• 9.373.557 stemmen

Met onder meer: Harvey Keitel, Stephen Dorff en Timothy Hutton

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 september 1997

Plot City of Industry

"Wanting a man dead can be reason enough to live."

De crimineel Lee Egan wil nog een grote slag slaan met de juwelenroof in Palm Springs en hij vraagt zijn oudere broer Roy om hem te helpen. Het team dat samengesteld wordt is echter niet zeer hecht, en als Lee dan ook nog vermoord wordt wil Roy wraak nemen op de verrader die hiervoor verantwoordelijk was.

avatar van renske

renske

Vreselijk gewelddadig maar erg mooie cinematografie en onderhoudend. De montage in een scène tussen Famke Janssen (jahaa, en ze is behoorlijk goed) en Harvey Keitel is bijzonder slecht.

Het wraakthema lijkt interessant te worden aangeroerd maar wordt uiteindelijk onbevredigend uitgewerkt.

avatar van gotti

Had denk ik iets te hoge verwachtingen van deze film, want hij viel me een beetje tegen. Deze film was een aaneenhoping van clichés en hij moest het puur hebben van de goed acterende cast (en dan doel ik met name op Harvey Keitel). Vooral die scéne wanneer hij in zijn motelkamer zit en zit te huilen om zijn vermoorde broertje. Erg mooie scéne was dat. 2,5*

avatar van otherfool

otherfool

Supercast (met name Hutton is weer goed in de weinige tijd die hij krijgt) maar een matig verhaaltje. Toch wel een tegenvaller. 2 sterretjes.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had hem in de 5 voor 5 actie gekocht bij Bart Smit en gisteren gezien.

Hij was niet te geweldadig zoals sommige mensen denken. Maar hij was wel leuk. Harvey Keitel en onze Famke Jansen speelde prima en Keitel was lekker hard bezig. Veel rammen en beuken en die overval-scene was ook leuk, ook die scene in 'The City Of Industry'.

****4,0****

avatar van Baggerman

Baggerman

Degelijke thriller, maar niet memorabel. Keitel doet het wel weer aardig. Hutton blijft voor mij toch meer op een lief snotneusje met waterige oogjes lijken als op een keiharde crimineel. Een beetje een miscast dit!

avatar van Lennert

Lennert

Ondanks het prima acteerwerk van de gehele cast, was het mij niet precies duidelijk waar de film nu naartoe wilde gaan. Weinig karakterontwikkeling of interessante plotwendingen, gewoon een rijtje zijcriminelen een voor een afranselen om bij de verrader te komen. Bij een Seagalfilm zou dit werken, bij iemand als Harvey Keitel mag ik toch echt meer verwachten.

Edoch, altijd plezierig om Famke Janssen te zien spelen en de film was verder goed geschoten. Leuk voor een keer, ik verwacht niet dat ik hem snel nog eens een rondje laat draaien.

avatar van Insignificance

Insignificance

Niet veel aan. Best een veelbelovend scenario, ook een aansprekende cast en tot en met overval gaat het allemaal nog wel, maar zodra het dan los moet branden, verraad plaats maakt voor wraak en alles wat daar mogelijk bij komt kijken, schiet Irvin op zo'n beetje alle fronten tekort.

Roys jacht op Skip heeft al te weinig om het lijf. Van typetje naar typetje, veel meer valt er niet te beleven. Narratief niet om over naar huis te schrijven, maar de afzonderlijke scènes staan ook niet echt bol van de intensiteit. De meer dramatische momentjes komen zelfs nogal sullig over.

Helemaal wanneer Janssen zich er weer mee gaat bemoeien. Tamelijk onbehouwen hoe Irvin zijn hoofdrol probeert af te pellen. Ik kon er maar weinig mee, Keitel al met al ook niet. Te weinig vlees en bloed bij zijn karakter, meer een pionnetje dat wordt ingezet om de overkant te halen.

Verder enkele rare muziekkeuzes, al is de openingstrack wel een aardige. Geldt ook voor iets met een auto en een hek, maar het sfeertje is niet grauw genoeg en degene die verantwoordelijk is voor de dialogen, mag de volgende keer iets creatiever zijn. I'm my own police. Toe maar.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Rauwe grimmige humorloze misdaadfilm met zware criminelen... my kind of stuff. Dit was het soort films die ik in de jaren '90 huurde in de videotheek, maar deze kende ik niet en was me nooit opgevallen. Het is een beetje de Harvey Keitel show, die op een bepaald moment uit is op bittere wraak. Heel simpel van opzet maar als je het mij vraagt, prima uitgevoerd met de nodige brute actie. Prima ontspanning te verorberen met een zak chips.

avatar van blackwolves

blackwolves