• 9.377.760 stemmen

Geregisseerd door: Jim Wilson

Met onder meer: Harvey Keitel, Cameron Diaz en Craig Sheffer

Releasedatum: 30 oktober 1997

Plot Head above Water

"A comedy about keeping your ex-lover a secret, your husband in the dark and your head above water."

Het is hartje zomer. De rechter George (Harvey Keitel) is met zijn neurotische vrouw Nathalie (Cameron Diaz) neergestreken op een paradijselijk eiland in de buurt van Maine. Wanneer George een nacht gaat vissen verschijnt Kent, de ex-minnaar van Nathalie, onverwachts ten tonele. Kent overlijdt die nacht en George wil van het lijk af.

avatar van Jordy

Jordy

Zeer vermakelijke film als ik het me goed herinner. Diaz en Keitel spelen erg goed, en er zitten een paar zeer grappige momenten in de film. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Was leuke film maar het werd op het laats toch wel een beetje erg raar allemaal.

avatar van Blindfold

Blindfold

Toch vreemd dat ik van bijv. deze film niet zoveel meer weet, maar andere films die langer geleden heb gezien weet ik nog een stuk meer details van.

Maar volgens mij was deze inderdaad wel aardig

avatar van Blindfold

Blindfold

kleine correctie: Het moet zijn Ken overlijdt.

Je kan dit bericht wel weghalen als het gecorrigeerd is hoor, want daarna slaat het toch nergens meer op.

avatar van FisherKing

FisherKing

Goede spannende thriller met veel goede momenten. Zeer leuke rol weer van Cameron Diaz ( creeert overduidelijk meerwaarde in elke film ) en een goede Harvey Keitel:

Aanrader !!

Vergeet het affiche: zo is de film niet; Meer Mysterie/Thriller

avatar van Armin

Armin

Dit was er volgens mij een in de categorie

"een beetje vreemd, maar wel lekker" ***1/2

avatar van neo

neo

kom er net achter dat het een remake is van

Hodet over vannet uit 1993. bij trivia stond dat de hoofdrolspeelster in het origineel de helft van de film naakt rond loopt. nou dan hadden ze dat wel bij deze remake ook wel kunnen doen

avatar van tijmengozer

tijmengozer

Wat is die Cameron Diaz toch een mooie vrouw...

Verder redelijk goed gespeeld. Matig verhaaltje naar mijn menig, er had meer in gezeten. Het einde was toch wel erg onbevredigend. Alles ging te snel, en wat er nou precies was gebeurd werd niet duidelijk.

avatar van Anneliesjuh

Anneliesjuh

Nou voor de delen die ik gezien heb geef ik 3 sterren(ondertussen was ik aan het zappen). Ik vond de humor wel geinig, maar eng was 'ie'niet. Op het einde snapte ik het niet helemaal en ging het een beetje te snel. Toch nog 3 ***

avatar van T®inity

T®inity

tijmengozer schreef:

Wat is die Cameron Diaz toch een mooie vrouw...

Geef mij maar Christina Aguilera, Jennifer Lopez & Monica Bellucci

avatar van gotti

Cameron Diaz....het blijft een genot om naar te kijken. De film kon daarintegen mijn genot iets minder strelen. Het verhaal werd naar verloop van tijd gewoon té vreemd. Maar op zich best wel leuk.... 2,5*

avatar van FisherKing

FisherKing

gotti schreef:

Het verhaal werd naar verloop van tijd gewoon té vreemd. 2,5*

Snap ik niet, vreemd kan toch ook lekker zijn ?

avatar van gotti

Cameron Diaz was wel lekker ja, maar het verhaal was gewoon niet lekker.

('t wordt tijd dat ik ga slapen)

avatar van Broekrok

Broekrok

In het begin van deze film komt een heel lekker soul nummer voor... weet iemand de titel van dit nummer of anders waar ik de soundtrack-listing van deze film kan vinden?

Thanks!

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Haha wat is dit een leuke film zeg. Zou je niet verwachten, maar er zitten zúlke grappige scene's in, soms onverwacht, het is echt cool.

Met lekkere babe Cameron Diaz 3 sterren

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Idd, lekker ontspannende film. Zit gewoon vol met de grappige, genante en soms zelfs spannende scenes.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Head above water **

Waardeloze en nietszeggende film met een belachelijk script en een slechte rol van Keitel. Diaz zorgt voor al het positieve van de film , ze loopt misschien enkel wat mooi te zijn maar dat lukte haar dan wel erg aardig .... Film is trouwens nergens enigzins grappig.

avatar van 007

de film heeft me goed vermaakt, maar echt goed is hij niet. ik vind het verhaal ook niet erg origineel en dit lijkt meer op een parodie van een thriller dan een echt komedie thriller.

er word wel erg goed geacteerd door cameron diaz en harvey keitel. 2 sterren en half.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Eigenlijk vind ik hem niet meer grappig... Maar wel nog lekker genant en soms spannend!

avatar van hannie84

hannie84

Cameron Diaz mooie vrouw hm.. moet je es op deansplanet.com kijken voor de grap!

En niet alleen zij...

Ik ben benieuwd hoe deze film zal zijn, ik ga em vanavond denk ik kijken (als ik zin heb)

avatar van Purmerend

Purmerend

Het mooiste stukje vond ik dat, George (Harvey Keitel) Nathalie (Cameron Diaz) ging nadoen. Toen ze de kleren aan het zoeken waren. "Ja, vanaf dit punt keek in naar het huis'. En voor de rest vond ik het een redelijke film, met dank aan Cameron Diaz! 2,5*

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Aan de filmposter te zien dacht ik eerst dat het gewoon een standaard shitfilmpje zou zijn, maar dat was het absoluut niet. Behoort niet tot mijn favoriete films, maar was zeker geen slechte film. Een erg vermakelijk filmpje die geen moment verveelde, en die ook eigenlijk best wel lachwekkend was (trok niet de aandacht weg van de spanning), met een apart sfeertje, best wel goed acteerwerk, en zelfs met behoorlijke spannende momenten hoor! Bovendien een best wel spannend, lachwekkend en leuk einde!

Conclusie:

Vermakelijke film die zeker een dikke 3 sterren waard is!

En zeker de moeite waard is om te kijken.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Bovendien een best wel goed realistisch verhaal.

avatar van Cinzano

Cinzano

Wat een film zeg!! Ik vond hem zo saai!!

Diaz deed het nog enigsinds vermakelijk maken, maar meer dan een 2,5* vind ik het niet waard.

avatar van Purmerend

Purmerend

Mooie nieuwe poster.

avatar van mikoz

mikoz

Leuk Filmpje.

Het blijft een genot om Cameron Diaz op het doek te zien.

Film heeft een leuk verhaaltje en is vrij spannend er hangt een goed sfeertje rond het verhaal. Grappig vond ik hem alleen niet echt.

3 sterren.

avatar van marcelgg

marcelgg

Wat een totaal ongeloofwaardige film. Dialogen die absoluut niet lopen, een verhaal met plotwendingen die je óf al mijlen van te voren ziet aankomen óf die te onzinnig voor woorden zijn en daarmee een totale verspilling van het talent van Keitel en eventueel dat van Diaz, die van de weeromstuit ook alles wat films met hen leuk maakt laten liggen.

Het enige leuke stukje is bijna aan het eind, als Keitel bijna helemaal is doorgedraaid en hij, na Lance te hebben neergeschoten, bijna een vrij grote vogel voor z'n raap schiet, terwijl hij 'm tweety noemt op een "falling down"-achtige manier. Maar daarna zakt de film weer weg en op het moment dat Diaz met een betonnen voetenwarmer in zee verdwijnt, kon ik alleen maar denken: hé, ter land, ter zee en in de lucht...

Al met al zonde van het geld, de moeite en vooral mijn tijd. Als ik de film iets later had gezien, zou ik er echter wel heerlijk bij in slaap kunnen vallen.

Sorry, maar meer kan ik er niet van maken.

0,5 *

Wat een vage film zeg.... 1,5*

avatar van LittleBox

LittleBox

marcelgg schreef:

Sorry, maar meer kan ik er niet van maken.

0,5 *

Nou nou, Cameron Diaz is op zich toch al 1,5* waard?