• 9.378.931 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.468.409)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Dit is gewoon een prachtige film... no more and no less. Blijft boeien tot het einde, is ontzettend origineel, goed acteerwerk, een simpele jongen die het op zijn eigen, impulsieve manier zo ver brengt ... waw en dus alle ingrediënten voor een mooie film!

avatar van Riddick

Riddick

Ik heb de film nogmaals gekeken. Wat een prachtige film. Ik vond hem de eerste keer al fantastisch en nu nog steeds even goed, misschien zelfs wel beter. Outstanding prestatie van T. Hanks, wat een geweldige acteur! Ik hoef verder niks te zeggen, de rest is wel bekend. Dit is zo'n film die iedereen (met wat gevoel) leuk moet vinden.

avatar van haagje2002

haagje2002

Een zoveelste film van Tom hanks van wereldformaat. Bijna alles wat deze acteur lijkt te spelen verandert in puur goud. Het verhaal is mooi, maar vooral het acteerwerk scoort hoge ogen bij mij. Tom Hanks zet een rol neer waar je letterlijk voor wil applaudiseren!

4.5

Kevin_1989

Deel 2 komt ook, op z'n vroegst in 2009

avatar van Jeewee

Jeewee

deze film heeft alles; leuke komedie, een supergoed verhaal, geweldig regiseerwerk, natuurlijk briljant acteerwerk door Tom Hanks en de hele Amerikaanse geschiedenis vanaf 1950 door zijn ogen bekeken is geweldig (Vietnam, JFK, de integratie van de zwarten etc). dit is een van de beste films ooit gemaakt

avatar van Zuzuu

Zuzuu

fritsy schreef:

Iedereen heeft het maar over het acteren.

MAAR HUH MAG DE FILM OP ZICH ZELF OOK NOG MOOI WEZEN TEGENWOORDIG?

Of ben ik nu echt de enigste die het niks aan vind om naar dorps kneusen te kijken.

Of in elkaar geplakte ouwe film beelden van elvis en kennedy.

Aangezien je stemmen, hou je van actie films. Je mist de punt van de hele film. Het gaat helemaal niet om een paar dorpelingen en oude geplakte filmbeelden. Het gaat om een verborgen boodschap dat actiekoppen zoals jij het nooit zullen begrijpen (no offence). Als heleboel mensen deze film bekroond met 6 oscars briljant vinden en jij niet, dan raad ik je aan om even langs te gaan bij je huisarts.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Kan er kort en bondig over zijn, dit is een wereldfilm die een hoge plek in mijn top 10 lijst heeft, zonder twijfel een van de beste films ooit gemaakt. Van alles voorzien, actie, comedy, drama etc perfect gewoon.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Zuzuu schreef:

No offence? Ik vond het behoorlijk offensief. Laat iedereen lekker bepalen welke films hij zelf het best vindt. Beetje raar gedoe met die huisarts. Altijd zo jammer dat mensen een hele hoge pet van zichzelf krijgen en denken dat ze meer waard zijn als ze een meervoudig Oscarwinnende film ook goed vinden.

En de verborgen boodschap, heb ik die gemist? Ik vond het eveneens een erg goede film, maar die boodschap mag jij mij toch eens uitleggen.

avatar van jelle 1991

jelle 1991

hij bedoelt gewoon dat dit een film is waarnaar jij niet gewent bent om te gaan kijken en dat de film niet constant vol met actie moet zitten om een topper te zijn.

avatar van JohnnyO

JohnnyO

Dit is een meesterwerk.

Tom Hanks speelt en een fantastische rol, misschien wel de mooiste van zijn leven.

De droge humor, drama en aktie maken deze film tot één van de grootste films ooit.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

jelle 1991 schreef:

Dat weet ik, maar ik vond de manier waarop hij het zei niet zo horen. Overigens ben ik niet de persoon waaraan hij refereerde. Ik ken genoeg niet-actiefilms die ook prima waren.

avatar van Relexio

Relexio

ongelooflijk! dat ik deze film nu pas gezien heb! absoluut 1 van de mooiste films ooit gemaakt en miss. is het zelfs wel de mooiste! ik verbaas me zelfs over de plekken die hij krijgt in de top 250 hier en op imdb. Hanks acteert hier TE goed! op een gegeven moment had ik zo'n gevoel van: deze film mag van mij niet eindigen. De ene keer moest ik hard lachen, de andere keer zat ik zelfs bijna met de tranen in m'n ogen ! Wat een meesterwerk!

avatar van platesman

platesman

iemand al opgevallen als je de poster bekijkt en deze met the terminal,dat deze goed op elkaar lijken.

avatar van Robien

Robien

Schitterende film. Schitterend acteerwerk, maar nou ben ik ook wel een beetje fan van Tom Hanks. Van mij een 4.

Mooie film,

Schitterend acteerwerk,...

Zo zie je dat iedereen kansen heeft en dat iedereen alles kan als ze het maar willen.

Beste scene:Als de vijzen van zijn 'benen' los gaan,en hij opeens kan lopen!

Ik wou wel wat meer weten over het meisje en haar vader.

Want het was niet duidelijk genoeg voor mij.

3***

Handsome Bill

Grappige fim met goede special effects.

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Tom Hanks , gewoon schitterende acteur.

Zijn prestatie van deze film is te vergelijken met de van dustin Hoffman in Rain Man.

Schitterende film.

avatar van Orginaltee

Orginaltee

Heel erg vermakelijke film, te lang niet meer gezien terwijl hij toch ieder jaar rond de 10 keer op TV komt. Apart hoe ik van helemaal in een deuk liggen binnen een paar minuten overga naar met tranen in mijn ogen zitten. Trouwens de enigste waarbij dat laatste gebeurde. 4*

avatar van SweetNess

SweetNess

dvdfreak123 schreef:

geweldige film fantastische acteur tom hank's beste film ooit

Inderdaad, HEEL goed acteerwerk van Tom Hanks.

Ik vind dit niet Hank's beste film hoor

4.5

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Een hele mooie Film van Tom Hanks en ik ben blij dat ik hem in mijn Film-Collectie heb want het is gewoon een ware Topper, Tom Hanks zet niet alleen een prachtige rol neer maar geeft de Film zelfs een klein duwtje want ik denk dat als iemand anders de rol van Forrest Gump had gespeeld dat het niet zo'n Geweldige Film zou zijn dus wat mij betreft een mooie Film zoals ik al zei met ook een Top Verhaal dus kortom :

Robert Zemeckis : .

Tom Hanks : .

Winston Groom :

***** is hier dik verdiend.

Handsome Bill

Vermakelijk is het juiste woord voor deze film.

Deze film keek in in de bioscoop met een ex vriendin weet ik nog goed. Ze was helemaal onderste boven van het verhaal en de aansprekende muziek. Ik niet.

De muziek vond ik nog wel ok maar het verhaal een beetje sullig en sneu, eenbeetje collectieve valse medelijde opwekken voor een kneusje. Neeeeeh.

In de kroeg dronken we nog een biertje, het vervolg in de auto was top maar daarna hield het wat mij betreft op.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

In Forrest Gump 2 ontmoet Forrest Gump Tom Hanks

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldige film met hele goede acteerprestaties en een heel mooi verhaal.

Geweldig,Tom Hanks kan Forrest Gump heel goed neerzetten en ik denk dat niemand anders het zo goed kon als Tom Hanks.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Geweldige film!

Tom Hanks is een geweldige acteur die moeitloos het typetje Forrest Gump speelt.

Het verhaal is erg origineel en goed gevonden.

Geweldig geweldig!

avatar van Ithildin

Ithildin

Net nog een keer herzien, en ik moet zeggen dat ik het idee wel leuk vind, maar het is tot in den treure uitgemolken en herhaald. Natuurlijk is het leuk om in een film de geschiedenis van Amerika terug te zien met een alles verbindende factor, en al helemaal als die factor een stupide autist is, maar tijdens een tweede kijkbeurt voelt het toch als een maniertje. Het acteerwerk van Hanks is ook niet het beste; vind Leonardo di Caprio bv. veel sterker in Gilbert Grape. Maar wat weerhoudt me er dan toch van deze film lager dan 4* te geven? Ik weet het niet...

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie film, maar geen topper voor mij, wel een speciale film met die beelden met bekende ex-presidenten/spoiler], heel waarschijnlijk trucage of zo. De beste komische scènes waren met luitenant Dan, die waren heel leuk. Ook mooie muziek van de jaren 60 en 70.

avatar van Rmie

Rmie

aardige voorspelbare film,

.... zaten wel wat voorspelbare dingen in; demonstratie en de Vietnam tijd...

vooral dat deel van de film vond ik weinig overtuigend.

drie sterren

avatar van Criticism

Criticism

Meesterlijk geacteerd van Hanks, om deze film kan je net zo hard lachen als dat je erom kan huilen. Leuk om een deel van de Amerikaanse geschiedenis te zien door de ogen van Forrest, deze film heeft elementen als humor,drama en humor.