Loving Annabelle (2006)
Geregisseerd door: Katherine Brooks
Met onder meer: Diane Gaidry, Erin Kelly en Laura Breckenridge
Plot Loving Annabelle
Simone Bradley is lerares op een katholieke kostschool. Op een dag arriveert Annabelle, een nieuwe leerling met nogal rebels gedrag. Het hoofd van de kostschool, de strenge Mother Immaculata, geeft Simone de taak, om Annabelle onder de duim te houden. Maar op de één of andere manier lukt het Simone, die zelf nogal in de knoei zit met haar relatie, niet om Annabelle af te remmen. Ze begint langzamerhand te ontdekken dat ze gevoelens krijgt voor de 17-jarige studente.
Annabelle Tillman
Lauren
-fal
- 2028 berichten
klinkt cliché
Is ie ook, oppervlakkig gezien. En bovendien volstrekt voorspelbaar, maar ik vind deze film prachtig. (De plot hierboven is wel wat ongelukkig geformuleerd.)
Loving Annabelle voelt on-Amerikaans aan, is teder, poëtisch, sensueel en emotioneel zonder ooit sentimenteel te worden. De film frappeert met een milde kijk op de personages. De soundtrack is zeer sfeervol en de decors zijn heel fraai waardoor de film er vaak prachtig uitziet, ook tijdens de vele close-ups van de personages die fraai geacteerd worden.
Hij duurt niet zo heel lang en het tempo is laag. Na het kijken had ik het gevoel ontwaakt te zijn uit een liefdevol vormgegeven droom die ik, meer nog dan vanwege de dramatische gebeurtenissen, koester vanwege zijn warme lyriek.
matthijs_013
Een mooie film met een goed sfeertje en einde. Toch was het niet echt origineel of diepgaand. Het was trouwens ook nogal onrealistisch.
ruthje1967
ik vond de film niet onrealistisch, het was juist een hele mooie film, mooi gemaakt, goed verhaal, ik vond alleen het einde wat minder, had wel iets beter gekund, zat echt zo van...... nou al afgelopen, hoop dat er nog een deel 2 van uitkomt.
AxeCrazy
Ik vond hem ook wel erg integer gemaakt.
Dat onrealistisch vat ik ook niet helemaal, of je moet de relatie tussen leerling en juf bedoelen, maar ook dat komt wel zeker voor
sel
ik vond het een mooie sfeervolle film, met erg goed acteerwerk van het personage simone. de meeste intense scene's hadden bijna geen worden nodig omdat het allemaal duidelijk was wat er zich afspeelde tussen deze twee vrouwen. ze zijn zo verschillend, maar door hun eigen problemen wisten ze elkaar emotioneel te raken en te overtuigen dat er meer was dan wat ze eerder gevoeld hadden. na die nacht zou hun leven nooit meer hetzelfde zijn. ik heb genoten!
Koos
De film heeft erg mooie beelden vind ik. Er zijn veel buitenopnames, en daar is heel mooi van (zon) licht gebruik gemaakt. Erin Kelly (als annabelle) speelt echt heel overtuigend, erg mooie rol. Vind alleen in tegenstelling tot Sel hierboven de overige acteurs echt niet goed spelen. Soms zelf een beetje moeten lachen om scenes.. Maar het is in iedergeval een sfeervolle film die zeker de moeite waard is, ook door de speelduur van 75 minuten (zet de film niet meteen uit, er zijn ook mooie pics op het laatst).
Ik ga voor een dikke 3 sterren, maar ga wel voor een herziening denk ik, misschien kijk ik dan wat meer door de acteerprestaties heen en kan ik wat meer van de sfeer opnemen.
Erin Kelly die ik net noemde is er wel een om bij te houden, ze speelt ook in de volgende film van Katherine Brooks duzz dat komt goed.
unexpected_faith
Erg mooie Film vind ik dit..
*4.5 Ster
Wow.. Erin en Diane hebben echt een geweldige chemestry echt geweldig!!
Alleen hun blikken al naar elkaar toe doen me smelten.. I love it!
het einde is soo sad
idd jammer dat de film zo snel was afgelopen
frijn032
Het is een mooie sfeervolle film met prima acteerwerk van Erin Kelly en Diane Gaidry.
Af en toe wat langzaam en ik mis soms dialoog; blikken vertellen veel maar je kunt niet alles raden. Einde is naar mijn idee niet echt goed.
Verhoudingen tussen minderjarige leerlingen en leraren is natuurlijk niet in orde. In dit geval heb je er wat minder moeite mee; het voelt echt en oprecht. Een mens is tenslotte een mens.
Opvallend is de muziek; heel goed!
Katherine Brooks, een nieuwkomer, zet hier een goede prestatie neer.
Koos
Nu je het zegt ja, de muziek was niet verkeerd nee! Maar ik vond Diane Gaidry niet goed acteren... Ach, toch een leuke film!
f_luc
Loving Annabelle is vanaf 12 juni ook in Nederland uit op DVD. Zie www.homescreen.nl!
mariekjuh1982
leuke film, gebaseerd op Madchen in uniform, maar het lesbische aspect is een stuk duidelijker aanwezig. Ik vond het feit dat Diane niet echt heel erg geweldig acteerde, wel goed gemaakt door haar hoog lekkerding gehalte en de chemie die er tussen haar en Erin was. Wel jammer dat dit soort films dan weer zo'n eind moeten hebben. Maar goed, zal wel zijn omdat ie Amerikaans is ofzo??? Natuurlijk is een verhouding tussen een student en lerares verboden, maar dit kind moest nog maar een jaar ofzo en dan was ze 18. Ik kan me niet herinneren dat er een groot verschil was met hoe ik was toen ik 17 was of toen ik 18 was. Dat er dus net gedaan word alsof die lerares een pedo is ofzo, vind ik een beetje overtrokken. Wel erg Amerikaans trouwens.
*Nientjah*
Prachtige film met geweldig acteerwerk van Diane en Erin, je voelt ook echt de aantrekkingskracht. Ik vond het einde wel echt heel droevig, ik bedoel je kan moeilijk verwachten dat ze verder gelukkig samenleven, maar dit einde maakte het echt dat ik me verdrietig voelde na het zien van de film. Als er misschien een ander soort einde aan was geknoopt (niet per se een happy end, maar toch iets happier) had ik hem 5 sterren gegeven. Nu geef ik
4,5 sterren.
unexpected_faith
Echt een mooie film vind ik dit...
de aantrekkingskracht tussen erin en Diane is amazing..! ik voelde het echt wel, dat kon je echt heel goed voelen..
de muziek was mooi.. voor katherina brooks die deze film geschreven en de regie heeft gedaan een dikke pluim!! met een laag budget zo'n film neerzetten vind ik toch geweldig..
4.5 ster
BauerT
Ik vond het geen goede film. Mijn vriendin heeft zelfs zelden zo'n slechte film gezien
. Ik vond het dan wel weer een mooie actrice, maar dat was het wel zo'n beetje.
tevelenco
Goed liefdesdramafilmpje.
Wat erg mooi en sfeervol in beeld wordt gebracht en voorzien is van een subtiele en mooie soundtrack.
De film verteld het verhaal van de onmogelijke liefde tussen een lerares en een leerlinge.
De spanning en de aantrekkings kracht tussen de beide dames wordt treffend en sfeevol in beeld gebracht.
Wat niet alleen te danken was aan de sfeervolle beelden maar ook door de overtuigende akteerprestaties van de beide dames.
Wel vond ik dat de film wat kort duurde en dat het eind van de film nogal abrubt was.
Hier had volgens mij nog wel wat meer ingezeten.
Maar ondanks dat heb ik me toch goed vermaakt met dit korte maar sfeervolle liefdesdrama.
f_luc
Loving Annabelle is inderdaad een prachtig gemaakte film met een zinderende spanning, maar ik kijk uit naar The Gymnast die inseptember uitkomt. 20 awards en een waanzinnige hoes. Volgens mij een practhige film, iemand deze al gezien?
Skatjekim
Nee, maar al wel veel over gehoord.
Ik ben zeer benieuwd.
Vond Loving Annabelle zeker een zeer mooie film, mooie realistische verhaallijn, en (zoals al eerder gezegd) voelde je gewoon de spannig tussen Erin en Diane, dat was erg goed geacteerd. Jammer van het einde inderdaad, maar gelukkig is er een alternate ending, dat het toch een beetje goed maakt
MaxB52
Slap en traag verhaaltje ... aardig om naar te kijken, meer niet.
2.5 ster
ScarlettOHara
prachtige film met duidelijk voelbare chemie tussen deze 2 vrouwen en mooie beelden en muziek. goed actweerwerk van beide dames, wat me bij de rest van de acteurs nog wel eens tegen viel.
geef 4 *
E V
Het einde was mooi zo. Wat betreft de extra scenes, het is goed dat die er uit zijn gegehaald, hadden niet een toevoegende waarde. Sterk en overtuigend spel van alle actrices.
nicj
mooie film waarin de spanning ook goed opgebouwd wordt. zeker het kijken waard!! 5*
SubbiE
Verasssend goeie film, omringt door een mistiek sfeertje. Goeie soundtrack 3.5*
Knisper
Behalve af en toe was visuele fraaiheid, is er maar een iemand die deze film draagt. En dat is Erin Kelly: wat weet zij Annabelle ongelofelijk goed neer te zetten. Elke blik klopt en ze ziet er ook geweldig uit.
Verder is het verhaal wel redelijk. Helaas is de supporting cast niet zo goed. De vriend van Diane is niet zo sterk en vooral de vriendinnen van Annabelle (vooral Cat is wel heel matig). Toch een knappe prestatie voor een indie film, met een niet zo hoog budget. Dikke 3,5*
p.s.: Brooks heeft wel goede smaak qua vrouwen. In haar volgende film Waking Madison is niet alleen Kelly opnieuw te zien, maar zal ook Sarah Roemer (Disturbia) haar opwachting maken in een rol die oorspronkelijk naar Evan Rachel Wood zou gaan. Misschien wel de drie mooiste jonge actrices die op dat moment in de Amerikaanse filmwereld rondlopen.
mj rules
Mooie film, met een zeer triest einde. Maar als je daarna naar het alternatieve einde kijkt kun je ze als het ware aan elkaar hangen. Waardoor je een langer einde hebt.Het is aangrijpend met af en toe grappige momenten.Daarom 5*
Chainsaw
Erg aardige film. Ziet er visueel prima verzorgd uit en het acteerwerk van de twee hoofdrolspelers (en dan met name dat van Erin Kelly) is erg goed. Verder verloopt de film lekker vlot (korte speelduur helpt daar zeker aan mee) en weet Brooks een goed sfeertje neer te zetten. Erg jammer zijn echter de vele cliche's waar weer mee gestrooid moet worden. De personages (de nerd, de bitch, het strenge hoofd van de school) zijn alles behalve spannend en ook het verloop van het verhaal is verre van verrassend. Einde is wel weer erg aardig.
Dik 3 sterren.
nokkie335
was een mooie film. mooi thema ook was get goed verbeeld
kanjertje
De film begon flauw en langdradig maar viel uiteindelijk nog best mee.
Schets echt de situatie van de onmogelijke liefde.
Veel grappige momenten heb ik wel niet terug gevonden maar da's niet verwonderlijk in een drama.
Toch een 3
lottetje
prachtige film, met een heel mooi thema.
Wat is de liefde toch ingewikkeld.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

La Vie d'Adèle
Drama / Romantiek, 2013