• 9.369.987 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tony Maylam

Met onder meer: Rutger Hauer, Kim Cattrall en Alastair Duncan

Plot Split Second

"He's seen the future. Now he has to kill it."

2008, het toekomstige Londen. Grote delen van de stad staan door het stijgende water blank. Een agent die recentelijk zijn partner heeft verloren door toedoen van een vreemd wezen, wordt nu door datzelfde wezen achterna gezeten.

avatar van willum

willum

erg leuke film, vooral goed gespeeld door rutger. Leukste aan deze film vond ik dat die collega van rutger eerst echt zo'n 'oxford graduate' was en tegen het einde van de film was het rutger geworden.

3,5 sterren.

djelle

De sfeer vond ik uitstekend, de effecten waren heel mooi en de regie was wel in orde. Wat ik wel miste was wat meer actie. En een minder bizarre ontknoping had ook wel geholpen. 2*

avatar van Justice4All

Justice4All

Dan ben je zeker gul met je twee sterren

djelle

Het is de sfeer dat ik vooral zo mooi vond. Erg luguber, speciaal en beklemmend... Zoals het verhaal, wat natuurlijk elkaar ondersteund. Hauer kwam ook zo machtig stoer over in zijn rol. De effecten vond ik erg goed en de regie was best wel sterk.

Deze elementen (met als koploper de sfeer) hebben me zodanig gecharmeerd, dat ik hem toch niet onder de 2 kan geven.

avatar van Grsbk

Grsbk

ik denk dat justice4all sarcastisch was djelle...

avatar van wizkristof

wizkristof

ik vind nergens subtitles voor deze film. heeft er toevallig niemand gene voor deze film of weer er staan?

avatar van FillumGek

FillumGek

Op de sites waar ik subs vandaan haal staan ze ook niet, helaas.

Ik vond deze film vroeger erg eng. En zeer spannend, vooral in het riool. Nu stelt het allemaal niet zoveel meer voor, maar toch drie sterren.

avatar van wizkristof

wizkristof

ja lol dit was de eeerst horror film die ik wss bekeken heb en dat was dan nog zonder ouders. ik was nog niet oud.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Komt deze ooit nog op dvd uit in regio 2

sinterklaas

Ik lees de recensie en ik denk WOW hebben. Zou ie nog in Nederland zijn?

Slater schreef:

Komt deze ooit nog op dvd uit in regio 2

Niet dus.

avatar van Quentin

Quentin

Is er toch al ...

Waar??

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ja zou ik ook graag willen weten lol.

Dit lijkt me echt een toffe film, heb als klein kindje alleen maar het 'soort van' einde gezien die zich als het goed is in een metro bevond.

sinterklaas

PLEASE waar is ie op regio 2??? Heeft ie ook Nederlandse ondertiteling??

avatar van Quentin

Quentin

Ik heb de Nederlandse dvd van RCV hier ergens liggen. Wel 4:3 jammer genoeg.

sinterklaas

Waar heb je hem gekocht en waneer?? Mij maakt het niks uit of het breedbeeld is.

sinterklaas

Nou ik heb laatst de VHS gevonden op de markt en ik had hem beter niet kunnen kopen. Had hem gister gezien en wat een Fokking teringstoring zit erin. Allejezus, een afgrijselijk gekraak, de hele film door heeft meteen al het kijkplezier verkloot. Dus wat heb ik geleerd, geen video's kopen op de markt.

Maargoed ik probeerde het maar een beetje te volgen, je kon iemand amper verstaan door dat kutgestoor maar ok.

De film zit wel goed in elkaar en het is ook orgineel verzonnen. (Ze hadden trouwens beter Amsterdam als locatie kunnen gebruiken want die zit onder de zeespiegel) Rutger Hauer was weer lekker cool en meedogenloos. Met ook nog een leuke bijrol van Ian Dury.

De decors waren ook erg goed. Die straten gevult met water bv. Maar het verhaal slaat natuurlijk weer nergens op. Dat einde was ook een beetje flauw.

Ik wil hem eigenlijk nog dolgraag op dvd hebben, dan kan ik hem kijken zonder dat kutgeluid. Is ie nog wel verkrijgbaar in de winkels zoals media markt?

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Heerlijk vermakelijke B film! Hauer is goed op dreef met het weinige waar hij het mee moet doen.

avatar van ritsert

ritsert

-Ben hem nu aan het kijken. Alleen al de manier waarop Hauer de film binnenloopt, dan weet je dat wordt smullen!, die man is zoveel groter dan de meeste films waar hij in zit.

Ze zeggen wel eens dat sommige acteurs een film in hun eentje dragen. Rutger sleurt ze onverschillig als een bloedend lijk aan een rafelig touw achter zich aan...

-Ik kan die roze en blauwe verlichting op de achtergrond van eind jaren 80 maar niet nostalgisch vinden. Foeilelijk.

-Heerlijke cliches, de detectives hebben een kantoor, met jawel, luxaflex en knipperende neon erachter. Het jonge nette correcte broekie moet het van de ouwe norse rot leren.....en dan heet je ook nog Dick....

-en daar is de douchegordijn scene. Onbetaalbaar.

-Haha! Neemt een mooie vrouw mee naar z'n appartement, achtergrondpiano speelt "Nights in White Satin" en.....hij valt in slaap.....

(knipoog naar Blade Runner: duifjes!)

-Dick Durkin wordt niet geleidelijk aan Rutger, de knik zit in de morgue-scene.

Leukste conversatie:

- "I don't believe this shit!"

"It's eating human hearts,for Crist's sake"

- "How do you know?"

"We've had lunch with him."

...

- "Are you telling me, there's some thing running around loose in this city, ripping the hearts out of people and eating them, so he can take their souls back to hell?"

-"Looks that way."

Leukste quote:

"We need bigger guns!!!"

Ja, prima film, niks mis mee....

avatar van plorp

plorp

Best wel een stoere film eigenlijk. 3,5*

avatar van mrwhite

mrwhite

film stelt weinig tot nx voor .pover verhaal,slechte acteerprestaties en humor van een laag niveau.

djelle

Ik verhoog toch naar een goeie 4 sterren. Zoals hier eerder gezegd de stoere manier waarop Hauer komt binnengewandeld alleen al zet meteen een lekker vette toon.

Hauer rules echt in deze film. Een heerlijke no nonsense antiheld met slechte eetgewoontes en een voorkeur voor abnormaal grote blaffers, en als hij geen dikke sigaar in de mond heeft vliegt er wel een oercynische opmerking uit. Bij herziening werd ik ook direct weer verliefd op de sfeer. De dreigende muziek geeft al van bij het begin dat onvervalste cinemagevoel zoals ze dat alleen maar konden in de vroege jaren '90. Dit gecombineerd met het grauw/grijsblauwe kleurenpalet, de donkere groezelige omgevingen, de bloederige fragmenten, het karakter van Hauer en het gegeven van de wateroverlast her en der zorgt voor een heerlijke, unieke sfeef en daar moet de prent het dan ook voornamelijk van hebben. Superfilm om snachts in het pikkedonker bij uit te zakken.

Captain: (noemt tijdens een uitbrander een heleboel wapens op dat Stone (Hauer) bezit).... “I’m surprised you don’t have a grenade launcher.”

Stone: “Couldn’t get a licence.”

sinterklaas

Op naar Hobo with a Shotgun.

avatar van stephan73

stephan73

Ondergewaardeerde science-fiction/aktie film met Rutger Hauer. Een zeer lekkere monsterfilm, met genoeg aktie, humor en smerige beelden.

De climax is fantastisch en weet (voor mij) de film naar een dikke voldoende te trekken. De effecten zien er zeer goed uit en de chemie tussen de twee mannelijke hoofdrolspelers werkt uitstekkend. En Kim Cattrall ziet er lekker uit!

Voor liefhebbers van onzinnige, maar goedgemaakte sci-fi films!

avatar van Corcicus

Corcicus

Heerlijke actiefilm met een fantastische post-apocalyptische setting. Rutger Hauer speelt zijn rol fenomenaal van paranoïde vigilante. De wapens zien er ook goed uit, zijn revolver leek sterk op die van hellboy. Zeer sfeervol werkje waaraan ook de nodige humor niet ntbreekt.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijke actiefilm, met een goede rol van een meedogenloze Hauer. Alles is prima in beeld gebracht, en de film is erg sfeervol. 3 Sterren.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Vermakelijke B-film met veel grappige dialogen en aardig wat spanning, actie en gorigheid.

Ook mooi om de toekomstige Londen + jonge Kim Catrall te zien.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zwakt richting het einde teveel af om het veelbelovende begin en redelijke middelstuk eer aan te blijven doen. Hauer begint dan ook beter dan hij eindigt, hoewel de slotscene er natuurlijk best mag wezen. Het hele duo gebeuren dat zo nodig moest in de jaren 90 werkt mij alleen maar op de zenuwen en Duncan had dan ook beter thuis kunnen blijven.

Aardige special effects verder met een leuk idee van een waterig Londen. Voldoende actie waardoor er nog het gevoel ontstaat dat er een lekker tempo inzit, maar de humor doet veel aan de ervaring af.

avatar van Ronhart

Ronhart

Verhaal slaat nergens op, maar leuk vermaak. Ruim voldoende dus 3,5***

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1918 berichten

Heerlijk dit soort meuk. Na de eerste 5 minuten is het al duidelijk waar de film ongeveer heen gaat. Hauer is toch wel de koning van de 80/90's b-films. Alleen daarvoor verdient hij ook een plaats in The Expendables. De film kent enige droge humor en oneliners, en Hauer is cool. Een soort The Thing maar dan in Londen.