Genre: Drama / Fantasy
Met onder meer: Liesel Matthews, Vanessa Lee Chester en Eleanor Bron
Gesproken taal: Frans en Engels
Releasedatum: 22 februari 1996
Plot A Little Princess
"Every girl everywhere is a princess."
Sara Crewe kent in Indië onbezorgde kinderjaren in het gezelschap van haar vader, die ze aanbidt. Onder invloed van talloze verhalen en exotische legendes dwalen haar gedachten vaak af naar een magische wereld, bevolkt door prinsen en prinsessen, monsters en draken. Aan Sara's jeugd komt bruusk een einde wanneer haar vader naar het front moet. Kapitein Crewe stuurt zijn dochtertje naar een kostschool in New York, waar de strenge Miss Minchin met ijzeren hand regeert.
Sara Crewe
Lottie
Rosemary
Mr. Barrow
Justice4All
Ietsje minder dan de eerste film uit 1939, maar toch vermakelijke familiefilm. 3.5 *
morpheus
Kan me nog vaag herinneren dat ik deze wel leuk vond ja, eind 97 gezien bij een nichtje van me. Dat deze afstamt van een film uit 39 wist ik trouwens niet eens.
***
Nouseforaname
Vond dit een hele mooie film! die erg veel indruk op my gemaakt heeft! een echte aanrader, ook voor ouderen!
bioscoopzaal
Inderdaad een bijzonder mooie jeugdfilm, gebaseerd op de klassieke roman van Frances Hodgson Burnett. Visueel erg aantrekkelijk (vooral de schitterende set van het internaat is een lust voor het oog), en uitstekend geacteerd, vooral door de piepjonge Liesel Matthews (als Sara) en Liam Cunningham (als de vader). En het is natuurlijk altijd een verademing om te zien hoe de positieve boodschap van het boek op een vlotte, overtuigende en vooral on-sentimentele manier in de film wordt verwerkt. Daar kan de doorsnee drammirige kinderfilm nog eens een voorbeeld aan nemen. Heerlijk.
4 sterren.
Blossom
deze film heeft een zalige soundtrack ! kindle my heart
gewoonweg zalig !!!
--flimmer--
Ik vind deze leuker dan de film uit 1939. Deze heeft meer spanning, en het Indische verhaal van prins Rama geeft er ook weer iets extra's aan.
pardalis
Een mooie kinderfilm waar volwassenen ook kunnen van genieten. Soms moet je wel eens je verstand op nul zetten, maar opnieuw een kind zijn is net zo leuk, moet kunnen nietwaar !!!
Rianneke_Dan
Ik heb deze film vroeger eindeloos gekeken en ik vond hem nu op deze site, maar ik heb overal gezocht om deze te kunnen kopen, maar t wil niet lukken.
Ontzettend mooi verhaal , heel Ontroerend, en ik vind t zeker mooi hoe de band onstaat tussen de meisjes.
Rianneke_Dan
Ik heb hem eindelijk
Jessu123
een zielig verhaal vind ik, zelfs de remake uit 1939 was ietsjes vrolijk. maar deze heeft goede bedroefde muziek vooral in de scene waar sara moest huilen dat haar vader dood is. wat ik idioot vind is dat de sara uit 1939 niet geloofd dat haar vader dood is maar dat is goed ook want dan kon het ietsjes beter gaan (dus niet) het moet zielig gebeuren dat deed gelukkig de 2de remake (de eerste was uit de jaren 10 en de eerste remake uit 1939, snappen jullie het wel)
fluppebxl
Fantastisch, deze film. Als jong-volwassene komen de tranen nog steeds bij me op bij het herbekijken van sommige scènes.
.Fee.
Ik weet nog dat ik een jaar of 6 was toen ik deze film voor het eerst zag. Wat heb ik toen gehuild, zo ontzettend aangrijpend. Nu nog, 16 jaar oud, bepaalde scenes moet ik echt vechten tegen de tranen.
En iedereen is een prinses.
5 ster
Myrtale
En iedereen is een prinses.
5 ster
Ik zag hem voor het eerst een jaar of twee geleden en net als jou werd ik erg geraakt door de film en heb ik bijna aan een stuk door gehuild; zo mooi en zo ontroerend..
4,5/5
joline
Toen ik een jaar of 10 was keek ik deze film heel vaak, misschien moet ik hem maar weer eens uit de kast trekken..
Eersteklas familiefilm, magisch en meeslepend. Prachtig vormgegeven, mooi camerawerk en in Liesel Matthews heeft de film de perfekte hoofdpersoon. Gekeken omdat dit een van de films van Cuaron is die ik nog niet kende: ook deze vroege film van hem is uitstekend. Soms een beetje dik aangezet qua emoties en muziek, maar ach, dat past wel bij de overdreven romantische toon van het verhaal. Aanrader.
joyann
Geweldig 5* van mij!
maakte me 2x aan het huilen haha
Leland Palmer
Prachtige film! Het is jaren geleden toen ik deze film voor het eerst zag....Je wordt echt meegesleep in dit prachtige verhaal dat verschrikkelijk mooi is vormgegeven en gefilmd! Alhoewel de film vooral voor kinderen is bedoeld kan ik nog steeds genieten van dit meesterwerk! Een van de betere jeugdfilms die ik ooit gezien heb en die veel emoties in je los kunnen maken.......!
* * * * 1/2
Lotte01
Echt een geweldige film!
Zelfs na 100x kijken nog moeite om het droog te houden!
Zeker een aanrader!
4,0 *
Leland Palmer
Ik heb deze film gister binnengekregen en direct weer eens herzien! Wat is en blijft dit toch een waar meesterwerk van regisseur Cuaron! De acteerprestaties zijn gewoon van een andere planeet afkomstig, zo goed! Vooral Liesel Matthews zet een geweldige acteerprestatie neer! Het verhaal is gewoon erg mooi en Cuaron heeft erg zijn best gedaan om deze zo goed mogelijk uit te werken! De film wekt veel emoties bij je op en je wordt echt meegesleept in het dramatishe verloop van Sarah Crewe: van rijkelui's kindje tot sloof! De prachtige filmmuziek heeft mij op meerdere momenten kippenvel bezorgt en op een paar momenten blijft het nog steeds moeilijk om het droog te houden (niet te geloven)! Vooral het einde zal je bij blijven, prachtig gewoon!
Ik vond dit eerst een van de beste jeugdfilms die ik heb gezien, maar nu ben ik eruit: dit is de beste!
* * * * *
keukenzout
Aaaaah deze film heb ik jaren geleden bij mijn opa en oma gezien! Ik was m al helemaal vergeten! Geweldig!
Lady_Movie
prachtige film !
voor jong en oud !!
hij heeft me kunnen vermaken tot het eind.
alleen ik heb de nederlands talige versie gezien en ik moet zeggen dat ik die ook heel mooi vond.
4.5
Adrenal
Ik vond er bar weinig aan en hoewel ik nog niet erg veel van Cuarón gezien heb, geloofde ik m'n ogen niet toen ik in de aftiteling las dat een regisseur die toch wel een reputatie heeft dit heeft gemaakt. Ik dacht dan ook dat dit een of andere tweederangs zondagmiddag tv-filmpje was (je weet wel, zo een die om 2 uur 's middag's op een vrouwenzender komt). Daar leek het mijns insziens toch wel erg sterk op. In tegenstelling tot anderen vind ik dit wel een cliché en sentimenteel filmpje.
1.5*, de decors waren wel mooi.
lucdecoster
Fantastische, ontroerende jeugdfilm gezien op het belgische vijf-tv, wat heb ik hier van genoten en een sublieme sound-track, een film die ik nooit zal vergeten, veel beter dan die Harry Potter filmpjes.
The Scorcher
Simpel gezegd, dit is een fantastische film!

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

The Little Princess
Drama, 1939

Tuck Everlasting
Romantiek / Fantasy, 2002
gebaseerd op boekservantouder-kindrelatieprivate schoolvrouwelijke vriendschapkostschoolbritsschoollittle girlweesclass differencesindiarich poorschoolgirlpresumed deadatticmagisch realismeimaginationafrican american servantfantasy life