• 9.372.610 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Geregisseerd door: Victor Salva

Met onder meer: Sean Patrick Flanery, Mary Steenburgen en Jeff Goldblum

Plot Powder

"An extraordinary encounter with another human being."

Een verlegen jongeman met de bijnaam Powder wordt gepest door zijn klasgenoten die zijn schokkende uiterlijk niet accepteren, hoewel hij zijn best doet om erbij te horen. Het gepest houdt echter op wanneer Powder een mysterieuze kracht laat zien waarmee hij tot ongelooflijke dingen in staat is. Deze kracht verandert het leven van de anderen op een onvoorstelbare manier.

Jessie Caldwell

Sjan

Redelijk droevige film. Mooi in beeld gebracht. 3*

avatar van Mik

Mik

Leuke score voor deze film, 10 stemmers en 10 x 3 sterren.

Ben nieuwsgierig wat ik er van ga vinden.

avatar van Mik

Mik

Zeer grote meevaller. Deed me een klein beetje denken aan the green mile. 3,5 sterren

ps. Dat kereltje lijkt een beetje op die Hellraiser kerel maar dan zonder die pinnen

avatar van soboer

soboer

Film deed me denken aan Mask.

avatar van Sjan

Sjan

Hij deed mij bij de tweede keer kijken (gisternacht dus) denken aan the green mile, er zitten soortgelijke scenes in en de film heeft een beetje een soortgelijk bovennatuurlijk figuur. Het bleef een leuke film, hoewel de special effects er niet echt geweldig uit zagen, en vooral op het eind niet.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wel een beetje domme fout in de film; hij zou geen haar op zn lichaam kunnen krijgen maar volges mij heb ik toch regelmatig wimpers gezien bij Powder. Maar goed, tis ze vergeven. Kvond de film wel aardig, alles was dr redelijk aan dus geef ik m 3**.

avatar van eduard

eduard

Had wel iets van de green mile, maar laat deze ver in de schaduw. Ik vond het een hele spannende film en krijgt voor mij een 4.5 en dat is wel verdient

avatar van bisse

bisse

Ik ben het met eduard eens. Er is een vergelijking met de wonderfiguur uit de greenmile. Alleen deze keer is het prachtig en wonderschoon in beeld gebracht in tegenstelling tot de overdreven platte gigawonderneger uit de zwaar overschatte green mile. Victor Salva heeft me echt overtuigd van zijn skills met deze door hemzelf geschreven en geregisseerde flick. Echt een grote aanrader deze film en ik ben blij dat ie uiteindelijk niet aan mijn neus voorbij is gegaan!

avatar van Ritchie30

Ritchie30

Ben het er mee eens zoals velen zeggen, dat deze Film wel iets weg heeft van de Green Mile. Prachtig gespeeld door de acteurs en zeer mooi in elkaar gezet. Een aanrader dus

Een van mijn lievelingsfilms, waarom?

Er zijn maar weinig films die mij kippevel geven....

Heel mooi gespeeld en in elkaar gezet.

van mij een 5!!

Wat was er mooi aan?

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Flannery als zeer zielig wit mannetje.....dat is weer eens wat anders dan "The Boondock saints".

Een ontroerend verhaal, met een goeie cast.

Er zijn weinig films waar je je echt goed bij voelt, en dat heb ik dus ook met deze.

Mooie film.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het lijkt wel erg veel op die andere film met John Travolta, en die was gewoon net iets beter.

avatar van Legan

Legan

Een aardige film maar niet meer dan dat. Het verhaal is van het standaard melodramatische soort waarbij het dwelgt in 'goedkoop scoren' sentimentaliteit, clichés, simpele dialogen en voorspelbaarheid. Qua genre kan je het plaatsen bij films als The Green Mile en Phenomenon maar qua niveau meer een tvfilm.

Maar toch werkt het geheel wel aardig, dus zodoende een krappe 3,0*

avatar van M00KIE

M00KIE

Mik schreef:

Nee the Green Mile deed mij denken aan powder...het glas is half vol ipv leeg.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Prachtige film!

avatar van anco12

anco12

wat een schiterende film is dit zeg.

zeker net zo mooi als de green mile

waar hij veel van weg heeft.

de moeite waard om hem te kijken

avatar van l.ingomair

l.ingomair

Ik ben 31 jaar heb deze film al ettelijke malen gekeken, en hoe dan ook dit is de enige film waar ik mijn tranen niet kan bedwingen, krijg zelfs een brok in mijn keel... hoe verklaar je dat, elke keer weer raakt deze film mij weer.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Geweldige film, lang niet meer zo mee lunnen leven in een film. . het acteerwerk is geweldig!

Drama op en top, deze moet je gewoon afkijken.

avatar van Stephan

Stephan

Mooie film met innemende personages.

avatar van DVD+R

DVD+R

Inderdaad iets van de Green Mile, echter was deze film eerder dan de Green Mile....dus Frank Darabont heeft goed naar de Film Powder gekeken.

Droevige maar goede film, goed acteerwerk, maar iets mindere special effects...maar dat stoorde niet erg. Een echte tear trigger!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Op zich een aardige film met zeker een aantal prima scenes, maar het RTL-gehalte lag me net iets te hoog om echt gegrepen te kunnen worden.

De film is net iets te braaf en voorspelbaar om krachtig te kunnen zijn. Wel vind ik het verhaal wel aardig en worden de rollen (met name Flanery) redelijk overtuigend gespeeld, ondanks dat het geen acteurs van niveau zijn. Het feit dat iemand met een ander uiterlijk gelijk buitengesloten wordt is helaas de realiteit en triest, want de film herkenbaar en op momenten ontroerend maakt.

Prima film voor een zondagmiddag, maar meer ook niet.

avatar van gauke

gauke

Als kijker krijg je (ook) nauwelijks toegang tot de sneeuwwitte jongen; enkele opgezwollen hoogdravende scènes helpen niet echt en soms lijkt het of het script niet helemaal af was. Een pluspunt is dat de regisseur subtiel te werk gaat en nergens manipuleert. Sean Patrick Flanery speelt zijn rol naturel, gevoelig en menselijk. Voor een science fiction verhaal geeft deze film nauwelijks spanning.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Veelal wijk ik met m'n stem niet meer dan 1 'punt' af van het gemiddelde.

Bij deze rolprent snap ik er niks van....... wat een B- of C-film zeg!

Bijzonder matige acteerprestaties, oppervlakkige karakters......

Hieronder is enkele keren de vergelijking gemaakt met The Green Mile, maar ik vind het haast onmogelijk overeenkomsten te vinden. Waar TGM een prachtig scenario en dito acteeerwerk laat zien, komt Powder niet veel verder dan een uitvoering van toneelvereniging "Gezellig Op de Planken" uit Ootmarsum. Kan er gewoon niet meer van maken. (sorry)

avatar van christies

christies

Niet echt een verrassende film. Ook ik kreeg The Green Mile in mijn hoofd zodra ik die zieke vrouw zag. Maar het maakte de film niet per se minder om naar te kijken.

Ik kon goed met Powder meeleven en had die gasten allang op hun b*k geslagen. Het is wel de harde realiteit in deze wereld. Denk ook niet dat dat ooit zal veranderen, helaas.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Zo blijkt maar weer hoe dommer de mensen hoe lager hun cijfer!

Dat is ook de rede dat powder kiest om in het oneindige te leven en niet met de meute.

Want de meute zorgdt voor onze ondergang.

Waarom omdat wat de meute vind /denkt ook relevant is, hun waarheid is waarheid.

De meute bepaald dat emoties niet getoond mogen worden dan doen we dat ook niet.

Daarom elke hollywood voorgekauwde film die iedereen snapt,(topper is)

Films die de mensen niet snappen bagger is,maar als de mensen deze bagger meer kijken er wel steeds betere films worden gemaakt.

kijk maar als voorbeeld eraserhead.SHIT,nu gaat iedereen deze film kijken en hem een 5 geven want dan hebben ze ook ineens verstand van films!?

Voor degene die dit niet snappen zij zijn de meute.

Degene die dit (nu)wel snappen zijn meelopers.

Degene die nu reageren zijn boos omdat ze in een hokje geplaats zijn

En ik?Ik kijk maar wat films en lul maar mee met iedereen om zelf intresant over te komen.

1000 mensen 1000 meningen.

avatar van mystica

mystica

Mooie film welke het midden houdt tussen science fiction en drama. Soms wat voorspelbaar maar wel met een mooi verhaal en knappe special effects.

avatar van Mr Grey

Mr Grey

WAANZINNIGE Mooie film. Goeie acteurs, boeiende film met veel diepgang, gevoelens en puurheid. Tevens PRACHTIGE Filmmuziek van Jerry Goldsmith (verantwoordelijk voor HEEL erg veel soundtracks van zeer bekende films die we allemaal kennen, google maar eens)

Past idd in t rijtje The Green Mile vind ik.

avatar van DarkElement

DarkElement