• 9.377.381 stemmen

Geregisseerd door: Chia-Liang Liu

Met onder meer: Chia-Liang Liu, Hsiao Ho en Kara Wai

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Portugees

Plot Feng Hou

De broer van een Chinees operameisje, die Monkey Kung Fu beoefent, vindt zich verkeerd beschuldigd van seksueel wangedrag en wordt als straf verlamd. Zijn zuster wordt gedwongen om een bordeel-eigenaar te huwen. Hij raakt bevriend met een kleine dief en leidt de jonge man op in kungfu. Samen streven zij naar rechtvaardigheid.

Little Monkey

Chan Tsuei Hung

Duan Shiangyuan

Duan's accountant

Duan's mistress

Teahouse owner

Goeie Shaw Bros.

Toch een stuk beter uitgewerkt dan de meeste Shaw Bros films, die vaak erg fluffy aanvoelen. Verhaaltje hier is wat minder opgezet, humor komt beter uit de verf en de martial arts is top notch.

Sowieso is Chia-Liang Liu wat mij betreft één van de betere, zo niet de beste Shaw Bros regisseur. Hij stijgt toch wel uit boven de beperkingen die vaak aan de Shaw Bros films hangen. Moet ik wel zeggen dat de toon van deze films toch wat anders is dan wat een Woo-ping Yuen maakt, al komt dat misschien gewoon omdat die minder in een studio te vinden is.

Vinden beide heren gewoon erg sterk. Yuen is misschien net iets beter in de choreografische kant, Chia-Liang laat mooiere dingen zien zonder daarbij te hoeven knippen. Heerlijke soeplesse, lenigheid, vaardigheid en kracht maken de monkey stijl tot één van mijn favorieten.

Vermakelijke film die voor zijn lengte geheel blijft boeien. Had ik niet verwacht. Verder veel mooie martial arts scenes, maar ook de rest is boven niveau uitgewerkt. Fijne decors, aardig camerawerk en lollige humor.

Ik ga hier verder niet kiezen tussen Yuen en Chia-Liang, beiden zijn wat mij betreft helden in de martial arts wereld. Lekker genoten van dit filmpje, en gelukkig ben ik nog wel een tijdje zoet met Chia-Liang

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ramon K schreef:
De toon is echt niet anders dan in Drunken Master. Verder nog iemand die beide films heeft gezien en dat kan bevestigen?

Het verschilt inderdaad niet veel. Al vind ik de humor in Drunken Master een stuk dommer en veel prominenter aanwezig. Wat mij betreft verdwijnt komedie hier weer als genre, want het blijft erg op de achtergrond.

Wel of geen komedie, het gaat uiteindelijk om de martial arts scenes en die zien er goed uit hier. Sterk gechoreografeerd en de monkey style is erg grappig. Ook de trainingsscenes vond ik hier een stuk interessanter dan in bijvoorbeeld 36th Chamber of Shaolin. De film duurt misschien iets te lang en het einde is wel heel gemakkelijk, oja je zus is dood .