• 9.374.549 stemmen

Avontuur / Familie | 92 minuten

Genre: Avontuur / Familie

Oorsprong: Duitsland / Zweden / Rusland / Spanje / Frankrijk / Italië

Geregisseerd door: Sergei Bodrov

Met onder meer: Rebecka Liljeberg, Joachim Król en Sergey Bodrov Jr.

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Russisch en Spaans

Plot Bear's Kiss

"Don't be afraid to believe!"

Tijdens de tocht door Rusland wordt het circusmeisje Lola verlaten door haar moeder. Lola wordt voortaan verzorgd door de ex-vriend van haar moeder André. André die vroeger trapeze-artiest was, krijgt de opdracht om een beer te temmen. Lola voelt zich tot de beer aangetrokken en leert hem trucs. Op een dag gaat Lola naar haar kamer en vindt daar een man. De enige verklaring is dat de beer is veranderd in een mens. Het circus gaat bankroet en de nieuwe baas wil het publiek voortaan vermaken met het mishandelen van de beer met een zweep. Lola steekt hier een stokje voor.

avatar van IamBernie

IamBernie

Hey, dat zelfde meisje uit Fucking Amal.

sydney

Vandaag 4 september, premiere op het filmfestival in Venetië. Er werd groot nieuws bekend. Rebecka is moeder van een 2 jaar oude zoon Teodore. De vriend heet Alexander. Dit is voor het eerst sinds twee jaar dat er weer prive nieuws was over Rebecka en dan dit fantastische bericht.

Congratulations Rebecka!!!!

Sydney; is dit nu echt belangrijk; : Of ben je teleurgesteld ?;

narva77 (crew films)

Damn dat is wel op jonge leeftijd zeg, of niet? Hoe oud was ze dan, 18 of 19? Echt jammer hoor, weer een luchtballon kapot...

FisherKing

Is er nog geen recensie van in de kranten ?

narva77 (crew films)

Er staat nergens dat ze is getrouwd

Sydney; is dit nu echt belangrijk; : Of ben je teleurgesteld ?;

Ik vond het wel belangrijk om te vermelden ja. Zij is ook niet getrouwd nee. Dat hoeft imho ook niet en is al 21 jaar oud. Er zijn inderdaad recente nieuwsartikelen over haar en het festival

Natuurlijk ook te vinden op fucking-amal.pagina.nl

Ik begin me af te vragen of het 6.876 keer noemen van mijn site niet als spam betiteld kan worden. Ach, ja ik noem het gewoon bannerruil. :lol:

Bedankt Sydney; Leuke Foto van Lukas en Rebecka

Ik begreep uit het artikel dat Lilja4 Ever als very disturbing wordt omschreven.

sydney

Graag gedaan. Dit videotje van de photoshoot in Venetië is trouwens ook wel geinig. Rebecka wordt met de jaren knapper.

sydney

De film moet een tegenvaller zijn volgens dit artikel. Ach, een mening vorm je nog altijd zelf. Ik wil het jullie niet onthouden. Het is wel in het duits.

Das animalische Element: Sergei Bodrovs Wettbewerbsbeitrag "Bear's Kiss"

Bizarres vom Lido, Folge 1001: Nach der Vorführung des Wettbewerbsteilnehmers "Bear's Kiss" mischten sich in den eher matten Abspannbeifall tatsächlich Buhrufe. Nun war der Film von Sergei Bodrov sicherlich kein heißer Kandidat auf den Gewinn des Goldenen Löwen. Dafür war er zu konventionell, sowohl inhaltlich als auch formal. Aber Buhrufe - das ging denn doch entschieden zu weit.

"Bear's Kiss" ist ein modernes Märchen aus dem Zirkusmilieu. Lola bekommt als Kind von ihren Adoptiveltern einen Bären geschenkt. Mit dem wird sie groß, sie werden Vertraute während des Wanderlebens, und als Lola in die Pubertät kommt, stellt sich heraus, dass ihr Bär ein so genannter "Gestaltenwechsler" ist, ein "shape-shifter": er kann sich in einen jungen Mann verwandeln und wieder zurück in einen Bären. Für Lola hat das den Vorteil, dass sie mit ihrer großen Kinderliebe nun auch die ersten sexuellen Erfahrungen sammeln kann. (Die Regie bleibt dem animalischen Element im jungen Mann - gespielt übrigens vom Sohn des Regisseurs - insofern treu, als er eine leichte Ähnlichkeit mit den "Oasis"-Brüdern hat.)

*edit* Ik kan hier blijkbaar geen plaatjes toevoegen. Wil je iets zien dan druk ff op deze links *edit*

Dann aber begeht der Bär einen Mord, um Lola vor einer Vergewaltigung zu bewahren, und damit bleibt ihm die Rückkehr in die Menschengestalt für immer versagt, wie eine alte Zigeunerin diagnostiziert, die sich mit derlei Erscheinungen auskennt ("Ich hatte einmal einen Mann, und der war ein Affe!"). Lola bringt ihren Lieberhaberbärenfreund nach Sibirien, wo er herstammt, und dann rennt Lola ihm hinterher und beweist dabei ebenfalls "Shape-shifter"-Qualitäten. Kann der Berg nicht mehr zum Propheten kommen, muss der Prophet eben zum Berg kommen.

Allein aus Respekt vor der Darstellung der jungen Rebecka Liljeberg, die die Lola spielt, hätten die Kritiker sich ihre Unmutsäußerungen verkneifen müssen. Sie macht ihre Sache großartig. Überhaupt ist an den Leistungen der Schauspieler nichts auszusetzen. "Bear's Kiss" ist niedlich und auch kurzweilig, aber alles andere als eine künstlerische Sensation. Doch musste man das ja schon von so manchem auf der 59. Mostra laufenden Film sagen.

Zugleich versuchte man sich in der Presse zur Halbzeit des Festivals auch an ersten Hochrechnungen. Legt man das Votum der italienischen Filmsachverständigen zu Grunde, liegt derzeit "The Magdalene Sisters" vorn - sicherlich nicht unverdient. Dass der Film einen Stoff von 1964 behandelt, steigert seine Aussichten in dem dieses Jahr herrschenden Retro-Umfeld eher noch. Überraschend freundlich wurde auch "Far From Heaven" aufgenommen. Offenbar ist es wieder an der Zeit für Lektionen wie die, dass es keinen Sinn hat, Homosexualität zu verdrängen, und dass Rassentrennung eine Schande ist. Anders ist die Begeisterung für diesen langweiligen Film eigentlich nicht zu erklären.

Weit abgeschlagen, noch hinter dem wirklich eher mauen "Führer Ex", landete der famose "Meili Shiguang", "Die beste aller Zeiten". Offenbar hat "Führer Ex" vom Bonus politischer Wortmeldung profitiert - in künstlerischer Hinsicht ist mit dem Film kein Staat zu machen. Große Chancen muss man auch "Frida" einräumen, der seine letzte Karte noch nicht ausgespielt haben dürfte. "Road to Perdition" hingegen ist vermutlich zu sehr Hollywood, um wirklich von einer goldenen Fassung von San Marcos Wappentier träumen zu dürfen. Apropos träumen dürfen: vielleicht schafft es ja doch "L'homme du train". Immerhin hatte es in dessen Abspann hinein Standing Ovations gegeben, keine Buhrufe.

Robert Mattheis

"Bear's Kiss", Regie: Sergei Bodrov, mit: Rebecka Liljeberg, Joachim Krol, Sergei Bodrov Jr., Keith Allen u.a.

FisherKing

Rebecka wordt met de jaren knapper.

Mee eens; en over een paar jaar is ze ook weer van die Alexander af.

narva77 (crew films)

Kent iemand van jullie de film Födelsedagen?

Die is ook met 'onze' Rebecka. Misschien kan iemand van jullie de verhaaltjes uit het Zweeds vertalen (die kan je vinden via Google) en toevoegen aan de site

Hier

Foto Hier

sydney

Kent iemand van jullie de film Födelsedagen?

Hier

"Onze" Rebecka speelt een heel bescheiden rol in deze film. Ze komt er maar een paar keer in voor. De film gaat over de zeven doodzonden. Verder weet ik ook niet waar de film over gaat. Ik heb alleen de fragmenten met Rebecka op mijn PC staan.

De korte film Närkontakt is trouwens wel een leuke film met haar in de hoofdrol. Door deze rol werd ze ontdekt voor FÅ. Je kunt de film in zijn totaliteit en met Engelse ondertitels hier zien:

klik rechts en doel opslaan om hem te downloaden. Of klik om hem te bekijken, dit laatste kan echter ff duren. Dit heeft natuurlijk te maken met de grootte van het bestand ca. 54 MB.

FisherKing

[ De film gaat over de zeven doodzonden. Verder weet ik ook niet waar de film over gaat.
Richard Hobart heeft zich een doel gesteld om 7 doodzonden uit te beelden. Hij zegt niet welke film welke doodzonde is. Niet alle films zijn even goed.

Hey Sydney, heb jij inmiddels al het affiche weten te vinden ?

Wel een hele mooie foto!

1e doodzonde: Hakbijl

2e doodzonde: Kapmes

3e doodzonde: Blote Handen

4e doodzonde: Lage waardering voor Signs

5e doodzonde: Touw en Boom

6e doodzonde: Opgevoerde Scooter

7e doodzonde: Verkeerd gebruik van woorden...

Moet natuurlijk Hoofdzonde zijn (zie Se7en) doodzonde..

avatar van EmDee

EmDee

4e doodzonde: Lage waardering voor Signs
LOL

sydney

Hey Sydney, heb jij inmiddels al het affiche weten te vinden ?

Nee, helaas Kappeuter. Hij gaat als eerste in Zwitserland in premiere op 23 januari. Op de site van http://www.pathefilms.ch/index_d.asp staat Bear's kiss genoemd als premierefilm. Demnächst im Kino. Maar hier staat ook nog geen affiche bij. Waarschijnlijk zal er pas een affiche ter beschikking komen als de film bijna in premiere gaat in de gewone bioscoop. Maar ik hou het in de gaten.

Wel een hele mooie foto!

Dit is inderdaad één van de mooiere foto's. Deze komt uit een interview met de SVT. Geïnteresseerd in dit interview?

Kom maar op!

Kom maar op!

Oke. Hieronder de links naar het interview.

Breedband:

hoge resolutie

Smalle kabel :lol: :

lage resolutie

sydney

Oke, de officiële Italiaanse filmposter is uit. ik heb hem met de corrigeer de gegevens knop gewijzigd.

Ik ben er nog niet uit wat ik van de poster vind. Vreemd in ieder geval.

sydney

Ik ben er nog niet uit wat ik van de poster vind. Vreemd in ieder geval.

Vreemd aan de ene kant, maar aan de andere kant ook mooi. In ieder geval is de film in Italië al in premiere gegaan. Zucht.

narva77 (crew films)

Allereerst: Ietwat laag cijfer op IMDB!

Ik las vanmorgen in de krant dat naar alle waarschijnlijkheid Sergei Bodrov (Russische regisseur) of zijn zoon Sergei Bodrov Jr. is overleden als gevolg van de lawine van afgelopen weekend in Ossetië in de Kaukakus. Welke van de twee het is weet ik nog niet, maar het staat iig in de PZC (zeeuwse krant).

Slecht nieuws, me dunkt...

Het is de 30 jarige sergei bodrov jr. Dit is echt treurig nieuws. :cry:

Hier is het artikel:

FisherKing

inderdaad; heel tragisch !

avatar van Macmanus

Macmanus