• 9.379.591 stemmen

The Simpsons Movie (2007)

Animatie / Komedie | 87 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: David Silverman

Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Releasedatum: 16 augustus 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Simpsons Movie

"See our family. And feel better about yours."

Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.

Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)

Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)

Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)

Lisa Simpson (stemrol)

Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)

Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)

Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)

Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)

Russ Cargill (stemrol)

Mrs. Krabappel (stemrol)

avatar van Thomas83

Thomas83

De serie vind ik al jaren echt geweldig. De humor is erg leuk, vooral Homer steelt altijd de show. Wat de serie ook leuk maakt zijn al die vaste personages uit Springfield die je regelmatig ziet terugkeren. In deze film is dat allemaal niet anders, in feite is het een lange The Simpsons-aflevering. Wel net wat mooier getekend allemaal, en met een echt grote en wat langer doorlopende verhaallijn. Eentje die ik persoonlijk niet echt heel erg boeiend vond. De film viel me dan ook wat tegen. Eigenlijk vind ik de gemiddelde aflevering leuker, met meer vaart en vaak wat meer geslaagde grappen.

De aftiteling was wel geinig, hoe je eerst alle karakters zag en daarna The Simpsons die in de bioscoop zitten.

Verder valt er niet zoveel te zeggen over deze film eigenlijk. Hou je van de serie dan weet je de film ook wel te waarderen. Ken je de serie niet, dan is het ook allemaal vermakelijk.

Ik kom uit op 3.0*, vind ik meer dan genoeg voor deze film, die me toch wat tegenviel.

Tot slot wil ik nog even opmerken dat ik die nagsynchroniseerde versies van (teken)films nogal irritant vind. Dan krijg je eigenlijk altijd al een slap aftreksel. Die mening had ik al toen ik op een leeftijd was van binnen de doelgroep waarvoor de films worden nagesynchroniseerd.

Bovendien is het in Nederland nog wel eens zo dat van die kansloze B-sterretjes en soapsterretjes dan de stemmen mogen doen. Bij bijvoorbeeld Shrek doen zeer bekende acteurs zoals Eddie Murphy en Cameron Diaz de stemmen, waar ze in Nederland dan komen aanzetten met iemand van het kaliber Georgina Verbaan.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

kvond toch dat deze film een plekje in de top 250 verdiende, de filmcriticie gaven deze film niet voor niks een 4/5

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

chillout schreef:

ik vind de figuren nog steeds boeiend daarom die 2.5 maar het verhaal moest echt beter en iets meer humor mocht ook wel als eerste movie niet echt super.

Het enige wat the Movie beter zou kunnen maken is Bart die geen pussy is; de Wiggums, Quimby, Apu & andere personages er meer in betrekken.
Iets meer humor vind ik een zeer flauwe opmerking, ik denk dat ik enkel South Park ken die qua aantal moppen in de buurt zal zitten.
Deze zat constant vol met moppen , helaas snap je er sommige misschien niet. Eski-Moe's ; 'This book doesn't have any answers' over de Bijbel ; Schwarzenegger die afgeschilderd wordt als een soort analfabetische kleerkast ; zanger van Green Day die 'dadadadadadada' op zijn autocue moet lezen ; ...

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Inderdaad, veel grappen, maar erg weinig grappen die me echt bevielen. Zo keek ik laatst een oude aflevering waarin Lisa een beugel krijgt, en vervolgens in een ondergronds keldertje een spiegel pakt en heel hard begint te lachen, precies dezelfde reactie als The Joker heeft in Batman 1. Dat soort leuke verwijzingen waren voor mij altijd een groot deel van de pret van de afleveringen van The Simpsons, maar dat zie ik toch maar weinig terug in de film. Het is iets te veel aangepast voor het grote publiek.

avatar van iwan&mir

iwan&mir

we hebben net de film gezien, en ik lag al bij het menu in een deuk.

keek erg naar de film uit, alleen de reclame op de tv al, een stukje van de scene met 'spider-pig', FANTASTISCH!

we hebben ons dus erg vermaakt zojuist

avatar van PEN15

PEN15

Ben een simpsons kijker vanaf het eerste uur en die weten dat de humor van de laatste seizoenen wat gezakt is. Deze film kan ik niet goed in de tv episodes plaatsen. Zoals iemand het hier zei, de grappen zijn wat gealgemeniseerd zodat het voor elke leeftijd afgestemd is, dus simpsons kenner of niet. En wat moet ik er verder nou van zeggen, ik kijk de meeste afleveringen graag meerdere keren, maar met deze film is 1x kijken wel genoeg. Ben blij toe dat ik er niet voor naar de bioscoop ben gegaan.

avatar van Ruben. K.

Ruben. K.

Normaal gesproken zou ik mijn mening wat meer onderbouwen maar.....

Voor degene de de simpsons ooit leuk vonden maar het de laatste jaren al achter zich hebben gelaten is deze film "niets nieuws onder de zon".

Leuk film maar voor de echte Simpsons fans een steek onder de al aflatende gordel............

TimD

Normaal gezien zou ik ertegen in gaan met een goede discussie en goeie argumenten maar wat je zegt is gewoon...

Bullshit.

avatar van MICHAEL198620

MICHAEL198620

Ben een simpsons kijker vanaf het eerste uur en die weten dat de humor van de laatste seizoenen wat gezakt is. Deze film kan ik niet goed in de tv episodes plaatsen. Zoals iemand het hier zei, de grappen zijn wat gealgemeniseerd zodat het voor elke leeftijd afgestemd is, dus simpsons kenner of niet. En wat moet ik er verder nou van zeggen, ik kijk de meeste afleveringen graag meerdere keren, maar met deze film is 1x kijken wel genoeg. Ben blij toe dat ik er wel voor niet voor naar de bioscoop ben gegaan

avatar van john kruger

john kruger

Is het niet zo dat de die-hard simpsonsfans onder ons meer teleurgesteld zijn in deze film dan de mensen die minder vaak de series hebben gezien? Ik zelf vond de serie echt veel inventiever. Ik kan me goed vinden in de reactie van iemand dat de film gericht is op een zo'n breed mogelijk publiek: veel vinden de film dan super, maar tegelijkertijd zijn er net zo veel in teleurgesteld.

TimD

Ik ben die-hard fan (bezit alle boxen enzo) maar ook ik vindt het een hele toffe film.

avatar van ARNI

ARNI

hahaha echt mooie grappen.... Wel oud maar blijven goed.

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

Ik neem Simpsons alle dagen op met de Digicorder hier de afleveringen op VT4 dus ik heb er ook al wel een aantal achter mijn kiezen zitten & ik vind dit net als de serie hilarisch.

Waarom zijn jullie dan teleurgesteld .. vanwege het NIVEAU van de moppen of vanwege het AANTAL moppen of nog iets anders ?

PS: Dat aan een breder publiek klopt maar vind ik ook wel een beetje normaal..

TimD

Het is waarschijnlijk gewoon zeiken om te kunnen zeiken.

avatar van antho0ny

antho0ny

ik vind het een ouderwets leuke film, de humor is weer om te smullen!

avatar van film_kaza

film_kaza

john kruger schreef:

Volgens mij werden wat oude grappen opnieuw vertelt, die de wat latere (of niet-) simpsons kijkers niet kennen. Maar daar heb ik geen idee van. Ik kijk het anderhalf jaar.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Wat mij betreft een geslaagde film. Veel typische Simpsons humor, enkele heerlijke grappen. Soms gaat het er wel een beetje over en wordt het misschien net iets te cliché maar ik heb me prima vermaakt.

3,75 *

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Met veel bombarie ging ik er heen.

Ik verwachte er veel van.

Daar zat ik dan 87min in de bios, wat een drama.

Film kon me geen moment boeien, met de zogehete milieu-crisis in springfield.

Alleen het gedeelte van spider-pig was 'aardig', en dat terwijl het maar hooguit 30sec was.

HIj viel me echt zwaar tegen, vandaar dat ik hem ook een 1,5* geef.

avatar van Depplovertje

Depplovertje

vond het echt een leuke film! vooral het begin stukje met Green Day

PKlijnstra schreef:

Met veel bombarie ging ik er heen.

Ik verwachte er veel van.

Daar zat ik dan 87min in de bios, wat een drama.

Film kon me geen moment boeien, met de zogehete milieu-crisis in springfield.

HIj viel me echt zwaar tegen, vandaar dat ik hem ook een 1,5* geef.

Waarom ging je er met veel bombarie heen als je weet dat zo'n film niets voor je is? Want als je The Simpsons vet vind, vind je deze film zeker tof.

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Vond het een fenomenale film, erg vaak goed gelachen (net zoals mijn wederhelft). Maar het laatste kwartier van de film vond ik een kwartier te veel... het leek me alsof het einde was gemaakt om toch maar een happy end te hebben.

Het eerste deel van de film 5* waard. Maar door het slappere einde verlaagd tot 4.5*

avatar van OlafS

OlafS

Ach, ik had nog hoop maar dit is toch echt een behoorlijke tegenvaller, ik zet wel weer een oude dvd-box op.

2 d'ohs

avatar van thunderball

thunderball

Meegegaan met een vriend die hem graag wilde zien. Ik zelf zou er nooit heen zijn gegaan, begin jaren '90 keek ik iedere week naar de Simpsons, maar dat doe ik al in geen jaren meer.

Nou, ik vond het een hartstikke leuke film, moest al meteen bij het filmlogo lachen en op een paar -wat saaie- stukjes na, was het verder erg lachen en voor een familiefilm behoorlijk anarchistisch.

Misschien enig puntje van kritiek is dat Bart er wat weinig in voor kwam en wel wat smiechtiger had mogen zijn.

Maar verder: leuke film, eigenlijk wel wat je er van kunt verwachten.

Homer is the Man!

4 sterren!

avatar van Hankster

Hankster

Wel een leuke film met een paar grappige scenes, maar het had zóveel leuker kunnen zijn. Zo goed als de makers van Southpark de serie in een lange tekenfilm hebben weten om te zetten, is het hier bij The Simpsons toch echt niet gelukt imo.

Maar wel leuk om eens gezien te hebben.

avatar van erpmans

erpmans

Masterlijk

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Van te voren had ik in totaal maar 1 aflevering van The Simpsons gezien dus ik zat hier niet om te springen. Maar ja met een gratis 2e bioscoopkaartje van een bekende supermarktketen gaf ik de film een kans

Waar anderen in de zaal soms schaterden van het lachen heb ik hooguit 2x een glimlach gehad. De film heeft een slap verhaaltje en saaie simpele ´grappen´. Alles gaat in een sneltreinvaart en de film is zo weer over zonder dat er achteraf ook maar iets is blijven hangen.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Meesterlijke film. Helaas kijk ik tegenwoordig niet meer zovaak The Simpsons als 10 jaar geleden.

Maar de film heeft me goed vermaakt. Ook al kwamen sommige grappen niet over bij mij en was de film aan de korte kant voor mij gevoel, heb ik me meer dan goed vermaakt.

avatar van hendrik119

hendrik119

superfilm, ook al is het animatie ik heb me meer dan super vermaakt, er grappig!

avatar van missl

missl

film was minder grappig dan ik dacht dat hij zou zijn.

toch 3 want het heeft me wel tot de aftiteling weten boeien maar ik vind dat the simpsons gewoon op tv moeten blijven

avatar van Orklord

Orklord

Vermakelijk voor een keer, maar vaker hoef ik hem niet te zien.