• 9.378.811 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.468.099)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

avatar van dionj

dionj

Het zal me niet verbazen als het vervolg "Gump & Co." gaat heten, dit is ook het tweede boek over Forrest Gump.

Ze moeten de film alleen maken als Tom Hanks en Bob Zemeckis meedoen.

Het is zeer moeilijk zo'n top-film te overtreffen...

avatar van film_kaza

film_kaza

"nr. 22 top 250" Klasieke topper Forrst Gump. Verhaal met een midden, begin en einde een vervolg? Nope dat klinkt net als een vervolg op de Titanic.

avatar van dono

dono

heerlijk dat accent

avatar van maxB

maxB

Kevin_1989 schreef:

''Acteur Tom Hanks, die een Oscar won voor zijn acteerprestaties in de rol van Gump overweegt serieus om opnieuw in de huid van de antiheld te kruipen. Ook tegenspeler Gary Sinise, in de film beter bekend als Lieutenant Dan, staat positief tegenover een vervolg. Forrest Gump vertelde het verhaal van een simpele jongen, die dankzij zijn goedgelovigheid en charmes letterlijk wereldberoemd wordt. In het vervolg op de film gaat het verhaal verder waar het gebleven was, met het succesvolle garnalenbedrijf van Gump, dat hij oprichtte voor zijn legermaatje Bubba. Volgens geruchten bevat de film een nu al legendarische scène waarin Forrest Gump een ontmoeting heeft met acteur Tom Hanks.''

(lees meer: http://www.hetnet.nl/web/show/id=184456/contentid=70570/fromitem=160929/frommonth=3/fromyear=2007/isarchive=true/Forrest-Gump-2-in-de-maak.html)

pff, forrest gump die tom hanks ontmoet, hoe afgezaagd is dat he

avatar van reetkever

reetkever

acteer prestatie is van topniveau en prachtige film vr mij een 5,0 waard

avatar van serpente89

serpente89

heerlijke vlotte film met sterk acteerwerk van tom hanks en een flinke dosis humor en ook een goed verhaal. 1 van de beste komedies die ik ooit gezien heb en deze verdiend zeker een plaatsje in mijn top 10

avatar van fanaat

fanaat

Heb de film net gezien en ik heb er maar 1 woord voor. WAUW!!! Misschien ga ik door het zien van deze film mijn top 10 wel aanpassen.

Ik heb alleen èèn vraagje. Is dat zoontje van Forrest Gump niet dezelfde die die Cole speelt in the sixth sense?

Ik geef de film een 4,5.

avatar van serpico

serpico

fanaat schreef:
Zeker, dat is Haley Joel Osment.

avatar van SietseFliegen

SietseFliegen

Gewoon TOP!!! Al 5 keer gezien en blijft een van mijn favorieten

avatar van missl

missl

deze film is heel saai.

tom hanks weet me op geen enkel moment geinteresseerd te maken in zijn verhaal. het is een opsomming van problemen en een slecht accent.

avatar van Comanchero

Comanchero

deze film is heel saai.

Goh, heb jij naar dezelfde film zitten kijken als ik? Of heb je alleen de scenes bekeken dat hij bij de bushalte op de bank zit?

Alleen al de historische gebeurtenissen die zo mooi in het persoonlijke verhaal van Forrest zijn verwerkt, maken de film zo boeiend. Een meesterlijke rol juist van Tom Hanks.

avatar van Toomzor

Toomzor

Erg leuke film, ik vond hem grappig en er zat ook nog een goed verhaal in. Dus al bij al een erg goede film.

4.5

avatar van Roza.

Roza.

prachtige film, goed geacteerd.

van mij krijgt hij een 4.5

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

ik ben het opzich best eens met een 2de deel, als het niks word maakt het toch niet veel uit ofwel

avatar van missl

missl

Comanchero schreef:

ja, ik heb de hele film gezien en ook vaker dan goed voor me is. en dat was geen herhaling van iemand die op een bankje zit want hij was ook aan het rennen enzo, echt waanzinnig interessant allemaal.

avatar van The Last

The Last

deze film is heel saai.

Ik vraag me idd af of jij deze film wel hebt gezien.

avatar van tarentino

tarentino

leuk ook dat er een rolletje voor michael reiziger in zat.

avatar van The Last

The Last

tarentino schreef:

leuk ook dat er een rolletje voor michael reiziger in zat.

Michael Reiziger? Waar dan? Ik neem aan dat je 'Bubba' bedoelt. Anders weet ik echt niet wat je bedoelt.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Goh!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

The Last schreef:

Huh, heb je dat gemist? Reiziger speelde toch een betrekkelijk grote rol

avatar van maerk

maerk

Huh Michael Reiziger is toch een voetballer...of is het een grapje omdat Reiziger net zon grote lip heeft als Bubba?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

maerk schreef:

Huh Michael Reiziger is toch een voetballer...

Dat is ie' ook inderdaad, maar hij speelt zoals eerder aangegeven ook een leuke rol in deze film. Beetje slordig dat het je niet is opgevallen

avatar van ultimate_roeltje

ultimate_roeltje

Dit is een film waarbij ik, nadat ik 'm dinsdag terug breng naar de videotheek, meteen de stad in ga om de special edition te komen!

Na de aftiteling heb ik 10 minuten geen woord gezegt, nog niet vaak ben ik sprakenloos geweest. Wat een fantastische film zeg! Morgen dwing ik ons mam om 140 minuten voor de tv plaats te nemen, mooi toepasselijk, met moederdag. Schitterende film!

Een van de beste staaljes acteerwerk die ik ooit heb gezien! Mooi concept, camerawerk, manier waarop het verhaal wordt vereld. Alles loopt lekker vlot in elkaar over, en blijft (ondanks de soms zware inhoud) lekker luchtig.

Ik ga ff mijn top 10 re-rangeren.

avatar van Quaest

Quaest

Geweldige film.
De scene van rugby vond ik geweldig

avatar van shanetjuh

shanetjuh

Mooie film met goed acteerwerk.

avatar van JorisV

JorisV

Prachtige muziek van Lynyrd Skynyrd ook.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

deze film is heel saai.

Ik heb de indruk dat je niet echt een liefhebber bent van Tom Hanks. De andere film van hem The Green Mile heb je ook bijzonder laag gewaardeerd. Tja ieder zijn smaak. Maar ik vind Tom Hanks juist een heel goede acteur die i.h.a. sterke rollen neerzet in kwalitatief goede films.

avatar van movo2

movo2

mijn vriendinnetje moest huilen.

avatar van tarentino

tarentino

serieus reageer dan gewoon niet

avatar van Morpheus73

Morpheus73

De ultieme feelgood movie als het je even tegenzit.... een film die ik talloze keren kan bekijken zonder dat het me gaat vervelen