Interview (2007)
Releasedatum: 10 mei 2007
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Interview
"A journalist and a starlet take on media, truth and celebrity."
Interview volgt het leven van een top politiek journalist Pierre Peders (Steve Buscemi), wiens carrière bergafwaarts gaat. Na een aanvaring met zijn hoofdredacteur moet hij tegen zijn wil een interview doen met de meest populaire soap actrice van het land (Sienna Miller).
Katya
Pierre Peders
Boyfriend on Phone (stemrol)
Robert Peders
Maggie
Waitress
Autograph Seeker #2
Lady in the Limo
Maitre'd
Woman in Restaurant
neo
Remake van Van Gogh's Interview. Moet die ook nog steeds eens zien.
Remake van Theo van Goghs gelijknamige film.
Interview is opgenomen in 9 dagen. Katja Schuurman heeft een cameo in de film.
De film wordt mede geproduceerd door het Nederlandse Column Producties, opgericht door Theo Van Gogh en Gijs van de Westelaken.
Stills en meer info:
Quentin
Van Gogh's Interview was een erg goede experimentele film. Wil dit graag zien, vooral Steve Buscemi in de hoofdrol wekt mijn interesse.
In NOVA (22 april 2006) een reportage van Twan Huys uit New York over de laatste draaidag van de remake van Theo van Gogh's film.
Schuurman en Teeuwen waren aanwezig bij de opnames in New York. Bekijk uitzending:
Hm.. Sienna Miller en Steve Buscemi zie ik echt absoluut niet slagen in deze rollen.
Omdat het totaal verschillende types zijn als de karakters in de originele film.
Stephan
Types spelen karakters? Laat je niet misleiden door het guitige koppie van Buscemi. Die man weet echt wel een karakter neer te zetten hoor. Ik denk nog wel sterker dan Bokma. (en dan heb ik het niet eens over...)
FisherKing
Een van de slechte rollen van Bokma zit juist in Interview, totaal ongeloofwaardig.
JorritS
Goh ben inderdaad erg beniewd. Toch een uitzondering, een Amerikaanse remake van een Nederlandse film. En nog met Buscemi ook.
LaRusso
kunnen ze in Amerika niet iets origineels verzinnen?
En dan nog met Sienna Miller.....je weet wel....dat wijf uit.....
......euhh.....
typisch een gevalletje van bekend geworden omdat ze gedate heeft met een echte celeb
en ik had Buscemi nog hoog zitten
Van Gogh's Interview was een erg goede experimentele film
Experimenteel....?
thomzi50
- 1991 berichten
Inderdaad, ben erg benieuwd. Films als Trees Lounge maakten toch wel indruk, en dit lijkt me ook fraai. Nog even wachten
mikey
Evil Empire
Film schijnt beter te zijn dan het origineel, vooral omdat de Amerikanen het lamlendige scenario hebben gefikst:
BERLIJN - Steve Buscemi, die lichtjes zwalkend het podium oploopt, brengt de stemming er meteen in bij de presentatie van Interview, dat op het filmfestival met een overtuigend applaus werd begroet.
''Ik ben vanochtend in Berlijn aangekomen en heb de rest van de dag zitten drinken, dus...'' De producent van het Nederlandse Interview en de Amerikaanse remake, Gijs van de Westelaken, memoreerde dat Theo van Gogh oorspronkelijk de Amerikaanse remake op zich zou nemen, en ook de remakes van de films 06 en Blind date. Na de moord op de cineast besloot men toch door te gaan met dit project, maar dan met Amerikaanse regisseurs.
Hans Teeuwen en Theodor Holman bedachten en schreven het oorspronkelijke Interview, waarin Katja Schuurman en Pierre Bokma als een soapster en een snobistische journalist een verbale machtsstrijd uitknokken.
Niet alleen de namen van de hoofdpersonen, Pierre en Katya, herinneren in de herverfilming aan het origineel. Wijlen Theo van Gogh figureert op een foto in het New Yorkse reuzenappartement van de soap- en B-filmster (Sienna Miller).
Zij neemt de journalist (Buscemi) mee naar haar loft nadat hij door haar toedoen een ongeluk heeft gehad - door een botsing van een taxi met een fleurig beschilderde vrachtwagen van Van Gogh Movers.
Ook stilistisch is de film schatplichtig aan Van Gogh. Steve Buscemi geeft toe dat hij als regisseur erg enthousiast gebruik heeft gemaakt van Theo van Goghs favoriete manier van filmen, met drie cameramannen die tegelijkertijd om de personages heendraaien. Veel is in deze remake hetzelfde gebleven, maar er is ook het nodige veranderd. Vooral ten goede.
Degelijke herschrijfbeurt
Het scenario kreeg van Buscemi en coscenarist David Schechter een degelijke Amerikaanse herschrijfbeurt, met als resultaat een serie scherpe en geestige dialogen. Als welkome bonus verdwenen flauwe incrowd-grappen en persoonlijke schimpscheutjes.
In combinatie met het gedreven spel tussen Miller en Buscemi levert het een film op die flink is opgeknapt ten opzichte van het op te veel gedachten hinkende origineel.
Parool, door Fritz de Jong.
Klinkt goed, als er iets irritant is aan Van Gogh-films zijn het wel die incrowd-geintjes en laag-bij-de-grondse steken richting mensen die hij niet mag.
Fijn dat we dat kunnen missen.
Las dat Holman zijn eigen einde beter vond. Lijkt me sterk dat-ie gelijk heeft.
FisherKing
Ja, mij ook. Zelden zo'n dom einde gezien als in de NL-interview.
Quentin
De Amerikaanse distributeur Sony Pictures Classics (SPC) heeft de Amerikaanse rechten gekocht van Interview, de Engelstalige remake die Steve Buscemi maakte van de gelijknamige film van Theo van Gogh. SPC brengt de film begin juli op grote schaal uit in de Amerikaanse bioscopen. Dat heeft de Nederlandse producent Column zondag gemeld.
De psychologische thriller is inmiddels aan twintig landen verkocht, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italie Spanje, Scandinavie en Turkije. De film vertelt over elitaire journalist Pierre (Steve Buscemi) die soapster Katya (Sienna Miller) moet interviewen. Tussen de twee botsende karakters ontspint zich een psychologisch kat-en-muisspel.
De hoofdrollen in de Nederlandse versie uit 2003 werden vertolkt door Pierre Bokma en Katja Schuurman. Interview is de eerste van drie Engelstalige remakes die producent Column op dit moment maakt van succesvolle films van Theo van Gogh. De andere twee titels zijn 06 en Blind Date.
Drezic
Geweldig!
Ik vond het origineel zeer vermakelijk en origineel (maak maar eens een goed te kijken film waarvan het plot zich bijna geheel in één en dezelfde setting bevind en waarin maar twee karakters spelen).
Oké, het einde was wat lauw, maar toch.
Ik kijk zeer uit naar deze film!
-jack_sparrow-
ik wist niet dat steve buscemi zijn eigen films regiseerde.
leuk , want hierdoor wil ik wel de film aan zien
Koek
Gezien in sneakpreview in Kriterion A'dam.
Ik vond deze minstens zo goed als het origineel - het origineel had zijn zwakke punten, qua overtuigingskracht vooral. Ik moet zeggen dat ik niet veel van deze remake had verwacht, maar hij is me niet tegengevallen en dat vind ik dan weer erg positief.
Buscemi en Miller komen zelfs minder geforceerd over, hoewel hun stemmingswisselingen af en toe nog wat abrupt lijken.
Al met al een halve ster hoger dan het origineel, van 3.0* naar 3,5*, zeker niet onaardig dus.
raphonian
Vrijdag 11 mei is er een knallend premièrefeest in KRITERION ter ere van Steve Buscemi's nieuwste film INTERVIEW. Na afloop zal er een Q&A zijn met scriptschrijver Theodor Holman en producent Gijs van de Westelaken. DJ's O-Boogie, Toby en Sjam knallen er een nu-jazz vibe uit om te boel nog wat op te leuken. Aanvang 19:30.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Elegy
Drama / Romantiek, 2008

Lonely Hearts
Biografie / Misdaad, 2006
journalistjournalistiekdistrustaudio tapewoundmaterialisminterviewrefusalegoism remaketwo-hander