hem waarschijnlijk nooit gekeken. Maar toch is het een erg bijzondere en erg vermakelijke film. Ik heb enorm veel respect voor de filmmakers die - met het lage budget van 2 miljoen gulden (dat doodleuk een normaal budget word genoemd in de making off) - het voor elkaar hebben gekregen om deze film in Nederland te laten maken, met subsidie van het filmfonds nog wel. Ik zou het een hele grote eer vinden om de mensen achter deze film ooit te mogen te ontmoeten. Eeuwig zonde dat niemand door is gegaan met dit soort films.
Dick Maas's De Lift en Amsterdamned zijn veel beter maar deze film mag er ook zeker wezen. Deze film is trouwens ook nog veel succesvoller geweest dan de neder-horrors die hierna volgde, deze film trok namelijk nog 28.035 bezoekers. Vond dit ook een veel betere 'best worst movie' als Troll 2, die toch stukken minder vermakelijk is. De ere-titel die de film van de Nacht van de Wansmaak heeft ontvangen vind ik volledig terecht. Iedere liefhebber van cult-horror zal de al dan niet onbedoelde humor wel in deze film kunnen zien.
Herculaas
Onvoorstelbaar hoe een film op alle fronten zo totaal kan mislukken. Ik heb me gek gelachen. Eén ding moet ik de film nageven: ik heb me geen seconde verveeld.
Beertje45
Gisteravond het nog eens aangedurfd, versie op Youtube. Als Belg was ik blij namen als Nora Tilley en Fred Van Kuyk op de intro te zien, al blijkt achteraf hun rol heel klein te zijn. Van Koen had ik vooraf al geen hoge verwachtingen daar het hier een zanger betreft en zijn prestatie in het eerder door mij geziene My Blue Heaven (1990) al bar slecht was. Nada Van Nie brengt het allemaal zo mogelijk nog veel slechter, met de meest erbarmelijke slecht brengende gilletjes, scream queen van den Aldi! We hebben in Belgie een zogenaamde 'Warme truiendag', Nada verdiend met stip de 'Afschuwelijke truiendag trofee'. Spanning is af en toe oké, de scene met de boor is best goor, maar de finale afrekening is ronduit stupide. 1 zo'n vuurpijl verslaat met lengte de ramp in Enschede.
John Milton
Traditiegetrouw starten wij het nieuwe jaar met een 'foute' Nederlandse horror, zo rond 00:30 - 01:00 uur, wanneer het geknal van het vuurwerk begint af te nemen. Tweede fles bubbels open, en gaan.
Dit begon jaren terug met Amsterdamned (1988), en werd het jaar erop doorgezet met Prooi (2016). Daarna volgden onvolprezen toppers als Sneekweek en uiteraard De Lift (1983), Afgelopen jaar was de beurt aan De Johnsons.
Toen Miss Milton van de week vroeg of ik al iets bedacht om 2024 in te luiden, moest ik ontkennend antwoorden, maar toen ik na ging denken moest ik opeens denken aan dat Schokkend Nieuws artikel dat ik hierboven linkte. De film speelt zich nog af rond Oud en Nieuw ook! En het moet gezegd, Intensive Care is inderdaad wel een cultfilmpje, al snap ik de selectie voor de Nacht van der Wansmaak ook wel. De Halloween inspiratie is duidelijk, maar de klasse van Carpenter's productie is hier absoluut afwezig. Bij vlagen is van Rouveroy's film inderdaad zo slecht dat het goed wordt, maar de film heeft ook wel degelijk enkele leuke momenten.
Voor het acteerwerk van Van Nie en Wauters hoef je het niet te doen, al heb ik sinds Honneponnetje altijd een klein beetje een zwak voor haar gehad. Aardig voor wie nieuwsgierig wordt van het Schokkend Nieuws artikel, houd ik het dan maar op!
jordandejong
Fantastische Euro-Trash! Snap best dat de gemiddelde bioscoopganger dit niks vond, maar voor de niche groep liefhebbers van dit soort pulp is dit toch wel heel erg leuk werk, extra versterkt door het feit dat het dit keer een Nederlandse productie.
Aan alles zie je dat hij voor de internationale markt is gemaakt: Ambitieus! Een A lister voor 5 minuten Screen Time en zn casting helemaal uitmelken, vrijstaande huizen die je in Haddonfield wanen, American phone booths, Amerikaanse auto's etc.
Nada van Nie kan 1 ding niet: acteren. Maar ze heeft een leuk koppie en speelt met veel enthousiasme de neighbourhood skank. Koen Wauters is tof, en voor een acteerdebuut een prima prestatie.
Maar enough about that: het is brainless slasher pulp... Dus op naar de slashings. En die zijn hartstikke prima! De killer ziet er lekker goor uit, de kills zijn over het algemeen fijn gefilmd en de gore is (zeker voor een Nederlandse productie) top.
Slaat het verhaaltechnisch ergens op? Nee. Maar als je gericht naar dit soort pulp zoekt maakt dat geen donder uit. Heerlijke filmpje. Ik wou dat er anno 2024 meer Nederlandse filmmakers Intensive Cares maakte ipv de zoveelste Kinderfilm,multiculti komedie of verliefd op.... productie.
Ben ervan overtuigd als dit een Mattei, Lenzi of Fragasso film was geweest met de titel Terapia Intensiva het al een prachtige 4K uitgave van een Boutique label had gehad.