Death of a President (2006)
Genre: Mockumentary / Misdaad
Alternatieve titel: D.O.A.P.
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Gabriel Range
Met onder meer: Hend Ayoub, George W. Bush en Brian Boland
Releasedatum: 22 maart 2007
Bekijk via CineMember
Plot Death of a President
Op 19 oktober 2007 wordt de invloedrijke en machtige Amerikaanse president George W. Bush neergeschoten nadat hij het 'Sheraton Hotel' in Chicago wil verlaten. Een man van Syrische afkomst, genaamd Jamal Abu Zikri wordt gezien als de belangrijkste verdachte van de moord op een van de grootste gezaghebbers ter wereld.
Zahra Abi Zikri
Casey Claybon
Sam McCarthy
Marianne Claybon
Hannibal
Luguber, een film over de dood van George Bush, en niet eens van Michael Moore...
Justice4All
Lijkt me niks, een beetje een rip-off van JFK van Olvier Stone. Volgens mij gebruikte hij ook archiefstukken van de moord op Kennedy...
En ja hoor weer de moslims, die GWB vermoord hebben. Bush zal het zeker niet leuk vinden, als hij deze film ziet...

BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Lijkt me eigenlijk wel interessant. Misschien een bekritisering op de huidige situatie op zowel George Bush als de constante verdenking van moslims?
Charles Manson
een constante verdenking die niet geheel onterecht is overigens....
Phoenix
De meeste Amerikaanse bioscopen willen niets van deze film weten.
L. luchtloper
Lijkt me een boeiende film overigens
Soeperman87
Twee grote Amerikaanse bioscoopketens zullen de omstreden film Death of a President niet vertonen. Dat meldde de Britse zender BBC vandaag. De grote bioscoopketens zijn de Regal Entertainment Group en Cinemark USA. Regal heeft 6300 bioscopen in veertig staten en Cinemark USA heeft 2500 bioscopen in 34 staten. Regal-woordvoerder Dick Westerling vindt de film niet gepast. "Wij vinden het niet gepast de toekomstige dood van een president in onze bioscopen te laten zien".
In de film wordt de huidige Amerikaanse president George Bush doodgeschoten door een sluipschutter tijdens een demonstratie in Chicago. Om dit geloofwaardig te laten zien zijn moderne digitale technieken gebruikt. De film ging vorige maand in première op het filmfestival van Toronto. De film is gefinancierd door het Britse kanaal Channel 4. Eerder werd de film al onderscheiden met de FIPRESCI-prijs, een prijs die toegekend wordt door internationale filmjournalisten.
De film zal desondanks deze tegenslag toch uitgebracht worden in de Verenigde Staten: producent Newmarket heeft verklaard zich te zullen richten op regionale bioscopen en speciale kunstfilm-bioscopen. Op 27 oktober zal de film uitgebracht worden.
Bronnen: Cinema.nl, Trouw, Fok.nl
Macaber idee. Ik vind het eigenlijk niet kunnen.
Soeperman87
Ontzettend smakeloos, maar we hebben natuurlijk nog steeds met 'creatieve vrijheid' te maken. (En ja, die gaat heel ver)
Vind het wel een boeiend concept. En smakeloos.... ach met Bush in de hoofdrol vind ik het prima.
Hi-Tek
Vind het desondaks het misschien nogal smakeloos is toch zeker zo interessant. Ga dit toch maar even toe voegen aan mijn ''must see'' lijstje. Op Imdb staat het er niet zo geweldig voor 4.9/10 (93 votes) en ik denk dat het nog wel wat gaat zakken. Toch vind ik die stemtabel wat vreemd het kan ook aan mij liggen, maar volgens mij klopt er geen drol van.
Soeperman87
Inderdaad erg vreemde percentages!
Vooral omdat er vaak op de 10,0 als cijfer is gestemd, maar ook erg vaak op de 1,0
Nog steeds niet duidelijk wat we dus van deze film moeten verwachten!
Hi-Tek
Niet zo zeer omdat veel mensen een hoge rating of een uiterst lage rating hebben gegeven, want dat zal altijd zo blijken bij een nieuwe film. Het gemiddelde klopt volgens mij niet helemaal. Ik verwacht eerder een een 6,5 als ik de cijfers zo bekijk. Maar goed het zal wel aan mij liggen denk ik.
Charles Manson
Mwoeah, sta voorzichtig negatief tegenover deze film.
Ok, veel kritiek op Bush is ZEER zeker rechtvaardig:
De man wil godbetert de wet aanpassen om homosexuelen te verbieden te trouwen, en heeft bij zijn aanstelling maar even de abortus wet aangepast meen ik.
Toch vind ik iedereen die moslimterrorisme bestrijdt (met wat voor motief dan ook) ook wel weer OK.
Ik heb soms ook wel een klein beetje het idee dat het een soort van "hip" is om anti-Bush te zijn.
Er is natuurlijk met oa Fahrenheit 9/11 een bepaalde toon gezet.
Op zich niets mis mee, maar vaak wel puur subjectief en niet gehinderd door feitenkennis.
Ik vind het idee (en ook de poster) behoorlijk smakeloos.
Esteban
Iedereen die in staat is voor zichzelf te denken weet dat de geniepige cowboy voor niets deugt. En de wereld hoort het te weten. Als het hip is om je gezond verstand te gebruiken, is dat mooi meegenomen.
Het is inderdaad zo dat met deze film opnieuw grenzen zijn verlegd. En ondanks het feit dat ik Bush niet moet, het is maar een mens en het idee dat een film als dit voor de hele wereld op het grote scherm komt... vrij leguber toch wel.
Verder denk ik dat zulke posters mogelijk onstabiele personen op ideën kunnen brengen. Stel dat iemand het in zijn hoofd haalt om die dag effectief een aanslag te plegen. Niet dat ik vind dat dan de verantwoordelijkheid bij de makers ligt ofzo. Het kwam gewoon in mijn hoofd op, wat zouden de gevolgen zijn?
Ik heb trouwens het vermoeden dat dit helemaal geen anti-Bush film is. Draait dit niet rond de impact op Amerika, wat is gebeurd (zou kunnen) als zoiets zich voordoet?
Charles Manson
tsja, ieder zijn mening maar dat is nu net waar ik persoonlijk weleens een beetje aan twijfel.
Soeperman87
Ik vond de vorige poster wat professioneler ogen!
Dit is net een 'Paint' plaatje...
Tayama
Dit is een digitale grafsteen.
In Paint wellicht, haha.
Ik ben benieuwd, al is het alleen maar wat precies het idee van de film wordt. Net wat BlueJudaskiss hierboven zegt;
lowhusky
Ik ben ook wel benieuwd. Grappig die plotomschrijving, ik ga hem binnenkort kijken. De film is gewoon hier te bekijken dus..
basketballerke
Lijkt me interessant, komt ie ooit hier in de bioscoop? Ik zie wel een datum op de poster maar dat zal wel de Amerikaanse release zijn.
Nephilim
Heb hem net gezien. Moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Halverwege(na de daadwerkelijke assasination) zakt ie een klein beetje in maar verder bizar goed uitgewerkt.
Uitgangs punt van de film is overigens niet verheerlijken van de dood van Bush maar meer de gevolgen die zijn dood zou hebben op de wereld en in het bijzonder de politiek in Amerika.
Safri
Justice4All
Zie toch wel een esstentieel verschil....
Blaatje
Helemaal mee eens! De film zit best aardig in elkaar, als je volledig wereldschuw zou zijn geweest, zou je het nog hebben geloofd ook!

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Interview