Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Park Chan-wook
Met onder meer: Rain
Gesproken taal: Koreaans
Plot Ssa-i-bo-geu-ji-man-gwen-chan-a
Doordat een meisje in de waan leeft dat ze een 'gevechts-cyborg' is, moet ze worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. In deze kliniek komt ze niet alleen in contact met andere mensen die een psychose hebben, maar wordt ze ook nog eens verliefd op een man die denkt dat hij 'zielen' van andere mensen kan stelen.
Cha Young-goon
Choi Seul-gi
Young-goon's Mother
Young-goon's Grandmother
stephan73
Ik zag de poster al online, en ik moet zeggen dat ik erg nieuwsgierig ben wat dit gaat worden..
Prudh
Dit klinkt inderdaad tof. De vertaalde titel trekt in ieder geval wel aandacht... Betekent het origineel hetzelfde? En de regisseur heeft met Oldboy wel bewezen dat hij dit soort vage verhalen kan weergeven.
DashRabbit
Ha dit moet goed zijn Hoofdrol speler is Rain R&B singer en een hele goede dans pasjes en ook een goed acteer werk met Full House(Koreaanse Drama)
Maar eens op zoek naar de mooie (alternatieve) Koreaanse poster, want dit is te erg
Veel mooiere poster nu
Nodigt toch ineens heel wat meer uit om de film alsnog een keertje te kijken. Al zal ik nooit Chan-wook Park's grootste fan worden vrees ik.
Alwin_
Veel mooiere poster nu
Bij mij is het juist het tegenovergestelde. De vijf Chan-wook Park films die ik tot nu to heb gezien vond ik allen zeer goed, maar 'I'm a Cyborg, but that's ok' spreekt me totaal niet aan.
Toch moet ik hem wel gaan zien.
jOzh
Moest bij het zien van de titel van deze film direct denken aan Yoshimi Battles The Pink Robots ( The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots (2002) - MusicMeter.nl ), zou een goeie titletrack zijn gok ik zo =)
Word_Play
Park laat zich van een totaal andere kant zien.
Na zijn duistere Vengeance-trilogie en politiek drama JSA komt hij met een zeer aandoenlijke film over een meisje dat de grip op realiteit verloor nadat haar schizofrene rootmoeder wordt opgenomen. Ze komt terecht in een psychiatrische inrichting vol kleurrijke personages, waarvan de geniaalste een patiënt is die uit beleefdheid constant achteruit loopt en denkt dat alles zijn schuld is.
Het verhaal stelt niet zo heel veel voor en kabbelt rustig door, maar bevat een hele hoop komische vondsten die uit de hersenspinsels van de patiënten voort komen (de statische vliegsokken, de rijstmagnetron, de verschillende maskers). Daarnaast ziet de film er echt prachtig uit, met erg mooie shots en geinige effecten. De relatie tussen de twee hoofdrolspelers is haast kinderlijk te noemen maar daardoor erg leuk om te zien.
Niet de beste Park, maar een bewonderingswaardige keuze om iets totaal anders te maken en daarin alsnog te slagen. Kleine 4*, Park is hard op weg om een van m'n favoriete regisseurs te worden.
aphexfreak
Officiele site van de film is 1 van de mooiste die ik ooit zag...
Air Sign
Fantastisch, geweldige verfilming van een belevingswereld!!
Deze moet men zien zien zien!!!
Linn
Mooi gemaakte film.
Leuk afgewisseld in genres als romantiek,comedy en drama. Iets heel anders als Park 's Revenge trilogy, maar toch heel interessant. Leuke personages en een grappig verhaaltje.
Voor mij toch veruit mijn favoriete Park film.
Had er niet zoveel van verwacht, ben ook geen groot bewonderaar van z'n films. Al zit er in elk van z'n films wel enorm veel potentieel.
I'm A Cyborg ... is eenduidiger in z'n sfeer, en minder een mix and mash van allerlei elementen bij elkaar die als geheel niet zo goed werken.
Visueel is het echt beeldig, maar deze keer ook bijgestaan door een mooie soundtrack en qua sfeer ook perfect aansluitend bij het verhaal. An sich is I'm A Cyborg een romcom op geheel eigen wijze vormgegeven.
De personages zijn aandoenlijk, leuk en creatief. De film zit vol kleine maar erg leuke details, die ook allen mooi de tijd krijgen om in te werken. Het is een gek zootje bij elkaar maar omdat dit duidelijker leunt op humor (en niet teveel andere genres naar voren schuift) werkt het ook allemaal veel beter.
Erg mooi sfeertje, prachtig kleurgebruik, inventief vormgegeven, en een lief verhaaltje. Heb ik echt van genoten, omhoog met die score.
zombie
....omhoog met die score.
Ja, ik kan de lage stemmen maar moeilijk begrijpen. Misschien als je een Old Boy II verwacht, dat het je zal tegen vallen. Maar zelf heb ik genoten van de vreemde vondsten en maffe karakters in deze film. Bovendien vind ik Chan-wook Park visueel één van de sterkste regisseurs van het moment (de openings-sequens alleen al).
kinjutsu
Boku no Kanojo wa Saibôgu (2008)
Japanse film, maar ook van een Koreaanse regiseur, deed me erg aan deze film denken.
Mochizuki Rokuro
Was de film een beetje uit het oog verloren, maar zie dat er een videotheek-release aanstaande is. Daar ben ik al zeker een jaar niet meer geweest, dus die zal ik weer eens laten schrikken. Heb hier serieus veel zin in. Zeker na wat ik recentelijk in een of ander blad las.
*Nientjah*
Zeer aparte film met mooie balans tussen drama en komedie. Er waren echt hele grappige momenten bij en aan de andere kant voelde ik ook de tragiek van het bestaan van alle mensen in die inrichting. Prachtige beelden natuurlijk en bijpassende soundtrack. Erg aandoenlijke sympathieke film.
4 sterren.
Wadjoe
I'm A Cyborg, But That's OK is erg interessant en passend vormgegeven. Vaak speels en sfeervol, maar af en toe wat saai. Over inhoud ben ik niet zo enthousiast. Vond de inhoud erg zwak en saai. Nooit aangrijpend of meeslepend, romantiek en humor vond ik zeer zeker niet geslaagd. Kon mezelf niet echt vinden in de vage dialogen en gebruiken.
Personages waren wel leuk vormgegeven. De één gekker dan de ander en soms eentje die mij wat té normaal was. Erg leuk, zowel inhoud als beeld, was de werkelijk geniale, hilarische en toffe 'schiet-scene' die erg leuk in beeld was gebracht.
wibro
Ik kan mij redelijk vinden in de recensie van 'Wadjoe'. De beelden in deze film waren soms erg mooi, film had ook een sfeervolle soundtrack, maar wat mij niet aanstond in deze film waren het verhaal en de personages. Ook de humor lag mij niet. De schietscenes waren, zoals 'Wadjoe' al berichtte, erg leuk. Maar dit waren voor mij ook de enige hoogtepunten in deze voor mij toch teleurstellende film. Neen, geef mij toch maar een film zoals "Oldboy", waarmee Chan-wook Park voor mij het bewijs leverde wel degelijk goede films te kunnen maken.
Tifamientje_XIII
Ik heb deze film gezien en eerlijk gezegd... Ik vond hem niet goed.
Ik vond het verhaal niet duidelijk en de gebeurtenissen sloegen op niets. Het einde snapte ik zelfs amper.De verfilming van de belevingswereld van het meisje was wel goed gedaan maar ik vond deze ook niet duidelijk. Want op een gegeven punt wist ik niet meer wat werkelijkheid was of fantasie.
Rain zag er wel grappig uit... De andere personages waren ook ok. Enkel het uiterlijk van het meisje sloeg voor mij ook op niet veel. (blonde wenkbrauwen, een deel blauw haar en haar kapsel en de grote ogen).
Ik had de film beter verwacht....
belchinees
Tifamientje, wil je nu echt dat ik terug naar Berchem kom om je wat spanking te geven?
Nu geef je elke film 5.0* sterren, en bij deze dan een 1.0*.
Yuffira_San
M'n tweede Park is dit.
De film begon erg mooi en veel belovend. Qua personages was alles ook tiptop in orde. Iedereen heeft zo z'n eigen fantasieën en leeft in hun eigen wereld, maar weten toch steeds opnieuw met elkaar te communiceren. Zo is de relatie tussen de twee hoofdpersonages ook prachtig, zeker in het tweede deel, wanneer er echte romantiek tussen de twee begint te bloeien.
Het eerste uur leek me nogal langdradig en soms een beetje saai maar hierna kreeg alles z'n plaatsje en vormt het een mooi geheel.
Van de soundtrack herinner ik me weinig dus veel kan ik er ook niet over vertellen.
Jammer dat de film me op emotioneel vlak niet wist te raken, of toch niet vaak.
Hmm, hangt tussen de 3.0* en 3.5* voor mij.
Mochizuki Rokuro
Wat moet ik hier nu weer mee aanvangen?
Ben het eens met de meeste users hier dat de film maar trag (of eigenlijk niet) op gang komt. Rommelig, niet inspirerend, nergens een beeld van dergelijke 'loonies' dat verfrissend is (ik zag onlangs Mister Lonely van Korine waarin iemand zit die denkt dat-ie Michael Jackson is - maar een kleine stap naar een cyborg nietwaar?
- en daar zit tenminste inventiviteit in). Helemaal ongeïnspireerd is het trouwens niet want in details (denk aan behang, props etc) zit wel degelijk enige frivoliteit.
Na dat eerste stuk zit er een merkwaardig middenstuk (zeg van 45-60 minuten) dat bestaat uit een niet aflatend gestileerd kogelballet
En dan na al die nogal flauwekul eerste helft komt er dan ineens gelukkig ook een tweede helft van de film. Geïnspireerd romantisch, ontroerend zelfs met aansprekende persoonlijke elementen. Met een fabelachtig einde ook.
De film daarna nog maar eens opgezet en stukken uit de eerste helft en het kogel intermezzo bekeken. Vreemd dat werkte toch écht niet voor mij. Zelfde gevoel bij als eerste keer van ca. twee uur ervoor.
Film met meerde gezichten.
Madecineman (moderator films)
Hmmm, mensen die denken dat Punch Drunk Love een merkwaardige romantische comedy is zouden deze eens moeten kijken
Zonder twijfel een van de meest vreemde films die ik de laatste tijd gezien heb en iets compleet anders dan Oldboy. Wat mij direct weer opviel is het geweldige audio-visueel aspect van de film, in dat opzicht vind ik Park toch een van de meer interessantere regisseurs van dit moment. Heldere kleuren, prachtige stilering, creatief gebruik van special effects en muziek die uit de speakers knalt.
Het verhaal is eigenlijk totaal absurd maar de film wordt zo bevolkt door zulke innemende en grappige mensen in nog vreemdere situaties dat de film blijft boeien en zelfs op het einde daadwerkelijk weet te ontroeren. Ja, ondanks alle gekheid (letterlijk) weet Park van zijn Cyborg uiteindelijk toch een echt meisje van vlees en bloed te maken.
Verwacht de meest uiteenliggende scènes in deze film, van bloederige slachtpartijen, tot mooie intermenselijke relaties en Sound of Music, jodel muziek op zijn Koreaans
(Ja, ze zijn daar inderdaad ook dol op Karaoke
Het is geen Oldboy maar I'm a Cyborg and that's OK is wederom een even aangenaam als vreemd en uitermate mooi en fris in beeld gebracht uniek filmproduct van een buitengewoon boeiende Koreaanse regisseur.
Een gulle 3.5*
Chimpz
One Flew over the Cuckoo's Nest gemengd met Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. Een meisje - die ervan overtuigd is dat ze een cyborg is - zit in een gesticht en weigert te eten (cyborgs eten immers niet, die laden hun batterijen gewoon op), waarbij een schizofrene kleptomaan haar wil helpen (al steelt hij voornamelijk gevoelens). Je hoort het, I'm a Cyborg, but that's OK is geschift en heeft unieke personages met memorabele achtergronden. Verder is het voornamelijk een alternatieve romantische komedie die kilometers van de Hollywood-standaard wegblijft en zijn unieke zelf blijft. Een wondermooie cinematografie (en dat camerawerk is ook weer heerlijk speciaal), goed acteerwerk en een boeiende wereld; tof filmpje.
Cyberator
In België ook al een tijdje te koop... maar wel aan de prijs van 22 euro.
Vind ik net ietsje te duur voor een DVD van 2006.
Maar de film ziet er echt prachtig uit!

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Bin-jip