Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Frank A. Cappello
Met onder meer: Christian Slater, Elisha Cuthbert en William H. Macy
Plot He Was a Quiet Man
"He seemed like such a nice guy.. He pretty much kept to himself..."
Bob Maconel (Christian Slater) is een saaie, verwarde man met een nietszeggende baan. Hij werkt in een grijs kantoor en wordt ontweken door zijn collega's. Als hij het allemaal niet meer ziet zitten besluit hij een revolver mee naar zijn werk te nemen om zijn collega's en daarna zichzelf om te brengen.
Bob Maconel
Jackson
Nancy Felt
Ralf Coleman
breedbeeld
In het begin dacht ik dit is niet mijn soort stijl van filmen, maar die veranderde vroeg genoeg om door te kijken. En toen zag ik een uitstekende Slater, die natuurlijk wel een beetje directed werd naar die sul van Office Space . Cuthbert doet het ook niet verkeerd. Wat inconsistenties in de karakterontwikkeling van Bob die de film daardoor tot het eind voorspelbaar maakte, maar ja daaraan is moelijk te ontkomen als je al zo'n dik 40 jaar ( ik reken daarbij van af mijn 12e ) films gezien hebt. Toch redelijk onderhoudend geweest en het is misschien ook doordat ik afgelopen week 3 but films op rij gezien heb dat ik deze dan toch een 3 geef ipv 2.5 .
Edit : ah zie dat ik niet de enige ben die de overeenkomst zie met Office Space , is ook erg duidelijk natuurlijk.
killerme22
ik ben in slaap gevallen op de helft van de film. maar heb ook geen
behoefte om verder af te kijken . de film boeide me niet .
een 1.5
roy7477
Een boeiende film met sterk geacteerde rollen. Af en toe wat humor, maar al met al een hele goede film.
QuentinTarantino
Dramatisch slechte film. Niet kijken.
Ik heb geen flauw idee hoe hij aan dit gemiddelde komt. Het verhaal is absurd, niet geloofwaardig, maar wil wel serieus zijn. Helaas dus weer niet absurd genoeg om pakkend te zijn. De personages spreken niet aan, dialogen niet interesant en ik snap niet dat Slater zich voor zo'n rol heeft laten ranselen. (Hij ziet er trouwens niet uit, qua make-up). Die nonsens-animaties waren ook lelijk. Probeert nog met enkele wendingen iets te redden, maar ook dat slaagt niet. Laat deze film maar links liggen.
Als iemand een positievere mening heb ben ik geïntereseerd
willemfilm
De veel is of niet absurd genoeg om echt leuk te zijn. Niet serieus genoeg om een thema aan te snijden. De film heb ik 3 dagen geleden gezien meer weet niet meer hoe het einde was.
Fortune
Deze film vond ik heel intressant om te kijken.
het gaat over een krankzinnige man die een heel eenzaam en minachtend bestaan lijdt. Op het kantoor word hij alleen maar gekloot door zijn collega´s. Hij is al even van plan om een aantal van zijn collega´s vol met lood te pompen en op de dag dat hij eindelijk genoeg moed heeft om dit te doen is een andere collega hem voor. Als hij het af wil maken door een vrouwtje op de grond nog even neer te schieten, schiet hij hem neer. Dit brengt allerlei toevoegingen aan zijn leven zoals promotie nieuwe baan zelfs een vriendin. Maar dan kun je zien aan het einde dat hij toch ziek in zijn hoofd blijft wat er ook gebeurt.
Ik vind dit zo´n origineel verhaal en het is geweldig geacteerd met muziek die er perfect bij past en soor spanning die er gecreeerd word.°4°
willemfilm
ik bedoel natuurlijk "de film" en niet "De veel".
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik had iets heel anders verwacht.. Ben dus niet heel blij met deze film. Kon me in het begin slecht boeien. Toen werd het even wat interessanter, maar al snel verloor ik weer de aandacht. 2,5*
Waku
Verrassend en boeiend drama.
Uitstekend acteerwerk van met name Christian Slater als doorgedraaide en sullige kantoormedewerker
Zijn personage wekt sympathie en medelijden op.
Door de goede vertolking van Slater leef je vanaf het begin tot eind mee met kantoorslaaf en pispaal Bob.
Film doet een beetje denken aan “one hour photo” met Robin Williams.
Pur
Gemengd gevoel bij deze film. Begin minder boeiend, midden boeiend, daarna weer wat minder boeiend...
Het einde volgde ik misschien niet helemaal. Uiteindelijk heeft hij het gedaan om de aandacht van Vanessa te trekken zodat hij even de aandacht van haar had en dat beter dan niets was? En de rest is dus verzonnen.
Of heeft hij uiteindelijk Paula vermoord omdat die op Vanessa lijkt? Omdat hij een foto ziet van Vanessa samen met haar baas. En dus is de 1e "going postal" ook gebeurd.?
Wel heel goed geacteerd van Christian Slater.
v1ce
Ik had de dvd aangeschaft en vond hem iedere cent waard!
Ik vraag mij dan ook af: "Waarom is deze film nooit in de bioscoop uitgezonden, of op z'n minst op huur dvd en andere titels die compleet ruk waren wel?!
Kon me compleet inleven in de emoties die boven kwamen en wat hem uiteindelijk tot deze beslissing heeft doen gaan.
Een verdiende toevoeging aan vorige titels die mij ook wisten te pakken in dit genre
Memento
The Machinist
The Salton Sea
usr14112
Prima film en hele goede rol van Slater. Geen topper maar zeker het kijken waard. Slater ziet er perfect uit als sul. Verhaal is onderhoudend en goed gebracht.
Arturo
Ik ben benieuwd. Alleen al door Elisha Cuthbert zou je dit moeten kijken:D
mutsje89
Ik had de dvd aangeschaft en vond hem iedere cent waard!
hij is gewoon te huur in de videotheek nu hoor..
mierenmark
Wel heel goed geacteerd van Christian Slater.
Carlos Olivera
Goede film met een uitstekende Slater, fijn om hem weer eens op niveau te zien! Hij doet het zoals gezegd uitstekend, en dankzij hem is dit nog een goede film geworden. Slater laat je makkelijk inleven in Bob en dat is dan ook meteen het beste aan de film. Het verhaal was op sommige punten omringd door vraagtekens en ik begrijp het einde nog steeds niet helemaal.... Ik ga deze wel nog eens een keer kijken, misschien dat het dan duidelijk word. Ow jah, vergeet ik bijna een leuk punt.... de vissen.... geweldig!
vincent1980
ik ben wel erg benieuwd hoe deze film is, zag dat die 16-9-2008 te koop is op bol.com
aan de trailer te zien lijkt het me wel wat
v1ce
Lekker dan!
Laten ze eerst helemaal niks horen van een eventuele release in nederland.
Via ebay dan uiteindelijk aan de dvd gekomen. Komt ie alsnog uit in NL...
Maar goed, deze film is wel helemaal mijn ding!
Niet zo goed als Vanilla Sky dan... Maar wel lekker in die richting!
Meneer Bungel
Heeft Macy nog wat te doen in deze film?
Jawel, hij is de baas van het bedrijf waar Slater werkt.
Hij heeft wel eens grotere bijrollen gehad, maar toch nog aardig wat screentime.
Meneer Bungel
Nou, ben toch wel benieuwd, maar es in de gaten houden...
3rikk
Pff vond hem vreselijk..
Heb hem niet afgekeken, het begin vond ik verwarrend en toen had ik er al geen zin meer in.
Wel vind ik dat de manier van filmen leuk is gedaan!
Hanna01
Tja..
Vreemd verhaal, af en toe beetje saai, maar toch wel leuk genoeg om te blijven kijken. Ben alleen het einde alweer helemaal vergeten dus zo boeiend vond ik hem toch ook weer niet:) Wel lekker psychologisch en daar houd ik van.
hasjing
Is het nu zo dat je op het eind pas ziet wat er daadwerkelijk gebeurde: Hij pleegde zelfmoord om eens de aandacht te krijgen waar hij naar smachtte. Dat wil dus zeggen dat al dat hiervoor gebeurde in zijn hoofd afspeelde
Chromeo
Zeer sterke prent. De film had me vanaf de eerste muzieknoot beet (vond de opening echt heel sterk!!!) en Slater stond heel het verhaal lang wel enorm straf te acteren.
De film is niet eenvoudig, zit best wel complex in elkaar, maar wie een kleine denkoefening maakt, ziet een sterk staaltje cinematografie. Thumbs up!!! Een stevige 4 is oververdiend.
RodneyS
Boeiende film. Heel goed geacteerd. Mooi hoe bepaalde gebeurtenissen het leven kunnen veranderen.

Gratis? Hier nog wat pareltjes op PlexTV die de moeite waard zijn

Boy A
Drama / Misdaad, 2007