• 9.373.625 stemmen

Met onder meer: Angelina Jolie, Dan Futterman en Archie Panjabi

Gesproken taal: Engels, Litouws, Frans, Urdu en Italiaans

Releasedatum: 20 september 2007

Plot A Mighty Heart

"One woman dared to keep hope alive."

Het waargebeurde verhaal van Mariane Pearl en haar echtgenoot Daniel. Het is 2002 en zij is zwanger als ze het nieuws krijgt dat Daniel, een journalist voor de Wall Street Journal, ontvoerd is in Pakistan. Daniel onderzocht daar de connectie tussen de 'shoebomber' Richard Reid en een Islamitisch spiritueel leider. Voor Mariane begint een zoektocht naar wat er gebeurd is met haar man.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mariane Pearl

Asra's Boyfriend

Matt McDowell

avatar van Antonio19

Antonio19

een goeie drama film dat waargebeurd is, bij deze film moet je wel goed je aandacht bijhouden om deze film goed te kunnen volgen, deze film heeft me wel een beetje aangegrepen, maar voor de rest ok!

avatar van Toontje35

Toontje35

In het begin kon er nauwelijks mijn aandacht bijhouden. Saai. Echter na 3 kwartier begon de film te boeien. wel een mooi verhaal en mooi neergezet in het tijdsbeeld

avatar van Olaf K.

Olaf K.

In tegestelling tot in zijn vorige film, The road to Guantanamo, neemt Winterbottom minder stelling. Het is een beetje PvdA. De slechten zijn de terroristen, niet de Pakistani, en de autoriteiten doen er alles aan om de verdwenen westerling te vinden. Er is één beladen scene, waarin een terrorist is opgepakt en in de boeien gehangen, als een Amerikaanse agent de ruimte in komt lopen. Nou, wat wordt het? De terrorist wordt weinig omzichtig omhoog gehouden door boeien, maar er valt geen klap en zijn lichaam vertoont er geen sporen van. Is de film daardoor vlees noch vis? Nee hoor, dit is veel beter te pruimen dan de schreeuwerige statements van Oliver Stone. Winterbottoms film straalt vooral eerbied uit voor de complexiteit van de werkelijkheid. Hij wil de actuele geschiedenis van de beelden achter de schermen voorzien. En dat doet hij erg goed.

avatar van Norma

Norma

Olaf K. schreef:

Zo heb ik de film ook ervaren, bedankt dat ik jouw woorden bij deze kan lenen. Het doet me tevens inzien dat de film zo slecht nog niet in elkaar steekt. Ik had namelijk wat twijfels over mijn beoordeling, het is (ik spreek voor mezelf) namelijk nogal voor de hand liggend om een film met een dergelijk schokkend waargebeurd verhaal te bestempelen als " goed".

Door de manier van filmen kwam een en ander in ieder geval zeer realistisch over. En het moet gezegd, ik heb me nu eens niet geïrriteerd aan Jolie; ik vond haar vertolking van Mariane zeer geloofwaardig, sommige scènes raakten me diep. De film geeft een kijkje in een andere wereld, waar mensen anders denken, anders doen, hun eigen beweegredenen hebben, een andere waarheid hebben. Maar bovenal is dit het verhaal van een vrouw die blijkbaar de kracht heeft om positief te blijven denken na dergelijke verschrikkelijke gebeurtenissen; ga er maar aan staan.

avatar van jimbo79

jimbo79

vond het vooral een heel saaie film met een zwak akterende jolie snap niet goed waarom ze er zo hevig over doen

zoveelste op waar gebeurde feiten drama dat het tv niveau niet overschrijd flauw

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een standaard film die me enigszins teleurstelde.

Er wordt matig geacteerd, saaiheid voert de boventoon en de personages komen niet goed uit de verf. Op basis van het verhaal/plot, had er meer ingezeten als de film wat dieper was gegaan in plaats van oppervlakkig te blijven.

En met betrekking tot de quote "Winterbottoms film straalt vooral eerbied uit voor de complexiteit van de werkelijkheid."

De werkelijkheid is juist niet complex. De mens zelf maakt en wil dingen juist complexer zien dan ze zijn. En hoe complexer het lijkt, hoe meer mensen erin geloven. Goh, het lijkt net als met de politiek. Als je het maar moeilijk genoeg verpakt, dan slikken de mensen alles.

Men had met deze film juist meer, betere, diepere vragen moeten stellen. Ook zonder hierbij stelling te nemen.

2,5 sterren

avatar van Cwk

Cwk

Wat een gelul Vandernagel. Het is een waargebeurd verhaal, wil je dat de film verzandt in ellenlange discussies over de problematiek tussen Pakistan en India? Of het hele moslim-vraagstuk? Het gaat over de ontvoering van Daniel Pearle met als middenpunt zijn vrouw. Dat is prima belicht en zeker niet onverdienstelijk geacteerd door Jolie, al was een onbekende (Frans-sprekende) actrice misschien beter op haar plaats geweest.

Net als bij United 93 wordt je hier ook in het verhaal gezogen al wetende wat de uitkomst is. En dat is altijd knap. 4*

avatar van Waku

Waku

Aangrijpend verhaal over de ontvoering en moord op journalist Daniel Pearl. Verhaal is hoofdzakelijk bekeken uit oogpunt van zijn vrouw Mariana en geeft een indringend beeld hoe zij als zwangere echtgenoot omgaat met de situatie. Doordat de film nauwelijks gebruik maakt van een soundtrack komt het verhaal nog realistischer over.

Uitstekende acteer prestatie van Angelina Jolie.

Met name tijdens de huiveringwekkende climax weet ze de kijker koude rillingen te bezorgen.

Knappe film. Gebeurt niet vaak dat een film die zo extreem realistisch tevens zo spannend is.

Er zijn twee belangrijke factoren waardoor de film zo goed uitpakt, allereerst Winterbottom die alweer bewijst (net als in In this World en Road to Guantanamo) uitstekend de sfeer in die Oosterse landen neer te zetten zonder romantiserend danwel vooroordelenbevestigend bezig te zijn.

Ten tweede toch wel Jolie die hier mijns inziens misschien wel haar beste rol speelt. Erg overtuigend.

Dikke 3,5 hier voor.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Echt een ontzettend mooie film!

Het is een ijzersterk verhaal en er wordt ook echt heel goed geacteerd. Vooral door Angelina Jolie (die met een heel mooi accent spreekt, wat het extra realistisch maakt). Ook vond ik het wel een mooi effect met de (echte) beelden van die bomaanslagen tussendoor.

Voor mij een dikke 4*

avatar van *Skylar*

*Skylar*

jimbo79 schreef:

Zwak acterende Jolie? En je snapt niet waarom ze er zo hevig over doen? Heb jij gevoel? Of vind je het de normaalste zaak van de wereld dat je man onthoofd wordt? Ik zou echt nog maar een keer beter nadenken, vooral als je acterende met een k schrijf.

Ik vond deze film echt goed. Goed geacteerd en heel geloofwaardig.

avatar van neo

neo

Redlop schreef:

Eigenlijk jammer dat Angelina Jolie meespeelt, want de rest van de cast is onbekend waardoor (en door de beeldregie) de film een hoog docu-gehalte krijgt.

Ik heb na het begin eigenlijk geen moment meer gedacht dat ''dit Jolie was die een rol aan het spelen was''. Overigens niet haar beste rol, maar gewoon degelijk geacteerd.

avatar van valerio2003

valerio2003

wel een aardige film ,maar soms had ik het gevoel en dat was vooral in het begin dat ik naar een documantaire aan het kijken was

avatar van han de barman

han de barman

aangrijpend en goed gefilmd

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede en aangrijpende film.

Met een meeslepend verhaal wat naar mijn mening erg goed en realistisch in beeld wordt gebracht.

Vooral het feit dat het in een zwaar chaotische stad als Karachi bijna onmogelijk is een vermist iemand op te sporen.

Erg goed gedaan.

En ook de akteerprestatie van Angelina Jolie vond ik meer dan behoorlijk.

Nee deze film zal niet ieders smaak zijn maar als je op zoek bent naar een realistisch en waargebeurd drama mischien wel een aanrader.

avatar van strangerD

strangerD

Angelina Jolie wins her second oscar........mark my words!! Een topprestatie!! Film is meer dan ok.

avatar van roy7477

roy7477

Meer dan de moeite waard. Erg boeiend. Absoluut genoten van deze film.

avatar van cubedude

cubedude

Ik volg deze film al een hele tijd, zeker omdat ie genomineerd is geweest voor het filmfestival in Cannes. Nu heb ik hem ondertussen tweemaal bekeken en ben positief onder de indruk.

Het verhaal en de manier waarop de film zich afspeelt is realistisch, (buiten het feit dat het waargebeurd is) is de sfeer en de interactie en reactie van de mensen er is in pakistan net zo.

Daarnaast heeft Angelina Jolie een prachtige prestatie neergezet, de beste tot nu toe volgens mij dan!!

avatar van Mar10e

Mar10e

Euh? Ik tik een heel verhaal in, klik op 'Plaatsen' en ... weg!

Nu ja, dan maar in het kort:

Film steekt gewoon goed in elkaar, alles klopt, het acteerwerk is meer dan goed, het (ware & indrukwekkende) verhaal wordt prachtig neergezet.

Maar: de film raakt me niet op de één of andere manier. Kan mijn vinger er niet opleggen maar de 'chemie' was er niet.

avatar van dijkzandt

dijkzandt

Zo zie je maar weer....over smaak valt niet te twisten! Echter wat deze film zo intrigerend maakt (voor mij althans) is dat het verhaal op waargebeurde feiten is gebaseerd en juist dát maakt de film zo goed. Niet dat geneuzel over make up en huidskleur en wel of niet zwanger. Het hartverscheurende relaas is door Jolie zo goed neer gezet dat ze bij mij behoorlijk in achting is gestegen.

een dikke 4

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Is Angelina niet een beetje raar? Ze adopteert kinderen alsof haar leven er vanaf hangt (waarschijnlijk omdat ze zelf geen kinderen kan krijgen, of niet de zwangerschap wil doorstaan) Maar ze kiest wel vaak een rol waarin ze 'zwanger' is. Ik bedoel dit niet negatief hoor. Ik vind haar een topactrice, maar het valt me gewoon op.

avatar van hkoster16

hkoster16

mijn stem? 1,5

avatar van hkoster16

hkoster16

Rocco1984 schreef:

topactrice??? wat voor goede rollen heeft ze dan gespeeld?

avatar van katie morosky

katie morosky

Gia, Girl, interrupted.

Rocco1984 schreef:

Jouw informatie over la Jolie klopt niet: de reden waarom ze kinderen adopteert is niet omdat ze zelf niet kan krijgen of geen zwangerschap wil doorstaan. Ze heeft immers niet zo lang geleden een kind op de wereld gebracht en euh... Je kan ook om een andere reden adopteren: om een kind een betere toekomst te willen geven, bijvoorbeeld. En los daarvan: een zwangerschap spelen voelt niet hetzelfde als zwanger zijn. Maar daar kom je zelf misschien ooit wel eens achter.

avatar van rvasperen

rvasperen

Helaas niet de waarheid (Pearl onderzocht banden tussen Pakistaanse ISI, de CIA en AL Qaida) en daarom is hij vermoord door Omar Sheikh. (Althans ...dat willen ze ons doen geloven).

Jolie zit in de CFR dus een waarheids getrouwe film hoef je van haar nooit meer te verwachten.

Wel een goede film overigens, ik hou van dit soort verhalen. En de film zit goed in elkaar !

avatar van james_cameron

Vrij sterke en emotionele film, al is Winterbottom hier op vertrouwd terrein. En wanneer je reeds iets van het onderwerp weet verliest de film een boel spanning. Niettemin zorgvuldig in elkaar gezet, met net als in voorgangers In This World en Road To Guantanamo sfeervol camerawerk. Jolie is goed in de hoofdrol; beter is zij in tijden niet geweest.

avatar van Hando

Hando

Erg rauw en realistisch allemaal en totaal niet te sentimenteel. De muziek vond ik een groot pluspunt, erg rustiek en sfeervol. Acteerwerk was ook prima, alleen vond ik dat Franse accent van Jolie niet helemaal geloofwaardig. Verder weet ik niet zoveel te vertellen over deze film. Wel de moeite waard in ieder geval. 4 sterren.

avatar van helleke

helleke

Goeie en aangrijpende film met prima acteerprestaties.

De laatste 10' waren er teveel aan éénmaal ge wist hoe het met Daniel geeindigd was.

Toch 3 sterren want afgezien van het eind kon de film me wel boeien.

avatar van Kisje

Kisje

Toontje35 schreef:

Idem voor mij.

avatar van flyer

flyer

Aangrijpende film die meer een documantaire is in mijn ogen. Van het begin af aan geboeid gekeken. Jolie speelt goed maar als ze zegt dat 6 dagen zonder slaap is dan wil je dat ook wel zien en daar gaan ze toch even de mist in. Voor de rest echt aanrader