• 9.373.596 stemmen

Stir of Echoes: The Homecoming (2007)

Thriller / Horror | 89 minuten

Genre: Thriller / Horror

Alternatieve titel: Stir of Echoes 2: The Homecoming

Geregisseerd door: Ernie Barbarash

Met onder meer: Rob Lowe, Marnie McPhail en Ben Lewis

Plot Stir of Echoes: The Homecoming

Het verhaal draait rond de uit Irak teruggekeerde kapitein van de National Guard Ted Cogan (Rob Lowe), die per ongeluk Irakese burgers om het leven heeft gebracht. Eenmaal thuis krijgt hij bezoek van rancuneuze demonen. Wanneer hij zijn grip op zijn familie en eigen gezondheid dreigt te verliezen, roept hij de hulp in van de evenzeer onevenwichtige maar paranormaal begaafde Jake Witzky (Zachary Bennett), met als doel inzicht te krijgen in zijn verschrikkelijke en meedogenloze spookachtige visioenen. Met het advies van Witzky beseft de getraumatiseerde veteraan uiteindelijk welke maatregelen er genomen moeten worden om zich voor altijd te bevrijden van de geesten -- hoewel de prijs daarvoor wel eens groter zou kunnen zijn dan wat hij aanvankelijk in gedachten had...

avatar van Theunissen

Na gisteren het best aardige eerste deel te hebben gezien, was ik enigszins nieuwsgierig naar dit tweede deel, welke vrijwel niets meer te maken heeft met het eerste deel, m.u.v. de inmiddels volwassen geworden irritante en blinde Jake Witzky (dit keer gespeeld door Zachary Bennett). Hij komt wel pas na circa 50 minuten in het verhaal voor en zijn rol is ook maar zeer kort met een paar minuten. Ik had eigenlijk geen hoge verwachtingen van dit vervolg en die verwachtingen zijn helaas ook uitgekomen, want dit is gewoon een matige dertien in een dozijn Thriller / Horror film die nergens weet te boeien of te vermaken.

In dit deel draait het dus niet meer om het gezin uit het eerste deel (m.u.v. de eerder genoemde Jake Witzky in een korte rol), maar draait het om de uit Irak teruggekeerde kapitein Ted Cogan (verdienstelijk gespeeld door Rob Lowe), die door een noodlottig ongeval in Irak opeens heel veel beangstigende hallucinaties heeft. Dat was eigenlijk best irritant, want door de vele hallucinaties weet je vaak niet of het gaat om een hallucinatie of om de werkelijkheid. Echt boeiend of interessant vond ik het verhaal eigenlijk ook niet en het werd ook nergens echt spannend. Wel is deze film iets enger dan het eerste deel en dat heeft weer te maken omdat dit een Thriller / Horror film is i.p.v. alleen een Thriller wat van toepassing was op het eerste deel.

Dat deze film maar matig is, heeft misschien ook te maken met het lage budget waarmee deze film gemaakt is. Het duurste in deze film is waarschijnlijk Rob Lowe, maar hem heeft men waarschijnlijk betaalt met drugs en hoeren waaraan hij verslaafd was. Hij speelde tenminste wel nog verdienstelijk, want de overige cast was gewoon een aanfluiting van jewelste en is het vernoemen ook niet waard. Ondanks dat de film niet lang duurt (circa 85 minuten), vond ik het best een langdradige bedoeling en ook ontbreekt het in dit verhaal aan sfeer en aan een goede ontknoping, want deze ontknoping was eigenlijk best lachwekkend slecht en sloeg ook nergens op.

Al met al gewoon een matig vervolg, die inderdaad rechtstreeks is uitgekomen op DVD. Mocht je deze film hebben op DVD, dan kun je hem nog het beste gebruiken als onderzetter voor een drankje of gewoon weggooien in de prullenbak.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het is voor mij iets te lang geleden om deze effectief met het eerste deel te vergelijken, maar dat was een weinig originele, maar kwalitatief aardige bovennatuurlijke horror (thriller) met een goede rol van Kevin Bacon. Wat dat betreft is er weinig verschil met dit tweede deel. Grootste probleem is de dosering van de 'scares', die zich in een te rap tempo opvolgen en weinig van elkaar verschillen. Als je voor de zoveelste keer dat smeulende lijk ziet verschijnen, dan is 't spannende er wel af... voor zover het er al was. Dat doet verder weinig af aan de basiskwaliteit van de film en wie zich nog enigzins kan opladen voor het zoveelste horror-ish thrillertje, die kan het slechter treffen.