• 9.380.221 stemmen

Night at the Museum (2006)

Komedie / Avontuur | 108 minuten

Genre: Komedie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Ben Stiller, Robin Williams en Carla Gugino

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Hebreeuws

Releasedatum: 15 februari 2007

Plot Night at the Museum

"Where History Comes To Life"

Larry Daley gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het "Museum of Natural History". Tijdens zijn diensten beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt en de T. Rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier is uit de geschiedenis. In al deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten. Een wassen beeld van president Teddy Roosevelt dat hem moet helpen deze chaos te stoppen en zo het museum te redden.

avatar van Fietspomp

Fietspomp

Grappige film. 4*

avatar van Vintage

Vintage

saaie film, lijkt wel disney, echt voor kinderen van 10

avatar van Jointz

Jointz

Vermakelijke film, met hier en daar leuke effecten. Mensen die een gemakkelijk filmavondje willen kunnen deze niet overslaan. 2,5*

avatar van (Willie)

(Willie)

Gezien in het vliegtuig en het viel me eigenlijk tegen. Zoals al eerder opgemerkt was het enige leuke het levende museum, maar de grappen waren flauw, het verhaal zeer moralistisch (meestal stoort me dat niet eens, maar dit was er toch wel net over) en Stiller heeft schijnbaar een Wilson op normaal formaat nodig om te presteren (hoewel hij in Meet the parents wel te pruimen was). Wederom dus weer een geval van: Idee goed, uitvoering zeer matig. 1,5 ster.

avatar van Jointz

Jointz

Vintage schreef:

saaie film, lijkt wel disney, echt voor kinderen van 10

Jij leest de achterkant van een dvd hoesje nooit?

avatar van Linn

Linn

Boven verwachting!

Heel leuke film (het zij misschien wat meer voor kinderen) Maar valt absoluut niet tegen. Ben Stiller probeert eens niet een hele tijd geforceerd grappig te zijn, Owen Wilson is ook eens een keer leuk bezig en het is allemaal ontzettend leuk en origineel uitgewerkt. Soms een beetje mindere special effects maar who cares? Ben je eens op zoek naar een lekkere maffe komische nonsens film die vlot is en voor ontspanning zorgt..Night at the museum is dan de absolute aanrader! Ik heb er van genoten. Stiller en Wilson zijn ook in mijn achting gestegen. Dikke 3,5*

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Haha, t valt me op: ook een paar vrienden van mij hadden het bij Night at the Museum: óf je vindt deze film leuk óf niet.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Erg vermakelijke film waarvan de humor je wel degelijk moet liggen. Ben Stiller is op een of andere manier precies het juiste typetje voor die licht knullige rol. Samen met andere opvallende personages (die directeur vooral ) vormt de film een erg aangename zit voor zowel jong als oud publiek. Verhaal is gewoon erg leuk. Uiteraard worden bepaalde voorspelbaarheden niet vermeden.

Special effects laten heel af en toe wat lekken zien, maar dit is niet onacceptabel te noemen.

Veel stukjes deden me af en toe lichtelijk aan het geweldige Jumanji denken.

Tis wat he?

avatar van WeZet

WeZet

Een prachtige film met een lekker hoog familiegehalte. Ik geef het het maximaal aantal punten. Het mag misschien stom lijken, maar voor mijn geveol was dit gewoon een soort van perfect. Tuurlijk heeft de film fouten maar dei zie ik door de vingers.

*5.0*

avatar van ramm

ramm

Dit is nu echt weer eens een film om lekker onderuit naar te kijken en hij is nog grappig ook. Echt een aanrader !!!!!

avatar van michellestyl

waar dan ?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Waarschijnlijk op zijn trieste computertje, lekker gedownload...

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Is dat dan slecht? -ja-

Maar als je um nou al in de bioscoop hebt bekeken? En niet een 2e keer wilt betalen.

Of bijvoorbeeld in de tijd leeft dat hij net uit de bios is en binnenkort op dvd uitkomt.

Bij die voorbeelden gaan mensen juist snel downloaden.

die film is grappig en leuk een 5*

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg leuk gemaakte Fantasy/Comedy die nog niet eens heel grappig is maar aanstekelijk werkt door de museumfiguren.

avatar van bananenneus

bananenneus

Leuke familiefilm

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

leuke, ontspannende film , niet overdreven grappig, maar heeft wel zijn leuke momenten

zeker eens het bekijken waart

avatar van Smith

Smith

Vond m wel aardig. Had op school al niet zoveel met geschiedenis hihihi. Als je maar enige interesse daarin hebt, is het zeker een aanrader. Een echt feel good movie. Ik geef m 2 en halve ster.

avatar van morpheus

morpheus

Zwaar formulewerk en heel voorspelbaar, tja het blijft een kinderfilm/familiefilm. Night of the Museum scoort echter wel hoog op mijn kinderfilmmeter en is zoiezo een aanrader voor de kids! Stiekem zo'n film waar je als volwassene toch ook wel even in mee fantaseerd, was het alleen al vanwege het bonte spektakel op het witte doek.

***

avatar van PeKz

PeKz

Tijdje geleden deze film in de bios gezien.

D8 in het begin dit word een flauwe film maar viel me reuze mee.

De dino die achter een rib vanzichzelf aan rent vond ik een beetje flauw maar de heibel tussen de romeinen en de cowboys vond ik wel lachen.

Over het algemeen zijn dit soort films niet echt mijn ding,maar ja in de bios met lachende mensen om je heen vond ik m toch wel goed te doen.

IK geef m een 3,5* omdat het toch wel een leuke vermakelijke film is..

avatar van nr10micha

nr10micha

Niet heel grappig, maar gewoon leuk. Zoals al meer mensen gezegd hebben is het een echte familiefilm vind ik. 3,0*

avatar van robertina

robertina

echt een leuke film mijn cijfer is een dikke 5

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film.

'Night At The Museum' begint slaapverwekkend, en zelfs als het werkelijke verhaal al begonnen is, kan de film niet boeien. Het wordt echter pas leuk als Larry (een veel te standaard rol van Stiller) zijn tweede nacht meemaakt. De leukste scène is met een dialoog tussen Sacajawea en Larry over het autobusje. Het Paaseiland hoofd is lekker droog, de T-Rex is een leuke hond en Owen Wilson en Steve Coogan hebben verreweg te leukste rollen. Ook al is het einde tot de seconde na te voorspellen, 'Night At The Museum' is toch wel leuk, alleen wel in veel te weinig scènes.

2.5

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Inderdaad een aardige film, met een handjevol grappige scenes. Natuurlijk kloppen er tientallen dingen niet. Dat kan wel met een korreltje zout worden genomen, toch kan ik daardoor niet meer stemmen dan 3 *. Ben Stiller heeft weer een aardige rol, zonder echt te overtuigen. Maar ik kan altijd om hem lachen, al is het om zijn lompe hoofd.

Af en toe dreigt de film slaapverwekend te worden door over the top te worden, maar dan krijgt de film toch weer een wending waardoor het redelijk leuk blijft.

3 *

avatar van hillena

hillena

wat een leuke film vooral voor kids vanaf 8 jaar , een familiefilm dus, de Tyranno Rex steelt de show met zn "apport" geweldig leuk vermaak, als je met de kids wilt kijken zeker doen! ....krijgt een 5 van mij

avatar van otherfool

otherfool

Met dit budget en deze cast had hier iets heel aardigs uit kunnen rollen, maar Night at the Museum is, door het belerende familie-toontje en enkele niet goed uit de verf komende karakters (Gervais, Wilson en Coogan... zonde gewoon) toch een teleurstellende film geworden. Gelukkig valt er om de oudjes (met name Rooney) nog wat te lachen, want Stiller zelf is helemaal niet op dreef... Technisch ziet het er overigens prima uit.

2,5*.

avatar van Joe-K

Joe-K

Leuke film! 3,5*

avatar van Flanagan

Flanagan

Geen topper maar toch wel een aardige film , 3* van mij .

avatar van Zwart kijker

Zwart kijker

Er klopte een paar dingen niet !

Die aap bijt hem in de neus en zijn neus is niet beschadigt.

Er word voor miljoenen schade aangericht in de laatste nacht en de volgende ochtend ziet het er weer primma uit .

Maar goed de film was zo leuk dat ik die kleine foutjes wel wil vergeten .

Het was een absoluut vermakelijke film ik heb mij geen minuut verveeld .

De special effects waren echt om te smullen .

een dikke 4.5 sterren