• 9.375.245 stemmen

The Wild Blue Yonder (2005)

Sciencefiction / Drama | 81 minuten

Genre: Sciencefiction / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Franklin Chang-Diaz, Brad Dourif en Roger Diehl

Plot The Wild Blue Yonder

Een groep astronauten cirkelt rond de aarde in een ruimteschip, maar kan niet terugkeren omdat onze planeet onbewoonbaar is geworden. De bemanning van het ruimteschip moet een meer gastvrije plaats in de ruimte zien te vinden, en laat een sonde los vanuit hun laadruim, Galileo.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Astronaut Commander

Astronaut physician

Astronaut Plasma Physicist

Astronaut biochemist

Astronaut pilot

Hmmm, vreemde "film".

Lijkt meer op een hoop "found material" dat aan elkaar gepraat (of geluld) wordt door Dourif. Semi-docu stijl over een alien (Dourif) die zijn reis naar de aarde beschrijft, en wat verzinsels.

Fijn is vooral dat het verhaal van Dourif erg komisch overkomt, zeker aangezien de beelden op zich wel passen bij zijn onzinverhaal, maar erg duidelijk uit hun context gehaald zijn.

Minder is de schreeuwerige, kitscherige soundtrack en het feit dat de fragmenten veel te lang voortlopen zonder interventie van Dourif. Had allemaal in 45 minuten gekund vermoed ik.

Op zich wel een keertje leuk om te zien, al is het dan vooral om novelty value. Ziet er vaak erg brak uit, muziek is vaak barslecht, maar het concept is wel grappig, en Dourif doet het eigenlijk best leuk en droog.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Tja, ik kon hier toch niet zo veel mee als ik in eerste instantie had gedacht/ gehoopt. Het uitgangspunt is best leuk, maar van de uitwerking werd ik niet bepaald warm. Veel shots duren té lang, de muziek weet al gauw flink te irriteren en de film gaat in z'n algemeen gewoon behoorlijk snel vervelen. Op bepaalde momenten weet Herzog een aardig sfeertje op te bouwen, maar dit houdt hij jammer genoeg niet erg lang vol.

Enige grote pluspunt van de film is Brad Dourif, die met zijn intrigerende stem en uitstekende acteerwerk de show met gemak weet te stelen. Verder is die "Hatsjoe" scène inderdaad hilarisch leuk, ondanks dat het nergens op slaat. Maar goed, verder vond ik het dus niet zo boeiend allemaal. Een paar leuke momenten (en dan vooral door Dourif), meer is het niet. Ik ken in ieder geval een hoop leukere mockumentaires.

2 sterren.