• 9.377.473 stemmen

Met onder meer: Brittany Murphy, Toshiyuki Nishida en Tammy Blanchard

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Ramen Girl

"Her romance is on pins and noodles."

Een jonge Amerikaanse vrouw leeft met haar vriend in Tokio, maar nadat hij de relatie beëindigt zit ze alleen in deze vreemde wereldstad. Ze besluit in Tokio te blijven en er richting in haar leven te zoeken. Vervolgens solliciteert ze bij een noedelrestaurantje dat gerechten aan de straat verkoopt door een raam. Daar leert ze de kunst van het bereiden van de gerechten onder een tirannieke Japanse meesterkok.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

God, bekende vrouwen in het Oosten is echt helemaal hot in Hollywood. Weet niet of dit veel wordt. Murphy past in een komedie, maar serieus, welke troeven heeft dit verhaal?

avatar van stan

stan

Ben erg benieuwd

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Doet me aan Lost in Translation denken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Doet mij eerder aan RamonK denken

avatar van Waxli

Waxli

lijkt me leuk...! heb net een paar stukjes gezien op tv bij rtl5!

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Je kunt beter jezelf met eet stokjes in je ogen steken dan naar deze prut film kijken !

Een 1.5 voor de moeite.

avatar van Mementos75

Mementos75

Leuke recht-toe-recht-aan film. Redelijk voorspelbaar met het gangbare patroon aan emoties en uiteindelijk succes van een feelgood movie. Uiteindelijk wel goed gedaan. Jammer dat hij hier zo slecht scoort in punten. Wellicht voor sommigen iets te voorspelbaar en her en der niet al te goed geacteerd.

avatar van Chromeo

Chromeo

Leuke film, maar zat meer in. Vooral naar het einde toe niet goed uitgewerkt... Gemiste kans.

avatar van pardalis

pardalis

Ik vond dit een heel aangename film. Ja het is misschien wel wat voorspelbaar, maar dat zijn heel wat films. Ik vind dit meer een vrouwenfilm; mannen zullen dit waarschijnlijk maar wat seutig vinden. Mooi geacteerd en de wisselwerking tussen Japans en Engels is goed. Meestal zijn de Amerkaanse films zo dat er een ander accent bij te pas komt maar dat alles in het Engels blijft. In Europa is dit echter wel anders. Daarom chapeau daarvoor ! Het is zeker niet langdradig en af en toe wel komisch. Een leuke film om languit in de zetel te liggen genieten !

avatar van dulcinea

dulcinea

Hartverwarmend filmpje met een charmante Britanny Murphy, het verhaaltje is eenvoudig maar nergens vervelend en ik vond het hele Japanse zeker een pluspunt. Qua voorspelbaarheid valt deze best wel mee, tuurlijk is het ergens voorspelbaar maar in dit genre heb ik al véél erger gezien.

Leuke ontspannende film die je met een goed gevoel achterlaat!

avatar van tal1b

tal1b

geweldig leuke/softe film. die pruillip van Brittany is wat overdreven, maar past op een of andere manier goed bij de film.

Het acteren van die japanse ramen chefkok is uiterst grappig. Leuk samenspel tussen die 2.

avatar van Bombong

Bombong

De versie die ik zag duurde maar ruim 1,5 uur en niet 2 uur zoals hierboven vermeld. Maar ik kreeg ook de indruk dat er het een en ander uitgeknipt was. Aan het eind gingen de ontwikkelingen wel erg snel. Toch een aangename film.

• 1931 stemmen

leuk om brittany murphy weer eens in een film te zien spelen..

leuk geacteerd, lekker feel-good, en mooi op z'n eigen grappige manier ondersteund door de muziek..

ook het contact tussen brittany en de japanse kok was erg leuk om te zien.. zeer geslaagde film

avatar van teigetje37

teigetje37

Bijzonder verassende en leuke film.

Een echte feel good movie.

avatar van Waku

Waku

Vermakelijke en plezierige komedie.

Brittany Murphy is aandoenlijk om te zien als verloren zieltje na het plotselinge vertrek van haar vriendje.

Maar ook de norse japanse ramen kok doet je als kijker regelmatig glimlachen. Met name als de taalbarriere en cultuur verschillen keer op keer botsen in de keuken.

De moeite waard om te bekijken.

avatar van arie-lex

arie-lex

echt een leuke film gaat nergens over buitenom om Ramen maar kijkt heerijk weg en heb gelachen

avatar van boemboem27

boemboem27

Inderdaad een feel good movie.

Leuk en onderhoudend,alleen het einde vond ik vrij abrupt.

Daar hadden ze wat meer aandacht aan kunnen besteden.

Een filmpje om lekker onderuit te zitten,verstand op nul en gewoon

effe lekker kijken.....punt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik heb een heel dubbelzijdig gevoel bij deze film. In het begin vond ik het verhaal zo vaag. Ik begreep echt niet waarom ze zo gefixeerd was op het doel om te leren om Ramen te maken. Haar beweegreden begreep ik niet en op het einde eigenlijk nog niet echt.

Op een gegeven moment begon de film me toch te pakken. Dat kwam vooral door de chef die Abby probeert aan te leren om ramen te maken. Wat een sterke rol. Zo'n lieve brombeer. De verwarring en miscommunicatie die tussen de twee onstaat is heel grappig om naar te kijken. Ook is het erg leuk om mee te kijken met het japanse dagelijkse leven.

Het einde vond ik dan wel weer zwak. In feite was ze gezakt voor de grootmeester met het maken van de ramen maar toch vertrok ze terug naar Amerika. Ik had toch het gevoel dat ze iets niet afgemaakt heeft. Ik had graag gezien dat ze in Japan toch was doorgegaan om de perfecte ramen te maken voor de grootmeester.

Maar verder is het zeker wel een leuk fimpje om naar te kijken. Ook al moet je daar wel even voor volhouden want in het begin vind ik het nogal wazig.

avatar van Killerbert

Killerbert

redelijke film

mooi verhaal en mooie scenes.

helaas is het einde zwak

avatar van Tommeh

Tommeh

Eigenlijk stelt deze film niets voor met het cliché verhaaltje, matige humor en vervelende personages. Maar dankzij de prachtige setting van Japan is hij toch zeker kijkbaar. De film laat op een mooie manier kleine stukjes van de Japanse cultuur en gewoonten zien, hier en daar gecombineerd met mooie beelden van het Japanse stadsleven. Als je niks met Japan hebt kan je de film beter links laten liggen, maar voor de liefhebbers (zoals ik) zitten er best genietbare momenten tussen. 3*

avatar van soom

soom

Arme Brittany Murphy.

Want hoe zou haar leven eruit gezien hebben als ze niet met Simon Monjack getrouwd was, en als Ashton Kutcher gewoon haar gelukkig zou hebben gemaakt, inplaats van Demi Moore? Ik stel me zo voor dat ze wel een paar kinderen zou hebben gehad.

Ook weer lekker gewoon romantisch, sprankelende, enthousiaste Brittany, die haar werk echt goed deed. Ik ben nu echt benieuwd naar 8 Mile. En Little Black Book staat op de planning.

soom schreef:

Arme Brittany Murphy.(en nee, het helpt echt niet als je al zeker 10 dagen gestopt bent met roken, en dan mensen in beeld ziet roken: Ik had bijna zin om m'n goede voornemen om zeep te helpen).

Moet je de film Big Stan zeker niet kijken

avatar van gringo84

gringo84

tja Brittany Murphy.....zonde van zo een succesvolle MOOIE jonge vrouw dat ze overleden is,,,,

mmar nu de film ik vond hem leuk maar ook weer niet zo...heel raar op zich ging het verhaal niet echt ergens over ze wil noodels leren maken maar omdat Brittany zo goed acteert en sprankelt vond ik hem toch weer wel leuk om te zien ach goed 3 sterren voor Brittany

avatar van Aapje81

Aapje81

Deze film viel mij ontzettend tegen. Zo vlak na het overlijden van Murphy ging ik mij hier eens goed voor zitten maar dit was toch wel een teleurstelling.

Murphy die ik normaal gesproken graag zie is hier ontzettend druk en vervelend aanwezig. De taalproblemen met haar tegenspeler hongen me na twee minuten al de keel uit en de film heeft daarna ook niet veel meer te bieden. Het is allemaal te geforceerd, niet sympathiek en vooral niet leuk. Ik vind dit heel jammer want ik had me er echt wat van voorgesteld.

avatar van soom

soom

DonOswaldo schreef:

Moet je de film Big Stan zeker niet kijken

Beetje laat, maar hoezo?

soom schreef:

Beetje laat, maar hoezo?

David Carradine die letterlijk de ene na de andere opsteekt

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Leuk filmpje.

Brittany sprankelt in deze film, ik heb haar altijd leuk gevonden.

Jammer dat ze er niet meer is.

avatar van Rodger

Rodger

leuke film... hoe 2 culturen elkaar zo tegenspreken.. en ook weer elkaar goed kunnen verstaan...

avatar van Theunissen

Toch wel zonde dat Brittany Murphy er niet meer is want in deze film speelde ze zeer goed. Het verhaal is best mooi en een sterk punt in deze film is de taalbarrière tussen haar en de Japanse meesterkok (eigenlijk met alle japanners) Toshiyuki Nishida die ook prima speelde.

Maar de film had wel beter uitgewerkt moeten worden. 30 minuten voor het einde wordt er geforceerd gewerkt naar een einde en is Brittany opeens instaat om een goede soep te maken ? Dat had men veel beter kunnen uitwerken en dan was de film zelfs een stuk beter geweest. Al met al is het een leuk drama die gedragen wordt door het goede en sprankelende spel van Brittany Murphy.

avatar van Zizzo

Zizzo

leuk verhaal en cast, het is alleen dat de taal barrière in de loop van de film hier en daar wat irritant word, ook het einde vond ik wat wat zwakjes en afgeraffeld.