Genre: Drama / Mystery
Geregisseerd door: Wim Wenders
Met onder meer: Jeremy Davies, Milla Jovovich en Mel Gibson
Releasedatum: 18 mei 2000
Plot The Million Dollar Hotel
"Everyone has something to hide."
Los Angeles, 2000. Skinner is een FBI-agent, die de dood onderzoekt van Izzy Goldkiss, de zoon van een mediamagnaat. Deze heeft zelfmoord gepleegd door van het dak van het befaamde Million Dollar Hotel te springen. Skinner maakt kennis met diverse vaste bewoners van het hotel. Maar vooral via zijn gesprekken met de verlegen Tom Tom, die verliefd is op de knappe maar introverte Eloise, krijgt Skinner de indruk dat Izzy's dood misschien toch geen zelfmoord was.
Detective Skinner
Terence Scopey
Stanley Goldkiss
Stix
neo
mooie beelden en een leuke rol van mel gibson,maar daar houdt het ook mee op.2 sterren
sydney
Er zijn betere dingen van Wim Wenders. Paris Texas en Im Lauf der Zeit bijvoorbeeld.
FisherKing
neo
mel gibson heeft toen der tijd de film ook nadrukkelijk SAAI genoemd, wat wim wenders natuurlijk niet leuk vond om te horen.
gimli f
Hoewel de meningen over deze film (op imdb, Amazon, en hier) erg verdeeld zijn, vond ik hem de eerste keer dat ik hem zag (bijna twee jaar geleden) wel aardig.
Het was een traag filmpje, met bizarre persoonlijkheden als hoofd- en bijfiguren, en wel mooi gefilmd. Eigenlijk wil ik hem snel nog eens zien, om te weten of ik dit met recht wel goed vond...
gimli f
Ik blijf hier vreemde gevoelens bij houden. Wellicht ben ik gewoon gek.
Het script is niet zo bijzonders en zekers niet erg ingenieus. Toch blijft dit filmpje mij best boeien. Het is lekker traag, tragisch ook.
De meningen zijn hier echt over verdeeld. Wenders' beste werk is het zeker niet, maar ik vind het ook zeker niet zo slecht als vele anderen.
Wat mij opviel bij een tweede kijkbeurt is dat ik heel wat thema's van Wenders weer zag terugkomen, die ik in andere films van hem al had gezien: ook hier gaat het weer om leven en dood, "observeren vanuit de hemel" (Tom-Tom die zelfmoord pleegt en vanaf het begin zijn laatste dagen overziet) en sowieso het observeren van de maatschappij.
Nu had ik laatst In weitere Ferne, so nah gezien, vandaar dat mij die dingen opvielen.
En net als in End of violence speelt de televisie als "observatiemiddel" een grote rol. Ook hier trouwens niet zonder de nodige maatschappijkritiek.
Al met al denk ik, dat er tussen het op zich niet zo bijzondere script, nog aardig wat symbolieken verscholen liggen, die mij pas bij een tweede kijkbeurt opvielen. Wellicht moet je kennis hebben van Wenders' werk, om deze film wat meer op waarde te schatten? Hoe dan ook, ik zag zelf in al die onbeduidende fragmentjes, in al die dialogen, nog genoeg voorbijkomen, wat mij aan In weiter Ferne, so nah deed denken.
Ook hier verzorgd Lou Reed trouwens een track; evenals Bono en U2, die veel van de muziek schreven.
EmDee
En heel wat anders:
De huidige poster kan ik persoonlijk niet echt waarderen. Volgens mij heeft er vroeger een andere op gestaan.
Persoonlijk zou ik kiezen voor deze.
gimli f
Bono heeft het script toch ook geschreven?
Ja, hij heeft mede het script geschreven, samen met een of twee andere personen.
Nu iets anders:
ik dacht dus dat Wenders na deze film niets anders meer gemaakt had, wat ik persoonlijk wel jammer vond.
Heb ik me daar even in vergist:
het blijkt dus dat Wenders na The Million Dollar Hotel weer met wat kleine cult-filmpjes bezig is geweest, waarin hij niet de regie op zich heeft genomen maar waar hij wel in meespeelt, altijd als zichzelf.
Deze totaal onbekende filmpjes zullen waarschijnlijk weer behoorlijk pretentieus zijn, zoals ook het werk van Wenders zelf altijd wel is.
In deze films spelen vooral veel bekenden mee, vaak als zichzelf.
Net als in Der Himmel über Berlin en In weiter Ferne, so nah.
Tellen we even mee:
-Bernd Eichinger-wenn das Leben zum Kino wird is een tv-film met o.a. Wenders zelf (niet de regisseur hier), Wolfgang Petersen (!) en ene Bernd Eichinger;
-The Flux of Images is een filmpje met Wenders zelf;
-Janela da Alma is een Braziliaans filmpje met en niet van Wenders, en ook met Oliver Sacks (!). Gemiddeld een 8,8 op imdb!
-ook The One Dollar Diary is niet van, maar met Wenders. Gemiddeld een 8,2 op imdb.
-Jonas at the Ocean is ook niet van hem.
Telt u even mee wie hier aan meedoen: o.a. Harvey Keitel, Allen Ginsberg, Philip Glass, Nick Cave en Wenders zelf. Allen als zichzelf. Wat moet dat wezen?
-ook hier doet ie in mee: Ten Minutes Older: The Trumpet, een 6-landenproductie (o.a. Nederlands).
-het filmpje met de coolste naam gaat naar Fassbinder in Hollywood. Wenders als zichzelf. Supergeil ja!
-en de laatste film waarin hij meedoet is ook gelijk de allergrootste verrassing:
The Art of Dennis Hopper met onder andere Dennis Hopper, Wenders, Sean Penn, Herbie Hancock en...David Lynch.
Iedereen speelt zichzelf trouwens.
En van wie dit filmpje is?
Van ene Thom Hoffman dus, die wij allen kennen als zijnde een Nederlander...
Deze filmpjes zou ik wel eens willen zien zeg!
Wie voegt bovenstaande filmpjes eventjes toe?
En waar de hel kan ik deze films vinden?
Jos2
Dat zullen wel documentaires zijn, denk je niet?
Wat is daar zo verassend aan? Een documentaire over Hopper. Niet zo vreemd dat mensen die met hem gewerkt hebben (zoals Lynch en Wenders) daarin zitten.
Iedereen speelt zichzelf trouwens.
Ze spelen helemaal niks. Ze praten over Hopper.
Deze filmpjes zou ik wel eens willen zien zeg!
Die van Hoffman zal binnenkort wel op TV zijn (als ie dat niet al geweest is)
roda
ik heb het 8 hele minuten volgehouden.
ik had hem op dvd gekocht vorig jaar voor 30.oo en daarna gratis weggegeven ,die vond hem ook waardeloos ,hij hield het maar liefst 15 min. vol.
o sterren gaat helaas niet ,dus toch maar 0.5
ik wou er eigelijk geen woord aan vuil maken aan deze film,maar dit wou ik toch nog effe kwijt.
EmDee
o sterren gaat helaas niet ,dus toch maar 0.5
Als we zo films gaan beoordelen haal ik stinissen binnen een maandje in.
Alan
Wat een ontzettend goed nummer in de film van Bono en Daniël Lanois zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!! (falling at your feet)
John Doe
o sterren gaat helaas niet ,dus toch maar 0.5
Waarom heb je 'm op DVD gekocht voor 30.00 euro of oo (kon je de 0 niet meer vinden?), had je er veel van verwacht dan. Ik heb deze film geleend van iemand en ben ook na iets van 10-15 minuten kijken ermee gestopt met kijken, vreemd dat veel mensen dit hebben. Het begin voorspelt ook niks interresants. Maar ik ga niet stemmen, voor wat ik niet gezien heb en de film zal vast 1,5 of hoger waard zijn.
Lynn
Gelet op de inhoud van de reeds geplaatste berichten, heb ik een nogal afwijkende mening... Alleen al voor het grandioze acteerwerk van Milla krijgt de film van mij 4 sterren! Ik heb hem ooit op de goede gok gekocht bij "één van de slechtere videotheken" (als ik de berichten lees, kan ik me daar nu eigenlijk ook niet meer over verwonderen) en hij staat nog steeds erg hoog in mijn lijstje.
TheMaestro
Wat een saaie drol van een film. Inderdaad wordt er goed geacteerd, maar ik vond het verhaal dodelijk saai. Het is dat de klok altijd tikt, maar tijdens het kijken had ik het gevoel dat de batterijen van mijn klok op waren. BOOOOOOOORING
jaspertje3
ik heb het 8 hele minuten volgehouden.
ik had hem op dvd gekocht vorig jaar voor 30.00 en daarna gratis weggegeven ,die vond hem ook waardeloos ,hij hield het maar liefst 15 min. vol.
Ik heb em vanmiddag op de gok gekocht voor 2,99
beaster1256
zeer zwakke film en inderdaad sorry bono en ook mel gibson en milla, waar die hun tijd in steken lijkt me wel een raadsel
Kasper
Kan het nog saaier en vager??? Kijk, ik hou best wel van vage films en dat er dan op het einde iets duidelijk wordt, maar dit slaat echt alles. Van de 4 mensen waarmee ik hem keek was ik de enige die wakker bleef tot het einde. Alleen maar omdat ik aan de cola zat. Misschien toch wat alcohol er door moeten doen....
In 1 woord: bagger
jpglaarh
Ultra-, ultrasaai. Mel Gibson als één of ander historisch-personage-in-wording (zal Bono wel in gedachten gehad hebben) met een nekondersteuner die junks en dergelijke ondervraagt in een hotel; om zo een moord (of niet? Wat een interessante vraag!) op te lossen. Verschrikkelijk maffe flashbacks en filmstijl; wat een saaie, saaie, saaie, saaie, saaie, saaie, saaie, saaie bagger. Ik betwijfel of ik het bij het verkeerde eind heb en dit over 50 jaar als de beste film aller tijden onthaald zal worden.
MFEO
MEGA saai en slaapverwekkend. Was geen moment spannend.
Maar ja als je de naam Wim Wenders hoor dan weet je al genoeg.
Ramon K
Tuurlijk........
jpglaarh
Ja, echt zo'n naam van: "ik weet genoeg!".
Vera
Ondanks de negatieve reacties hier..vond ik de film toch wel iets hebben. Je kan um niet vergelijken met alle andere films en het is ook geen thriller nee, maar hoe de film is neergezet en ook het verhaal was toch best apart. Misschien geen top 10 film, maar wel eentje die je niet gauw vergeet

3 ***
Paul MT
Ik vond die twee uur die ik eraan verspild heb al erg genoeg, dus daar laat ik het dan ook bij.
BORING!!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Dancer in the Dark
Muziek / Drama, 2000