Genre: Horror / Actie
2,8 (430)
Gesproken taal: Nederlands en Engels
Releasedatum: 1 november 1991
Plot Intensive Care
Een beroemd chirurg (George Kennedy) raakt na een auto-ongeluk in coma. Hij ontwaakt zeven jaar later en begint, als een gruwelijk verminkt monster, aan een slachtpartij. Aan verpleger Peter (Koen Wauters) en zijn vriendin Amy (Nada van Nie) de onmogelijke taak hem te stoppen...
Dr. Bruckner
Steven
Hank
Shirley
eerdekes
Uit de liedjes van koen wouters blijkt dat hij goed nederlands kan hé.
( kan het niet beter verwoorden ) .
Maar hoe hij in deze film zijn teksten verkoopt is beneden alle peil !
Het is niet DE slechtse die ik heb gezien.
Space travesty en spice girls waren 'n pak slechter.
Maar dan toch nog 0.5 *.
Sorry

Webby
De making of op de dvd ziet er professioneler en beter uit als de film zelf
Al met al wel gelachen... 0,5 *
Kessels
De making of op de dvd ziet er professioneler en beter uit als de film zelf
Is deze film uit op dvd? Ik kan hem nergens vinden.
saske
Ik had deze vroeger eens gehuurd en overlaatst nog gezien op kanaal 2.
Koen wauters kan toch een pak beter zingen dan acteren.
Quentin
Is deze film uit op dvd? Ik kan hem nergens vinden.
djelle
Het voorbeeld bij uitstek van een leuke wansmaak! Je kan het geen goeie wansmaak noemen zoals de grote klassieker: Re-animator, maar amusant is hij wel. Hij heeft de typische lachwekkende tenenkrommigheden: de onbedoelde grappigheid, de foute logica, een onwaarschijnlijk clownverhaal, verrassende cast met luizige acteerprestaties, de ongekuiste gore en viezigheden, hilarische dialogen, kromme wetenschap en nog veel meer...
Wat maakt soortgenoten als Re-animator of Toxic Avenger dan beter en zelfs 100% vermakelijk en echt goed? (ik ben 1 van de liefhebbers die ze allebei 5* gegeven heeft) Moeilijk te verklaren. De kitch is misschien nog iets afgewerkter en plezanter, de gore wat origineler, het verhaal dat nog iets unieker is, plezanter of tenenkrommender, de mate waarin de film zichzelf serieus neemt, de sfeer die er beter doorkomt... Ja, dat zijn wel elementen die hierbij een rol spelen denk ik.
Toch blijft dit een leuke wansmaak-classic waarbij de omgekeerde cinematografische correctheid telt. (hoe fouter hoe liever
) Maar je moet de kunst ervan inzien en je moet er gewoon voor zijn... Dit is echt een (in sommige gevallen bewust) subgenre dat slechts een bepaald publiek echt kan entertainen. 3,5*
Door de enorme hype begin jaren '90 van Clouseau, was het wel te verwachten dat hij ergens in een film zou opduiken. In die tijd mocht Koen Wauters doen wat hij wou, het verkocht gewoon.
Koen Wauters kan totaal niet acteren, maar door z'n gestuntel en de belachelijke conversaties soms krijg je wel een leuke film die zonder de bedoeling meer een komedie is geworden. Toch nog 2 sterretjes.
SaintOfKillers
Ach, het is wel leuk wanneer de moordenaar tussen 2 moorden even pauzeert om het "theme" van de film op een piano te spelen. Ander hoogtepunt is natuurlijk de apotheose van de film die zich afspeelt in een wel erg goed verlicht bos.
Mmmm, de regisseuze van dit drama heeft nog een film gemaakt die zo mogelijk nog slechter scoort.
Keep up the good work:)
- 11909 berichten
hij: "Zo ik ben er weer."
zij: "Waar kom je voor?"
hij: "Is dat niet duidelijk, dan?"
In welke scene zit dat dan?
Trouwens een leuke film; lekker slecht, maar kent toch nog z'n spannende momenten vanwege het goede camerawerk van Jan van Nieuwenhuyzen.
- 11909 berichten
Nu niet bepaald een van de betere nederlandse cameralieden....
Maak je dat op uit het alleen zien van deze film of heb je ook meer werk van hem gezien?
JoeCabot
Zag de 'special edition' in frs liggen voor - hou je vast - 15 euro!!! Zou me niet verbazen moest je hem voor € 1 in de GB kunt kopen...
JoeCabot
Nog 10 stemmen erbij en hij staat op nummer 2 in de flop-100!
xangadix
Deze is nu bij de Free Record Shop voor 15 Euro te vinden in de Filmnight Special Box van DFW. Koopje!
maurice74
Bij Bravo hadden ze de box in de 3 voor 25 euro aktie. En hij telde als 1.
maurice74
Moet zeggen dat het echt een belachelijk slechte Halloween-rip off is, maar op z'n beste momenten is dit Nederlandse wanproduct toch ook een tikkeltje aan langdradig en (dus) saai.
MFEO
Slechtste film die ik ooit gezien heb!!!!
twg
Nog 10 stemmen erbij en hij staat op nummer 2 in de flop-100!
tenzij iedereen een 5 geeft.
- 11909 berichten
Hulde! 4*! Dit is zo slecht dat het gewoon niet serieus kán zijn!
YuLaw16
Ik heb hem voor 11.99 gekocht, samen met 4 andere films
(waarvan ik er al 2 had). De film leek zoveel op een amerikaanse slasher, en dat was ook de hele bedoeling van die regisseuse, ik vind het opzich aardig gelukt. Ik had aan de reacties hier verwacht een extreem lage en slechte low budget film te zien, ik was teleurgesteld, want dat is echt onzin. De film ziet er best onderhoudend uit. Oke het acteren, en de monster zijn erg slecht/nep. En sommige gebeurtenissen waren ook hilarisch, maar kom nou zeg, bij heel veel andere films vinden we dat ook niet super belangrijk, waarom muggenzifterig doen bij deze film dan? Ik heb aardig van de film genoten, en geef hem een *3
Ohja: een film die slecht en vermakelijk is, hoeft echt niet meteen een cult film te zijn. Daarvoor moet ie teveel afwijken van andere films, en dat doet deze film dus echt niet.
Guyke
Waarschijnlijk de slechtste film ooit in de Nederlanden gemaakt. Gewoonweg niets klopt in deze prent. Het verhaal hangt met haken en ogen aan mekaar. Zelfs de hoogtepunten, die in principe horror en spanning moeten uitbeelden, zijn ronduit lachwekkend (Het verlengsnoer voor de boormachine slaat gewoonweg alles).
Het einde is gewoon beschamend om naar te kijken. De dialogen hebben minder niveau dan de opstelletjes van kinderen uit het eerste leerjaar. De acteerprestaties worden door eender welk dorps amateurtoneel overtroffen.
Zo slecht dat je je inderdaad af vraagt of dit werkelijkheid is. Zo slecht dat je hem gewoonweg wel moet gezien hebben…dus toch een cultfilm.
FillumGek
Superslechte film. Gisteren gezien en ik heb hem met moeite afgekeken. Uiterst slecht geacteerd, een ongelofelijk irritante gillende van Nie en sinds wanneer maakt iemand met 3egraads brandwonden zombiegeluiden? Het slaat nergens op.
Oja, hoeveel keer was Wauters neergestoken...5...6 keer? Welk normaal mens kan dan nog net zo goed lopen alsof er niks aan de hand is en de held lopen uithangen?
Het einde was al helemaal kut. De chirurg ( die er trouwens niet uitzag) zit aan dat kind te rukken en trekken en meneer Wauters pakt ff rustig een vuurpijl uit zun tasje en mist dan ook nog 2 keer! Kom op een vuurpijl?!
Quentin
Heerlijke film heb erg genoten. Erg slecht gemaakt: veel (slecht) gekopieerd, slecht in beeld gebracht (de making of heeft een beter compositie) etc. maar bijzonder vermakelijk.
De mededeling op het laatst van het audiocommentaar was briljant: 'We hebben nog gedacht aan Intensive Care 2 met Jean-Marie Pfaff'. Ik lag dubbel

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?