• 9.132.706 stemmen

Arrivederci Amore, Ciao (2006)

Misdaad | 107 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titel: The Goodbye Kiss

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Michele Soavi

Met onder meer: Alessio Boni, Michele Placido en Isabella Ferrari

Gesproken taal: Frans en Italiaans

Plot Arrivederci Amore, Ciao

Giorgio Pellegrini is een voormalig terrorist die na jaren in Zuid-Amerika te hebben ondergedoken, een normaal leventje met zijn familie wil leiden. Hiervoor trekken ze terug naar Italië, waar Giorgio onmiddellijk weer geconfronteerd wordt met zijn gewelddadige verleden, zijn voormalige criminele kameraden en corrupte politiemensen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Giorgio Pellegrini

Ciccio Formaggio

Al op dvd uit?

Gevonden in Thailand.

avatar van Wouter

Legale dvd, via ebay, by the way.

FisherKing

Hoe weet je dat het legaal is ? Thailand en legaal.? Iets zegt me dat er hier iets niet klopt.

avatar van Wouter

Vooroordelen, FK? Er is ook veel legaal in Thailand, hoor. Zo heb ik een legale dvd met een Thais nagesynchroniseerde Knetter.

Zie hem hier ook te koop:

FisherKing

Vooroordelen ? Wellicht. Omgekeerde bewijslast hanteer ik liever. Er zit in die regio toch ook veel niet zo legaals ? Of hanteer jij oogkleppen ?

Bedankt trouwens voor die xploitedcinema link.

FisherKing schreef:

Nee, maar iedere reguliere film is in principe ook legaal te vinden. Net als hier. En in sommige gevallen dus zelfs films die nergens anders op dvd zijn.

FisherKing

Soms is dat lastig te beoordelen. Ik zag Wings op een import DVD uit Korea met Koreaanse tussen-subs, maar bij de optiteling bleek dat het een copy was van een televisieuitzending. Hoe legaal is dan de DVD ?

Als liefhebber van films heb je een copy, maar ergens geeft het wel een raar gevoel. Overigens was de beeldkwaliteit, hoe kan het ook anders, niet al te best.

Soms is het gewoon mazzel hebben om iets gevonden te krijgen.

FisherKing schreef:

Soms is dat lastig te beoordelen.

Maar ik heb de dvd en zei toch dat ie legaal was......?

avatar van Straniero

Straniero

Hij komt hier in Nederland gewoon op regio2 uit hoor.

Geen onaardige film overigens, beetje rommelig, maar wel oke. Alessio Boni is ook gewoon tof.

avatar van Raffael77

Raffael77

Niet onaardige film met een man die wel erg ziek van geest is.

Goed uitgewerkt verhaal met aardig wat diepgang.

Filmwerk is ook prima en komt realistisch over.

Effecten zijn er niet echt.

Acteer werk is ook prima.

avatar van wgm50

wgm50

Prima verfilming met sterk acteerwerk. Een mooie manier om de termen 'Gewetenloos en psychopaat' in beeld te brengen.

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Prima film. In het begin een beetje lastig te volgen, maar gaandeweg zit je er snel in. Toch zijn de wendingen in het leven van de hoofdpersoon nogal rigoreus. Maakt 't wat rommelig.

Niet voor tere zieltjes, want mensen worden met gemak vermoord in deze film.

avatar van Fr3aK

Fr3aK

Hoofdpersoon Alessio Boni is charmant en gewetenloos in deze realistische misdaadfilm. De volledige cast speelt geweldig in dit bizarre verhaal!

avatar van Quentin

Quentin

Damn wat blijft dat lied van Caterina Caselli fantastisch, wat een goede keuze!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was toch een geslaagde Italiaanse film die zich modern wil aansluiten aan het hedendaagse Hollywood-actiemisdaad films. Het is niet echt een film die me aangenaam verraste maar meer gewoon een simpel, vermakelijke actiefilmpje, met knappe rollen, een dito misdaadthema en hier en daar een paar fraaie actiescene's. En romantiek natuurlijk, wat natuurlijk ook bijna nooit ontbreekt in een Italiaanse film. Het einde is natuurlijk ook erg verrassend.

Geslaagde film.