• 9.250.046 stemmen

Met onder meer: Shah Rukh Khan, Priyanka Chopra Jonas en Om Puri

Gesproken taal: Hindi

Plot Don 2

"The Chase Continues"

Nadat Don de Aziatische onderwereld veroverde, richt hij zich op de Europese onderwereld. Enkele beruchte bazen van Europese criminele organisaties en alle wetshandhavingsinstanties staan hem in de weg. Van Kuala Lumpur tot Berlijn, Don moet zien te voorkomen dat hij door hen vermoord of gearresteerd wordt. Alleen dan kan hij zijn plannetje realiseren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Mark "Don" Donald

J.K. Diwan

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Don 2 is de beste Bollywood Actie film ooit, De actie

is van hoge Hollywood kwaliteit met een Mission Impossible achtige tintje.

Shahrukh khan draagt de film letterlijk op zijn schouders, en bewijst weer maar

eens waarom hij de King of Bollywood is.

avatar van Xarpos

Xarpos

Dat Pathé niet de ambitie heeft de Bollywoodfilm serieus aan de (Nederlandse) man te brengen, moge duidelijk zijn; de ondertitels waren slechter dan de gemiddelde ondertitels van internet (en dan heb ik het niet eens over de vertaling, maar over simpele spel- en typfouten). Ik ben geen kenner van Bollywoodfilms, dus ik weet niet in hoeverre deze film nu representatief is, maar afgaande op Don 2 lijkt Bollywood de afgelopen jaren meer naar Hollywood te zijn toegegroeid (mijn enige vergelijkingsmateriaal is een Bollywoodfilm uit de jaren ’80 waar ik de naam niet meer van weet). Of dat positief is, weet ik niet. Ik hoop dat ik wat dat betreft in ieder geval van smaak verschil met Masterbrain, want als dit inderdaad een hoogtepunt in de geschiedenis van de Bollywoodfilm is, ben ik snel uitgekeken.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Xarpos schreef:

Xarpos xarpos jongetje jongetje jongetje toch ,wat heb jij toch een nare, rare

slechte filmsmaak over actiefilms zeg..heb even je profiel bekeken en je ratings en dat je Drive waarschijnlijk de beste film van het jaar en op nr 1 van de top 10 2011 van mij en moviemeter maar 2 sterren geeft bewijst al genoeg hoe onervaren je bent op het vlak van critics,maar dat je deze film Don 2 beoordeelt op de slechte ondertiteling , omdat je er niks van snapte dat slaat toch nergens op en als het engels gesproken was dan had je wel anders gepiept.Ik denk dat het ligt aan de cultuur en dat je dat niet snapte ..logish als ik in noord korea ga versta ik er ook geen bal van wat ze zeggen en naar Congo ga ofsow en hetzelfde is jou overkomen , Bollywood is zeker niet de plek waar je thuis hoort ..de ene houdt ervan en de ander niet.

avatar van Xarpos

Xarpos

dat je Drive [...] maar 2 sterren geeft bewijst al genoeg hoe onervaren je bent op het vlak van critics,maar dat je deze film Don 2 beoordeelt op de slechte ondertiteling , omdat je er niks van snapte dat slaat toch nergens op en als het engels gesproken was dan had je wel anders gepiept

Begrijp me niet verkeerd; als dit een standaard Engelstalige productie was geweest, had ik 'm alleen maar lager beoordeeld. Een van de weinige positieve punten was namelijk juist de musicale intermezzo (vast onderdeel in Bollywoodfilms, heb ik me laten vertellen) waardoor de film juist gepast luchtig blijft en zich onderscheidt van soortgelijke Engelstalige producties. De slechte ondertitels heb ik niet in mijn beoordeling meegenomen, want dat is immers geen onderdeel van de film zelf (die ondertitels worden door onafhankelijke bedrijven geleverd zover ik weet) en bovendien was het plot nu ook niet zó complex. Drive vind ik inderdaad overgewaardeerd, maar dat is een andere discussie.

Ik denk dat het ligt aan de cultuur en dat je dat niet snapte

Kan zijn, maar zoals ik al zei: ik zie vooral veel westerse cultuur eigenlijk, dus wat zou ik er niet aan snappen dan? Het culturele verschil is juist een van de weinige interessante punten en daarom vind ik het alleen maar jammer dat het zo'n 'westerse' film is.

de beste film van het jaar en op nr 1 van de top 10 2011 van mij en moviemeter.

Oke, boeiend. Kijk Il Conformista eens; is je op het lijf geschreven, denk ik.

avatar van MAC72

MAC72

Als 'regelmatige' kijker van Bollywood films is dit een moedige onderneming. Ik vond het echter wel een goede film. Als je weet dat de gemiddelde Bollywood film te belachelijk om over te schrijven(veelal door de cultuur kloof met het westen).

Ik vind het een moedige poging omdat de makers deze film hebben een compleet andere weg zijn ingeslagen als het origineel(welke een van mijn favorieten is, mede door de muzikale intermezzo's, die ik in deze film miste). Ja, het zijn platgereden verhaallijnen die de gemiddelde filmkijker in het westen wel gewend is, maar als je bedenkt dat het met veel minder middelen is gemaakt, mag je er ook niet te veel van verwachten. Gewoon een goede combinatie van Bond/Bourne/Mission of zelfs Die hard-films.

Van mij dus een 3.5 puur voor de effort(niet origineel wel goed) en omdat ik Shahrukh Khan een zeer goede(hij kan veel meer als dit) acteur vindt. India(bollywood) heeft nog veel meer klasse acteurs voorgebracht als Anil Kapoor van Slumdog Millionair.

avatar van Trancebuddha

Trancebuddha

Goede en vermakelijke film. Ik ben er niet naar toe geweest om gelijkenissen met Hollywood films te vinden. Tja, als je het zo bekijkt dan blijft Hollywood zichzelf ook constant herhalen. Strak geregiseerd en verteld. Mocht eventueel een kwartier tot een half uur korter. Veel glamour en mooie camerawerk en SRK is een zeer goede acteur!

Pathe moet er wel werk van maken om de ondetiteling te verbeteren. Deze was net als bij Ra.One zeer lomp, te kleine letters, kort durend, met fouten en onduidelijk.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

M`n eerste Bollywood film. En... ik hou er niet van. Dat zang en dans vind ik maar irritant, hoewel het in deze film wel beperkt is. Het haalt de film naar beneden vind ik, het maakt de film ongeloofwaardig. Het acteerwerk vind ik in deze film niet echt best. Veel overacting. Don praat steeds in de derde persoon over zichzelf en vind zichzelf helemaal geweldig. Wat ook irritant is dat ze driekwart hindi spreken afwisselend met een kwart engels. De actie in deze film is dan weer niet heel verkeerd, Het ziet er soms best goed uit zelfs. Maar dat is dan ook het enige pluspuntje wat mij betreft. 2 sterren

avatar van Bollywood

Bollywood

Pazmaster schreef:

avatar van Pazmaster

Pazmaster

[/quote]Ik vind de zang en de dans juist leuk maar jij bent zeker gewend door Hollywood. [/quote]

avatar van Bollywood

Bollywood

Ja ik kijk hollywood films, maar ook gewoon films uit andere landen. Het maakt mij niet uit waar een film gemaakt is. Het gaat erom dat door dat gezang en gedans het ineens een beetje musical- achtig wordt. Ik hou daar niet van. Het haalt de spanning uit de film, en maakt het ongeloofwaardig. Zeg nou zelf, zie je een gangster al staan, zingend en dansend? Ik bedoel maar. [/quote]Zoow iets is nog nooit bij bollywood voor gekomen een gangster gaat zingen maar als ke een goede bollywood film wilt zien dan moet je Murder 2 kijken echt een fantastische film

avatar van BBarbie

BBarbie

Meer Hollywood, dan Bollywood. Gelikte, hightech misdaadfilm met een flauwekulverhaal, dat de geloofwaardigheid van het plot als bijzaak ziet. Marginaal beter dan de orginele film: Don (2006). De mild stemmende aanwezigheid van de beeldschone Priyanka Chopra voorkomt dat ik al te cynisch wordt over het geschmier van Shah Rukh Khan. Liefhebbers van gedachteloze actiefilms komen ruimschoots aan hun trekken.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik kijk en herzie heel veel films vanuit mijn eigen enorm gigantische videotheek/collectie, maar Don Part 2 The Chase Continues kwam ik tegen op Netflix en heb deze zojuist uit gekeken. In dit vervolg zit veel minder zang en dans, dan in deel 1 die ik afgelopen zaterdag heb gezien. Maar wederom plenty actie en heb mij er wederom prima mee vermaakt. Je houd van Bollywoodfilms of niet. Ik heb er al heel veel gezien en vervelen mij nooit. Ik vind de vele actie, afgewisseld met vrolijke dans en muziek prima gemixt en gedoseerd in de film.Heb mij er prima mee vermaakt en ga Don Part 2 binnenkort ook kijken. Ik kijk gemiddeld elke dag sowieso 2 films of meer.Ik ben een liefhebber van o.a exploitatiefilms, B-Films en oude films wereldwijd en alle genres. Mij oudste film uit mijn collectie is uit 1915. Als de film Engelstalig of Duitstalig is gesproken dan ben ik niet afhankelijk van ondertitels, is de film anderstalig bv. Chinees e.d. dan zijn naast Nederlandse, de Engelse ondertiteling ook prima Ondanks mijn tik van herzieningen, ga ik natuurlijk ook iets nieuws niet uit de weg en hou het aanbod van Netflix in de gaten.