• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Pupi Avati

Met onder meer: Carlo Cecchi, Stefano Dionisi en Arnaldo Ninchi

Gesproken taal: Italiaans

Plot L'Arcano Incantatore

Bologna, 1750. Giacomo, een jonge priester die verantwoordelijk is voor de archieven van de aartsbisschop, wordt beschuldigd van het verleiden van een jonge vrouw en vlucht weg om aan de straf van de Kerk te ontsnappen. Hij vindt onderdak bij een edelman die in een kasteel diep in het woud woont. Deze man blijkt echter een geëxcommuniceerde priester te zijn, die door de Kerk verbannen werd omwille van duistere experimenten met zwarte magie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mac Hammer Fan

De film won twee Gouden Raven op het Internationale Festival van de Fantastische Film in 1996. Avati bewees zijn talent met "La Casa dalle Finestre Che Ridono" en "Zeder". Twee hoogtepunten uit de Italiaanse horror. Voorlopig nog geen spoor van een opkomende DVD release. Jammer.

avatar van Wouter

Zou ik graag zien. Nog steeds niet te vinden?

avatar van Quentin

Quentin

Heb een bootleg met Engelse subs. Uitstekende kwaliteit.

avatar van Halcyon

Halcyon

Waar aangeschaft Quentin?

Quentin schreef:

Heb een bootleg met Engelse subs. Uitstekende kwaliteit.

Geen stem?

Halcyon schreef:

Waar aangeschaft Quentin?

Op Ebay wordt hij soms te koop aangeboden.

Hier is hij ook te koop:

Een bootleg.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ik heb ondertussen een bootleg, via een link van Quentin, maar de kwaliteit is zo slecht dat ik er niet naar kan kijken. Het beeld is zodanig onscherp, dat het lijkt of je de film onder water aan het kijken bent. Na een minuut afgezet.

avatar van Quentin

Quentin

Mac Hammer Fan schreef:

Geen stem?

Het heeft even (10 jaar) geduurd voordat ik tijd vond, maar dit stelde toch wel teleur. Aardig verhaal en fijne gotische setting maar visueel is het behoorlijk lelijk. De foute '90s belichting en dito videolook deden me toch meer aan een tv-serie als 'De Legende van de Bokkerijders' denken dan een speelfilm. Tempo ligt ook behoorlijk laag.