• 9.373.926 stemmen

Met onder meer: Harvey Keitel, Stephen Dorff en Timothy Hutton

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 september 1997

Plot City of Industry

"Wanting a man dead can be reason enough to live."

De crimineel Lee Egan wil nog een grote slag slaan met de juwelenroof in Palm Springs en hij vraagt zijn oudere broer Roy om hem te helpen. Het team dat samengesteld wordt is echter niet zeer hecht, en als Lee dan ook nog vermoord wordt wil Roy wraak nemen op de verrader die hiervoor verantwoordelijk was.

avatar van Jordy

Jordy

Het eerste deel van de film (de juwelenroof) is erg goed, daarna zakt het echter allemaal enorm in. Dankzij de eerste helft geef ik de film toch nog een 3 en een half: goed geacteerd, goed verhaal.

avatar van dttom

dttom

Hij zakt idd een beetje in maar gezien de rest is hij wel goed.

avatar van Blindfold

Blindfold

Een coole erg onderschatte film. Volgens mij is ie direct naar video gegaan en da's best jammer.

avatar van neo

neo

deze film is net zo onderschat als blood & wine,ook met stephen dorff erin.

avatar van as

as

HARVEY KEITEL IS THE MAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van renske

renske

Vreselijk gewelddadig maar erg mooie cinematografie en onderhoudend. De montage in een scène tussen Famke Janssen (jahaa, en ze is behoorlijk goed) en Harvey Keitel is bijzonder slecht.

Het wraakthema lijkt interessant te worden aangeroerd maar wordt uiteindelijk onbevredigend uitgewerkt.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

as schreef:

HARVEY KEITEL IS THE MAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

100 % mee eens

avatar van Rascal

Rascal

Goede harde film. Keitel speelde top alleen vond ik Dorff nie zo meedogenloos overkomen als ie moest voorstellen in de film. Een vermelding van Hutton op de filmposter slaat eigenlijk nergens op, zijn rol was zo klein. Daar had Famke moeten staan.

avatar van Mik

Mik

Was het inderdaad Famke die ik zag? Ik dacht het al.. maar wist het niet zeker.

Toffe film. Niet te veel nadenken, gewoon rammen.

ps. Wat een heerlijk scene was het toen Keitel in zijn kamertje zat te huilen... BAD LIEUTENANT rillingen kreeg ik ervan (al duurde het hier maar heel eventjes )

3,5 ster

avatar van gotti

Had denk ik iets te hoge verwachtingen van deze film, want hij viel me een beetje tegen. Deze film was een aaneenhoping van clichés en hij moest het puur hebben van de goed acterende cast (en dan doel ik met name op Harvey Keitel). Vooral die scéne wanneer hij in zijn motelkamer zit en zit te huilen om zijn vermoorde broertje. Erg mooie scéne was dat. 2,5*

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Keitel tilt deze film nog naar een enigzins acceptabel niveau. Dorff vond ik niet echt overtuigend als de schurk, en Famke zorgt voor leuke beeldvulling as usual.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het nogal matige en simpele verhaal wordt gelukkig gedeeltelijk gered door een fantastische Keitel en een paar leuke en grappige scènes. Mooie setting, trouwens. Drie sterren

avatar van otherfool

otherfool

Supercast (met name Hutton is weer goed in de weinige tijd die hij krijgt) maar een matig verhaaltje. Toch wel een tegenvaller. 2 sterretjes.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Vrij simpel allemaal , doch kijkbaar en donker uitgewerkt. Keitel is steeds wel goed in zo een rollen al is typecasting niet ver weg. rest van cast doet het ook erg aardig. Film die ietwat traag wegkijkt en daarna snel vergeten is , maar niettemin vrij vakkundig.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Matige film die het zien waard is door de rol van Harvey Keitel.

avatar van 606

goede film met zeker goede acteurs en een redelijk verhaal

avatar van Koos

Koos

Fraaie hoes trouwens, beter dan die blauwe die ik overal in de winkels zie!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had hem in de 5 voor 5 actie gekocht bij Bart Smit en gisteren gezien.

Hij was niet te geweldadig zoals sommige mensen denken. Maar hij was wel leuk. Harvey Keitel en onze Famke Jansen speelde prima en Keitel was lekker hard bezig. Veel rammen en beuken en die overval-scene was ook leuk, ook die scene in 'The City Of Industry'.

****4,0****

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Ondergewaardeerde en duistere film met stoer gefilmde actiescenes, ook de veel gebruikte dondere scenes brengen deze film op een hoger niveau en laten het matige script wat achterwege.

avatar van tevelenco

tevelenco

Aardige film ,maar ook niet meer dan dat.

Het verhaal is wat standaard en niet echt goed uitgewerkt.

Het gaat allemaal net iets te snel om ECHT te kunnen boeien.

Maar ondanks dat kijkt de film wel lekker weg en scoort hij een krappe voldoende.

avatar van Mescaline

Mescaline

Heb deze film gister avond bekeken en viel me nog best mee!

Het acteren is best redelijk gedaan het verhaal is redelijk uitgewerkt alleen een minpuntje op het einde dat had wat meer uitgewerkt en spannender mogen zijn.

Voor de rest prima weg kijk filmpje

3,5 sterren.

avatar van Leno

Leno

Na herziening toch verlaagd. Het begin is wel aardig, maar naarmate de film vordert wordt het steeds minder interessant. Sommige scenes komen totaal niet overtuigend over en zijn slorig geregisseerd. Keitel kan de film niet redden.

avatar van veron35

veron35

Dit viel niet tegen. Dit is heel erg goed uitgewerkt. Normaal simpel gegeven, maar toch iets bijzonders van gemaakt Harvey was weer geweldig.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ik vond het een matige film en ik had er zelf meer van verwacht. Het eerste half uur is inderdaad wel aardig maar daarna zakt de film behoorlijk weg. Kortom je weet dan hoe het gaat eindigen en je zit alleen maar op het slot van de film te wachten. Er zijn dus veel betere wraakfilms met een sneller tempo (bv payback). Als je die gezien hebt weet je wat ik bedoel. Neem niet weg dat Keitel een behoorlijke rol neerzette zoals we van hem kunnen verwachten. Beeldkwaliteit was wel goed en het geluid op dvd was ook wel aardig maar niet meer dan dat. De dvd bevatte helaas alleen maar een 2.0 spoor. Kortom ik kom niet hoger dan 2,5*.

avatar van Baggerman

Baggerman

Degelijke thriller, maar niet memorabel. Keitel doet het wel weer aardig. Hutton blijft voor mij toch meer op een lief snotneusje met waterige oogjes lijken als op een keiharde crimineel. Een beetje een miscast dit!

confucius

Straffe wraakthriller. Dat zullen zij, die van het genre houden, het wel met mij eens zijn (hoop ik). Geen film voor gevoelige kijkers wegens het gratuit geweld dat te pas en te onpas aan bod komt, alsof het cultureel bepaald is.

Ook al behoor ik tot de doelgroep "denkers" toch sluit ik mij niet af voor een of ander film met een gewelddadig karakter. "Revenge" is er trouwens ook zo ene waar je tenenkrullend naar blijft kijken.

Harvey gaat hier wel met gemak over van brutale vlerk tot een gevoelsmens wat duidt op klasse qua acteerwerk. Dat doet hij in al zijn films trouwens. Pracht acteur. Goeie - maar niet mooie - film.

Sta even stil bij wat Confucius - een geschifte professor volgens sommige, terwijl ik alleen maar probeer recensies op een alternatieve wijze te brengen - denkt:

"Er zal altijd wel iemand zijn die, hoe goed een film ook maar kan zijn, wel iets negatiefs zal te zeggen hebben." Vier (miljaarde) sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

Mooie quote die laatste, van toepassing op veel films, maar op deze net nu weer even niet. Er mankeert namelijk gewoon echt wel wat aan.

mister blonde schreef:

Wat? U bewijst mijn citaat!

avatar van mister blonde

mister blonde

Nee hoor, dat citaat past trouwens beter bij een 5 sterren film dan bij bij een 4 sterrenfilm, maar ach. Bovendien is er hier niet iemand die iets negatiefs heeft te zeggen, maar de meeste mensen een hoop slechte dingen en dito beoordelingen. Jij bent nu eerder de uitzondering.

Ik kan een heel subjectief betoog houden wat er mis is met de film, maar verder komen we daar niet mee. Iets minder subjectief is de rare manier van monteren en de rare sprongen in het verhaal. Tenminste...

mister blonde schreef:

Toch iemand die mijn manier van recenseren begrijpt.

Of zie ik dat verkeert? Jij lijkt mij anders wel verstanding, lees ik tussen de lijntjes door, want meestal krijg ik nogal wat drek over mij heen, waar ik, noch warm noch koud van word.

Merci voor je realistisch - objectief - betoog.