• 9.373.452 stemmen

Geregisseerd door: Marc Klein

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin en Maggie Grace

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Suburban Girl

"Rewriting her dream in the big city."

Brett Eisenberg is een New Yorkse uitgeefster, die denkt dat haar geluk direct gekoppeld wordt aan de man waar ze een relatie mee weet aan te knopen. Totdat ze opeens een oudere, invloedrijke en erg machtige man ontmoet en ze met hem een relatie krijgt. Ze denkt dat al haar problemen nu tot het verleden behoren, maar die blijken niets in verhouding met wat zal komen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik dacht dat Sarah Michelle Gellar toch wel een beetje genoeg had van dit genre. Maar ze blijkt er toch weer in terug te vallen. Zal wel weer een leuke romantische komedie zijn die je makkelijk weg kan kijken. Op zijn tijd ook heel leuk.

avatar van stan

stan

Ik vind het altijd wel leuk om naar Sarah te kijken

avatar van BlueSword

BlueSword

wel leuk dat smg met veel verschillende films bezig is, het verhaal spreekt mij zelf alleen niet echt aan, zie haar liever in een horror.

avatar van Eem

Eem

De vraag was aan het begin van deze film in hoeverre Gellar het zou gaan verpesten, maar ik moet zeggen dat ik erg heb genoten van deze film! Gellar's verschrikte ree oogjes en pruillipjes vielen mee.

Had iets meer dat verhaal verwacht wat hier wordt uitgelegd, "denkt dat haar geluk direct gekoppeld wordt aan de man waar ze een relatie mee heeft" Maar kon ik weinig van terug vinden.

Alec Baldwin als vrouwverslaafde alcoholist was goed gecast, al soms wat te gespeeld.

Al met al geinig filmpje met de nodige cliche's.

avatar van lillie77

lillie77

Had er niet veel van verwacht, ben niet zo'n fan van SMG, maar vond het een leuke film, romatisch ook en Alec Baldwin blijft een mooie man!!

avatar van The Oceanic Six

Matige film, ondanks de rollen van Baldwin en Gellar.

Het verhaal boeide me echt geen zak, er zat niks humoristisch in terwijl een film als deze zoiets vaak toch nodig heeft en het was me allemaal te oppervlakkig. Je kreeg eigenlijk van alles niks mee.

Helaas, toch een onvoldoende en dat terwijl Sarah Michelle Gellar toch echt wel de moeite was om steeds naar te kijken. Echt een prachtige vrouw!

avatar van mell

mell

Best wel een mooie film...ik vond het niet echt een komedie, maar wel een mooie romantische film.

Het verhaal is erg leuk:)

avatar van Pur

Pur

Ik zat me voornamelijk af te vragen wat ziet ze in 'm. En waarom alles zo snel...

Weinig romantiek ook. Al denk ik wel dat het een genre is waar SMG tot haar recht zou komen. Ze heeft wel iets over zich heen. Maar ook in Cruel Intensions en Buffy was ze zeker niet slecht.

Wel lekker nummer van Sara Bareilles

avatar van bakrabart

bakrabart

Ik vond dit geen goede film. Sarah was te goed voor ouwe vieze man die vriendinnetjes steelt. Sarah was zo slim en bijdehand en toch zo naif.

Die eerste zoen was vies, ik vond t vreemd.

Wel afgekeken.

avatar van Lee72

Lee72

Leuke film, goede acteurs en redelijk verhaal. Geen topfilm, maar zeer goed te doen.

Hoog mooie vrouwen gehalte deze film.

avatar van queenie

queenie

Onverwacht een leuke film. Leuke acteurs, verveelt geen minuut. 3½*

avatar van acrazylady

acrazylady

leuke film en Sarah en Alex doen het allebei goed in romkom.

avatar van _Vrouwke_

_Vrouwke_

stan schreef:

Ik vind het altijd wel leuk om naar Sarah te kijken

me 2!

avatar van notorious_kim

notorious_kim

eigenlijk een middelmatige film, en ik kon niet echt in het verhaal komen, maar dat is denk ik door mijn dvd-versie. Ik had niet goed gekeken in de winkel en het is engels met franse ondertiteling en je kan die franse ondertiteling dus niet afzetten. Hoogst irritant!

Ondanks het feit dat het met Sarah is ga ik deze denk ik niet veel bekijken, of ik moet eens een deftige versie vinden!

avatar van Hanna01

Hanna01

Leuke film. leuk verhaal leuke man leuke vrouw en leuk eind. Ja beetje vaak het woord Leuk maar vond het gewoon leuk! Niet super goed maar wel leuk.

avatar van dinal12000

dinal12000

Bakvissenfilm.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

dit is nu het soort film waar ik van vind dat eigenlijk niet gemaakt moest worden omdat ik het nut er van ni in zie maar al bij al toch nog een redelijke film....

3.0

avatar van ane19

ane19

Leuke film, heb genoten

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele prettige film met een prima cast. Zeer genietbaar.

avatar van Xen0n

Xen0n

Kán heel leuk zijn, maar valt wat tegen. Verhaal gaat eigenlijk nergens over, anders is het veel te simpel. Hoofrol vond ik matig gespeeld, alec baldwin daarentegen was goed, alleen die kon de film niet meer redden. Jammer, was weinig aan...

avatar van Kisje

Kisje

Totale rip off van Sex and the city... Leuk cliché-verhaaltje maar verder ook niets....

avatar van Dk2008

Dk2008

Tuttig begin van de film en daarna soms ook nog tuttig. Toch vind ik de film wel redelijk omdat het verhaal goed wordt gebracht. Een nogal ongewoon filmpje vind ik zelf, maar het is natuurlijk wat je gezien hebt. Het verhaal gaat wel verder dan een jonge meid die valt op een oudere man. Soms toch scherpe opmerkingen. En hoe de omgeving nou reageert op de hele situatie wordt ook aardig in beeld gebracht. O.a. een mooie opmerking van de broer "kun je geen vriendjes van je eigen leeftijd vinden" terwijl de twee oude mannen op de bank liggen te snurken. Het einde vind ik enigszins verrassend, want daar was ik uiteindelijk wel benieuwd naar. En dat vind ik goed gedaan.

Ik vind het alleen helemaal geen romantische komedie al staat het wel op de dvd cover en waarop Sarah er lief op afgebeeld staat. Af en toe geinig maar vaker eerder een beetje treurig eigenlijk. Zelf zou ik het een romantisch drama noemen, met de nadruk op drama. In zijn geheel kan ik zeggen niet echt super maar toch goed te doen.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond dit wel een lekkere romantische film. Het komedie gedeelte kan ik eerlijk gezegd niet zo vinden in deze film maar ik kon wel heerlijk met het romantische gedeelte.

Alec Baldwin was ook heel erg goed gecast voor deze film. Als ik zo de bladen mag geloven speelde hij hierin bijna zichzelf. Hij staat ook bekend als een beetje een badguy en dat straalt hij hier ook wel uit. Ook Sarah Michelle Gellar zette hier een goede prestatie neer want ik vond het gevoel tussen de twee spelers heel erg geloofwaardig. Het voelde lekker vertrouwd en toch spannend tussen de twee.

Voor de rest is dit niet echt een hoogstaande film maar ik heb toch wel heerlijk kunnen meeleven in de gehele liefdesontwikkeling en bij een romantische film vind ik dat toch het belangrijkste.

avatar van soom

soom

Alec en Sarah Michelle ? Ik weet niet waarom, maar het voelde eigenlijk alsof er niet echt chemistry tussen hen was, hoewel dat er wel was.. Ik vond het op de een of andere manier totaal niet overtuigend dat ze ooit voor hem zou kunnen vallen, dat is het grootste mankement van deze film, denk ik. En verder is Sarah Michelle ook echt niet geschikt voor de rol van Brett. Waarom? Omdat ze gewoon te zelfverzekerd overkomt, ik had het idee dat Brett iets minder zelfverzekerd hoorde te zijn, naarmate de film tot een einde kwam.

avatar van Safira

Safira

Best leuk!

avatar van Zuvaluppa

Zuvaluppa

leuke film. Je zou bijna zelf verliefd worden op Alec Baldwin...

avatar van lizsel

lizsel

Ik vind dat deze film echt zo'n "serie"-sfeer heeft.

Een serie in filmformaat.

Ik vond het wel een vermakelijke film.

avatar van benthe

benthe

Mmm. Deze wil ik zien. Goede, maar ook slechte reacties. Ik zal hem van de week is zelf beoordelen.

avatar van Noodless

Noodless

Het lijkt wel zo'n typisch vijf-tv filmpje en dat is het dan ook uiteindelijk.

De vonk tussen Gellar en Baldwin was pover en komisch helemaal niet. Dus voor een romantische komedie niet geslaagd. Maar wat dat wel werkte was het dramatische laagje van de film met daarbij het behoorlijk slot ( niet zo typisch melig en zoet gedoe ). Al bij al goed voor een avondje film rekening houdend met je partner 5/10

avatar van Metalfist

Metalfist

You're just jealous off my hat

Op mijn hoes staat de film aangeduid als Sex and the City meets The Devil Wears Prada maar van deze twee heb ik nog nooit iets gezien. Waarom heb ik hem dan toch meegepakt? Wel, om twee redenen. De eerste is dat hij spotgoedkoop was en de tweede is omdat hij met de immers bevallige Sarah Michelle Gellar is. De film stond al een tijd in mijn kast maar dankzij de knalroze kaft sprong hij er nogal vaak tussen uit wanneer ik een film zocht waardoor ik hem gisteren maar eens heb opgezet.

Suburban Girl is melig, geen tikkeltje melig maar het lijkt alsof er een emmer vol meligheid over de film is gesmeten. Stoort het? Neen, zeker en vast niet. De film is gebaseerd op een resem kortverhalen van een auteur waar ik nog nooit van heb gehoord maar dat is logisch want de verhalen van Melissa Bank blaken nu niet uit in originaliteit. Toch heeft het allemaal een zekere vermakelijkheidsfactor waardoor ik me gisteravond wel heb geamuseerd. De vele verwijzingen naar Orson Welles zijn leuk, al kwam het soms over alsof de regisseur/schrijver wou laten blijken dat hij/zij iets van cinema kent. Soit, dat boeit nu op zich niet echt. De film zelf verloopt lekker vlot maar weet niet echt goed de balans tussen luchtigheid en het meer dramatische aspect te vinden. Af en toe komt het goed uit de verf (de scène waar Brett thuiskomt en een vreemde vrouw in haar huis vindt die dan weer denkt dat Brett Archie's dochter is maar die zit ladderzat in een zetel komt perfect tot zijn recht) maar het merendeel voelt toch een tikkeltje misplaatst. Opeens is de vader ziek, dan sterft hij, dan blijkt Archie nooit gestopt te zijn met drinken, ... Ach, het is maar een klein ergernis, als je het al zo kunt noemen, op een voor de rest leuke feel-good film. Want met alle problemen opzij gezet blijft Suburban Girl nog altijd wel een film om je een goed gevoel te geven. Het komische aspect kwam niet altijd goed boven maar Marc Klein zorgt voor een film die je af en toe wel laat lachen maar nooit hardop. Zelf lach ik trouwens nooit met een film als ik alleen ben maar dat terzijde. De film kent een aantal flamboyante personages en dat is nu eigenlijk juist waar de film zijn komische punten weet te halen. Een stuk zoals met Brett die op kantoor aankomt en één of andere dude is push-ups aan het doen in haar kantoor zijn scènes die ik op zich wel weet te waarderen. Ach, misschien ben ik gewoon een heimelijke fan voor zwijmel films...

Richard Dreyfuss heb ik niet ontdekt in de film. Vraag me af of hij meedoet want ik heb hem er niet uitgehaald en hij staat ook niet op Imdb. Soit, nu naar degene die er wel in meespelen. Ik zei het daarjuist al, ik kocht de film grotendeels omdat Sarah Michelle Gellar erin meespeelt. Sinds Buffy kan ze werkelijk niets meer verkeerd doen en na eergisteren Southland Tales te hebben gezien is dat respect alleen nog maar gegroeid. Deze keer is het goodbye blonde lokken en hello bruine lokken. ik prefereer liever het blond maar dit doet op geen enkele manier afbreuk aan haar performance. Brett had op geen betere manier kunnen worden neergezet waarvoor hulde aan Gellar die hiermee bewijst dat ze toch vele genres aankan. De verrassing was toch Alec Baldwin. De Baldwin broertjes zie ik wel graag spelen, niet zo hard dat ik perse een film zal kopen mocht één van hen er in meespelen, maar ze zijn wel vermakelijk. Toch had ik eerst mijn twijfels bij de keuze om de ladiesman tegenover Gellar te zetten, het leek me niet echt samen te gaan. Ik had niet meer fout kunnen zitten. In het begin is het wat onwennig maar naarmate de film vordert begin je de relatie wel te appreciëren en begrijp je ook waarom ze bij elkaar zijn. Erg sterk gespeeld van beide. Naast Gellar speelt er nog veel ander schoon vrouwvolk in Suburban Girl (o.a. Maggie Grace en Vanessa Branch) maar vooral die laatste weet zich perfect te settelen als bitch van de hoop. Geweldige rol van Branch. Ook qua bijrollen zijn er wel een aantal bekende gezichten te zien. Chris Carmack was leuk in The O.C. en doet zijn rol van Luke nog eens lichtjes over maar de hersenbreker van de avond was toch Peter Scolari. Heb me een hele nacht afgevraagd vanwaar ik hem kende en nu op Imdb zag ik een paar foto's uit zijn jonge tijd en toen wist ik het, die verschrikkelijke serie van Hone, I Shrunk the Kids... Hier heeft hij in ieder geval een leuk, ietwat nerveus, rolletje.

Je kunt ze niet meer cliché krijgen dan dit. De dvdhoes ziet er niet uit maar de film op zich is vermakelijk genoeg voor een avondje. De film kent nergens een verrassing maar dit wordt goedgemaakt door het hoge feel-good gehalte en de uitstekende cast. Ik heb me in ieder geval vermaakt met Suburban Girl, die voor velen waarschijnlijk zal worden afgekraakt als een typische vrouwenfilm maar gelukkig is dat bij wijlen ook niet slecht.