• 9.197.165 stemmen

Geregisseerd door: Mark A.Z. Dippé

Met onder meer: Kimberly J. Brown, Debbie Reynolds en Joey Zimmerman

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Halloweentown High

Marnie, Sophie en Dylan Piper kijken raar op van het nieuws dat hun oma, Aggie Cromwell, hen brengt. Tijdens haar jaarlijkse bezoekje laat die zich namelijk terloops ontvallen dat ze een heks is. De kinderen beschikken volgens haar ook over toverkrachten, net als hun oma en hun moeder Gwen.

Aggie Cromwell

Gwen Piper

Sophie Piper

Ethan Dalloway

Principal Flannigan

Cassie the Witch

avatar van matthijs_013

matthijs_013

De film is meer voor kinderen onder de 11 jaar. Kimberly J. Brown was wel erg leuk. Erg leuke uitstraling.

avatar van Noudje92

Noudje92

de film was een beetje kinderachtig maar ook niet slecht

LUCAS GRABEEL was erg goed +puntje voor hem

avatar van Ashwin1

Ashwin1

Het was wel een leuke film. Alleen totaal geen diepgang.

avatar van DeCol

DeCol

Ashwin1 schreef:

Het was wel een leuke film. Alleen totaal geen diepgang.

Wel 5 sterren waard?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

zoveelste film vandaag die ik niks vond.

Een heel krappe 1.5

avatar van Shadowed

Shadowed

Kleine vooruitgang.

Het is ook niet moeilijk om het niveau wat op te krikken na de vorige film, die eigenlijk de reeks een beetje had laten afsterven door vooral in de herhaling te vallen. Klaarblijkelijk was Disney ook niet tevreden, want voor dit derde deel mocht een andere regisseur het weer proberen. Dit keer de beurt aan Dippé dus.

Ondanks dat het nog steeds een simpele en rommelige film blijft kon ik hier de poging om op z'n minst een andere richting op te gaan best waarderen. Wel jammer dat die richting daarmee vrijwel niets meer laat zien van de Halloween-stad, maar een spookhuis vlak voor de school bouwen vond ik een aardig alternatief. Levert ook genoeg oplevende scenes op.

Verder voelt het toch aan dat de film een groot gebrek aan motivatie had. Ietwat simpele decoraties en lelijke kostuums vullen het geheel op. Qua effecten is het dan weer iets groter, maar de magie die het eerste deel nog ergens had is niet bepaald terug gekomen. Dit heeft er vooral mee te maken dat het nu echt aanvoelt als een doordeweekse Disney-aflevering en niet meer als een film die nostalgie uitstraalt.

Soms wel schattig maar in zijn geheel een nogal vluchtig in elkaar gedraaid dingetje die net wat te weinig uit het spookhuis haalt. Werkt er de hele film lang naartoe, maar als het dan indruk in de sfeerzetting kan maken kiest het er voor om gewoon naar de finale te springen. Gelukkig is die finale best leuk en pakt net wat grootser uit dan voorgaande delen. Dat was wel weer fijn.

Het is jammer dat deze reeks niet echt boven een rommelig en haastig geheel uitkomt. Eerste deel is duidelijk het beste deel, want nu is het vooral een Tv-achtig dingetje geworden die de magie en creativiteit mist. Het lijkt me niet moeilijk om over het eerste deel heen te gaan, maar toch lijkt Disney niet geïnteresseerd te zijn ondanks aardig bronmateriaal. Beter dan het vorige deel, maar niettemin matig.