The Pursuit of Happyness (2006)
Geregisseerd door: Gabriele Muccino
Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 1 februari 2007
Bekijk via Netflix
Plot The Pursuit of Happyness
Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.
Chris Gardner
Alan Frakesh
Driver Who Hits Chris
Big Guy Rodney
Mrs. Chu
The persuit of Happyness: ik vond het een trage langdraderige voorspelbare film, waarin ik na 2 tegenslagen het idee wel doorhad. Dat de tegenslagen daarna ook nog op de voorgaande leken, maakte het geheel niet beter.
Er werd wel goed in geacteerd, daarom 2,5*
Ascari
hoe krijg je het voor elkaar om een film die maar 2 uur duurt zo langdradig te maken. wat een rotfilm. the sky is the limit, je kunt alles als je maar in jezelf geloofd, the selfmade man en ga zo maar door.
maar het allerslechtste en meest voorspelbare citaat heb ik nog niet gehad: laat nooit iemand tegen je zeggen dat je iets niet kunt... bah, bah, bah.
ik weet ook wel dat iedereen weer begint te zeuren dat het een waargebeurd verhaal is, en dat Gardner dit ook in het echt heeft gezegd enz. maar hoeveel amerikanen hebben hetzelfde geprobeerd als Gardner, en hoeveel zijn er in geslaagd het net zo te maken als Gardner... dat zijn er niet veel.
het enige pluspunt is dat deze film niet over discriminatie gaat.. **
tombo2222
een gewone eenvoudige film waarin iemand het niet makkelijk heeft. Jammer dat Oprah met haar handen aan moest zitten en nu door veel mensen zonder rede aangeprezen is.
Geen slechte film maar niet zo goed als alle media recenties.
Doom
The Pursuit of Happyness is een uitstekend helden verhaal over de vastberaden Christopher Gardner. Zijn doorzettingsvermogen en persoonlijkheid dragen de film. Will Smith zet deze rol dan ook erg goed neer. De zoon van Will Smith doet het overigens ook best aardig.
Het verhaal zelf is natuurlijk niet groots, maar wel aangrijpend. Hoewel de film in een langzaam tempo voort krabbelt, krijg je wel met de minuut meer respect voor Christopher. Hij is toch wel een voorbeeld van doorzetten en nooit opgeven. Dat siert hem. Helaas loopt niet elk verhaal zo af als deze. The Pursuit of Happyness is gewoon een heerlijke feel good movie!
Miss////
Goede rol van Will Smith, die het verhaal verteld van een man die vecht voor waar hij in gelooft, ondanks alle tegenslagen.
En zoals andere ook al zeiden: een heerlijke feel good movie!
Daan0n
Goede film....
vond alleen dat ze bij sommige scene's iets meer feeling er in konden gooien wat ik totaal niet had ondanks dat het een prachtig verhaal is.
Maar je blijft American dream film he,, dus het einde kon je al vroeg in de film raden
Oscarwinnaar
Een mooie film, alhoewel het iets meer dramatischer had gemogen. Het acteerwerk was prima, net als het verhaal overigens. En dan te bedenken dat deze film op ware gebeurtenissen is gebaseerd.
Van mij krijgt 'ie een 3.5.
Smith
Mooie film gebaseerd op waargebeurde feiten. Heel andere rol van Will Smith als wat we van m gewend zijn. Hij zet m echt wel heel overtuigend neer.
Film heeft me zeker niet verveeld. Geef m 3 sterren....
Stemmertje
Deze film was voor mij net ff iets te langdradig. Wel een aardig verhaal met een verrassende rol voor Smith. Ik had er iets meer van verwacht maar voor een druilerige zondagmiddag is hij zeker de moeite waard
Guinness
Mooie film,ondanks dat hij op een gegeven ogenblik wat langdradig werd.
Met een heel goed acterende Will Smith en dat was dan toch een pluspunt voor deze film!
David.jan
Een dikke 4,
Goed acteerwerk,leuk dat het zoontje van W.Smith er aan mee doet.
De film duurt 2 uur en heb er van genoten de twee uur vliegen om en bleef boeiend.
Een beetje humor ook aanwezig...al met al
de moeite waard
NotJustAnOpinion
Heb maar een vraag:
Weet iemand wat er met de vrouw van Christopher Gardner is gebeurd in het echt en of zij haar zoontje nog wel eens ontmoet heeft???????
4* trouwens
seanpuffy
vind dit een redelijke film alleen vond ik hem soms wat langdradig. maar wat ik wel puik vind is het acteerwerk van wil smith en zijn zoontje. dat heeft de film nog redelijk gemaakt vind ik. ik had meer van deze film verwacht om eerlijk te zijn. de uitleg van de film hier op de site klopt niet vind ik. de film was al veel over de helft als hij pas in een treinstation moest slapen en op de uitleg staat dat hij er precies altijd woont. maar ja das maar een klein detail.
een 3 door het puik acteerwerk
Kaffeefiltjer
Krijgt blijkbaar goede kritieken,
maar, het is een domme reden, de poster houdt me tegen om te gaan kijken. Spuuglelijk.
movie*freak
Krijgt blijkbaar goede kritieken,

Koos
Heb maar een vraag:
4* trouwens
Tjek misschien Wikipedia, daar staat een heel levens verhaal. Prima film verder, fraai einde. Grappig dat Chris Gardner zelf ook nog in de film zit, wel goed opletten! (maar toch heel duidelijk). Vooral de interactie tussen de Smiths is erg goed, kunt wel zien dat het vader en zoon zijn!
Dikke 3.5*
Oh ja, laat je niet door de poster beinvloeden.. (ik vind de poster eigenlijk helemaal niet lelijk..!)
3din
Het is Will Smith die de film maakt, zeer goed geacteerd!Het verhaal zelf is een zoveelste typische Amerikaanse succes story, 3.5 ster
DohJo
Het feit dat het verhaal echt gebeurd is, zorgt er natuurlijk voor dat je je meer wilt inleven in het verhaal. Ik kan me dan ook wel voorstellen dat het verhaal daarom enigzins langdradig is gemaakt. Will Smith speelde erg goed.
superred
De film trok me in de eerste instantie niet zo aan (idd ook iets aan die poster wat me niet trok), maar hij viel erg mee. Een goed verhaal, goed geacteerd, ook door Jaden Smith. De film bleef boeien, al had hij wel erg veel pech met alles, ik hoop voor Chris Gardner dat dat wat aangedikt is voor de film
susan**
ik vond het een erg mooie, en zielige film maar wel erg leuk alleen het eind vond ik iets te snel gaan opeens had hij die baan en toen was hij opeens miljonair(zo iets stond bij dat tekstje op het eind)
maar voor de rest een erg mooie film en heel goed acteerwerk!
heimau
goed geacteerd! maar saai verhaal..........voor het goede acteerwerk 2.5 ster maar te amerikaans en te langdradig.
movie*freak
Hoe bedoel je te amerikaans, het is gebaseerd op een waargebeurt verhaal.
Rujar
Het einde van de film was echt slecht uitgewerkt... Het is jammer om te zien dat er na een uur en drie kwartier van ellende maar een kwartiertje word vrij gemaakt voor het geluk. Had niet echt het gevoel dat hij nu de gelukkigste man van de wereld was. Dus echt een minpunt van de film.
film88888
Hele hele hele mooie film will smith laat hier echt zien dat hij ook in dit gere goed kan spelen, en het verhaal was ook heel mooi en kwamen ook wat echte hele droevige scene's in bv: het zoontje dat zijn popje captain america verliest en als will aan het wenen is als hij het niet echt zo ziet zitten. De film was echt wel mooi, maar het einde kon idd wat ietsje beter. ik geef de film een 3,5
Captain Pervert
Dat gevoel had ik er ook bij!!
Het is geen slechte film maar ook niet buitengewoon emotioneel/spannend/intrigerend of wat dan ook. En ik snapte de hele tijd niet waarom hij in plaats van een onbetaalde stage te doen, niet gewoon ging burgerflippen bij McDonalds.
Is de American Dream het waard om omwille van je droombaan in een metro-WC te slapen?
Norma
Een lichte teleurstelling na het zien van deze film. Of moet ik zeggen, voldeed aan mijn oorspronkelijke verwachting die ik had voordat ik me liet meeslepen door alle lovende woorden..
Will Smith doet het erg goed, dat absoluut. Hij lijkt de aangewezen persoon om deze rol te spelen en doet dat met verve. Ook zijn zoontje doet wat hij moet doen: bijdehand zijn en schattig kijken.
Op het verhaal kan je niet veel aanmerken daar het waargebeurd is, en eerlijk is eerlijk, je realiseert je wel weer even dat je het zelf verre van beroerd hebt als je dit ziet.Maar de manier waarop het verfilmd is...tsja, niet spectaculair en eigenlijk vrij langdradig, wat nogal jammer is bij een film die toch al niet echt lang duurt. Al met al best een aardige film , maar niet heel bijzonder helaas.
FillumGek
Een beetje langdradig maar Smith acteert uitstekend. Verder niet veel over te zeggen. 3.5*
Mja, het is natuurlijk supermakkelijk een film met een wat sentimenteel onderwerp als dit geheel af te kraken, maar in dit geval zit het toch vrij goed in elkaar.
De zogenaamde boodschap zit me niet helemaal lekker, maar toch goed gemaakt en gespeeld.
Raffael77
Het verhaal is goed maar de film was errrrrruuuuuuuggggg
langdradig. Er zat niet veel kracht in de film maar heb hem afgekeken, omdat ik had gehoopt dat er nog wat boeiends in voorkwam. Wel respect voor hem die zoveel heeft moeten opofferen.2,5

Netflix verwijdert binnenkort de film 'Pursuit of Happyness' met Will Smith

Dramafilm 'The Pursuit of Happyness' van Gabriele Muccino vanavond op Fox

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Films met meerdere acteurs uit dezelfde familie

Intouchables
Komedie / Drama, 2011