Genre: Drama / Western
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Turks
Bekijk via Videoland
Maandag om 22:35 uur op RTL 7
Plot Seraphim Falls
"Never Turn Your Back on the Past"
Het is vijf jaar na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Kolonel Morsman Carver is op een verbeten jacht naar Gideon, een man die hem tijdens de oorlog heeft verraden. De strijd tussen de twee brengt hen op een reis dwars door de Amerikaanse wildernis, ver weg van geciviliseerde gebieden.
Carver
Madame Louise
Rose
Minister Abraham
Toontje35
Aardige film. Mooie beelden, goede acteerprestaties. Maar het verhaal is een beetje dunnetjes
3 *
Gerritj
Ik vind het een erg goede film. Ik lees in de commentaren langdradig etc. Dat vond ik helemaal niet. Boeiend met prachtige natuur opnamen.
Langzaam veranderde mijn sympathie. Eerst voor de man die werd achtervolgd. Later voor de kolonel die wraak wilde nemen op de man vanwege de moord op zijn vrouw en kinderen.
Ik zal deze film in de toekomst (als ik de tijd krijg) nog zeker een keer bekijken.
Waku
Fraai gefilmde en sfeervolle western.
Prima acteerwerk van Neeson en Brosnan.
Aan het eind van de film wordt de dramatische reden van de klopjacht duidelijk. Mooie slotapotheose ook.
Enkel beetje merkwaardig is de aanleiding naar dit slot.
Maar verder een vette voldoende voor deze western.
DieHard4
Sorry, niet echt een western meer het drama komt naar boven. wel mooi om goed en slecht zo te verhullen en dan zelfs nog. wie is slecht in deze.
christophel
zeker geen western.. lang draderige achter volgings film, waar je het einde al van kan voorspellen.
De beelden waren erg mooi, maar daar gaat het niet echt om..
**2.5
Vond deze western prachtig en helemaal niet langdradig , soms deed de film me kwa rust denken aan Open Range.
Als je deze niet goed vind zul je open range ook langdradig vinden.
Gerritj
Ja Stinissen ik ben het met jee eens.
Niet langdradig inderdaad.
Het is een teken van deze tijd dat alles heel snel moet gaan.
En het einde was voor mij totaal onvoorspelbaar.
Zoals ik al eerder schreef veranderde daardoor ook mijn sympathie
van de vervolgde naar de achtervolger.
rondh
Het begin en middenstuk zijn erg goed; veel mooie plaatjes, en de acteurs spelen erg goed.
Tegen het einde aan kom je pas te weten waarom Neeson achter Brosnan aan zit. Het einde van de film is alleen erg wazig, waardoor ik toch een punt minder geef.Eerst die Indiaan die eerst water ruilt voor dat paard, en daarna andersom. En daarna die vrouw met die medicijnen die aan allebei de mannen 1 kogel en aan 1 man een pistool geeft. Mij lijkt het sterk dat het normaal is, dat midden in de woestijn mensen lopenIk geef hem 3* en dat had er 1 meer kunnen zijn.
Jan met de pet
Prima film, klopt in het begin ben je voor de prooi daarna voor de achtervolger.Zeer mooie opnames en heeft mij ook niet verveeld.4,0
Redelijke western, prachtig gefilmd door cameraman John Toll en met twee uitstekende hoofdrollen. Helaas is het verhaaltje wat aan de dunne kant en valt de climax een beetje tegen.
sofripa
Mooi gemaakte film met goede acteurs maar...het tempo is op rolatorsnelheid. En dat nekt deze film wat mij betreft. Jammer de bammer. 2,5*
Tolkienfan
Dit is een goed geacteerde film. prachtige rollen van Liam Neeson en Pierce Brosnan.. en de scene met dat paard.........
Een 4,5..
Melvin Udall
Een veel belovend begin. Gelijk een goede sfeer, ruige mannen met ruige koppen, een echte western maar na verloop van tijd zakt het tempo weg en wordt het een aanschakeling van mooie plaatjes.
Jammer dat na dit mooie middenstuk het tempo niet meer omhoog gaat voor een spannend slot.
Tegen het einde zitten er een paar overbodige scenes in die echt afbreuk doen aan het totaal.
AGoos
voor al diegene die, net als ik overigens,, huston's rol niet helemaal konden plaatsen... IMDB-trivia hielp mij en vertelde mij het volgende:
"The key to 'Angelica Huston' 's role can be found on the back of her wagon. It isn't on screen very long, but the name of her character - as painted on the back of her wagon -explains who she is and what she's doing there." dus ik de dvd er weer bij gepakt...en verrek...eigenlijk wel een beetje wat ik al dacht...voor wie het gemist heeft..: achter op het wagentje staat: Louise C. Fair's Cure All, cleanses the blood, exonerates the bowels....het gaat natuurlijk om haar naam...louise c. fair...lucifer...de duivel haarzelve... daarnaast pikte ik dit nog op uit imdbforum: over de indiaan.::.."The indian at the waterhole is called Mr. Charon in the credits. Charon in greek mythology was the ferryman, whom you paid in silver to cross the river Styx, the gateway to Hades (Hell)."...niet dat ik er met mijn persoonlijke interpretatie ver naast zat...maar ik vond het fijn om het toch even duidelijk te hebben...ik vond het een hele mooie film en ik vind dat brosnan met succes bond voorbij is de laatste tijd (deze en bijvoorbeeld zijn heerlijke rol in The Matador)...neeson is vrijwel altijd goed...hele mooie western
Vond het iets te vaag gezever, wat niet geheel in het plaatje van de rest van de film paste.
tsjidde
Achter een schijnbaar simpel plotje, wat je in één zin zou kunnen vertellen, gaat veel meer schuil dan in eerste instantie lijkt. Zoals AGoos hierboven al tracht uit te leggen, zit er zeker wel de nodige diepte in dit verhaal, dat niet wordt afgesloten met een spetterende climax, maar juist met een soort surrealistische anticlimax. En daar hou ik wel van. Bij nader inzien (ik heb er een nachtje over geslapen) doe ik er nog een halfje bij.
willemfilm
Geen orgineel verhaal maar wat mij betreft een lekkere western die de moeite van het zien waard is. Acteerwerk is goed te noemen. Alleen met Neeson zie olk geen westernfiguur in. Ik zie altijd de man van Schindler's List. Ik zal um tekort doen, denk ik.
Betamax
Prima western, geen topper maar zeker niet slecht.
Verhaal gaat, jekan er mooie verklaringen voor bedenken maar je kon het einde al ver van te voren aan zien komen dus anticlimax???
Tarkus
Een topfilm is dit niet, maar van een slechte western is er ook geen sprake.
Het is zeer originele, niet alledaagse western zoals we die kennen, en er wordt door beide hoofdrolspelers goed geacteerd.
Anjelica Huston is slechts op het einde van de film een paar minuten te zien, en is ze doet eigenlijk niet meer dan een cameo.
Kortom, western met goede acteurs en een goed scenario.
TheRisingSun
Mooie western!
Al kun je het misschien niet echt een ouderwetse western noemen, toch zijn de looks van de film en de sfeer wél die van een western.
De film deed me wat denken aan "The Missing" uit 2003 met Cate Blanchett en Tommy Lee Jones. Ook daar is het grootste deel van de film een achtervolging. Ook de sfeer is wat te vergelijken.
Over de acteerprestaties geen verkeerd woord in deze film. Brosnan en Neeson zijn in vorm en spelen hun rol met verve.
De natuurplaatjes zijn schitterend om te zien! Goed om te weten dat er nog zulke magnifieke plekken op de wereld te vinden zijn!
Het verhaal is misschien wat simpeltjes, maar het blijft wel vanaf minuut één boeien. Het opent meteen met de achtervolging en niet met een hele intro wáárom deze achtervolging plaatsvind. Dat wordt pas tijdens de film duidelijk en dat was ook wel eens fijn om te zien.
3,5 ster
Epitaph
Beide acteurs zijn goed, maar Pierce Brosnon past perfect bij z'n personage. Prachtig einde trouwens. Toch wel zonde dat dit soort films hier de Bioscoop nooit halen.
Mooie sfeervolle western met prachtig acteergeweld en nog prachtiger beelden. Een aanrader voor een ieder van het genre.
Gewoonweg goed.
Frankeermachine
De tekst hierboven klopt niet. Gideon heeft Morsman niet verraden en het voorval vond plaats na de oorlog.
Vanaf het begin van de film rijzen er vragen op en na het zien van de film zijn veel vragen nog niet beantwoord.
Er zit te weinig actie in deze western en ik mis de show-down, die eigenlijk in elke western thuis hoort. Dit is een dramafilm in een western jasje, maar het is een magere dramafilm en een magere western. Samen is het nog wel te pruimen, maar meer dan 2 sterren kan ik niet geven.
tsjidde
Lees de post van AGoos eens, dan zul je zien dat er meerdere lagen in de film zitten, die je misschien op het eerste gezicht niet herkent. Het is dan ook geen echte western of actiefilm, maar een soort surrealistisch drama.
Frankeermachine
Het einde van de film is nu opgehelderd, maar nu begrijp ik nog minder van het gehele plaatje.
Filmkriebel
Goede film. Prachtige beelden, een verhaal over een man die volledig opgeslorpt is door zijn wraakgevoelens, en over een andere man die aan zijn lot probeert te ontkomen. Het einde is opvallend zwak. Toch een 4*
Scorpio11
De filmbeelden en lokatie zijn schitterend. Het verhaal is ook goed te pruimen alleen het einde vond ik heel erg zwak.

Vijf goed beoordeelde films gesitueerd in de Amerikaanse Burgeroorlog

Open Range