Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Sakichi Satô
Met onder meer: Tadanobu Asano en Erika Okuda
Gesproken taal: Japans
Plot Tôkyô Zonbi
"We Will Protect The Future!"
Na aanraking met chemisch afval rijzen uit een vuilnisbelt in Tokio plotseling levende doden. De chaos die ontstaat bereikt epische proporties en verdeelt de stad in rijk en arm. Maar Fujio (Tadanobu Asano) en zijn maatje hebben een uniek wapen in petto... martial-arts.
Fujio
Yocchan
Yotchan's Wife
Akiyama / Prince
Die poster
Sorry Dejima, maar waarschijnlijk ben ik jullie nog voor
Linn
En ja hoor, Niels en ik zijn Dejima voor geweest!
Wat een heerlijke film is dit. Asano ( dat kapsel)
was echt ontzettend grappig ik heb erg veel kunnen lachen met deze film. Heerlijke over the top humor en alle mafheid op een stokje..soms zelfs een beetje Kitano-achtige humor
Erg gaaf dat er een stukje Anime in deze film verwerkt werd deed me wel denken aan een film als Taste of tea.
Ik kan in ieder geval al niet wachten tot deze geweldige film op dvd komt een hele dikke 4,5* mede dankzij Tadanobu Asano, wat een geweldig acteur
Eh, ja
't is moeilijk een film als Tokyo Zombie te beoordelen. Afgaande op de trailer zag het er wel leuk uit, al viel het mij visueel allemaal een beetje tegen.
Na het kijken is die indruk niet veranderd. Buiten wat "functionele" CGI valt er helemaal niks te zien. Verder is de humor van zo'n bedenkelijk niveau dat het wel weer grappig wordt. Maar wie echt van de film wil genieten moet volgens mij toch een beetje affiniteit hebben met de Aziatische cinema, meer bepaald een goed idee hebben van Asano en Aikawa. Want hun aanwezigheid in deze film is hilarisch. Het is echt geweldig om Asano een keertje te zien terugkeren naar een rol als deze. Compleet goofy, debiele uitdrukking en dan die afro
. Aikawa doet verder niet onder. Stoere kerel in Miike's films, loopt hier rond als een mismaakte Conehead. De vele shots van hun gezichten, en het compleet onnozele "no worries" gekibbel maakt deze film tot een erg geslaagde comedy.
Het is allemaal een beetje losjes, vaak niet supergoed uitgevoerd (zeker het visuele niet), maar de zelfbewuste "jongens, laten we eens iets stoms maken" houding van de film is gewoon enorm aanstekelijk. Zeker aangezien Asano en Aikawa de film mogen dragen. Zonder dit type acteurs had de film nooit kunnen slagen.
4*, heel wat afgelachen, enorm flauwe film.
Dopke
Niets zo subjectief als humor I guess. Vond het inderdaad maar ontzettend flauw en alle negatieve punten die Onderhond opsomt ervoer ik dan ook wel als dusdanig. Helaas bleef het positieve van zijn vertoog verder uit. Echt zo’n film waarbij ik gewoon niet zie wat anderen er wel inzien.
Interessant genoeg vond ik een film als Funky Forest dan wel weer heel erg leuk, terwijl Linn/Onderhond daar weinig mee konden.
Enfin, ben wel benieuwd wat Shaun of the Dead liefhebbers hiervan vinden, een ander zombi-comedy vehikel waar ik verder weinig mee had
Die vond ik ook compleet ruk, dus die vlieger gaat ook niet op vrees ik
Word_Play
Haha damn, wat een heerlijk geflipte film. Geweldig kapsel van Asano, en dat einde
-fal
- 2028 berichten
Meer nog dan het absurdisme en de extreme meligheid verbaasde mij dat deze film eigenlijk heel erg "lief" is. Ik kon er zelden om schaterlachen, maar zat de meeste tijd met een milde glimlach te genieten. 3,5
danuz
Fijne zombiefilm, wél grappig, in tegenstelling tot Shaun. Verder totaal niet met elkaar te vergelijken trouwens. Deze film moet het meer van zijn terloopse humor hebben. Er wordt heel wat afgeknibbeld door de afroman Asano en conehead Sho. Af en toe heerlijk om naar te kijken.
Wel vond ik de film wat aan de lange kant, en raakte de humor niet altijd de juiste snaar. Hing een beetje tussen een voortkabbelend Japans filmpje en een slapstick in. Heb verder zeer genoten. Geen hoogvlieger, maar wel leuk vermaak.
Dik 3,5*
YuLaw16
Ik weet niet of deze film ook echt een *4.5 verdiend, maar ik kan maar weinige minpunten aan deze film geven. Soms had de film een wat trage vaart, maar de geniale humor deed toch veel goed. Soort aziatische versie van een ook goede shaun of the dead.
Nephilim
Ondanks dat ik vond dat in de 2de helft de vaart er een beetje uitging(de film probeert iets te serieus te zijn) maakte het debiele einde alles weer goed. Heb in iedergeval flink gelachen om de avonturen van Fujio en Mitsuo. (en de triviale dingen die om hen heen gebeuren zoals die jongen en zijn vriendin op de vuilnisbelt
Soort Bio-Zombie meets Land Of The Dead.
een 7.8
Macmanus
Geinig.
Uiteraard moet je een beetje mee willen gaan in de flauwe Japanse humor. Het heeft een soort Troma sfeertje. Hoewel visueel toch veel beter. (wat natuurlijk geen kunst is)
Asano is droog en rustig, waar Aikawa lekker gebruik van maakt. Briljant stukje als Aikawa gaat zingen dat hij kanker heeft. Alleen het tempo laat soms wat te wensen over. Hier en daar moest gewoon de schaar erin. Jammer maar er is nog genoeg leuks te zien om op een mooi aantal sterren te komen.
Kleine 3.5* Met een betere balans, zeker kans op meer gehad.
BoordAppel
Kleine tegenvaller. De film gaat na de "dood" van Aikawa écht helemaal nergens meer over. Op zich niet erg, maar echt grappig wil het dan niet meer worden. Het laatste stuk is lastig uit te zitten, vooral dat gekibbel met die vrouw is vervelend.
Voor deze misstap is het wel grappig allemaal. Complete onzin, maar wel leuke onzin.
J.T.O
Het duurde te lang en niet overal was het even grappig. Daarnaast irriteerde ik me een beetje aan de laatste paar stukjes. Die mochten van mij eruit, maar goed.
3 sterren.
totalreject
Hier geen betaalbare dvd release van?
Nee, deze film is vooralsnog alleen als bootleg buiten Japan uitgegeven volgens mij.
Ik heb me erg vermaakt met deze film. Een hele melige zombie-humor film (typisch Japanse humor ook wel). Vooral in het begin erg leuk. De tweede helft was wel iets minder, maar nergens heb ik me verveelt.
-fal
- 2028 berichten
In Duitsland is hij uitgegeven, maar volgens mij niet meer te krijgen.
Goldenskull
Lol, na het zien van de poster en het lezen van die synopsis was ik wel verkocht, binnenkort op zoek
totalreject
In April komt er een US DVD release van deze film van Anchor Bay.
Goldenskull
Leuk en absurd, maar kent zoveel overbodige/saaie scènes dat het vooral de tweede helft ongeduldig uitzitten wordt.
Toch een kleine 3,5 voor een aantal heerlijke scènes
Baggerman
Leuk en absurd, maar kent zoveel overbodige/saaie scènes dat het vooral de tweede helft ongeduldig uitzitten word.
Ja. En dat is jammer, want de film kent inderdaad ook heerlik flauwe absurde stukjes. Alleen de Black Fujijama al!

Of de afro van Asano en de kale kop van Aikawa.
De film start sterk. Af en toe is het zó voorspelbaar, maar op één of andere manier moest ik er tòch nog wel om lachen. Zoals met de autosleutels, die uiteindelijk gewoon in het contactslot zaten.
Het gedoe met de kooigevechten was dan weer vrij saai en tè serieus. Het einde met Aikawa was echter weer briljant en deed me toch wel weer even schuddenbuiken.
Derekbou
De eerste helft was redelijk vermakelijk vanwege de sterke chemie tussen Asano en Aikawa. Hilarische flauwekul die de kijker echter wel moet liggen. Helaas gaat het na de plotwending (die overigens leuk is weergegeven middels animatie) helemaal nergens meer over. Asano solo is ineens een stuk minder boeiend en de huiselijke rompslomp leek er vlug bijgesleept om nog een standaard happy end aan de film te kunnen breien. Een krappe voldoende wegens het vermakelijke eerste uurtje.
Twee keer viel een beetje tegen.
Hoewel .. kijkende naar m'n eerdere review is de conclusie eigenlijk redelijk hetzelfde. Best wat afgelachen met deze film, maar qua film is het niet zoveel. Het oogt allemaal erg goedkoop, de CG is wat vervelend zelfs en de film richt zich puur en alleen op de humor. Die is uiteindelijk net iets te one-note om de film zorgeloos te dragen.
Blijft wel grappig natuurlijk, Asano en Aikawa in compleet debiele rollen, die lekker lomp tegen elkaar aan lopen zeuren terwijl rond hen een zombie apocalypse losbarst. Asano's afro en Aikawa's kale kop maken het af, maar je moet de acteurs wel kennen om er ten volle van te genieten.
Maar verder … tja, niks eigenlijk. Het blijft wel amusant, vervelend is het ook zeker niet, maar de tweede maal is de verrassing er uiteraard wel af en dan verwacht ik toch een net iets betere afwerking. Het hoeft daarom niet meteen blockbuster kwaliteit te zijn, maar je mag toch zien dat de regisseurs minstens een beetje moeite gedaan heeft. Dan ontbrak hier vaak.
3.5*, halfje lager dus.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Gusha no Bindume
Sciencefiction / Thriller, 2004