• 9.374.385 stemmen

Geregisseerd door: Stanley Kubrick

Met onder meer: Frank Silvera, Jamie Smith en Irene Kane

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Killer's Kiss

"Her Soft Mouth Was The Road To Sin-Smeared Violence!"

Bokser Davy Gordon treedt op wanneer danseres Gloria Price aangevallen wordt door haar baas en geliefde Vincent Rapallo. Davy en Gloria krijgen iets met elkaar, iets dat Rapallo erg hoog zit, zo hoog zelfs dat hij opdracht geeft om Davy te laten vermoorden. Een vriend van Davy is echter degene die vermoord wordt, en Davy en Gloria besluiten te vluchten om voor eeuwig uit Rapallo's handen te blijven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van starbright boy

Niet onaardig. Het scenario is niet boeiend, maar er wordt wel het maximale uitgehaald. De beelden van New York zijn een sterk punt en er zitten vaak leuke vondsten en grappige scenes in de film. Met name de eindscene was goed. Maar de film was vermoedelijk in de vergetelheid geraakt als een andere regisseur hem gemaakt had. Het acteren komt niet boven de middelmaat uit.

Dit was voor mij de laatste van de normaal verkrijgbare Kubricks. En ik vond het veruit de minste van het hele rijtje.

avatar van italian

italian

Met Killer's Kiss is de Kubrick-box met The Killing en Paths of Glory afgerond.

een heel stuk minder dan die andere twee, dat zeker. Kubrick zat toen nog in het begin van zijn carriere en dat nemen we hem dus niet kwalijk want de film zit er mooier uit dan de meeste films uit die jaren. De al eerder vernoemde plaatjes van Manhattan, de achtervolging... allemaal erg vakkundig gemaakt ,net zoals zijn andere twee films die hierboven vermeld zijn. Een genot om naar te kijken. Maar spijtig genoeg is zo al het positieve gezegd verder dan die mooie opnames komt de film niet : hier had ik geen last van overacting wat in andere films wel was maar in Killer's Kiss wordt er gewon erg matig geacteerd.

Leuk verhaaltje maar door de korte duur kun je er niet alles uithalen wat er in zo'n plot zit; door het langerekt begin heb je geen tijd niet meer om het einde en zo echt goed uit te werken daardoor komen er maar enkele spannende scenes op het einde. De love-theme wordt te vaak herhaald: de eerste keer is het mooi maar hoe meer je het hoort hoe meer het vervelend klinkt... verder wordt er niet al te veel gebabbeld maar de weinige dialogen zijn dan zo nietszeggend en gewoon, niet verwacht van Kubrick !

Nogal gewoontjes begonnen en je begint er pas geinteresseerd naar te kijken een kwartier voordat het eindigt. De achtervolgingen zien er mooi uit maar ze worden zo vreselijk langgerekt! net zoals de scenes met de poppen:

erg leuk om een gevecht te houden tussen al die mannequins maar dan moet dat toch geen 10 min duren he. montage was ook al niet al te best...

beetje teleurstellende Kubrick die het vooal moet hebben van de erg mooie camerabewegingen en locaties.

avatar van MXO

MXO

Ik heb twee Stanley Kubrick boxen gekocht en ik ben van plan ze chronologisch te kijken. Daarom begon ik met killer's kiss (fear and desire zat niet in de box)

Ten eerste vind ik killer's kiss van de korte kant. Gelukkig zit er een vlot tempo in de film wat een hoop goed maakt. Het is een dunne verhaallijn en het thema 'verrassing' komt er vaak in terug.

Ik vond de acteurs erg tegenvallen. Ik vind Davy slecht acteren met verkeerd gelpaatste gezichtsuitdrukkingen. Ook vind ik Gloria erg houterig acteren. Vincent vind ik daar in tegen beter acteren.

Omdat ik de acteurs matig vond en de film het niet moest hebben van het verhaal vind ik de shots erg opvallen. Ik vind de boks scene in het begin erg sterk. Ook het oog van detail vond ik erg mooi. Ik vond het bordje 'Watch your step' daar het mooiste voorbeeld van. Daarbij vond ik de scene waarbij de baas van Davy wordt vermoord erg mooi gefilmd. Er wordt daarbij mooi met het duitser gewerkt waardoor alleen de silhouetten van de 'gangsters' te zien zijn. De poppenscene is ook erg leuk alleen was de raamvertelling niet nodig, zoals Freud al zei.

Ik hoop dat dit een voorbode is op de films van Kubrick die zullen komen. Ik vond het een matige film en ik hoop dat de andere films van Kubrick beter zijn.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Toch heeft iedere Kubrick die ik gezien heb wel iets bijzonder, zelfs deze tweede langspeler Killer's Kiss die niet algemeen bekend staat als zijn beste werk. Ondanks de best wel matige acteerprestaties en het niet echt bijzondere plot, is het toch een heel aardig filmpke met enkele sterke en bijzondere scènes en genoeg aan prachtige beelden.

Dat onze Stanley een echte kunstenaar was maakt deze film al duidelijk, vrolijk experimenteert hij er met de camera op los om het gewenste shot te verkrijgen en om de juiste sfeer te scheppen, iets waarin hij echt een absoluut grootmeester is geworden. Niet vreemd als je weet dat hij z'n carrière is begonnen als, niet onverdienstelijk, fotograaf en dus al vroeg wist hoe slechts met één beeld de juiste boodschap of het juiste gevoel moest worden overgebracht.

Ook het gebruik van de handcamera tijdens actiescènes had Kubrick 52 jaar geleden al ontdekt, en sterker nog hij weet er zelfs beter mee om te gaan dan veel hedendaagse cineasten van actie-vehikels.

De film oogt en voelt daarmee al gelijk een stuk dynamischer en moderner dan wat je van een film uit 1955 zou verwachten. In films als Raging Bull, Taxi Driver en Rocky lijken echo's van deze film door te klinken.

Grappig ook om echte "Kubrick-elementen" in deze vroege film terug te zien, daarmee draagt ook deze film uiteindelijk de handtekening van de meester.

Ja ik ben een groot liefhebber van Kubrick zijn films maar zeg nou eerlijk, dit is helemaal niet onaardig voor een film waar hij eerst zelf het geld voor bij elkaar moest harken. 3.5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toch wel een aardige vroege Kubrick. Hier en daar een leuke visuele vondst en de sfeer zit er goed in. Verder kijtk dit gewoon lekker weg en zien we haast nergens het geniala van de latere Kubrick maar ik heb me vermaakt.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

De hand van de meester is al duidelijk te herkennen in deze sterke film-noir van Stanley Kubrick. Ik erken dat het plot vrij simpel in opzet is en dat ze voor met name de hoofdrol beter iemand anders konden nemen, maar de uitvoering is zeer effectief. Met name de camera wordt op een manier gebruikt die niet veel te zien is in de jaren 50. Wat dat betreft is deze film zijn tijd zeker 15 jaar vooruit. Verder is de actie keihard en realistisch, en door de korte speelduur verveelt de film totaal niet. Absoluut een aanrader, en ontstijgt duidelijk zijn naam van opwarmertje.

avatar van wwelover

wwelover

Een film van niveau en eentje van een hoog tempo. Mag ook wel aangezien hij iets meer dan een uur duurt. Het is een simpel verhaal, maar daarom knap dat Stanley er toch wat moois in korte tijd van kan maken. Het is een realistische film en dan met name de actie, dat is een groot pluspunt.

Acteerwerk is niet zo bijzonder, maar vond Frankie Silvera wel erg leuk, deed me beetje aan de zanger Mike Patton, denken.

Muziek is ook geweldig.

Zeker een aanrader.

avatar van ®Tc

®Tc

Duidelijk een debuutfilm.

Zoals meestal met z'n films is het script enorm voorzichtig. Echt veel gebeurd er niet en dan is het vooral een groot geluk dat Kubrick deze film niet onnodig wou rekken en maar voor 1 uur speelduur heeft gekozen.

Kubrick laat wel zien dat hij talent heeft mede door het gebruik van licht in deze film (Waar in A Life in Pictures ook gehamerd wordt) en de eindscène tussen de paspoppen. Voor de rest dus allemaal heel voorzicht inclusief acteerwerk.

Leuk voor de Kubrick-fans.

***

avatar van Koert

Koert

Had hier misschien toch wat te veel van verwacht. Killer's Kiss heeft helaas een behoorlijk simpel verhaaltje. Vond de hoofdpersonages ook erg matig acteren. Ik kan me nu ook al niet echt meer een memorabele scene herinneren. De korte speelduur zorgt er echter voor dat dit gewoon goed vermaak blijft.

avatar van mister blonde

mister blonde

Moet eerlijk zeggen dat ik het idee had dat ik deze film het voordeel van de twijfel had gegeven omdat ie immers van Kubrick is. Is helemaal niet zo. Gewoon een erg sterke film. Ik heb inmiddels ook een stuk meer film noirs gezien en kan hem beter vergelijken met geroemde toppers (van the Maltese Falcon tot Kiss Me Deadly) en deze gaat goed mee.

Erg sfeervol en mooi in beeld gebracht. Vind het een beetje onzin om te zeggen dat de hand van Kubrick is te herkennen, omdat hij volgens mij helemaal geen typische stijlkenmerken heeft toegepast die hem kenmerken. Het eind is zelfs anti Kubrick. Was ie aan het begin van zijn carriere nog wat optimistischer of zat ie vast aan een vervelende studio (volgens mij heb ik wel eens iets over dat laatste gelezen).

Hoog tempo. Veel sterke momenten, vooral het laatste half uur is ronduit sterk. Ik neig naar 4 sterren.

avatar van stephan73

stephan73

Killer's Kiss is een misdaadfilm / noir, die erg traag en saai begint. Je hebt de eerste 30 minuten echt het idee dat dit niet het werk is van meesterfilmer Kubrick, maar van een onbekende regisseur. Wel zie je al wat stijlvolle camerastandpunten, die al wijzen op wat er zou gaan komen.
Het laatste half uur wordt het tempo verhoogt en zitten er zelfs meesterlijke scenes in (het gevecht tussen de etelagepoppen), waardoor deze film toch een behoorlijke voldoende krijgt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wauw, de tweede film van Kubrick is al meteen een stuk beter. In het begin wordt het plot mooi en traag uiteengezet (handelskenmerk!) over een bokser en een danseres die elkaar toevalligerwijs ontmoeten. De danseres heeft problemen met haar baas, die op zijn beurt de bokser uit de weg wilt ruimen. Dit loopt niet helemaal op rolletjes...
De tweede helft wordt de film pas echt goed met mooie (experimentele) scenes en een geweldige climax. In deze film uit 1955 (!) is er trouwens verschrikkelijk veel vrouwelijk naakt (ook wel een handelskenmerk!) te bewonderen en worden er diverse ledematen afgehakt. Ga kijken dus, deze zeer okeeje Kubrick.
Het gaat hier wel om etalagepoppen, maar goed dat terzijde

avatar van MNV2

MNV2

Best wel goede klassieker binnen het film-noir genre van grootmeester Stanley Kubrick. Het verhaal begon nogal saai en weinig interessant maar werd uiteindelijk toch nog redelijk spannend, al was het uiterst korte verhaal niet zo hoogstaand als ik gehoopt had. Wat de film dan nog wel een krappe voldoende geeft is de schitterende sfeer van de jaren '50 die hier enorm mooi in beeld gebracht is en dan bedoel ik vooral de originele en zelfs hoogstaande camerashots en de mooie, passende soundtrack. Geen hoogvlieger maar wel een aangenaam tussendoortje..

3.0 sterren

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Stanley Kubrick: een terecht overschatte regisseur van tal van klassiekers. En, zo blijkt, ook het behoorlijk saaie Killer's Kiss. Want hoewel ik best graag naar een "ouwe" film mag kijken, wist deze me toch maar amper te boeien: het verhaal is simpel en weinig enerverend, de hoofdpersoon is 'n behoorlijke boerenkinkel, de constante flashbacks werken niet altijd even goed en halen bij tijd en wijle nogal wat spanning weg, en de geluidseffecten onder de bokswedstrijd waren lachwekkend. Toch geeft de jonge Kubrick ook hier al blijk van enig talent: de film kent enkele erg mooie shots - zeker voor die tijd - en de finale in de verlaten straten, en in mindere mate een etalagepoppenfabriek (doet 't altijd goed), waren erg mooi in beeld gebracht en kenden ook een licht surrealistische sfeer. Het is alleen jammer dat de film totaal geen spanning kent, wat het kijken naar de mooie plaatjes vooral tot een slaapwekkende aangelegenheid maakt.

avatar van 606

Aardige film met een leuk verhaal.

Er werd goed geacteerd.

3,5 ster

avatar van Spetie

Niet groots, maar deze zeer vroege Kubrick is in ieder geval toch wel behoorlijk vermakelijk te noemen. Het begin is niet al te best. Weinig interessante dialogen, matig acteerwerk en een vrij standaard verhaaltje. Gelukkig komt de film na een minuut of twintig eindelijk op gang en komt er vaart, spanning en een goede sfeer in. Kubrick toont de kijker af en toe al behoorlijk mooie shots, waarbij de achtervolging er voor mij duidelijk uitspringt. De uiteindelijke finale in de etalagepoppenfabriek met het gevecht tussen de twee mannen is spectaculair, goed in beeld gebracht en gewoonweg erg vermakelijk om te zien. Een voorzichtig begin van het geniale waartoe Kubrick later nog toe in staat bleek.

Degelijk.

Het leuke aan deze oudere Kubrick is dat hij weinig pretendeert. Een eenvoudig verhaaltje, lekker korte speelduur en soms fijn in beeld gebracht.

Echt mooi wordt het niet, maar Kubrick's geëxperimenteer levert af en toe een aardig plaatje op. In zo'n boksscene komt hij duidelijk te kort, ook het gevecht op het einde is niet veel soeps, maar de achtervolging en droom waren wel geinige tussendoortjes.

Vlotte film verder, als zou je dat niet echt aan de acteurs aflezen. Erg stijf en plat. Minste deel vond ik trouwens, blijkbaar in tegenstelling tot velen, het einde tussen de poppen. Wat een enorm belabberd gevecht was dat. Geknoei en geklungel dat ook nog eens aardig lang bleef doorgaan

Het idiote happy end had verder ook niet gehoeven al zat ik nu ook weer niet zo diep in de film dat het me veel uitmaakte hoe het eindigde.

Leuk om een keertje te zien. Film is vlot, zitten af en toe leuke experimentjes in en het is vooral allemaal redelijk eenvoudig gehouden.

Zit trouwens even naar de poster te kijken, erg gelijkend zijn de afgebeelde personen niet ...

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Aardig Film-Noir tussendoortje. Er gebeuren inderdaad weinig memorabele momenten in de film. Ook het verhaal is wat simpel, en de acteerprestaties zijn zeker niet briljant. Wel liet Kubrick al zien dat het een meester met de camera is. Er zitten een paar erg sterke shots tussen. De jazz muziek was ook leuk, en draagde bij aan een prettig sfeertje. Geen film die je heel lang zal bijblijven, maar dankzij de korte speelduur en de goeie muziek, heb ik me prima vermaakt.

avatar van otherfool

otherfool

Deze vroege Kubrick heeft eigenlijk maar weinig om het lijf, en is dan ook afgelopen voor je er erg in hebt. De cast is niet alles en het verhaaltje soms wat hortenstoterig, maar er zit best wat spanning in en de lange achtervolgingsscene is een kunstwerkje an sich.

3*.

avatar van wimnoot

wimnoot

Weer een aanwinst voor mijn Kubrick collectie. Al moet ik zeggen dat ik zijn nieuwere films veel beter vind. Ik vind dit soort films en uit die tijd altijd zo braaf. Meer als een kus op de mond zie je niet, en de twee moorden worden ook niet getoond. Als de grote finale van de film dan ook nog een grote slapstick is kan ik geen hele hoge score geven. 2

avatar van BobdH

BobdH

Het pulpy verhaal met voorspelbaar verloop is niet waarom je Killer's Kiss, Kubrick's eerste 'echte' film (na zijn documentaire The Day of the Fight en eerste vingeroefening Fear and Desire) kijkt; het meest interessante aan dit noir mysterie zijn Stanley's voorzichtige schreden in de filmwereld.

Zichtbaar experimenterend met camera, belichting en editing, is het vooral leuk om de man die ooit een meestercineast zal worden zo te zien klungelen. Ook al is het niet echt geklungel, want zijn vertelling vol stereotypes bevat wel lekker veel sfeer uit het jaren '50 Brooklyn en Manhattan, golden age filmmuziek met jazzy invloeden en lekker theatraal acteerwerk om het plaatje af te maken.

Hoewel Killer's Kiss weinig kenmerken vertoont van de bekende latere Kubrick, ademt het vooral zijn pre-regisseur leven uit: New York, bokswedstrijden, noir-fotografie: het is allemaal aanwezig. Zo simpel, recht-door-zee en pretentieloos zullen we hem hierna niet veel meer tegenkomen, maar het is toch wel (meer nog dan The Killing) een lekker 'klassiek' filmpje.

avatar van The One Ring

The One Ring

Kubricks films heb ik de laatste jaren nauwelijks nog bekeken en ik ben nu van plan er iedere week een te kijken, op chronoligische volgorde, minus Fear and Desire. Deel 1: Killer's Kiss.

Dit was altijd al de Kubrick die mij het minst was bijgebleven en waarvan ik nooit echt de behoefte heb gehad hem te herzien. Killer's Kiss staat bekend als Kubricks minste film en dat is gewoon terecht. Hij gaf zelf ook toe dat het vooral gemaakt is om de aandacht te trekken van grote studio's, om opgemerkt te worden en hij wilde dit vooral visueel doen. Dat zie je eraan af. Het is in zekere zin een typische beginnersfilm: veel overdadig en opvallend camerawerk, zelfs al past het totaal niet in het verhaal (al valt dat hier nog wel mee) en weinig aandacht aan plot en karakters. Dit kan zich dan ook niet meten met de grote klassiekers van film-noir. Sommige formules van het genre worden zelfs gewoon ingezet omdat het kennelijk zo hoort. Wat heeft het voor een zin hier om het verhaal in flashback te vertellen? Dit is een geval waarin de spanning alleen maar verloren raakt. En wie gelooft het gelukkige einde nadat de twee personages elkaar voor het laatst zagen nadat ze elkaar op kille wijze in de steek lieten?

Gelukkig is er ook genoeg goed. Het ziet er gewoon schitterend uit, met vooral veel oog voor compositie en belichting en af en toe gekkigheden zoals een zeer korte droomscène in negatieve filmbeelden en een shot door een vissekom. Inhoudelijk is Kubricks hand nog niet te vinden hier, maar visueel is er al een primitieve versie van te vinden. Daarbij waren vooral de actiescènes goed. De boksscène is net iets te rommelig om groots te zijn, maar heeft ook wat opmerkelijke shots. De achtervolging en het gevecht in het paspoppenhuis waren echter sterk. Ik lees hier enkele berichten die dat laatste gevecht onrealistisch vinden. Vreemd, ik vond het juist opvallend geloofwaardig gebracht, de acteurs gingen elkaar ongewoon agressief te lijf. Kennelijk zijn we in films zo gewend geraakt aan gestileerde actie (wat we gewoonlijk te zien krijgen) dat een wat werkelijker gevecht onrealistisch lijkt).

Een aardig interessant begin. Niet geheel geslaagd, niet geheel gefaald. Goed genoeg voor een debuut.

P.S.: Zoals Onderhond al opmerkte: de personen op de poster lijken belachelijk weinig op de acteurs in de film.

avatar van rep_robert

Killer's Kiss voelt aan als een stijloefening en gezien de vele reacties hier zit ik er niet naast. Ik ben blij dat MGM deze film gewoon uitzendt, want om hieraan te komen is erg lastig. Deze ontbrak dus nog op mijn Kubrick lijstje en uiteindelijk heb ik tot deze tijd niet heel veel gemist.

Toch blijft het interessant om de typische Kubrick elementen eruit te vissen, wat zorgt voor een aparte bezigheid tijdens de film. Overigens geen ramp, want het verhaal was maar zo zo en je merkte ook echt dat Kubrick er zelf ook geen aandacht aan besteedde. Vooral de flashback van Gloria is een duidelijk voorbeeld van een stijloefening, want enige toevoeging voor het plot heeft het niet.

Al met al geen vervelende zit(ook vanwege de speelduur), maar haalt bij lange na het niveau niet van Kubrick's latere meesterwerken.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een bokser verliefd wordt op een danseres die op haar beurt onder de duim wordt gehouden door haar baas. Een vroege film van Stanley Kubrick die al duidelijk van zijn hand is (bijvoorbeeld het originele camerawerk). Een simpel verhaal, maar onderhoudend verteld. Stanley Kubrick tekende hier voor het verhaal, montage, camerawerk en regie. Het acteerwerk valt wat tegen.

avatar van NYSe

NYSe

Killer's Kiss bevat een paar opvallende scènes voor de mensen die bekend zijn met het latere werk van Kubrick. De droom van Davey doet denken aan de Star Gatesequentie in 2001: A Space Odyssey; de paspoppen in het verlaten warenhuis zijn te vergelijken met de beelden in de Korova Milk Bar uit A Clockwork Orange en het gevecht met de bijl dat daar vervolgens plaats vindt heeft wel wat weg van The Shining.

Samen met een schitterend gefilmde achtervolging door de New Yorkse achterbuurten en de balletuitvoering met daar overheen het levensverhaal van Gloria, beslaan deze scènes ook meteen het beste van de film. Want het verhaaltje stelt niet bijzonder veel voor, en de romance tussen de eenzijdige personages Davey en Gloria voelt nogal geforceerd, gehaast en bovenal ongeloofwaardig aan. Net zoals het happy end dat Kubrick (gedwongen door United Artists) het publiek heeft moeten opleggen.

De vertelstructuur doet mijn wenkbrauwen ook optrekken: waarom een flashback die totaal niks toevoegt aan het verhaal? Waarom een voice-over die ons geen extra informatie weet te verschaffen?

Verreweg de minste film die Kubrick heeft afgeleverd, en het pleit voor hem dat hij heeft toegegeven zelf ook niet zo gecharmeerd was met het eindresultaat. Hier een regisseur die van zijn fouten geleerd heeft en vervolgens alleen nog maar kunststukjes heeft gemaakt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Nog niet heel goed, maar de film heeft zijn sterke punten. Het oogt al wel minder amateuristisch dan zijn debuutfilm, maar ook al te vaak is wel te zien dat de film niet veel gekost heeft. Op acteurs is sowieso bespaard. Houterig acteerwerk dat allemaal weinig geloofwaardig overkomt. Ook het script is niet bepaald spectaculair te noemen en het geluid ligt niet altijd even prettig in het gehoor.

Maar dan is er nog wel de fotografie, en die is bijzonder fraai. Mooie zwart-witcontrasten, veel diepe schaduwen, aparte camerahoeken en een sterke mise-en-scène. Ook de balletscène is fraai, al voegt die niets toe, maar Kubricks kersverse echtgenote kon zo nog een rolletje krijgen, Verder is er nog een behoorlijke sfeer en kijkt het geheel redelijk weg, al weet het ondanks de korte speelduur niet constant te boeien. 2,5*.

avatar van Illmaticly Ill

Illmaticly Ill

Gisteravond Killer's Kiss gekeken. Ik wist n.a.v. stukjes uit een documentaire over Kubrick dat dit nogal een low-budget film was. De film bevat enkele boeiende scènes maar niet meer dan dat. Het verhaal stelt weinig voor, de acteerprestaties zijn matig tot redelijk. Het camerawerk en de muziek maken dan wel weer het een en ander goed. Toch keek 'ie wel makkelijk weg.

avatar van Movsin

Movsin

Kubrick schetst een sociaal milieu : een loser-bokser en een "ten cents a dance-girl".

Het verhaaltje is sober uitgewerkt en niet bepaald schokkend en het slot houdt ook niets bijzonders in.

Aldus is sfeer- en milieuschepping het beste van de film. Een lange balletscène heeft amper betekenis.

Jamie Smith is behoorlijk als de bokser, terwijl Irene Kane er eerder als een oud vrouwtje bijloopt.

Matige Middenmoot. Een beetje Kubrick onwaardig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Sfeervol en vermakelijk deze noir uit de beginperiode van grootmeester Stanley Kubrick. Veel houdt het niet in, maar Kubrick haalt wel het maximum uit het magere plot. Een paar prachtige shots van New York, waarin we o.a. de Brooklyn Bridge, Times Square en natuurlijk de sfeervolle duistere straten zien zijn een lust voor het oog. Mooi geschoten, redelijk geacteerd en prima vermaak van het begin tot het einde.

avatar van Flavio

Flavio

Nog best vermakelijke vroege Kubrick kan zich uiteraard niet meten met zijn latere werk, maar toont al wel de hand van de meester: mooie zwart-wit fotografie, een knap in beeld gebracht boksgevecht met wat leuke POV shots, een knappe spanningsboog (als zijn manager wordt aangezien voor Davy), en een nogal lomp, en daardoor ook redelijk realistisch ogend eindgevecht. Zwakke schakel was het acteerwerk, en dan met name Irene Kane, die wellicht zelf ook inzag dat een acteercarriere niet voor haar was weg gelegd. Hoewel niet bepaald nodig vond ik het verhaal van Gloria met de balletuitvoering wel een leuke toevoeging- bovendien, als dat er uit was geknipt was er wel heel weinig overgebleven.

Overigens zou acteur Jamie Smith (Davey Gordon) volgens IMDb zijn laatste rol gespeeld hebben als "Ted van der Pol" in Goede Tijden, Slechte Tijden.