Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise
8,8 (2.472.693)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Zondag 1 maart in één bioscoop (Woerden)
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
- Trailer (YouTube)
- Forrest Gump (BoekMeter)
- Forrest Gump (MusicMeter)
- Forrest Gump (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
xenne
nog eens herzien, ik zal deze dan ook maar eens beoorderen ....
blijft opmerkelijk dat dit simpel clicheverhaaltje ooit een Oscar kreeg voor beste film ... z'n top 100 notering is wél begrijpelijk. FG is namelijk een zeer vermakelijk modern sprookje : grappig, ontroerend, meesleepend ... ieder van ons zal wel iets herkenbaar zien ... verder goed geacteerd, mooi in beeld gebracht, goed scenario.
maar FG heeft ook z'n minpuntjes : het vette accent van Hanks bijvoorbeeld, en 't is soms ook overdreven sentimenteel
en zoals in elk sprookje is er ook nog de moraal, misschien wel het grootste probleem van de film ... dat kan een vermakelijke film zuur doen smaken -
Kaffeefiltjer
Life is like a box of chocolats...
een zeer goede film,
met een sterke Tom Hanks.
Vooral de maniplutie van de archiefbeelden vind ik goed,
en de aaneenschakeling van alle historische feiten volgen goed op.
Bubble is ook wel grappig ^^
4 *
Ghola
Een film die ik alweer jaren geleden had gezien, en waar ik toen hélemaal weg van was. Toch wist ik zeker dat ik 'm nu, bij herziening, niet half zo mooi zou vinden. Tja, wat doe je dan... hou je het bij die mooie herinnering of bekijk je de film nog eens opnieuw?
Vandaag natuurlijk voor het laatste gekozen, want anders stond dit bericht er niet. En ja, ik viel precies over die punten waarvan ik al wist had dat ze me niet (meer) aanstonden: sentimeel verhaal, twijfelachtige moraal...
Maar ondanks dat, en dat is toch een mooie constatering, bleef het een fijne komedie die me na een uurtje toch aardig te pakken had. Bepaald geen topper, maar ik zat er vroeger ook weer niet zo héél ver naast.
Gray
Sterke Tom Hanks, leuk verhaal, prachtige muziek.
Verdient een top 10 plaats volgens mij!
FillumGek
Voordat ik de film ging kijken verwachtte ik een erg langdradig drama maar dat viel me alleszins mee. Soms komisch of ontroerend maar het verhaaltje bleef me gedurende de hele film boeien. En ik heb zelden zo'n goede acteerprestatie gezien als wat Hanks hier doet.
stefkuh
Prachtfilm! Ontroerend en toch grappig tegelijk. Wat ik ook leuk vind is hoe Forrest belangrijk nieuws meemaakte van dichtbij, zonder dat hij het doorheeft. Nog nooit zo'n goede acteerprestatie gezien zoals van Tom Hanks. Ook het accent is perfect nagedaan. En het laat je wel even denken..
life's like a box of chocolats, you never know what you gonna get
****1/2
U-96
- 2084 stemmen
Ik vind dat zo'n stomme quote! Bovendien zijn er veel betere varianten op te bedenken. A game of poker, the lottery, a birthday present, etcetera.
Respekked
ja maar je gaat niet op een bankje zitten wachten op de bus om naar je vriendinnetje te gaan met, a game of poker en/of the lottery
Smartass
Erg goede film! Ik vind het een erg mooi verhaal, en vooral grappig bedacht dat Forrest bij zoveel mensen en activiteiten is geweest, de Vietnam-oorlog, bij Kennedy, enz. Super acteerwerk van Tom Hanks natuurlijk, al ben ik niet anders van hem gewend. Ook grappig: Ik ben winter 2004 op vakantie geweest in Maui, (1 vd eilanden van Hawaii) en daar stond dat bankje, met eronder die Nike's en erop het koffertje met chocolaatjes. Ook hing het Bubba's Gump logo erachter op de muur. Weet iemand toevallig of er een deel van Forrest Gump op Maui is gefilmt ofzo? Alvast bedankt
*4 Sterren.
Julie
vond het een schande dat ik hem tot nu toe nog niet gezien had.
was heel veel op tv, en vergat altijd op te pakken
nu heb ik hem gezien
wat een fantastische film!!
soms hoeft er gewoon niks spannends, of extreme dingen in te komen zodat het een mooie film is
echt tôp
Kaffeefiltjer
Wat me opvalt;
De bank op de affiches klopt niet met de bank uit de film !
(de bank in de film is groter en heeft nog een bar in het midden )

Jay_To_Tha_P
heel leuk om naar te kijken en best origineel.
tom hanks speeld ook geweldig.
Stanlytookie
Hele goede film. Tom Hanks blijkt maar weer eens wat een meester hij is in het spelen van dit soort rollen. Life is like a box of chocolate....geweldig. 4,5 ster.
dr walgvogel
Echt een hele goede film vond ik dat vroeger. Een van de weinige moderne films die mijn tot tranen wist te beroeren (en ik ben echt wel een hele stoere man) Heel erg goed en mooi gedaan.
Werwolf
GEWELDIGE film die je meesleurt door de Amerikaanse geschiedenis. Mooi in beeld gebracht de verschillende tijden, en ook met de nodige komische momenten. Schitterend acteerwerk van Tom Hanks (oscarwinnaar toch? Volgens mij was genomineerde toen John Travolta als Vincent Vega, ook goed maar terechte winnaar).
Ook de muziek in deze film is geweldig. Echt een film die ik om de zoveel tijd met evenveel genot kan blijven kijken.
FullMoon
shit man... je barst in tranen als een kleine kind... erg mooie ontroerende momenten.
Hoe geweldig Pulp Fiction en Shawshank Redemption ook zijn.. blijft deze film de beste!
Pilcrepus
Daar heb ik niks aan toe te voegen, ik heb hem nu meerdere malen gezien maar hij blijft leuk. Tom Hanks laat je telkens weer versteld doen staan.
4,5 sterren.
Berty
mooie film. maar fullmoon.. bij Shawshank liet ik ook een traantje vallen
Brody R
Wat acteert Hanks goed in deze film zeg!! Damn.
Het verhaal was ook overtuigend. Maar net niet Briljant, dus een 4.5
SilverGun
Dit prulwerkje is niet veel meer dan een opeenstapeling van doelloze scènes en dialogen die nergens iets aan bijdragen. De tenenkrommende, geforceerde "memorabele" uitspraken irriteren ook mateloos. Forrest zal misschien niet snugger zijn, dat betekent echter niet dat de film dan ook niets meer dan domheid hoeft te laten zien. Ongeveer elke scène is wel inwisselbaar. Moet eerlijk bekennen dat ik uit ergenis niet meer dan de helft van de film heb bekeken, maar ik betwijfel of dat veel uitmaakt.
1,5 sterren
zoutzak
Toch wel een mooie film, bij herziening viel me aantal zaken op. Allereerst de shitload aan fantastische nummers die als een soort tijdsimpressie voorbij komen. Veelvoud aan Bob Dylan en The Doors!!
Daarnaast vond ik een hoogtepunt de mooie verwijzing naar Midnight Cowboy, met de muziek en een gelijkend shot van midnight downtown NY, waar Sinise als Hoffman schreeuwt " HEY!! I'm walking here, I'm walking here!! ". Geweldig.
Duurt wel gewoon een half uur te lang, hiervoor een half punt aftrek. 3.5*
bier
hey,
weet iemand hoe die Nike schoenen van Forrest Gump precies heten?
(het waren witte met een blauw Nike logo en rood aan de onderkant)
Ik hoop dat ze die nog verkopen
volgens mij is het een Nike Cortez, maar weet het niet zeker
zo eentje alleen dan andere kleuren:

Angrod_Pallanén
Hoort niet in dit forum thuis, bier, maar goed, ze lijken me nogal oud niet?
bier
Denk je dat je daarvan dan ook zo goed kan gaan hardlopen?
Ja 3 jaar lang ofzo
maar ik denk dat ze idd te oud zijn, kan ze nergens vinden, helaas
mikoz
Aangename film die van vele markten thuis is.
Helaas kon de film me niet al te veel boeien en vond ik Tom Hanks eerder knullig dan een held.
Het missen van een echte lijn in de film is erg jammer en de losse scenes maken dat jammer genoeg niet goed.

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanpost-traumatische stress-stoornishippiechinawashington dcoudjaarsavondsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverchameleon alleenstaande moederdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedycollege american football moeder zoon relatiemonument valleyamerica child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy hilariouscomfortingfeel-goodréveillon