Genre: Avontuur / Actie
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 18 januari 2007
Bekijk via Disney+
Plot Windkracht 10: Koksijde Rescue
Na een 'incidentje' tijdens een receptie voor de hoogste legertop wordt duiker Rick Symons naar het 40ste Search and Rescue smaldeel in Koksijde gestuurd . Rick wordt er opgenomen in een even competente als aparte Sea King crew. Zijn grootste verrassing is Alex, de vrouwelijke medic, waarmee hij eerder al een kleine schermutseling heeft gehad. De overplaatsing naar Koksijde dwingt Rick tot nog een andere confrontatie: zijn verleden.
Rick Symons
Bert Gorissen
Jean Louis Hubert De Jonghe
Bob Govaerts
Tarkus
Ik vond dit, ondanks de slechte kritieken die de film heeft gekregen, wel een goede prent.
Akkoord, het verhaal had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar voor een Belgische film is dit toch een topfilm.
De locaties zijn prachtig in beeld gebracht, er wordt prima in geacteerd en ook de special effects zijn zeer goed.
Met Kevin Janssens en vooral ook Veerle Baetens heeft de Belgische cinema weer een paar topacteurs erbij, maar ook niet de anderen vergeten, als daar zijn, Axel Daeseleire, Stan Van Samang, Koen De Bouw en vele andere bekende Belgische acteurs, want er doen er wel een hele boel mee in deze film.
De film duurt bijna 2 uur en verveelt geen seconde (mij althans niet), vooral de reddingsactie op de cargo op het einde van de film is prachtig en spannend in beeld gebracht.
Puike Belgische film dit, en ik hoop dat er nog meer zulke Belgische producties mogen komen.
Roodkapje
Mo jong, ik heb me echt moeten inhouden om die film niet stop te zetten. Het is gewoon een erg lange aflevering van een soap serie. Toen de film begon had ik echt iets van: wow, dit kan niet meer verkeerd gaan. Tot het "verhaal" (kuch, kuch, kuch) zich begint te ontwikkelen. Wat een baggerfilm zeg.
PS: ik heb nooit gekeken naar de serie (blij toe) en kan deze prent daar dan ook niet mee vergelijken.
janhero
Redelijke film voor tussendoor. Beter dan de meeste nederlandse films.
p.s. Ik had de vertaling er wel onder staan. Ik moet zo wennen aan dat ge'U.
AmazingPP
Lekker luchtig filmpje, wat makkelijk weg kijkt. De eerste tien minuten weet je eigenlijk al hoe de film zal verlopen, maar dat deert niet. De film is mooi geschoten en het acteerwerk is redelijk te noemen. Het had allemaal veeeeeeeeeeel erger gekund, maar ik heb best plezier beleefd aan deze spannende film. 3,5 *
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Heb de cameraman van deze film gesproken en hij vond het zelf ook een slechte film
De Mees
Een gemiddele van 3,3!
Misschien had het camerawerk wat beter kunnen zijn.
Kaffeefiltjer
Chauvinistische Vlamingen ...
Vlamingen die de film gewoon mijden als de pest en zo het gemiddelde niet naar beneden halen
newyorkgirl
het is niet omdat het een vlaamse film is dat je het moet naar beneden halen en die film heeft heel veel gekost ze heben de onderwater scenes zelfs gemaakt waar ze mission impossible maken en dat wil wat zeggen echt ik vind een een goede film !!
Kaffeefiltjer
Daar erger ik me nu net aan. Het is toch best zielig dat in elk artikel wordt vermeld dat het "opgenomen is in de studio's van James Bond". Alsof dat veel uitmaakt. Wat is de film daar nu zelf mee? Maakt dat de film beter ?
keoma
hopla ze maken in belgie een topfilm en hij word afgekraakt weten de mensen nog wel wat een goede film is mijn conclusie is dat de mensen niet meer content zijn er is altijd wel iets waar kritiek op moet gegeven worden het lijkt of ze niet meer kunnen genieten van filmen 5 sterren
dewulfda
veel te voorspelbaar, niet zo boeiend, flauwe humor
pfffff, had er veel meer van verwacht
olano
Niet dat hij slecht was ofzo, maar had er gewoon dat net ietsje meer van verwacht. Toch wel nog een 3,5*
s0062423
Zeer luchtig filmpje... Ik vond het begin veelbelovend maar na de niet zo subtiele en veel te snelle afwerking van het intrige zakt de film in elkaar en wordt hij enkel nog overeind gehouden door de af en toe toch zeer spitse humor! Axl; Ik pis tot in Engeland, geweldig!!
Matchostomos
Het Vlaamse equivalent en antwoord op het Amerikaanse blockbustergeweld is niet zo abominabel als verwacht, maar hoge toppen scheert 'Windkracht 10' allerminst. De onmiskenbare clichés vallen niet te ontkennen, evenals de oppervlakkige visuele bombast en bedenkelijke verhaallijnen. Ook mijnentwege is de bijwijlen spitse humor het enige waar deze prent op kan steunen; al draagt de rake vuistslag op de neus van Jelle Cleymans daartoe ook bij.
2* ...weliswaar mild, al kan je er stiekem toch van genieten...
speedy23
"Windkracht 10" naar buitenlandse zalen.
wo 28/11/07 - "Windkracht 10: Koksijde rescue", de actiefilm van Hans Herbots, is verkocht aan distributeurs in de VS, China, Latijns-Amerika en Taiwan.
De meest opvallende deal is die met het Amerikaanse MTI. "Het is een breed verspreide stelling dat de productie van actiefilms het exclusieve domein is van voornamelijk de VS", zegt filmrechtenverkoper High Points Carey Fitzgerald. (KFD) ""Windkracht 10" is echter een prachtig voorbeeld van een sterk gemaakte film die deze wijsheid volledig ontkracht."
Daarnaast wordt "Windkracht 10" na "De zaak Alzheimer" de tweede Belgische film die in China, dat zware importquota hanteert voor buitenlandse films, zal worden gedistribueerd.
De film vertelt het verhaal van duiker Rick (Kevin Janssens) die in Koksijde met zijn verleden geconfronteerd wordt. De film is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie over de militairen van het 40e Smaldeel.
In 2006 werd hij met ruim 225.000 bezoekers de best bezochte Belgische speelfilm.
Bron: vrtnieuws.net
De Mees
Op de markt gekocht 1 Euro (ex-rental) geen miskoop, goede film die absoluut niet verveeld.
Vraag me af of de dvd in de Nederlandse winkels te koop is geweest, nergens wat te vinden.
wietse1992
ik ben een grote fan van deze film , ook van de serie , de helikopters
daarom ga ik ze soms bekijken in koksijde als we aan zee zijn, ik heb al meegevlogen (dankzij een kennis die daar werkt)
en jah ze mogen er nog meer draaien
mooie beelden van de seakings zeker met de laatste missie en goed acteerwerk ,maar ze zijn nog jong maar toch ^^
Ambru
Vindt je de film dan geen flauw afkooksel van de serie? voor zo ver ik mij kan herineren vondt ik de serie destijds enorm goed, maar de film leek echt nergens naar. dit was geen windkracht 10, maar een onozel liefdesverhaaltje op een wilkeurige militaire basis.
Esther_ke
Vorig jaar had ik de film al eens gezien, maar gisteren heb ik hem herbekeken.
Ik schrik eigenlijk van de slechte beoordelingen hier.
Ik vind het een goede Vlaamse film waarvoor ze de beste acteurs en actrices hebben opgetrommeld. (Trouwens fantastisch acteerwerk door de 2 hoofdrolspelers!)
Een spannend, romantisch en grappig verhaal, dat mooi is uitgewerkt!
wietse1992
neej ik vond dit wel raar dat er maar 2 of 3 acteurs uit de serie meededen maar vond het wel prachtig
martinovitch
Wow wat een Belgische top productie.
Super goede acteurs kei mooie actie met de helicopters en heel mooi gefilmd alles wat een actiefilm moet hebben.
Ik denk zelfs als je hier amerikaanse stemmen opzouw zetten dat je nite eens zou merken dat deze film een Belgische productie is.
dus in een woord : Schitterend
5 *
Multivitamine
3,5 * voor de film + 1 * voor de hond
Hij is meer dan de moeite waard om te kijken.
Wat ik alleen niet goed begrijp is aan het einde dat ze opeens op het strand staat en daarvoor nog in de helicopter zat
Scratt
Het begin vond ik nog goed meevallen, ook al zat die vol met Amerikaanse cliché's, het bleef nog wel vermaken. Tot het verhaal meer naar het einde toeging werd het echt slechter en slechter.
De enige waarde die de film nog meekrijgt is de overigens nog goede cast. Koen De Bouw, Veerle Baetens, Warre Borgmans, Axel Daeselaire stellen zelden teleur. Kevin Janssens en Stan Van Samang kunnen er ook wat van, maar om nu Jelle Cleymans erbij te halen ? Het gathaar van Herman Brusselmans acteert nog beter
Ambru
...Het gathaar van Herman Brusselmans acteert nog beter
Dat won dan ook (volkomen terecht volgens declair) de pop-poll medaille voor beste acteur in 2003

Goodbye Bafana
Drama, 2007