• 9.373.998 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen en Tilda Swinton

Gesproken taal: Engels, Frans, Kroatisch en Zweeds

Releasedatum: 16 maart 2000

Plot The Beach

"Somewhere on this planet it must exist."

In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.

helleke schreef:

Nog eens terug bekeken.

Toch wel een zalig filmke met een schitterende soundtrack.

Puur genieten en dan nog eens met beelden van zo'n tropisch eiland, een mens zou voor minder wegdromen.

inderdaad wegdromen is de juiste term.

Ik ben nu al een paar keer op dat eiland geweest, Phi Phi Le (maja bay) een paradijsje in de andamanzee, Maar ik ben nu alweer aan het sparen om er weer naartoe te gaan..

Het is daar, om het zo maar te noemen , heel goed toeven.

mcdaktari schreef:

Het is daar, om het zo maar te noemen , heel goed toeven.

Staat die plantage daar ook nog?

Anders zou ik ook nog wel eens naar daar trekken

mcdaktari

nee want die plantage is daar helemaal niet opgenomen. Die scene bij die waterval is er evenmin opgenomen. Ik denk dat ze dat gewoon op het vaste land op hebben genomen, in bv Krabi, want daar zijn genoeg watervallen. Op Phi phi Le hebben ze alleen voor dat prachtige strandje gefilmd, dat is tevens ook de grote trekpleister voor toeristen, want het eiland opzich is moeilijk begaanbaar want in feite is het een grote rots met wat inhammen. En daarbij is the Beach speciaal voor de film aangelegd. maar hoe dan ook als je ooit in de gelegenheid bent om naar Thailand te gaan is het de moeite waard om te overwegen om de Phi Phi eilanden te bezoeken. en zeker als je van bounty eilanden houd, want dan zit je daar op dwe juiste plek.

mcdaktari schreef:

Een vriendin gaat elk jaar voor een maand (in januari) naar Thailand, ze heeft daar dan ook al een pak goeie vrienden, waarmee ze veel optrekt als ze daar zit.

Ikzelf ben geen reiziger, dus zit de kans dat ik naar daar zou gaan er niet in.

Maar de beelden uit de film zorgen er wel voor dat veel mensen toch wel zouden overwegen om eens op reis te gaan naar Thailand.

Return to Paradise is ook een film die zich afspeelt langs die kanten zekers?

avatar van Friac

Friac

Een film die er op zich goed uitziet, maar niet weet te overtuigen dankzij een boel flauwtes in het verhaal. Het functioneren van de commune verloopt bij momenten behoorlijk onlogisch, de relaties tussen bepaalde personages worden helaas ook niet altijd optimaal uitgewerkt. Ook de hele ontwikkeling naar het einde toe kon mij niet overtuigen, inclusief het ietwat fletse einde zelf.

De setting en bij vlagen hiermee gepaarde beeldenpracht zijn natuurlijk pluspunten, alleen jammer dat Maja Bay in het echt absoluut niet zo relaxed aanvoelt met dertig toeristen per vierkante meter

helleke schreef:

Ikzelf ben geen reiziger, dus zit de kans dat ik naar daar zou gaan er niet in.

Return to Paradise is ook een film die zich afspeelt langs die kanten zekers?

Hey???? Return to Paradise , die ken ik niet , maar aan de naam te horen beloofd het ook veel goeds. Ik zal eens kijken of ik die film kan vinden op het w.w.w

mcdaktari schreef:

Kheb gezien dat Return to Paradise zich afspeelt in Maleisië.

Brokedown Palace is wel in Thailand, ook zo'n schitterende film.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

film met een zeer goed en boeiend begin, alleen vond ik het einde wat tegenvallen. DiCaprio doet het zoals steeds zeer goed.

avatar van ChelseaH

ChelseaH

Ik mocht de film wel! (en leonardo )

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Redelijke film, niets meer niets minder. Leuk om een keertje te zien.

Friac schreef:

dat ben ik met je eens, voor je rust hoef je er echt niet naartoe te gaan, teminste niet naar maja Bay want daar beginnen vanaf s'ochtends vroeg de longtail bootjes op en af te varen, en dat de hele dag door, met mensen die het prachtig mooie strandje ff willen zien. maar het krioelt ginds van de strandjes waar bijna geen toeristen komen en toch willen ze allemaal naar Maja bay.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Deze stond natuurlijk ook heel lang op me must-see list. En ook dit was weer een schitterende film die toch wel wat met je doet. Je zou het een beetje kunnen beschouwen als een romantische film maar dan wel met heel veel hindernissen. Na Titanic is Di Caprio in zijn jonge jaren weer erg goed bezig in The Beach. Om te beginnen waren de beelden en de achtergronden van Thailand en ook dat beruchte eiland erg sfeervol en mooi en zit het verhaal enz ook erg netjes inmekaar en dit is natuurlijk ook weer zo'n film dat doelt op dat echte dromen uit kunnen komen maar ook gewoon drastisch in een drama kunnen veranderen. Zo ook bij The Beach.

DiCaprio toch echt met zijn uitstraling de film wel erg goed maken. Ook dat Franse stel en voornamelijk die Francoise waren goed bezig. En dan moeten we ook niet het opmerkelijke kleine bijrol van Robert Carlyle vergeten die de film wel erg fijn opstart. En zo komen we uiteindelijk aan op het paradijs, waar er ook tot me grote verbazing meer mensen zijn die gehoord hebben van het paradijs en er net zoals Richard en het Franse stel ook maar opaf zijn gegaan. Vanaf dat moment krijg je een hartverwarmde reisverhaal met veel lol en liefde. En dan komt het moment dat er een ernstig ongeluk gebeurd en aangezien het eiland verboden gebied is, zitten ze eigenlijk als ratten in de val. Vanaf dat moment is het aftellen. Ook de momenten waarbij we zien hoe Richard paranoide word is ijzersterk, en ook die Apocalypse Now-achtige droom met Duffy.

Ook dat einde en die comfrontatie met die Guerillia boer was onvergetelijk.

Danny Boyle heeft na Trainspotting weer een film gemaakt waarvan hij hebt gezorgt dat ie nog een tijd in je hoofd blijft spoken, terwijl het van uiterlijk toch nog best lijkt op een soort van typisch Amerikaanse film. Dat was ook al het geval bij Boyles latere film Sunshine. Nee, The Beach is zeker geen slechte film. Verder ook nog hier en daar fijne technomuziek. Nee The beach is een perfecte film die je ook in een bepaalde stemming moet kijken.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Deze film sprak wel tot de verbeelding. Ik ben dan ook zelf een verwoed reiziger, en heb zelf wat avontuur meegemaakt in enkele landen. Ook paradijselijke stranden en Azië zijn me niet onbekend.
Het eerste uur is perfect : prachtige setting, beloftevol verhaal en subliem camerawerk. Jammer dat die hippie-gemeenschap daar in wordt gegooid en dat het personage Etienne op de achtergrond verdwijnt eens ze op het eiland toekomen. Tilda Swinton heeft een hoge ergernisfactor. Ook op het einde weet je niet hoe het afloopt tussen Richard en het Franse koppel en dat is een flink gemis . Niettemin is dit een visueel pareltje en een erg meeslepende film met een maatschappij-kritisch kantje eraan. Ook het paradijs biedt helaas geen soelaas voor de vaak parasiterende aanwezigheid van de mens.

avatar van A*V

A*V

schitterend wazige film die echt goed de sfeer van "the beach" weet weertegeven. top film!

avatar van timbo_

timbo_

Na Sunshine maar eens gaan zoeken naar meer Danny Boyle werk en gestuit op The Beach. En hoewel niet heel slecht, dat viel toch tegen. Daar waar ik bij zijn eerdere films meteen de hand van Boyle terugzag, mist The Beach de typische Boyle signatuur een beetje. De film mist sfeer, visueel is het allemaal niet zo indrukwekkend en de veel te voorspelbare soundtrack is matig. Het grootste probleem is echter de plot en het acteerwerk. Het verhaal is simpelweg niet interessant genoeg voor bijna twee uur en DiCaprio is als acteur toch wel flink gegroeid als je zijn weinig indrukwekkende prestatie hier ziet. Opgeven doe ik het echter nog niet. Op naar Shallow Grave.

avatar van Reinbo

Zijn eerste twee blijven zijn beste.

avatar van timbo_

timbo_

Trainspotting is juist de reden geweest dat ik tot aan Slumdog Millionair nooit meer iets van hem heb gezien. Vond dat echt helemaal niks. Ik ben tot op heden dus meer van zijn jongere werk.

avatar van riekeletrul

riekeletrul

een film die blijft hangen.

en vooral die prachtige franse vrouw :S haar gezicht spookt steeds door m'n gedachten !

avatar van rep_robert

Prachtige uitziende film dankzij de setting op het tropische eiland. De kennismaking met de hippie gemeenschap is ook erg leuk en ik houd wel van dat vrolijke gedoe in dit soort omgevingen altijd. Di Caprio vind ik niet eens zo verkeerd en de rest doet ook vrolijk mee. Toch vind ik de kwinkslag richting het einde wat minder, de sfeer wordt te grimmig en de ontwikkelingen vind ik niet altijd even logisch.

Prima film, misschien in de zomer maar weer is aanzetten.

avatar van Scheffer44

Scheffer44

rep_robert schreef:

Prima film, misschien in de zomer maar weer is aanzetten.

Ik sluit me geheel bij je aan. Begin van het eiland was top. Dat opbouwen van een gemeenschap vind ik altijd leuk om te zien. De plaatjes werken ook heel erg mee!! Prachtig, zelf in Thailand geweest, maar deze eilanden niet gezien.

Jammer dat de film van goed naar minder goed gaat, want als het zoals het begin was geweest was het een 4 tot 4,5 geweest, maar door het mindere middenstuk en einde een 3. Een voldoende, mede dor de prachtige plaatjes, maar meer ook niet. (Wel een aanrader om te kijken door de mooie beelden)

avatar van VforVictor

VforVictor

Leuke film. Alleen naar het eind toe word het wat saai. Goed acteerwerk van DiCaprio ook, 3,5 ster

avatar van Number23

Number23

Perfecte voorbeeld van t feit dat een herziening na zoveel jaar keigoed kan uitpakken!!

Zag deze film toen ie uitkwam en was toen 12, 13 jaar. Filmpje bleef toen niet echt hangen en was redelijk snel verdwenen. Nu, 11 jaar later, wist ik er bijna niks meer van te vertellen. Leo, exotische schoonheid, een derde persoon, Tilda Swinton en wiet waren de enige dingen die me nog bijstonden.

Ik ging deze keer de film kijken wetende wie Danny Boyle was en wat voor een carriere DiCaprio op dit moment heeft.
Ben nooit echt fan geweest van die jongen, sterker nog had een hekel aan hem, tot aan Blood Diamond. Vanaf dat moment werd ie beter en beter. Inception, Shutter Island, The Departed; juweeltjes zijn het.
En hier doet ie t ook fantastisch aan t begin van zijn loopbaan.

De typische stijl van Boyle is hier ook sterk aanwezig; de muziek en vooralde scene met de levensbalk alsof ie in een spel zit

avatar van Larry Hagman

Larry Hagman

dan moet je eens the basketball diarees, gaan kijken

avatar van 0bsession

0bsession

Prachtige film.

Goed acteerwerk en mooie beelden.

avatar van gauke

gauke

"Mooie plaatjes, mooie mensen, belabberd scenario", las ik. De film komt prutserig over en lijkt het te moeten hebben van het charisma van DiCaprio en begrip voor de regisseur (er gebeurt niet echt veel). De overige leden van de cast vallen nauwelijks op.

avatar van EliasZ

EliasZ

Erg goede film, ik vind deze film een beetje onderschat!

Heb hem zelf van vandaag pas voor het eerst gezien maar deze film gaat me voorlopig wel bijblijven, nice!

- Goede acteerprestaties en cast

- Origineel concept en boeiende uitwerking

- Prachtige beelden

- Spanning, emoties alles zit er in

- Je wordt helemaal in de film gesleept, voelde bijna zelf dat ultieme gevoel van vrijheid

Voorlopig een dikke 4*

avatar van schram101

schram101

Film begon zo goed. Sterker nog, de eerste drie kwartier waren uitstekend. Leuke personages, hippe montage, toffe muziek en interessant verhaal. Helaas zakt de film als een pudding in elkaar zodra Richard en zijn franse vrienden aankomen bij die vage gemeenschap op het eiland. Weg spanning, weg originaliteit, weg hoge verwachtingen. Buiten een uitstekende rol van DiCaprio heeft de film verder niet veel meer om het lijf en is de laatste anderhalf uur de film verre van goed.

avatar van ArjanB1

ArjanB1

Zwaar ondergewaardeerde film van Danny Boyle. Het boek is misschien dan wel beter, maar de soundtrack & de beelden zijn echt schitterend. Als ik deze film heb ik altijd zin om te reizen.

avatar van movie-edje

movie-edje

Prachtige beelden.

soundtrack geweldig.

voor de rest niks bijzonder eigenlijk.

avatar van davert89

davert89

Film met prachtige soundtrack en beelden. Ik gebruik deze film altijd om in een ontspannen sfeer te komen...ideaal voor het begin van het weekend of een vakantie. Het verhaal zelf is vrij oppervlakkig, en het computergame-stukje vrij lachwekkend. Maar voor de rest prima film.