Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Wim Wenders
Met onder meer: Jeremy Davies, Milla Jovovich en Mel Gibson
Releasedatum: 18 mei 2000
Plot The Million Dollar Hotel
"Everyone has something to hide."
Los Angeles, 2000. Skinner is een FBI-agent, die de dood onderzoekt van Izzy Goldkiss, de zoon van een mediamagnaat. Deze heeft zelfmoord gepleegd door van het dak van het befaamde Million Dollar Hotel te springen. Skinner maakt kennis met diverse vaste bewoners van het hotel. Maar vooral via zijn gesprekken met de verlegen Tom Tom, die verliefd is op de knappe maar introverte Eloise, krijgt Skinner de indruk dat Izzy's dood misschien toch geen zelfmoord was.
Detective Skinner
Terence Scopey
Stanley Goldkiss
Stix
Rancid
Ik heb m zo´n 2 jaar terug knetterstoned gezien met een groep eveneens knetterstonede mensen in een kraakpand en toen vond ik m erg, tja, mysterisch en interessant, ook vooral omdat ik er geen klap van snapte en achteraf niet meer wist welke film het was. Na alle enorm negatieve recensies moet ik m misschien nog maar eens overkijken.
code9
Afgelopen nacht op tv uitgezonden- een half uur volgehouden om te kijken en toen gauw uitgezet (wat ik bijna nooit doe), waardoor dit mijn eerste commentaar wordt zónder sterwaardering te geven.
Onbegrijpelijk wat Mel Gibson in deze rioolfilm doet - hij moet in die periode welhaast net zo geschift zijn geweest om deze rol te spelen als de -overigens volkomen oninteressante- psychisch gestoorden in deze film.
Slaapverwekkend voer voor cinefielen die heel misschien nog iets artistieks in deze onzin weten te ontdekken?
HeatWave
Zelden zo'n mislukte film gezien.
Ongegeneerd slecht.
Voor de rest wil ik er niet al te veel woorden aan vuil maken.
kort0235
Ik kon ook de moed niet opbrengen om hem verder uit te kijken. Wat een vreselijk slechte film! Gelukkig kostte hij maar 1,00 euro bij Blokker, maar eigenlijk vind ik het een belediging voor mijn DVD collectie.
Andere bij Blokker voor dezelfde prijs waren toch een stuk beter, zoals Aime ton père, 13 conversations, Mademoiselle en For the moment.
d.a.f.
sorry hoor, maar ik KON deze gewoon niet afkijken..... ik heb het echt geprobeerd!!! maar ik kon het niet.... saai, slecht verhaal, gebeurd niks......
heb hem voor 5 euro gekocht een tijd geleden, en daarvoor heb ik mezelf ook een paar flinke klappen gegeven
Voor 1 euro kan iemand hem over kopen
kun je zelf zien wat voor een shit dit is.....
1* voor de moeite, en de extra nachtrust.
Skrean
Allereerste film die ik niet meer als drie sterren gun.
Het verhaal is gewoon niet boeiend.
Hier en daar wel wat leuke muziek van U2.
kArIzMa_TuRk
redelijk goeie film van Gibson en Davies. redelijk geacteerd wel een leuke film. krijgt een 3*.
Arnie
Toch een beetje ondergewaardeerd hierzo. Inderdaad, de film verloopt traag, maar het was toch echt genieten van het acteerwerk van de hoofdrolspelers (behalve Gibson, maar goed, nooit fan van geweest). Een bizar doch heerlijk plot en mooi filmwerk. 3*
The_Game
Een vriend van mij heeft hem gekeken en wou hem direct kapot maken. Ik heb hem moeten tegen houden, dat lukte ook een behoorlijke tijd. Totdat hij de film weer zag en Mel Gibson echt iets aan wou doen.
i.Ron S.
In tegenstelling tot zovelen vind ik het een hele amusante film. Hij bevat veel meer dan je op het eerste zicht zou denken. Je bevindt je in een oud hotel dat nu dienst doet als goedkope woning voor invaliden en outcasts.
Een rijkeluiszoon van Joodse afkomst sterft en de vader die naam en faam heeft wil niet dat het een zelfmoord is, want bij Joden is dat het laagste van het laagste en zijn naam zou dus bezoedeld worden, daarom moet er een moordenaar gevonden worden en Inspecteur Skinner(Mel Gibson)moet die vinden. Je bevindt je eigenlijk in de geest van Thomas T. Barlow(Davies), Tom Tom genaamd... Meer ga ik niet zeggen over het verhaal, maar het is dus interessanter dan het begin doet vermoeden.
Mel Gibson speelt hier eigenlijk geen hoofdrol maar heeft een plaats in het geheel.
Deze film heeft humor, romantiek, lichte spanning en emotie en ook nog prachtige beelden van Los Angeles.
Ik vind het een film die je zonder verwachtingen op je af moet laten komen en dan valt hij dik mee.
Hij heeft trouwens een prachtige soundtrack, een mooie afwisseling met de zwaardere muziek die ik gewoonlijk beluister.
4.5 op 5 krijgt hij van mij.
30 euro zou ik er nooit voor geven(voor welke film trouwens wel?) maar ik zag hem al voor 1euro liggen in een bepaalde keten.
Santino Corleone

thomzi50
- 1991 berichten
Inderdaad weinig leuks te beleven aan deze film. Op zich heb ik het wel gemakkelijk uitgekeken - het had nog wel wat en je wilt als kijker toch wel weten wie het heeft gedaan - maar het zit wel erg matig in elkaar en het conceptueel degelijke verhaal is slecht uitgewerkt. Ook dat ding dat Mel Gibson op zijn nek en rug heeft is natuurlijk compleet bagger.
djeffibrelich
4.5 op 5 krijgt hij van mij.
hier sluit ik me bij aan.het is een goede film die wel erg ondergewaardeerd word.ik kan niet begrijpen dat een film als lost in translation wel alle lof krijgt en dit niet, ze hebben namelijk wat overeenkomsten.beide films zijn vrij zweverig en dromerig.het verhaal mag dan wel dun zijn maar voor de rest is million dollar hotel een mooie sfeer-film met goede acteurs.
Tarkus
Ik ben nooit een liefhebber geweest van Wim Wenders filmen.
Maar ik dacht, hier speelt een goede cast, Mel Gibson, Milla Jovovich en Peter Stormare onder anderen mee, en bovendien het is een scenario van Bono, dus ik was wel eens benieuwd naar deze prent.
Mijn teleurstelling is des te groter, dit is wederom een typische Wenders film, saai en vervelend. En Bono's scenario is ook al niets waard.
Kortom rommel dus.
Al is de muziek wel zeer goed (Ook van Bono) en de rol van Peter Stormare is me zeer goed bevallen, hij zet hier een Lennon-typetje neer compleet met een Liverpool accent, en citeert ook uit Beatles- en Lennon-nummers, dat ik nooit van hem had verwacht, gewoonweg subliem !! Als men ooit eens een een acteur nodig heeft om Lennon te vertolken in een film, ik raad zeker Peter Stormare aan, hij is dan ook verantwoordelijk voor de ene ster die ik aan deze film geef, en ook de reden waarom ik hem heb uitgekeken.
Maar helaas kan hij ook deze film niet redden.
Dit is waarschijnlijk ook de laatste keer dat ik een Wim Wenders film nog uit de rekken heb gehaald, deze rommel mag gerust aan me voorbij gaan.
maerk
Vreselijk slechte film. Wim Wenders heeft hier echt een stuk rommel van jewelste afgeleverd.
Het verhaal van de film is enorm dom en net zo mager als Nicole Richie. Ik weet ook niet hoe ze het verzonnen hebben gekregen maarja...het hing als los zand aanelkaar.
Jeremy Davis acteerde matig. Ik vond hem niet zó slecht, ik irriteerde me niet aan zijn gedrag. Ik irriteerde me wel enorm aan Milla Jovovich, wat een slecht spel zeg. En Mel Gibson viel me ook vies tegen. Vooral na het fantastische Apocalypto gezien te hebben verwacht je, ook als acteur, wel wat meer van hem. Maar het personage dat hij speelde was ook enorm dom.
Het camerawerk was ook matig. Er zat wel eens een leuke vondst tussen...maar dat was wel heel zelden. En als er een was dan werd hij vrijwel meteen gruwlijk verkracht door een lelijk, niet passend slow-motion moment. Eigenlijk was alles van deze film slecht. Behalve twee dingen. De rol van Peter Stormare vond ik wel geinig en de muziek die hij maakte was ook wel leuk. En de muziek van U2 die je hoorde was ook goed. De vreselijke vertelstem van Jeremy Davis verneukte de film ook heel erg.
Bah, zat heel de tijd te kijken hoe lang hij nog duurde. De 2 uur is veel te lang.
Geen aanrader, tenzij je eens een slechte film wilt zien of het gemiddelde omlaag wilt halen.
1* geen 0,5 omdat er op een of andere manier toch nog wel iets was waardoor de film voor de allerlaagste score gespaard kan worden.
Strontvervelende, geforceerde zeverfilm. Probeert met man en macht een surrealistisch droomsfeertje te creeëren, maar wordt nooit veel meer dan een soort oninteressante freakshow. Vol met holle symboliek en vervelende citaten en een buitengewoon, maar dan ook heel, heel erg irritante cast. Geen schoonheid, niks fascinerends, geen ontroering.
Wenders moet wel de meest wisselvallige regisseur allertijden zijn. Dan weer prachtige films als Der Amerikanischen Freund, dan weer films waarin alles misgaat dat maar mis kan gaan zoals deze. Blijft een raar ongrijpbaar fenomeen.
i.Ron S.
Daar heb ik niks van gemerkt.
Er wordt niet met man en macht getracht om een droomsfeertje te creeeren, het ontstaat gewoon.
De combinatie mooie beelden, muziek en het gevoel dat de hoofdfiguren zich allen aan de rand van de maatschappij bevinden doordat ze elk hun tekortkomingen hebben laat zoiets stilaan ontstaan, met als hoogtepunt het einde.
De acteurs acteren zoals ze moeten, in functie van het geheel.
Er zit ook een mooi verhaal in.
Schoonheid is natuurlijk iets persoonlijks, gelukkig maar, dat maakt het leven interessant.
De korte verhaallijn die hierboven staat is trouwens fout.
Skinner komt in de eerste plaats om te bewijzen dat Izzy's dood geen zelfmoord is omdat diens vader het zo wil, want Joden plegen geen zelfmoord en door de dood van zijn zoon wordt zijn imago geraakt.
Skinner wil in de eerste plaats ook een moordenaar vinden, maar er is er eigenlijk geen.
De andere bewoners zijn intussen op het geld van de kunstwerken uit en zijn bang dat als er geen moordenaar gevonden wordt, ze er naar kunnen fluiten. Tom Tom wordt het slachtoffer van dienst en moet een valse getuigenis afleggen voor de camera...
lebowski
Aparte film. Zoals het Wenders betaamt met schitterende beelden en uitstekende muziek, gespeeld door een geweldige band, met het dromerige Amsterdam Blue als persoonlijk hoogtepunt. Helaas leidt de filmwat onder het semi-kunstzinnige karakter van Wenders. Saai is een groot woord, maar de jump-over shots en andere kunstmatige efecten schieten hun (vermoedelijke) doel voorbij en halen de weinige vaart er nog meer uit. De acteerprestaties zijn voldoende, en gelukkig is daar Peter Stormare. Ook Davies is goed, een moeilijke rol. Mooi ook dat de bewoners van het hotel - daklozen, junks en andere marginalen - overal in de film opduiken, omdat die zich domweg niets aantrokken van de opnamen.
Redelijk al met al: 3*
Edit: en hoewel het script als verhaal erg mager is, zijn de dialogen en teksten toch tamelijk sterk.
jherb
de film is anders, maar zeker niet slecht. ben n beetje verbaasd om alle negatieve reacties. het roept bij veel mensen in ieder geval extreme reacties op en alleen dat is al knap. 4
Couch Potato
Ik bracht deze mee van de rommelmarkt, gekocht voor 2 €, ik was beter een pint gaan drinken met die 2 €.
Hàd ik maar gelezen dat dit een film van Wenders was..... Ik herinner me de enige film in de bioscoop waarin ik na een half uur gevlucht ben; "Himmel über Berlin", die ging ook echt over geen kloten....
Ik heb deze ook ongeveer een goeie 20 minuten "uitgezeten".
Bij deze verklaar ik deze Wim Wenders als slechtste filmmaker ooit, echt een idioot, als je het mij vraagt.
Kut met peren, meer is dit niet, in het vervolg kijk ik eerst wie de regisseur is....
Semsoethot
Tja ..... Velen brandden de film tot de grond toe af, enkelen juichen hem toe. Ik sta er ergens tussen in. Mel Gibson is .... nouja, Mel gibson. Ik ben nooit kapot van zijn acteren maar in deze film moet hij een houten klaas spelen en dat doet hij dan ook. De overige acteurs leveren redelijk tot heel goede prestaties, de muziek is met vlagen prachtig, het geheel wordt vlot verfilmd maar het verhaaltje is flinterdun. Het mooiste is volgens mij de sfeer van de film. Hoe een aantal door de maatschappij uitgekotste en vaak redelijk gestoorde mensen met elkaar er toch iets van probeert te maken. "I am the beggars butler". Ja, zo zit deze film in elkaar!
mrron
Khad beter verwacht van Mel Gibson. Als je niets te doen hebt dan gaat deze film nog wel.
Pipoo!
Zelfs Mel Gibson kan deze film niet redden. Dat hij hierin meedeed zal dan ook wel een vriendendienst zijn geweest. Stoorde trouwens ook om in elke anderhalve shot iemand van U2 door het beeld te zien denderen met zo'n hyperbrilletje op.
Zelfs Mel Gibson kan deze film niet redden.
Sterker nog: Gibson maakt ''m alleen maar slechter.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Dancer in the Dark