• 9.379.563 stemmen

The Simpsons Movie (2007)

Animatie / Komedie | 87 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: David Silverman

Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Releasedatum: 16 augustus 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Simpsons Movie

"See our family. And feel better about yours."

Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.

Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)

Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)

Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)

Lisa Simpson (stemrol)

Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)

Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)

Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)

Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)

Russ Cargill (stemrol)

Mrs. Krabappel (stemrol)

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

zorg ervoor dat deze in de top 250 komt!!!!

avatar van Dado

Dado

Geweldige film! Totaal mijn humor, sinds lange tijd niet zo gelachen in de bioscoop!

4,5

avatar van NightmareLady

NightmareLady

SpiderPig!!!!

4 *

Respekked schreef:

De combinatie Smithers -- Burns heeft in de serie meestal behoorlijk wat 'airtime'. En is ook behoorlijk grappig.

In een aantal episodes ja, en believe me: als smithers n grotere rol had gehad ""was zijn rol te groot"". Voor sommige mensen is het gewoon nooit goed.

avatar van jordidj1

jordidj1

Ik ga hem nog zien in de Bios

avatar van Respekked

Respekked

TimD schreef:

Achjah voor iedereen zijn meer en minder favoriete personages, maar Smithers is toch duidelijk iemand die in de serie er vaak inzit en die ik miste in de film. (Naar aanleiding van jou vraag ' wie niet?')

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

The Simpsons hebben zoveel personages dat ze nooit allemaal in de film konden. Dat is ook mijn grootste kritiek op de serie tegenwoordig, het is alsof in elke aflevering elk personage voorbij moet komen.

avatar van maybe1964

maybe1964

Heerlijke film, een nadeel, hij is te kort had wel wat langer willen kijken. Tijden niet zo gelachen bij een film.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Er zaten wel geinige momenten in. Flanders, Marvin, Homer offcourse en president Schwarzenegger. 3,5

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Ik had hem grappiger verwacht, maar evengoed een leuke film.

Een aanrader dus!

avatar van Metalfist

Metalfist

Maar alle personages zitten er toch in? Als je de hele bende met fakkels ziet lopen achter de familie Simpson dan gaat het beeld door de menigte en zie je toch echt wel zeer veel karakters. Natuurlijk zijn er in de serie een paar dood gegaan en is dat dus normaal dat die niet tevoorschijn komen

bv: Maude, Bleeding Gums Murphy, Dr. Monroe...

TimD

Ja, maar ze vinden dat de andere personages meer diepgang hadden moeten krijgen. Op die manier had hij juist verpest kunnen worden, zoals de film nu is, issie perfect.

avatar van twanos

twanos

Jordy schreef:

Leuk al dat enthousiasme, maar is er iemand die de boel momenteel ook gelijk met Amerika volgt? Die afleveringen van de laatste tijd (zeer, ZEER matig) worden dus gelijk gemaakt met deze film, stemt me niet hoopvol

kunnen ze Brad Bird en Conan niet strikken??

In Groot Brittanie kon ik via SKY de nieuwste afleveringen zien en die vielen inderdaad nogal tegen. Hopelijk is het een kort dipje.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Lord Flashheart schreef:

Hoe weet jij dat nou; de eerste pakweg 6 seizoenen lag je nog in de luiers!

de hebben de simpsons(in België toch) zovaak herhaald dat je waarschijnlijk minstens 1 aflevering van seizoen 6 hebt gezien hoor als je vaak naar de simpsons kijkt

avatar van luuk1988

luuk1988

ik was nog niet bekend met the simpsons maar heb een erg vermakelijke film gezien met leuke grappen en die bekende figuren die ze er in mikken voegen ook een hoop toe.

Ik ga mijn xxl poster maar eens op hangen!

avatar van Cheryl_14

Cheryl_14

Whiehoee ik wil hier ook nog heen want in alle recensies die ik had gelezen las ik dat ie egt perfect is, en ook voor de mensen die nog twijfelden. Mijn broer is er gister heen geweest en vertelde dat de film grappig was, maar dat-ie hem grappiger had verwacht. Dus nu twijfel ik wéér..

Naja.. Ik ga er wel gewoon heen xD

avatar van film_kaza

film_kaza

Iedere Simpsons lefhebber zou dit een geweldige film moeten vinden. Zelfs mijn zus die nooit de Simpsons had gezien vond deze hilarisch. De laatste film die ik zo grappig vond was Life Of Brian.
Het is moeilijk om vandaag de dag nog nieuwe onbekende grapige grapjes te verzinnen. Hier zag ik slechts maar 1 al tebekend grapje dat daardoor niet grappig was, dat was wanneer Bart op de "gezocht poster" wat rare mensen tekent die ze dan ineens echt tegen komen.

Of er voor de overgangen meer tekeningen zijn gebruikt dan de serie weet ik niet maar er was wel 2D geconbinerd met 3D.
Het verhaal is niet zo enorm speciaal (red de stad) maar zat wel weer boordevol kleine grappige dingetjes waar later weer op terug werd gekomen.
Zelfs de aftiteling wisten ze intresant te houden met het "Spider-Pig" muziekje dat ergsirieus overkwam.

Wat altijd wel leuk is bij de Simpsons is als er ineens een beroemdheid voorbijkomt. En ook hier bij het begin al zagen we Green Day en halverwege kwam Tom Hanks.
Daarover heb ik 1 vraag, spreek de echte Green Day ook de stemmen in en spelen dat nummer? Bij Tom Hanks weet ik het zeker want die was ook bij de aftiteling aanwezig.
Maar als je geen beroemdheid ziet word je altijd wel vermaakt door de andere Simpsons figuren die ik uit de serie herkende.

Nog geweldiger aan de is aan de Simpsons is dat het grappig weet te zijn zonder zo ontzettend grof te zijn als South Park (alhoewel dat wel leuk is, Simpson vind ik beter omdat het minder grof is) of wat andere "grappige" dingen. South Park is echt met honden rukken, echte bevalling en gay sex films zien, veel bloed en harde moorden, en kerstdieren die een bloed orgy houden?
Maar wat de grofste dingen bij de Simpsons waren was hier nog wel dat je eventjes Bart zijn penis kwam te zien en wanneer Homer in het gat springt en zijn hoofd word bijna afgekrapt.
Valt reuze mee dus.

Als deze op DVD uitkomt koop ik die meteen.
De Simpsons Movie is:
- 1 van de grapigste (beste) komedie films die ik ooit zag.
- 1 van de beste (grappigste) tekenfilms die ik ook zag.
- 1 van de beste films van 2007.

En dan na te gaan dat niet eens de helft van de zaal bezet was. Onterecht! Ik hou echt niet van dat download gedrag want de makers verdienen veel bezoekers en een films die veel meer verdiende dan het koste. Maar ik mag daar niks over zeggen, ik heb geen flauw benul van het budget en wat het tot nu toe opleverde.

Trouwens heb ik nooit geweten dat 1 persoon zoveel stemmen insprak . Maar genoeg gepraat dit bericht lijkt mij groot genoeg.

Welverdiende 4,5*

avatar van BlueSword

BlueSword

erg grappige film! vooral de eerste helft vond ik echt goed.

1 van de beste komedie's die ik gezien heb, de serie is ook geniaal.

4.0* (misschien nog verhoging)

avatar van The One Ring

The One Ring

De serie heb ik eigenlijk niet zo bijster vaak gezien, maar als ik het zag vond ik het altijd wel leuk. De humor ligt me wel. Ik was tijdens de film dan ook verbaasd dat ik nog vrij veel van de bijrollen die voorbij kwamen kende.

De film zelf was wel ongeveer wat ik er van verwachtte. Goed vermaak dus. Vooral de eerste helft zit volgestouwd met grappen, waarvan de meeste geslaagd zijn. De tweede helft neemt de film wat gas terug voor wat moraaltjes en familiemomenten. Het nut hiervan zal ik wel nooit inzien. Schijnbaar blijven Amerikanen denken dat als je komedies maakt je ook even wat serieuze momenten moet inlassen. De leukste grappen vond ik vaak degene die film- en televisiewereld voor gek zetten, zoals de reclame onderaan, Homer die de kijker dom noemt omdat ze naar iets zijn komen kijken dat je op tv kan zien en meer van dat soort leuks. De aftiteling is ook de moeite waard. En ook Spiderpig kan niet ongenoemd blijven.

avatar van ange21

ange21

leuke film....

maar ik had had het grappiger verwacht.!!!

het is zeker heel wat anders dan de series.

homer die de held uithangt

avatar van AGE-411

AGE-411

De film van het jaar...

(Nee, POTC 3 komt niet in aanmerking daarvoor)

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Leuke fim, maar de laatste seizoenen en ook de film vind ik minder dan die ervoor.

avatar van goor

goor

Grappige film met veel humor en spannig.

avatar van Jurado

Jurado

Toch wel een beetje een tegenvaller.

De grappen zijn wat banaler (lees : om ook het klootjesvolk te amuseren ), jammerlijk feit is ook dat de familie een tikkel asocialer is dan in de serie.

***

avatar van queenie

queenie

leuke film ook voor ouders. voor kleinere kinderen zitten er een paar grappen in die niet echt geschikt zijn. leuke film en hij duurt precies lang genoeg om niet te vervelen. 4*

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

Inderdaad, de duur is voor mij net goed genoeg . Anders zou hij iets te lang duren volgens mij.

Zéér grappige film, ik moest bijna met alle moppen lachen.

Details & subtiele moppen worden volgens mij door velen over het hoofd gezien waardoor zij vinden dat er te weinig 'geslaagde' moppen inzitten denk ik. In ieder geval ik lachtte vaak terwijl anderen niet lachten. Topanimatie dit toch ! 5*

avatar van chillout

chillout

pff ik vond hem echt zeer matig veel meer van verwacht,

niet echt een origineel verhaal vond het echt zwak maarja het blijven the simpsons 2.5 geef ik hem.

spannend en zeer grappig lees ik hier veel??? komop dit valt toch zwaar tegen je moet ze niet sparen van kritiek ook al zijn het the simpsons...

TimD

Je spreekt jezelf enorm tegen Chillout, lees je bericht nog maar eens door.

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

chillout schreef:

echt zwak maarja het blijven the simpsons 2.5 geef ik hem.

niet sparen van kritiek ook al zijn het the simpsons...

avatar van chillout

chillout

jah niet echt duidelijk sorry ik bedoel je moet ze gewoon niet sparen qua kritiek omdat het 'the grote bekende simpsons' zijn.

ik vind de figuren nog steeds boeiend daarom die 2.5 maar het verhaal moest echt beter en iets meer humor mocht ook wel als eerste movie niet echt super.