Jenifer (2005)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Dario Argento
Met onder meer: Steven Weber, Carrie Fleming en Brenda James
Plot Jenifer
Politieman Frank arriveert net op tijd om een man te beletten een jonge vrouw haar hoofd af te hakken. Dichterbij gekomen is het even schrikken, want het potentiële slachtoffer heeft nu niet bepaald een gezicht waarnaar het prettig kijken is. Niettemin ontstaat er tussen Frank en deze Jenifer een innige band, met desastreuze gevolgen voor zijn gezinsleven.
Frank Spivey
Pete
Institute Guard
Side Show Owner
bioscoopzaal
Wat mij betreft een van de meest spannende films uit de Masters of Horror-reeks. Argento tovert een paar mooie shots uit zijn mouw en laat de doodenge Jenifer naar hartelust moorden, verleiden en verminken. De ontknoping zie je weliswaar van een kilometer ver aankomen, maar als een lekker tussendoortje kan dit best tellen.
3.5 sterren.
Rianneke_Dan
Vond het ook wel een aardig filmpje.
Niet dat het in mijn gemiddelde lijst past, maar uit de Masters of Horror-reeks vond ik dit toch wel een van de betere.
De rest van de reeks vind ik vaak saaier, en kan ik in zo'n korte tijd niet zo snel inkomen, maar dat viel bij deze nog wel mee.
Verhaal vond ik alleen niet echt uitgewerkt, en sommige scene's waren een beetje 'overdone'.
HorrorFilms4Life
Veel te voorspelbaar, naar mijn mening een van de mindere afleveringen van de masters of horror reeks.
Boeikens
Dario Argento is wel degelijk iemand die thuis hoort in de Masters Of Horror en in tegenstelling met andere collega's uit de serie bewijst hij dit met deze kortfilm.
Een goed uitgewerkt scenario, een meeslepend verhaal en zelfs de meest gore scènes zijn van poëtische schoonheid voorzien. Ook de hoofdrolspeler zet een mooie act neer.
Linn
Prima deel in de Masters of horror reeks.
Sterk origineel verhaaltje en goed acteerwerk met een flinke dosis gore Argento is hier prima op dreef met de macabere Jenifer. Het kinderlijke deuntje wat je telkens hoort bezorgt mij kippenvel en doet me ietwat denken aan de film May. Sterk einde ook. Blijft boeien tot het eind. 4*
Aardig filmpje.
Blijf het vreemd vinden dat Argento ooit Suspiria gemaakt heeft. Een film die audiovisueel spetterde, terwijl de meeste van z'n andere films daar niks van laten terugzien.
Ook in dit filmpje ziet het er af en toe wat pips uit. Acteerwerk vond ik erg matig, zeker van de man. Maar Argento houdt één troef achter de hand en weet die meesterlijk uit te spelen. Jenifer zelf ziet er geweldig ziekelijk uit, waardoor je enkel door look alleen al een zeer mysterieus en ongrijpbaar gedrocht krijgt die de sfeer meermaals hoger weet op te krikken.
Dat maakt deze film nog best goed genietbaar, al is het jammer dat de rest van de film niet net dat extra likje verf gekregen heeft.
Lord Flashheart
Absoluut één van de betere delen uit de serie. Prima horror atmosfeer met een goed eng monster. Vanwege het wat standaard verhaal net geen vier sterren, maar de 3,5* zijn dik verdiend.
JorgXIV
Een heel begaaide aflevering uit de 'Masters Of Horror'-reeks. Het mag dan nog geen typische Argento zijn; toch is het heel goede horror.
Helemaal eens.
Knap, met de middelen die hij had. Jammer dat het een en ander eruit gesneden moest worden (zie extra's op de dvd).
Diesel
Belachelijk verhaal met miljoenen plotholes. Het uiterlijk van Jenifer en de gory momenten maken het een en ander goed. Toch een tegenvaller, Argento kan beter. 2*
Silvio Dante
Geen geweldig straf filmpje, wel een goed gevonden karakter: Jenifer. Zeer aardige, bevreemdende comebinatie tussen erotiek en horror. Je zou je haast schamen als je de seksscènes opwindend vind. Ook eindelijk eens een gore Masters Of Horor.
2.0* met lichte kans op verhoging
Chainsaw
Leuke aflevering van de Masters of Horrors reeks. Leuk uitgangspunt en hier en daar best sfeervol; vooral dat kinderriedeltje doet veel. Maar vooral petje af voor de make-up designers; het uiterlijk van Jenifer en de gore scènes zijn uitstekend! Het is des te jammer dat het verhaal niet helemaal meewerkt. Ondanks de korte speelduur zakt het mij te vaak in en blijft het op bepaalde momenten te oppervlakkig en duf. Ook het einde zie je mijlenver aankomen. Geen slecht einde hoor, maar het had allemaal wel iets verrassender gebracht mogen worden.
Ruim 3 sterren.
Halcyon
Deze aflevering was tot nu toe de meest ranzige en zo ongeveer ook de meest controversiële, naast Imprint, uit de reeks. Erg goor, bloederig, en gedurfd, maar verrassend genoeg ook erg erotisch, vertederend en ontroerend. Jenifer is een kruising tussen een sprookje en een nachtmerrie en thematisch een beetje te vergelijken met Phenomena (hoor en zie ook soundtrack en titel), al moeten we met vergelijkingen altijd oppassen. Argento slaagt in ieder geval in z'n opzet: de ene keer is dat medelijden oproepen bij de kijker, en de andere keer pure weerzin. Een spel van tegenstellingen en contradicties. Sommige scènes zijn zoals we van Argento gewoon zijn prachtig geschoten, en dan denk ik bijvoorbeeld aan de nachtelijke achtervolging door het bos, maar ook qua logica en verhaal zit het dit keer allemaal goed. Het zwartgallige einde, net zoals ik het al een hele aflevering had gehoopt, had niet beter gekund en was dan ook het toetje op de taart.
Samen met Cigarette Burns van Carpenter, die nog net iets hoger scoort, de absolute uitschieter van de reeks!
Doom
Het kan geen toeval zijn dat er veel bekende regisseurs keihard onderuit zijn gegaan in deze Masters of Horror reeks, en dit terwijl Dario Argento met Jenifer een juweeltje aan ons voorschotelt.
Jenifer is een ijzingwekkend, spannend en beangstigend sprookje met een heerlijk einde. Misschien is het einde voorspel, echter visueel gezien wordt het wel prachtig in beeld gebracht. De muziek is in deze print ook wederom fenomenaal. Het blijft voor mij een raadsel hoe Dario Argento, net zoals met Phenomena en Suspiria, mij compleet weet in te pakken met de muziek. Audiovisueel is Jenifer gewoon een juweeltje. Het plot is verder zeer vermakelijk, de acteurs doen hun werk verdienstelijk en de moordenaar is origineel, uniek en vreemd genoeg erotisch. Gewoon een geweldige film van Dario Argento.
Ik heb nog lang niet alle delen uit de Masters of Horror reeks gezien, echter ik verwacht niet dat het beter dan Jenifer gaat worden.
Halcyon
Moet je Pelts van Argento maar eens proberen (tweede reeks). Die is nog net iets beter. Carpenter's Cigarette Burns al gezien trouwens?
Doom
Allebei nog niet gezien. Ik zal ze vanzelf tegen gaan komen. Ik wil namelijk de volledige reeks van Masters of Horror gaan bekijken.
Goto
Geinig filmpje dat vooral weet te scoren door wat gore scenes en de erg geslaagde look van Jenifer. Ook dat kinderliedje dat een paar keer door de film komt werkt goed en de scenes in het bos op het eind waren best sfeervol. verder is er niet veel aan, visueel vaak matig. Acteerprestaties ondermaats en het had allemaal wat extremer mogen zijn. Ondanks dat een fijn filmpje.
Tonypulp
Heb me best kunnen vermaken met deze aflevering, een leuk verhaal met een creepy uitziende jenifer.
Het einde zag ik al aankomen maar dat maakt het er niet minder op, Bleef achter met een tevrede gevoel, en dat kan maar 1 ding beteken.
3.5*!
Tot nu toe de beste uit de Masters of Horror serie. Het is merkbaar - net als bij enkele anderen - dat de 50 minuten net wat te kort zijn om geheel in het verhaal mee te gaan, maar sferisch gezien maakt Argento - as ever - veel goed.
Vascago
Waarom geef je maar 2 sterren aan een film die je zo geweldig vind als ik vragen mag?
Ik ga de film nu kijken dus zal zien of de verhalen een beetje kloppen
Vascago
Wat een geweldig filmpje is dit weer. Jenifer is zeer overtuigend als tegelijkertijd bloedmooi (lichaam) als waanzinnig lelijk/misvormd (hoofd), kanibalistisch meisje. De sfeer is erg goed getroffen, er wordt niet alleen door Jenifer goed geacteerd maar ook de rest van de cast doet het goed, er zitten een paar lekkere gore stukjes in en het einde is klassiek. Heerlijk
Drs. DAJA
Vind dat Argento hier een heel vaardige en originele horrorfilm van heeft weten te maken. Ben tot nu toe sowieso over de 'Masters of Horror' reeks te spreken.
Spartaan1986
Qua gore is dit een erg sterk deel maar voor de rest is deze aflevering ontzettend voorspelbaar en wordt er niet uitgelegd hoe Jennifer zo gekomen is.
maxo922
Eerste MoH die ik zie. Ik ben niet van plan de afleveringen op volgorde te kijken, alleen de gene die me aanspreken...
Het begint allemaal wat lastig. Vanaf de eerste scene is gelijk zichtbaar dat het budget voor goede acteurs nihiel is, net zo als het acteerwerk dus. Hoofdpersonage deed het redelijk, de rest zeer matig. De spanning is hier en daar wel aanwezig, maar weet niet echt goede sfeer te creeren.
De gore in deze aflevering is ruim voldoende. Het ziet er weliswaar nep uit, goed smerig zijn doet het wel. De manier waarop de slachtoffers worden behandeld is lekker smerig.
Verhaallijn verloopt cliché en weet nergens te verrassen. Jenifer zelf ziet er zeer ongeloofwaardig uit en weet nergens angst op te wekken. Er zitten ook een paar scenes in die zo belabberd gebracht zijn dat het bijna komisch is. Bijvoorbeeld als de vrouw van de agent Jenifer voor het eerst ziet.
Uiteindelijk een matig filmpje dat het van de lekkere gore moet hebben en een paar mooie shots van Jenifer. Zal een tijdje duren voor ik weer een MoH zal aanschouwen.
*2,0
Noodless
Stijlvol , bloederig , bizar horrorverhaal ! Eén van de betere uit de eerste reeks !
FillumGek
Leuk filmpje al had ik het allemaal net wat beter uitgewerkt gezien.
Zo had ik toch wat meer willen weten over de achtergrond van Jenifer bijvoorbeeld. Jenifer is natuurlijk het schoolvoorbeeld van een plork die goed wordt gespeeld door Fleming. De rest van de cast was erg matig. De film had een macaber sfeertje wat vooral te danken is aan de afgrijselijke kop en onvoorspelbare gedrag van Jenifer. De geluiden die ze maakte waren wel erg irritant. De paar bloederige scenes die er in zitten waren van goed niveau.
Bij de erotische scenes had ik ook een dubbel gevoel. Je moet er niet aan denken om het met zo'n gedrocht te doen maar wanneer haar haren voor de gezicht hangen ziet het er toch allemaal zeer goed uit. De film gaf me een beetje een bevreemdend gevoel. Het einde zag ik al van mijlenver aankomen, maar een film als dit hoort ook gewoon zo te eindigen.
Elineloves
'' If it walks like a duck and quacks like a duck, it's a duck with a meat cleaver. ''
Rare film, zowel verontrustend als vermakelijk boeiend. Veel sex. Zoals FillumGek al beschreef is het op sommige momenten inderdaad vrij opwindend doch ongemakkelijk in beeld gebracht, zolang je dat gedrochtengezicht van haar niet ziet en ook de geluiden die ze produceert zijn niet echt sfeerverhogend. Wel een erg mooi lijfje heeft ze.
Beetje meer achtergrondinformatie over Jenifer had ik zelf ook wel kunnen waarderen. Wat is ze? Wel menselijk, niet menselijk? Dat haar eetgewoonten zorgwekkend zijn en bovenal smerig zal niemand verbazen.
Frank zijn beweegredenen zijn dan ook wisselend. Enerzijds vond hij het zielig voor Jenifer, daar kun je nog wel inkomen, dat hij haar wil helpen.. maar aan de andere kant vraag je je af wanneer voor hem de maat vol is.
Het geheel blijft onheilspellend omdat je niet weet wat Jenifer gaat doen. Af en toe voelt het een tikkeltje langdradig aan maar het blijft interessant genoeg om het uur vol te houden.
Mooi einde trouwens, en zo begint het weer van voor af aan.... Interessant.
melvddonk
Ja, alweer een MoH die ik erg goed vond.
Deze film was sfeervol en het verhaal was erg interessant. Ik vroeg me continue af wat er zou gaan gebeuren en dat maakte de film ook zo enorm spannend. Je weet absoluut niet wat Jenifer gaat doen en dat is dan ook juist weer zo intrigerend aan dit personage. Waarom doet ze Frank niets? Omdat hij haar gered heeft?
Wat ik me wel afvroeg was waarom Frank het zo voor haar op bleef nemen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand mijn geliefde opeet en dat ik daar dan nog een slaapplek voor ga zoeken. En een minpuntje was voor mij het gezicht. Als ze daar op inzoomen dan is het zo ongelofelijk nep. Dat hadden ze wel wat beter kunnen doen.
Verder is het acteerwerk wel erg goed. Vooral de vrouw die Jenifer speelt doet het erg goed, maar de rest van de cast mag er ook zijn. Ook aan gore was geen gebrek. Af en toe is de spanning zo onderhuids dat ik echt op het puntje van mijn stoel gezeten heb. Dit kwam mede door de muziek, die uitstekend gekozen is!
Het einde was erg voorspelbaar, maar toch erg mooi.
Ja, fijn filmpje.
ossman1987
Film wist me niet helemaal te overtuigen.
Ik kan eigenlijk weinig pluspunten noemen......
Behalve jenifer natuurlijk ze ziet er echt perfect uit met dat mooie lijf en die misselijkmakende kop,
het liedje dat ze zingt. hoe ze communiceert, eet sex heeft alles klopt gewoon aan haar en dat maakt de film uiteindelijk toch wel erg leuk.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Profondo Rosso