Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Hindi
Releasedatum: 20 oktober 2006
Plot Don
"The Chase Begins Again"
Wanneer de grote Indiase maffiabaas Don 'verdwijnt', bedenkt de politie een plan om dubbelganger Vijay te laten infiltreren in de bende, zodat die ongemerkt Dons plaats in kan nemen. Op de hielen gezeten door de op wraak beluste vechtmachine Roma, wiens broer is vermoord door de 'echte' Don, probeert Vijay de bende op een slimme manier te ontmaskeren en over te dragen aan de politie. Het wordt pas echt gevaarlijk wanneer de agenten vermoord worden die de dubbelganger lieten infiltreren. Vijay kan niet meer terug en moet niet alleen de bende oprollen maar ook bewijzen dan hij de echte Don niet is.
Mark "Don" Donald / Vijay Pal
Sanjeev Singhania
Kamini / Sonia
Ramesh
shahad
Deze film moet ik echt zien. Het is een Re-make van een oude bollywood-film DON.
Trailer Nieuwe DON: http://d.indiafm.com/videos/rm/06/dontheatricalpromo220.wmv
shahad
Al kaarten gereserveerd voor deze film voor vrijdag. Kan echt niet meer wachten!!!
markie1978
Ik hoef deze film niet te zien, lijkt me echt zo'n nep Matrix film
Ik hoef deze film niet te zien, lijkt me echt zo'n nep Matrix film
Doordat het een beetje groene effect heeft, betekent het niet dat het een soort remake van Matrix is ofzo.
Deze film is heel anders...
XZtephan
Hij lijkt best leuk om keer te zien, maar niet de moeite waard om naar de bios voor te gaan. Ik huur hem wel zodra dat mogelijk is.
Gisteravond deze film gezien
Ik vond het echt een top-film, je verwacht echt niet wat er allemaal gebeurt met al die ''twists and turns''. Na de openingscène (vechtscène) schreeuwde een jongen dat deze film veel beter is dan die Jackie Chan films. Het had ook goeie liedjes en wat echt een pluspunt was, dat voor de eerste keer de Nederlandse ondertitelingen goed waren vertaald. Echt een film om te zien.
4.5/5
(en effe nog een keer, er was niks te zien in de film die met THE MATRIX had te maken...)
PriyanKa
deze film is super ik heb het ook gisteravond gezien, srk, priyanka en arjun hebben heel goed gespeeld en ik moet zeggen priyanka was super in deze film ze zag er heel anders uit en ze heeft ook goed geacteerd.

5/5
5 redenen om DON te kijken:
http://www.indiafm.com/features/2006/10/26/1743/index.html (engels)
Mug
BOLLYWOOD FILM DON ZEER STERK GESTART
Na 10 dagen reeds meer dan 13.000 bezoekers
Screen Average tweede weekend: € 11.600 per kopie: hoogste uit de Top 20
Nummer 14 in de Box Office Top 20 Weekend Edition
Distributeur Bharat Entertainment Internationaal is niet aangesloten bij de NVF, waardoor geen opname in de Box Office Top 20
bron: persbericht MVSP
De film wordt gepronlongeerd, nog te zien in Pathé Arena, Scheveningen, De Kuip, en Eindhoven.
Amor
Ik was met mijn vriendinnen van plan om naar een andere film te gaan (The devil wears prada). Toen we eenmaal in de rij stonden viel mijn oog op het affiche van Don-the chase begins again.
We besloten om het gewoon uit te proberen, het zag er in ieder geval heel cool uit.
Het was voor ons allen de eerste Bollywood film en we vonden het met z'n allen geweldig!
(Zo geweldig dat we hem nu inmiddels twee keer hebben gezien
Dat er liedjes in zaten ben ik natuurlijk niet gewend, maar ik merkte dat ik ervan genoot
heel apart en grappig.
Het verhaal was totaal niet te voorspellen en het einde was echt een verrassing.
Kortom mensen, you have to see it!
Oh en de cast bestond uit prachtige heren (en dames).
Vooral de jongen die Jasjit (?) heet in de film
damn, just to hot
Kort samengevat :
Een onderhoudende maar té lange film die het moet hebben van plotwendingen en pittige actiescènes maar word verpest door compleet onnodige liedjes en achterlijke dansjes.
Zo jammer want zonder die stukjes had de film 20 minuten korter geweest en van een heel hoog niveau.
De film zonder de muziek en dans krijgt een 4,5* maar door die muziek en dans gaat er ook zeker een volle ster af.
De film begon +- 13:35 en was 16:25 afgelopen dus rond de 170 minuten
Amor
Kort samengevat :
word verpest door compleet onnodige liedjes en achterlijke dansjes.
Ik kan me voorstellen dat die liedjes niet bij iedereen in de smaak vallen, maar je moet er gewoon van houden denk ik.
)en leuk om te zien.
Binnenkort komt er nog zo'n film, genaamd Dhoom 2. Weten de Indians onder ons of dat te vergelijken is met Don wat betreft kwaliteit? En moet je daarvoor deel 1 hebben gezien?
)en leuk om te zien.
Ik vind dat soort liedjes ook helemaal niet erg maar in deze film wel. Ik zie al gebeuren dat er tijdens Pirates of the Caribbean 3 ineens een stukje musical ingepast word dat gaat over de nieuwe telefoon van Samsung.
Een rare vergelijking maar dat vind ik ook van de muzikale intermezzo's van deze film. Als je een stel gangsters bij elkaar ziet die gangsterdingen doen verwacht ik niet ineens een liedje waarbij de meedogenloze Don de meest vreemde danspasjes doet met bijbehorende teksten die niets maar dan ook echt helemaal niets met de film te maken hebben
Alastor
Dat lijkt mij juist reuzegrappig. Ik heb nog nooit van m'n leven een bollywoodfilm gezien, diegene die de ideale instap-film denkt te weten, mag me een berichtje sturen. Graag zelfs.
)en leuk om te zien.
Iedereen zijn eigen mening over liedjes, maar wij Indians vinden dat leuk en ze zeggen dat bij elk liedje is het 5 min. uitrusten bij een film van 3 uur. Ik vind ze in ieder geval wel leuk
. En het achtergrond muziek was gewoon TOP!
En over Dhoom 2...
Ieder film op zijn eigen plek, ik denk niet dat er veel te vergelijken valt tussen DON en D2. Dhoom 2 heeft ook wel hoge verwachtingen maar niet zoveel als voor DON.
En of je Dhoom 1 moet zien voordat je 2 gaat kijken?
Je kan het beste wel kijken, omdat dat een soort introductie is voor de hele DHOOM ding. Maar zo spectaculair is de eerste deel niet, maar de tweede ziet er wel veel beter uit. Er zin in de tweede deel ook 3 acteurs bijgekomen (voor de mensen die ze kennen: Hrithik Roshan, Aishwarya Rai & Bipasha Basu en de mensen van vorige deel blijven, behalve John Abraham misschien.)
(Teveel gezegd in een bericht
Trancebuddha
De liedjes 1,3 en 5 zijn covers van de oude DON. Deze liedjes zijn voor de indiers inmiddels klassiekers en zijn ze bewust erin gelaten. Echter niet alle nummers vallen buiten de context: Het 1e nummer van de vrouw die don op de hotelkamer verleidt, is fijn toegesneden op haar wraakactie. De tekst gaat over haar verdriet na de moord op haar geliefde en dat ze wraak wil. Met liedje nr 3 probeert Don zijn bende ervan te overtuigen dat ie zijn geheugen terug heeft en weer de oude is, hetgeen groots gevierd mag worden. In het 4e nummer twisten de 2 vrouwen over wie de maitresse mag zijn van Don, omdat hier voorafgaand de ene vrouw de andere jaloers maakt.
Liedje 2 en 5 zijn m.i. wel overbodig omdat ze contextueel geen toegevoegde waarde hebben. Dat Vidjay de kost verdient met straat- entertainment had duidelijk gemaakt mogen worden door het slechts te benoemen. Maar coole personen gaan ook wel eens kitcherig uit hun dak.
TIP: Met DVDShrink heb je de keus om de liedjes eruit te halen, en dus een liedjes vrije kopie te maken.
Je kan ook direct verderspoelen
Je kan ook direct verderspoelen
Dat doen prutsers. Kritische kijkers monteren het eruit.
liever geen moeite doen
en in de liedjes van DON zitten er ook korte scenes tussen waar ze vechten enzo. Als je die wil missen moet je zeker DVDShrink gebruiken.
Trancebuddha
Don 2006 met een budget van $15mln is een bewerking van de oude en hoeft de oude storyline dus niet 1 op 1 te volgen. En het is maar goed ook dat het verhaal is aangepast en aangevuld, omdat het hierdoor rijker en volwassen is geworden. Het is zeer stijlvol (cosmopolitisch) en efficient in de vertelling, heeft naturel acteerwerk, een verassende plot, gelikte montage en een energierijke music score. Deze combo is uniek, omdat de meeste Bollywood films iets kitcherig in stijl zijn. De Don Revisited van Midival Punditz is een ware adrenaline booster, dit vind ik werkelijk een coole techno-nummer die goed tot zijn recht komt in de luchtgevecht-scene. Een leuke verwijzing naar de actuele criminalitieit is de gestolen schilderij "De schreeuw" van Edvard Munch in Don's kluis. En qua beleving overstijgt Don menig Hollywood film, wat ik knap vindt met een speelduur van 165 minuten.
Jammer
Naar gelang de film vordert, schept het hoge verwachtingen, welke niet altijd worden waar gemaakt. De oefeningen van Priyanka in de sporthal beloofden mij namelijk veel martial-arts, maar bleken niet meer dan een priyanka-versie te zijn van het AVRO-programma "Nederland Beweegt". Vanwege enkele te korte actiescenes (bijv. Van Roma vs Don), de 3 overbodige liedjes van SRK, de softe uitvoering van het eindgevecht in Ong Bak en de brave overlevering aan de politie (een anti-climax), waardeer ik het met 4 uit 5 sterren.
Irritant vind ik het predikaat romantische actiefilm, want er zit niks romantisch in!
smooth-vikash
niet zo een geweldige film , persoonlijk vond ik de 1e don veel beter
shahad
Voor de mensen die deze film nog willen zien
>>>DVD is laatst uitgekomen bij hindoestaanse videotheken
TIP!: Nederlandse ondertitelingen zijn ongelofelijk ''lomp'', dus ga voor engelse ondertiteling (waarin ook best wel veel fouten zitten).
Aci_biber
De ´´Don´´ van 1978 heb ik gezien op Youtube..
Ik vin deze versie wel fresh...
Amitabh was nie zo goed,maar Sharuhk die kruipt echt in de huid van ´´Don´´...
lieske1304
Dese film is egt top..!!
Met sharukhan is het helemaal top..
Een 4,5 waard..!!

Dil To Pagal Hai
Komedie / Drama, 1997

Fanaa
Romantiek / Drama, 2006

Kabhi Khushi Kabhie Gham...
Drama / Muziek, 2001

Jodhaa Akbar