Genre: Horror / Actie
2,8 (430)
Gesproken taal: Nederlands en Engels
Releasedatum: 1 november 1991
Plot Intensive Care
Een beroemd chirurg (George Kennedy) raakt na een auto-ongeluk in coma. Hij ontwaakt zeven jaar later en begint, als een gruwelijk verminkt monster, aan een slachtpartij. Aan verpleger Peter (Koen Wauters) en zijn vriendin Amy (Nada van Nie) de onmogelijke taak hem te stoppen...
Dr. Bruckner
Steven
Hank
Shirley
Quido
Ik kan om dit soort prul echt niet meer lachen, hoe slecht het ook is. Er is een grens. De Zeemeerman is slecht, maar vermakelijk. Deze is slecht, maar totaal niet te genieten. Mijn humeur daalt zelfs al als ik aan die bewuste zondag waarop ik kennis maakte met het grootste misbaksel uit de filmgeschiedenis terugdenk ...
Halcyon
Ik heb hier eens enkele scènes uit gezien, onder andere die scène met de boor. Ik was toch aangenaam verrast door de hoeveelheid gore/bloed. Over de rest van de film kan ik helaas niets zeggen...
Mr Confused
Het enige positieve in deze film was dat er ergens in een kamer een poster van mijn favoriete groep " the residents" ophing. Oh ja, en het zinnentje, zal ik een pleistertje voor je halen?
pompoen
Boh, ik vind de film redelijk vermakelijk.
Bloed, actie, geweld en pleisters.
De bodycount is groot, dus ik vind deze horror/komedie heel goed.
Een 3*
Inderdaad, dat idiote zinnetje, en de acteerprestaties van sommige (Nada en die kleine)
AGE-411
Leek me leuk int begin.
Toen ik de volgende dag meer nuchter was besefte ik dat dit het kijken niet waard is. Of misschien wel als je geen fan bent van K.Wouters.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Toch nog maar even een berichtje bij deze film. Ik kijk deze film vrij vaak met audio-commentaar, en ik ga steeds meer van deze film houden.
Het begin van de film is ontzettend slecht, heerlijk om te zien. Ik dacht even dat het een parodie was, maar nee hoor.
Dan wordt het wat beter. De aanloop naar de scene waar de verpleegster vermoord wordt bevat prima camerawerk. Volgens het boekje, maar prima.
Een paar onlogische verhaallijntjes verder, komen we aan bij de huizen van Peter en Amy. Wat relatiegedoe met die Dick van der Toorn erbij ( die niet ziet dat zijn ouders dood zijn ookal liggen ze voor zijn neus), en dan die geweldig idiote scene dat ze met zn allen een moppie muziek staan te spelen.
Maar toch, een paar sfeervolle, griezelige shots van Dr Bruckner die in het bos loopt.
Peter op zijn bed: hadden ze ook anders kunnen doen, hoewel de uiteindelijke afloop best grappig is.
Dan het moment met de politieman Een sfeervolle aanloop ernaar toe, met een Dario Argento-achtige afloop. Jammer dat je zo overduidelijk kan zien dat de auto in de studio staat. Gevolg is een erg leuke scene met Nada en de andere dode politieman
Girlpowershot met Nada: grappig, maar het staat belachelijk.
Dan natuurlijk de gedoetjes in het huis van Amy, met als uiteindelijke resultaat de boor door het hoofd van de dokter. Hier en daar best spannend, maar de scene waar ik het net over had ziet er vrij stom uit.
Als grande finale de finale in het bos. Belachelijk.
Maar toch: de film kent zeker zijn momenten. Ondanks het slechte acteerwerk. Ondanks de soms overduidelijke studio-opnames. Ondanks het gebrek aan logica. Maar het camerawerk is sowieso in orde, en de spannning hier en daar ook wel.
raymon
"'Zal ik een pleister Halen''
ik wist niet precies wat ik moest verwachten maar toen ik hem een maal had.
Geweldig! De film begint abnormaal met de gigi explosie fantastische gewoon.
Maar dan de rest. De film heeft zo z'n momenten, moorden, boor, PLEISTER!, bos. Allemaal rare soms grappige scenes. Ook zit er echt spanning in de film wat ik niet had verwacht. Het camerawerk zit goed en mooi inelkaar daar door word ook de nodige spanning door opgebouwd. De Special Effects zien er voor Nederlandse principes goed uit, hoofd en de rest van de grim etc.
Ik vond hem nog zo slecht niet heb me er prima mee vermaakt, ging wel heel snel qua tempo dat wel.
3 *** sterren.
raymon
niet mee eens totaal anders om, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk
mister blonde
Ik weet dat jij de Nederlandse film een warm hart toedraagt, maar dit was toch echt lachen hoor. Ik weet niet wat Ruud den Dryver en Dorna van Rouveroy dachten toen ze hieraan begonnen, maar ze zullen toch hoop ik niet echt gedacht hebben dat dit een Nederlandse Halloween, Texas Chainsaw Massacre of Friday the 13th zou worden? Het 'feit' dat dit een serieuze poging schijnt te zijn, maakt het pas echt leuk. Hoog ingezet wat betreft de cast met Koen Wauters, het Belgische tieneridool (alleen vergaten ze dat ie niet kan acteren), een internationale ster als Kennedy (kan de film natuurlijk nooit redden in 5 min) en rijzende ster van Nie (die op haar borsten na, helemaal niets goed laat zien). Toch is het in alle opzichten een mislukking. En wat voor een. Bekende gezichten als Michiel Hess, Dick v.d. Toorn en Huub Scholten zijn al helemaal te afgrijselijk voor woorden. Wat een verspilling van potentie.
De sfx zijn van de slechtste ooit. Van het auto-ongeluk op het begin (mijn hemel, het was nog net geen close-up van die pop), naar de man met rubberen masker als Killer (toen ik hem voor het eerst in beeld zag, vroeg ik me nog maar eens af of het wel serieus was) tot de afsluiter met de vuurpijlen. Kan ik het meteen over het eind hebben. Hilarisch! Nog nooit zo iets belachelijks gezien. Ik weet niet wat voor vuurpijlen die Wauters uit België meenam, maar het wordt tijd dat ik daar ook eens mijn vuurwerk vandaan ga halen. De moordscènes waren ook niet best, maar waren weer niet zo slecht als de rest van de film. Leuke dosis gore. Met de nadruk op leuk.
Het verhaal is echt te dun voor woorden. Het is er amper en wat er aan verhaal is, is rechtstreeks gejat uit de films die ik al noemde. De muzikale intermezzo’s, werkelijk elke dialoog en het liefdesverhaaltje zijn te absurd om een normaal denkend mens naar te laten kijken.
Ed Wood, get a taste of this. Zelfs hij maakte betere films dan dit. Heb me nergens geërgerd (was eerder onthutst) en het cliché bij dit soort troep is van toepassing; zo slecht dat het (best wel) leuk is. Dus kom ik op 1,5 sterren, waar een zuiver objectieve beoordeling, waar ik niet aan doe, een 0,5 hadden betekend. Even het stemgemiddelde opkrikken dus.
Quentin
Hilarisch inderdaad
Quido
Het sterkst herinner ik me echter nog dat mijn humeur tijdens de kijkbeurt tot ver onder het nulpunt daalde. Zal deze dan ook niet snel meer uit de kast pakken.
iilSe
Nog 10 stemmen erbij en hij staat op nummer 2 in de flop-100!
De film moet 100 stemmen hebben voordat je in een top/flop lijst kunt komen
nightbreed
Mijn god wat een amateuristisch wanprodukt van Nederlandse bodem.
Deze film komt echt in aanmerking voor de prijs 'slechte Nederlandse film tot nu toe'.
De 1,50 euro die ik eraan heb besteed vind ik nog steeds zonde, had ik die 1,50 euro maar aan een zwerfer of straatmuziekant gegeven zodat die dan 3 of 4 goedkope blikjes bier had kunnen kopen, zonde, zonde, zonde...eeuwige zonde.
Jammer dat je een film geen 0,0 kunt geven want deze film verdiend dat echt.
Cijfer: 0,5
mister blonde
Och kom. Dat is toch gewoon geld goed besteed? Natuurlijk is het slecht (terechte 0,5 lijkt me), maar vond het zo slecht dat ik er ontzettend om kan lachen en de kijkervaring heeft ervoor gezorgd dat ik het nu vaak nog over deze film heb tegen vrienden, kennissen, familie en wellicht diezelfde straatmuzikanten.
nightbreed
Op zich kan een hele slechte film zo slecht zijn dat het grappig wordt maar deze film neemt zichzelf te serieus daarvoor.
Films van Ed Wood (die echt superslecht zijn) zijn daarintegen wel heel erg grappig om te zien, vooral als je de film 'Ed Wood' met Depp hebt gezien omdat je dan precies weet hoe Ed Wood films maakte.
En als je 'Ed Wood' nog niet hebt gezien dan kan ik je die zeker aanraden.
mister blonde
Dat is juist het leuke! Als het een poging tot cult was had ik het niets gevonden. Dit is dus echt een serieuze poging, geweldig toch?
nightbreed
Ja Ed Wood was een geval apart en zijn films zijn zeker de moeite waard als je een avondje wilt lachen.
Ik noem dat soort films 'lopendeband-films', films die supersnel en goedkoop zijn gemaakt puur voor de winst (om daarmee een andere film te bekostigen).
Vooral 'Plan 9 from Outer Space' is echt hilarisch, dat is een film die iedereen gezien moet hebben, maar eerst 'Ed Wood' kijken om de film in de juiste context te kunnen plaatsen.
hele volkstammen hebben om die film gelachen zonder Burton's Ed Wood te zien, hoor. Anyway Plan 9 from Outer Space is online te zien: http://video.google.nl/videoplay?docid=-7038656109656489183&q=Plan+9+from+Outer+Space
nightbreed
Ja maar toch is de film NOG leuker als je eerst 'Ed Wood' hebt gezien.
Het is namelijk erg leuk om te weten hoe de film aan zijn naam komt want dit was niet de naam die Wood voor ogen had en nog leuker is om te zien hoe hij elke scene in 1 keer opnam.
En zo zijn er meer weetjes waar je erg om kunt lachen als je de film ziet.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Gisteren maar weer eens bekeken: de film blijft intrigerend. Aan de ene kant zijn een aantal scenes zo amateuristisch als het maar zijn kan, aan de andere kant schuilt er toch ergens een goeie slasherfilm.
Wat ik al heb gezegd bij deze film: het camerawerk is prima, sommige scenes worden echt spannend! Maar dan sommige special effects of decorstukken...het ziet er erbarmelijk uit. En dan doel ik vooral op de finale.
Het ergste vind ik nog wel het begin. Een stemmetje in mijn hoofd blijft maar herhalen: dit is een parodie, dit is een PARODIE! Maar het is gewoon serieus bedoeld! Dorna, zag je echt niet dat dit acteerwerk en de dialogen gewoon niet serieus genomen konden worden?
Wat ook vlak blijft: het verhaal. Ook slasherfilms moeten enige logica hebben, maar die is hier volledig weg. Waarom gaat Bruckner naar het huis van Amy en Peter? Op het audio-commentaar wordt verteld dat Jan Blokker (dacht ik) zei dat de vader van Amy de man moet zijn geweest de subsidie van de experimenten stopzette Dat zou een plausibele verklaring zijn geweest. Maar wat daar nu van overgebleven is...helemaal niets.
otherfool
Haha, ik lag werkelijk stuiptrekkend op de grond! Wat een onwaarschijnlijk lamlendige dialogen (knap dat Dennehy zijn best er nog op doet), slechts overtroffen door de bizarre aansluitende carcrash. De start was echt geweldig!
Helaas wordt het daarna flauwer en saaier, de kills waren maar zozo en Van Nie en Wouters bakken er niks van. Het einde is natuurlijk classic maar de film is toch vooal... tja... onbeholpen is misschien het beste woord.
Vermaakt heb ik me zeker, en de film heeft als voordeel niet te lang te duren. Dus dan toch maar 1,5 sterretjes, eigenlijk veel te veel voor dit broddelwerkje maar ja...
robertus65
Her verhaaltje is natuurlijk dun en ongeloofwaardig en de acteurs Wouters en van Nie ogen wel prettig maar zijn geen topacteurs. Toch vond ik het geen onaardige film om naar te kijken. Het is natuurlijk wel een horrorfilm en daar hebben we in Nederland weinig mee, waarschijnlijk daarom de zeer lage waardering. Maar ik heb meer dan 200 Nederlandse films gezien en er zijn echt tientallen slechte films gemaakt, waarvan er vele veel vervelender om naar te kijken zijn dan deze.
. Op de dvd die ik had is de dvd een kwartier ingekort, dus misschien werden de echt slechte scènes mij bespaart gebleven.
mister blonde
Het is natuurlijk wel een horrorfilm en daar hebben we in Nederland weinig mee,
Mug
Lachwekkend slecht zelfs, wat direct het enige pluspunt is van deze film.
Exact. Ik hield het niet meer droog bij de finale in ieder geval. Eerlijk is eerlijk, het bos (waar enige scenes zich afspelen) zorgt voor een goede horrorsfeer. Maar ja, Nada van Nie is de slechtste screamqueen ever. Om over de rest van de cast (ja zelfs voormalig Oscar-winnaar George Kennedy) maar te zwijgen. Verder zijn de dialogen (pleister) om te janken, en zit de film boordevol onnodige scenes, jajaja, zelfs Honneponnetje die nog even met de borsten bloot gaat. Maar vrouwenversierder Koen Wauters houdt bij de seksscene toch maar z'n hempje aan (waarom is het grootste raadsel van de film). Vooruit, 1 welverdiende ster voor deze Nederhorror (in al haar facetten).
Hoe zit het nu met de speelduur? De dvd-uitgave is slechts 73 minuten, maar ik had nergens de indruk dat er in geknipt was. Of zat het normaliter nog met 20 extra minuten meer onzin en gekonkel en gerommel tussen de lakens?
Frans Sarneel
Dit mag dan misschien de slechtste Nederlandse film allertijden zijn, ik heb er desondanks erg van genoten en heb er vooral erg om moeten lachen! Het hilarische 'zal ik er een pleistertje op plakken' is maar één van de vele bijna surrealistische dialogen in deze film. Eigenlijk móet elke filmliefhebber dit gezien hebben!
Biglia
Nog 11 stemmen en de film kan in de flop 100 waar hij thuis hoort!
Koen Wauters acteert nog slechter dan hij zingt, gelukkig is hij na een film of 2 gestopt. Zingen doet hij jammer genoeg wel nog altijd...
Simon Smith (crew films)
Let op het enorme product placement (vrachtwagen) wanneer Koen Wauters aan het begin van de film het ziekenhuis uitloopt

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus