Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover
Releasedatum: 12 april 2007
Plot Shooter
"Yesterday was about honor. Today is about justice."
Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.
Bob Lee Swagger
Howard Purnell
Russ Turner
Michael Sandor
kaztor
Heerlijke film. Goed verhaal ook.
Toont maar weer eens aan in hoeverre de armen van corrupte politici kunnen rijken.
Gister herzien; blijft een erg overtuigende actie-thriller.
Waar ik me bij de herziening wel een beetje aan stoorde was het wat voorspelbare plot. Dat had best wel beter uitgewerkt kunnen worden. Maar verder is het allemaal overtuigend. De film begint echt weergaloos met een geweldige sniper missie. En dit was gelukkig niet het hoogtepunt van de film, want er volgen nog meer gave stukken vol met spektaculair geweld (de aanval op het huis en het deel in de sneeuw bijvoorbeeld). Qua rauwheid deed de film me wel wat denken aan de Bourne-reeks. Alleen Wahlberg kan natuurlijk niet tippen aan Matt Damon. Ondanks dat ik zeker geen Wahlberg liefhebber ben doet hij het in deze film uitstekend. Danny Glover met zijn irritante geslis viel me wel tegen.
Het is geen film die overloopt van originaliteit, maar ik durf het wel 1 van de betere actiefilms van de laatste jaren te noemen. Boeiend, cool, spektaculair en vermakelijk. Snipen blijft trouwens ook een kunst op zich. Uitstekend verwerkt in de film.
3,5* (halve ster verlaging)
Mip
Aardige actiethriller.
Het begin belooft veel goeds maar helaas verandert de film in een wir-war van plotwendingen en ongeloofwaardige onsamenhangendheden (met name agent Memphis die opeens een volleerd sniper/spotter is na een ochtendje knallen in de bossen
2.5* omdat het al met al toch lekker wegkijkt, maar ik zal 'em zeker niet nog een keer opzetten.
Dreiecke
Een van de weinige actiefilms die ik kan zien zonder enige verveling. Veel actie, een prima verhaal, geregeld humor + politiek en geschiedenis erin verwerkt.
Door wat toevalligheden en enkele onvolkomenheden kijk ik in dit geval graag heen.
(tijdens de aftiteling had ik nog wel de recepten van de bouwmarkt verwacht, maar helaas
Gon1234
Ik heb de film net op rtl5 gekeken, een erg goede film!
Eigenlijk was ik van plan om em op blu-ray te kopen gister. Maar toen ik naar moviemeter ging om te kijken naar het cijfer zag ik stomweg dat de film de volgende dag op rtl5 komt haha!
Ik zat te twijfelen tussen een 3,5* en een 4*.
Uiteindelijk toch maar voor een 3,5 gekozen vanwege sommige te overdreven onrealistische dingen zoals de scene dat ze een heel leger uitmoorden in een huisje op een open veld. Ondertussen loopt de hoofdpersoon ook nog een aantal keer over een open veld heen waarbij de vele kogels hem (heel cliché) net missen. Een heel team getrainde politie agenten kunnen toch wel iemand op een open veld neerknallen?
Voor mij had dat stukje wel wat realistischer gemogen aangezien de film verder echt top was! Natuurlijk zitten er altijd wel onrealistische dingen in een film, maar dit ging iets te ver terwijl de film dat niet eens nodig had!
Verder moet ik niet zeuren, en valt er eigenlijk ook nergens over te zeuren.
Ik heb me de volledige 124minuten vol spanning vermaakt!
Voor mensen die naar een goede en spannende actie-thriller willen kijken, is dit zeker een aanrader!
Dreiecke
In Nederland niet, maar over Amerika heb je gelijk, dat moet kunnen.
ILDIB
Glover was voor zijn rol ongeloofwaardig. Zijn kunstgebit maat hem een clown en geen killer.
m1701
Stem zojuist verhoogd
|wat is dit toch een heerlijk en goed uitgewerkte film!
Niets toevalligheiden of hé, dit kan niet.... erg goed gedaan!
Acteerwerk vind ik nog steeds zeer overtuigend.
Absoluut moeite waard!!!
3,5-> 4*
TMP
Redelijke actiefilm. Qua verhaal begon de film aardig, maar na verloop van tijd werd het toch redelijk matig en soms ongeloofwaardig. Het werd soms wat rommelig. Wahlberg acteert goed, maar Glover was toch echt heel matig.
Djarune
soms ongeloofwaardig? Praktisch de hele film is ongeloofwaardig! Ik vind dat echter niet vervelend. Het einde is misschien wat zwak, maar gelukkig duurt de film niet te lang en de actie is tof.
DonPeliculón
Een fantastische Mark Wahlberg draagt in zijn eentje deze sterke actiethriller over een bedrogen ex-scherpschutter die wraak wil nemen en zijn naam wil zuiveren. De bijrollen van Michael Peña, Danny Glover, Kate Mara, Elias Koteas en Ned Beatty zijn voldoende, al blijven ze soms wat eendimensionaal. Een erg leuke rol is er verder van Levon Helm als wapenexpert. De film verveelt geen moment, heeft een vlot tempo en een goed verhaal.
Hoogtepunten zijn de actiescènes met de achtervolging en het gevecht rondom het landhuis alsook de verschillende sniper-scènes die voortreffelijk en met oog voor detail in beeld zijn gebracht. Een aanrader.
nadrin
dom dat ik daar mijn tijd aan verspilde.
Een puntje om te tonen wat een mistake het was.
Men klopt de gasleiding kapot en in minder dan 15 seconden is een volledig chalet met open deur en kapotte ramen schijnbaar volledig gevuld.
Althans volgens de explosie die erop volgt.
Nu ja de schuld ligt niet bij de acteurs, regisseurs o.d maar enkel bij mij die mijn tijd verspil aan het kijken hiernaar
Thorak
Alleen daarom geef je een 0.5*?
Je zou voor de gein eens de gasslang van je gasfornuis los moeten maken, alle ramen open zetten en dan een lucifer bij de slang houden. Ik ben bang dat je dan het resultaat niet meer hier kunt neerzetten (en je buren ook niet).
George S
Kloppend verhaal of niet, logisch of niet, geloofwaardig of niet...........
Who cares, dit is gewoon een vette actie film!!!! Meer van dit soort films graag
En Kate Mara.... ja, het oog wil ook wat!
markel66
Glover inderdaad wel wat minder maar who cares, de actie knalt van je scherm gegoten in een sterk verhaal.
Gewoon een topper, van begin tot eind.
roppet
Gewoon een topper, van begin tot eind.
Helemaal mee eens! Erg goede film
TheThirdMark
dom dat ik daar mijn tijd aan verspilde.
Een puntje om te tonen wat een mistake het was.
Althans volgens de explosie die erop volgt.
Beetje verstand van Natuurkunde en Scheikunde voordat je hier over oordeelt zou wel van pas komen.
Gas veroorzaakt al een explosie bij 2% tot 19% (Bij een hoger % gas vind er zelfs geen explosie plaats, domweg te weinig zuurstof).
Perfecte explosieve mengsel van zuurstof en gas ligt op 6.4%
Als je dan bedenkt dat de druk op die leiding minimaal 30mB is en de openhaard daar 8meter vanaf zit is die 15seconden zeer realistisch.
Buiten dat, grandioze film. Al een aantal keren gezien en hij blijft beter worden op de een of andere manier.
En ook al is die senator een rat ''They love us down there, boy'' toch heeft hij wel wat
Thorak
Ik denk dat Nadrin die hele tas vol explosieven die overal geplaatst werden ook over het hoofd heeft gezien...
En afgezien van dat: het is een film ffs! Er zitten in de meeste films wel onrealistische dingen en zeker in aktiefilms! Kijk dan gewoon helemaal geen films. Het is ter vermaak bedoeld, het hoeft geen 100% realisme te zijn!
Filmkriebel
Er zijn zo van die users die het voor zichzelf bederven door elke fout nauwgezet te gaan zoeken. Zo geniet je toch niet van een film? Maar ieder zijn ding, ik blijf Shooter één van de beste actiefilms van de laatste jaren vinden.
moviemafketel
- 19752 berichten
Grote positieve verrassing. Lekker veel actie en en een goed intrigeverhaal. De rol is Wahlberg op zijn lijf geschreven. Met de mooie Kate Mara is ook het vrouwelijk schoon goed vertegenwoordigd. Denk verder dat zo'n script als dit niet eens zo ver van de normale gang van zaken in de VS ligt. Vrijheid brengen wordt nog wel eens als reden gebruikt om smerige zaakjes met de mantel der liefde te bedekken. Geld, geld, geld. Wat de man in de rolstoel al zei: "Zwakte van de mens is niet te vermoorden". Het zal er altijd zijn.
De vaart zat er goed in en heb me verder geen moment verveeld. Echt gaaf om te zien hoe een sniper zich voorbereid en dat er tig redenen kunnen zijn dat een kogel van zo'n grote afstand het doel net niet kan raken. De scene in de sneeuw vond ik persoonlijk erg mooi. Je ziet niks, je hoort niks en dan opeens "bam". Het leek soms allemaal wat op een computerspel, maar ik vond dat in dit geval niet negatief. Aanrader!
Jellesteeg
Gisteravond eerst The Bourne Ultimatum gezien en daarna Shooter, heb een beter gevoel bij Shooter. Het verhaal ligt me net wat meer en zet je vooral in het begin snel op 't verkeerde been, hou ik wel van. Ik geef 'm dik 4 sterren en dat heeft die meer dan verdiend!
underground
Als ik de reactie's lees is het een goede film en dus ben ik ook nieuwschierig geworden en heb hem maar op Blu-Ray gekocht
Ga hem vanavond kijken verheug me eer echt op kan niet afwachten
Mijn recensie is morgen ook te lezen!
nachtschade
Semi-intelectuele Rambo-cloon. Leuk detail: tijdens martelprocedure krijgt verdachte tot 2 x toe water uit een fles in zijn bek gegoten, fles is daarna doodleuk weer bomvol!
Aardige actie, maar dat was het dan ook......
Filmfan74
Fijne aktie-thriller, vergelijkbaar met the Bourne reeks met een 'Macgyver-randje'. Er zijn genoeg dingen wat ongeloofwaardig, maar het kijkt desondanks heerlijk weg.
specialized
Zeker geen realistische film maar toch met veel plezier gekeken.
martijn011
- 2034 berichten
Voor de zoveelste keer gezien, maar ik zag dat ik nog geen mening geplaatst had. Shooter is een zeer bekende actiefilm, terecht overigens, met een uitstekende en stoere Mark Wahlberg. Vind hem een uitstekend acteur voor films als deze, gewoon omdat zijn hele lichaamstaal een actieheld verraadt.
Shooter kent zeker geen realistisch verhaal, maar het stoort geen seconde. Komt vooral omdat het van begin tot eind één grote adrenalinerush is waardoor je geen tijd hebt om na te denken.
De bijrollen zijn ook prima verzorgd, alleen de stem van Danny Glover begon me aardig te irriteren op een gegeven moment.
Een ruim voldoende!

Actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua verdwijnt binnenkort van Netflix

Actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua wordt vanavond uitgezonden op televisie

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Netflix verwijdert binnenkort een hele stapel topfilms: ook deze verlaten de dienst

Man on Fire

Deep Water
Documentaire / Historisch, 2006

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009
philadelphia, pennsylvaniacorruptiegebaseerd op boeksluipschutterfbisenatorcabineconspiracy of murderchildlessnessmilitary servicepresidentriflesniper riflehondsharpshootermarksmanmountain cabin military veteranframed for murdermurder plotarmy coloneldeath of friendu.s. marine corpsmarine sniper