• 9.374.148 stemmen

Alternatieve titels: Family Jewels / Family Jewels: The Barry Munday Story

Geregisseerd door: Chris D'Arienzo

Met onder meer: Patrick Wilson, Malcolm McDowell en Judy Greer

Plot Barry Munday

"A comedy that hits you right where it counts."

Barry Munday (Patrick Wilson) staat bekend als een versierder en vrouwenverslinder. De wildste feesten zijn voor hem niet te gek. Toch kijkt Barry vreemd op als hij op een ochtend gecastreerd ontwaakt. Net op het moment dat Barry alle hoop heeft opgegeven om ooit nog kinderen te krijgen, krijgt hij bericht van een vrouw die hem meldt zijn kind te hebben gebaard. En dat terwijl Barry zich de vrouw totaal niet kan herinneren, laat staan met haar het bed gedeeld te hebben...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Barry Munday

Carol Munday

Iconic Beauty

avatar van ralfsjam

ralfsjam

je komt ze zo nu en dan wel eens tegen, van die kleine filmpjes die gewoon goed bevallen. Ze staan onder het kopje komedie, maar eigenlijk is het een drama met een randje zwarte humor.

Dit is een rustige, bijna monotone film die op de zelfde constante snelheid door tuft, maar je wel laat boeien zodat je er rustig achteraan hobbelt. De prachtige Judy Greer zet een beeldschone muts neer en Patrick zet een nurderige vrouwenverslinder neer en doet dit erg leuk. Verder komen er nog een paar bekende koppen langs die gastrollen opvullen.

Weinig op aan te merken ook al waren sommige momenten discutabel omdat ik niet echt het idee had dat ze de plank raaksloegen.

Ik geef hem een 4, en wil hem aanbevelen aan filmhuis liefhebbers.

avatar van Skrean

Skrean

Een zwartgallige comedy waar ik een paar keer moest lachen en sowieso 1 keer erg hard (Praatgroep scene). Ook mooi te zien dat het anders kan, i.v.m. de scheidings rage van de afgelopen jaren. In deze film gebeurd het tegenovergestelde. Goede boodschap.

Verder ben ik het eens met ralfsjam.

avatar van Pistons

Pistons

Leuke, grappige film die geen moment verveelde. Aangenaam verrassinkje. Wat schuine humor is wat mij betreft nooit weg.

avatar van 4Runner

4Runner

Eens met Ralfsjam, prachtfilm in haar genre.

avatar van eppy

eppy

lekkere indycom, doet het goed op een zondag...

Leuk.

Kleine comedy (en echt wel een comedy, wat nu drama?) die twee nogal onbekende acteurs in de spotlights zet en de rest van de cast opvult met bekendere namen.

Zeker niet alle humor is geslaagd, maar wanneer een grap niet echt raak schiet is het ook weer niet zo dat ze dom of vervelend overkomt. Zorgt ervoor dat de film eigenlijk bijna continu amuzant is. Daartegenover staan een aantal zeer lollige momenten, hoogtepunt voor mij in ieder geval de walvisgeluiden.

Film duurt niet te lang, blijft wel even vaag hangen rond de identiteit van de vader, ik heb misschien ook wel even iets gemist maar echt duidelijk wordt dat geloof ik niet en weet best te vermaken. Groots is het nergens, daarvoor is het in alles gewoon te klein, maar verder weinig op aan te merken.

Leuk filmpje, D'Arienzo mag het wat mij betreft zeker nog een keer proberen.

avatar van jemoer

jemoer

Ik vond dit echt een baggerfilm :S

0.5

avatar van ralfsjam

ralfsjam

jemoer schreef:

Ik vond dit echt een baggerfilm :S

Met alle respect, maar ik heb nog nooit zo een saaie comedie gezien, ik ben iemand die makkelijk lacht. Ik heb geen enkele keer gelachen.0.5

Dat is ook goed mogelijk, want het is geen doorsnee comedie. Er zullen meerdere kijkers komen die deze film niet aanvoelen.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Onderhond schreef:
Op een gegeven moment herinnert Munday zich eindelijk dat 'ie seks heeft gehad met Farley en dan is 'ie er ook wel van overtuigd dat hij de vader is. Sowieso, echt Japans zag dat baby'tje er niet uit natuurlijk.

Maar toffe comedy ja. Heb vooral om het middenstuk smakelijk kunnen lachen. Sowieso durf ik mezelf wel fan te noemen van Patrick Wilson. Vond 'm al uitblinken in onder meer Hard candy, Little children en Purple violets, maar hier, in een totaal andere rol dan we van 'm gewend zijn, is 'ie eveneens uitstekend. Leuk rolletje ook voor Sevigny.

avatar van Observator

Observator

De vader van Barry is aziatisch, zoals te zien was op de foto in de verjaardagskaart.

avatar van stinissen

Redelijke kleine vrij onbekende komedie die aardig uit de verf komt ook nog rollen van Chloë Sevigny (Nicolette Grant uit Big Love) , Colin Hanks (Zoon van) en

Malcolm McDowell .

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg leuke, rustige komedie. Rustig en langzaam, maar nooit saai of vervelend! Aanrader als je zin hebt in een komedie waar je met een glimlach uit komt.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

leuke tussendoor film,had allemaal net iets grappiger gemogen...maar toch leuk om naar te kijken

avatar van james_cameron

Vermakelijke maar uiteindelijk wel wat standaard komedie, met een grappige rol van Wilson als sullige ladies man. Het script lijkt aanvankelijk lekker onvoorspelbaar, maar na een tijdje verloopt alles helaas toch op nogal conventionele wijze. Niet alle grappen werken ook even goed, maar de cast heeft er zin in en de dialogen zijn vaak hilarisch. Had wellicht nog wel iets meer ingezeten, met een sterker script en een visueel meer interessante aanpak.

avatar van scumfrog

scumfrog

Verrassende film met drama,zwarte humor, droge humor en feel good moments.

Mescaline

Leuke vermakelijke film met een erg leuke rol voor Patrick Wilson.

Barry Munday kijkt lekker weg en heeft vooral in het begin hilarische scenes.
Het einde is wel weer lekker geforceerd happy maar op dat nagelaten en zeer genietbare film.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Aardige komedie. Maar meer ook niet. Chloë Sevigny speelde een klein rolletje en stak direct met kop en schouder boven iedereen uit.

avatar van RickZ

RickZ

Komedie met leuke start en veel chicks, maar helaas zakt het af naar een standaard romkom

avatar van raza1

raza1

RickZ schreef:

Ja mijn gevoel zegt ook dat er veel meer in had kunnen zitten. Het verhaal had nog beter uitgewerkt kunnen worden.

raza1 schreef:

Zeker, maar dit soort comedy films met een goed uitgewerkt verhaal zijn dun gezaaid

avatar van mug13

mug13

ralfsjam schreef:

En daar ben ik er een van.Ik vind/vond deze film helemaal niks.Acteerwerk was prima hoor,maar het komische gedeelte ik heb het nergens kunnen vinden.Tijdens de film had ik af en toe een glimlach op mijn gezicht,dus de oorspronkelijke tranen van het lachen waren niet aanwezig de afgelopen 94minuten.(En dat maakt niks uit,het is gewoon niet mijn film).

avatar van RickZ

RickZ

Mescaline schreef:

Tja, humor is nogal persoonlijk natuurlijk. De leukste komedie van de laatste tijd was voor mij: "Easy A", misschien ook iets voor jou?

RickZ schreef:

Had ik nog niet gezien, maar de moeite wel waard dus? dan geef ik die zeker een kans.

avatar van Gabyvon

Gabyvon

kijkt makkelijk weg, een film voor Net5, verwacht niet om schaterlachend onder de tafel te liggen. Leuke film maar niet bijzonder.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Een film die traag en niet bepaald grappig begint maar zich gaandeweg toch nog het niveau van een redelijke komedie weet te behalen.

Het verhaal is nogal standaard maar bevat een paar leuke scenes/dialogen waardoor dat niet heel erg is. Richting het eind volgen de absurde situaties elkaar snel op en is er, op een aantal clichés na, weinig spraken meer van een standaard verhaal. Zelf het luchtige 'drama' aspect werkt wel en is gelukkig niet het uitgangspunt geweest. Nagenoeg de meeste bijrollen zijn allemaal aardig gekozen en bevatten gelukkig geen vervelende personages die een stempel op de film drukken.

Leuke film voor tussendoor. Beter dan verwacht zelfs.

avatar van Elineloves

Elineloves

Oei, je zou het maar hebben.

Er worden wel eens grapjes gemaakt tussen vrienden over elkaar, of als vriendin zijnde tegen haar vriend, met: 'Je hebt geen ballen!'. In dit geval is het pijnlijk waar. Wat ik gemist heb in deze film, is goed overkomende zelfspot en wat goed doordachte, scherpe grappen van de andere personages. Het blijft tenslotte een komedie en ik denk dat veel mensen toch er spot mee zouden drijven, wanneer ze zo iemand kenden.

Het is geen nieuw gegeven, het 'meisje staat voor de deur en zegt zwanger te zijn' gebeuren. Af en toe voelt het ook een tikkeltje vervelend cliché aan. Voor een komedie valt er naar mijn smaak ook te weinig te lachen. De personages zijn op zich oké, maar nergens krijg je een band met ze of voel je überhaupt iets. Het blijf leeg en 'hol' aanvoelen en dat is jammer. Wat meer tempo, een grotere (of was het nou hogere?) grapdichtheid en een tikkeltje meer uitdieping wat betreft de personages had het allemaal net iets beter gemaakt.

avatar van Noodless

Noodless

Sluit me ook aan bij de mening van Elineloves. Het gegeven kon veel beter uitgewerkt worden met zelfspot en rake grappen. Ik vond de film ook meer een gewone speelfilm en niet echt een komedie. Daar schiet de film toch wel degelijk mis. Aardig, maar niet meer dan dat. 5/10

avatar van henkula

henkula

Er staat zonder zijn geslachtsdelen, dat klopt niet. Ik begrijp de term die ik hier vaak op MM lees, 'leuk voor tussendoor' niet. Geen idee wat ik me daar bij moet voorstellen.

Het is net of een komedie makkelijker te maken is dan drama, niets is minder waar.

In feite is dit een drama, waar wel een grappig drama.

henkula schreef:

Er staat zonder zijn geslachtsdelen, dat klopt niet.

Klik svp even op de corrigeer-knop.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

stinissen schreef:

Colin Hanks (Zoon van)

Ik heb zelfs nog een keer teruggezocht, maar ik kan m echt nergens vinden....

er later uitgeknipt ofzo??