Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 8 februari 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Miss Potter
"The life of Beatrix Potter is the most enchanting tale of all."
Biografie over het leven van schrijfster Beatrix Potter met haar leven, liefdes en strijd voor onafhankelijkheid. Potter was een jonge vrijgezelle dame met een dominante moeder en een grote genegenheid voor het Victoriaanse Engeland, die enorme faam verwierf door het schrijven van kinderboeken.
Beatrix Potter
Harold Warne
Fruing Warne
Mrs. Warne
Diesel
Klinkt goed. De kinderboeken van Beatrix Potter zijn wereldwijd bekend. Alleen jammer dat Renée Zellweger de hoofdrol speelt.
donnie darko
Inderdaad. Die stomme Zellweger moeten ze echt verbannen van de tv. Verschrikkelijk mens.
Latesta
Wat willen ze als tagline op de dvd-cover van deze film gaan doen? 'From the director of Babe' ?
catweasel
Ik ben toch wel benieuwd naar deze film, Zellweger is misschien niet de juiste Beatrix Potter, maar Ewan McGregor en Emily Watson staan doorgaans wel voor kwaliteit. Met mooie kostuums en muziek kom je al een heel eind, dus waarom zou dit niets worden?
Angrod_Pallanén
Zellweger staat bij mij bekend als goede actrice, ookal hoop ik dat ze met deze rol verder komt dan het zenuwachtige trekje dat ze in elke film die ik van haar gezien heb laat zien. En McGregor, tja, veel films van hem ken ik niet en opzich vind ik hem wel fijn, en veelzijdig ook, maar écht goed?
Latesta
Ik vind hem in Trainspotting anders erg sterk acteren, vind ik trouwens ook z'n beste rol.
feanaro surion
Gelukkig is Zellweger wel écht goed.
Jessu123
Afgaande op de trailer lijkt me dit vreselijk zoetsappige meuk...
Groenie
Afgaande op de trailer lijkt me dit vreselijk zoetsappige meuk...
Inderdaad. Echt een meisjes/meisje film !! Bleh.
geronimo
- 1955 berichten
Echt een film voor JT Ladiesnight. Een zaal vol sniffende en snotterende dames. Geweldig!
Inderdaad. Echt een meisjes/meisje film !! Bleh.
Hoop dat ook de vrouwen hier door heen prikken...
JustEmma
Nou ik heb de film gister gezien ( In Engeland draait hij al eventjes) en ik vond het een enorm leuke film. maar ik snap wel dat hij overal afgekraakt wordt.
Renée Zellweger is niet perfect gecast, maar toch vind ik dat ze het leuk dat, Ewan doet het geweldig, net als Maggy. Ik vind het een heel mooi verhaal, het leven van beatrix is heel interessant, wel een freaky vrouw met rare fantasie, maar toch leuk om te zien. Maar hoef hem niet op dvd. De omgeving is weer geweldig, mar Engelse landschappen zijn gewoon geweldig
poisonpen1234
Renee zellwegger is zoo saai he en zoo LELIJK jezus zeg
ik ken dames die voor een auditie worden afgewezen die wel 10000000000000 keer knapper zijn dan die lelijkerd!!!
Esteban
Ja, mager en al zeg! Dat ze die maar casten zeg, liefst met getunede koplampen!

getyourchucks
Net gezien in de bios... Een geweldige film was het niet met vrij slechte prestatie van Renee Zellwegger, hoewel ik haar vrij leuk vind. Ewan Mcgregor deed het echter wel heel goed. Het verhaal was niet zo sterk neergezet en er viel volgens mij veel meer uit te halen. Wel een leuke, en in enige opzicht inspirerende film.
thomzi50
- 1991 berichten
Zo slecht was het allemaal niet, maar ik ben geen fan van Renée Zellweger en het probleem was toch een beetje dat Miss Potter eigenlijk nauwelijks een verhaal vertelt. Ze werd meteen een succesvol schrijfster, en dat bleef ze. Het enige wat overblijft is dus haar liefdesleven, dat ook niet zo ingewikkeld is
X__Liesjj
Renee zellwegger is zoo saai he en zoo LELIJK jezus zeg
Zoals... je hebt zo veel knappe actrcies die voor geen ene ruk kunnen acteren en sommige wel en zo lelijk is ze niet. Juist niet.
Kijk liever even zelf in de spiegel dan te doen alsof jij juist niet lelijk bent, zeg je misschien dan wel niet maar komt wel zo over.
Tom Savini
Heerlijke feelgood film met prachtige natuuropnames en een geweldige Renée Zellweger!
vincentclaesen
Leuke film. Maar die poster ... doet me denken aan een slechte tiener-film in de sneeuw zoals snowfever :d
ronengel
De bioscoopzaal was vrolijk gevuld met in totaal 6 man/vrouw.
Met mijn benen omhoog op de rij voor me moest ik mijn best doen om niet in slaap te vallen.
De film deed mij denken aan Finding Neverland. Die vind ik echter wel van een veel hoger niveau. Alleen al het verhaal van die eerstgenoemde film vind ik velen malen interessanter.
En ja, net als anderen irriteert het pruillipje van mevrouw Zellweger mij mateloos. Naarmate de film vorderde vond ik echter wel dat ook zij beter in de film kwam, mede daardat ze die standaard "geluksplooi" uit haar gezicht trok.
Ik irriteer me echt niet snel aan acteurs/actrices, maar het lukt haar telkens weer.
Ondanks dit alles en waarschijnlijk mede door mijn eerste klas zitplaats, hmmm...een twee en een half
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Redelijk vermaakt bij deze film, mooie scenes, redelijk goed geacteerd, al kwam mij Ewan McGregor niet helemaal te goede, ook deze film deed mij denken aan Finding Neverland, allleen was die idd wel wat beter, voor mij een 2.5 ster.
soj
Enkel de eerste 10 min had ik een 'probleem' met de acteerprestatie van Zellweger. Rond de tijd dat McGregor en Watson ten tonele kwamen begon de film lekker te lopen en heb ik toch van nog van deze film kunnen genieten.
In zijn geheel misschien geen geweldige film maar toch ook verre van slecht. 3.5*
sandertjeb
hele leuke film, lekker acherover enm kijken, gewoon zoetsappige film maar het raaktje wel
AGoos
ik vond dit best wel een behoorlijk aardige film. aanvankelijk keek ik ook een beetje op tegen renee zellweger, die ik een paar jaar geleden nog wel leuk vond (nurse betty!), maar die vrouw bleek er eentje met een houdsbaarheiddatum... toch vond ik haar ideaal voor de rol van beatrix potter, alhoewel ik deze vrouw nooit heb ontmoet, kreeg ik toch het idee dat zellweger haar heel geloofwaardig neerzet... Mcgregor is altijd in staat om hier en daar een scene te stelen...al met al...beetje zoetsappig...maar best wel vermakelijk...3*
mister blonde
Wat een slappe hap zeg. Compleet oninteressante gebeurtenissen, schijnt tegenwoordig al genoeg te zijn voor de krenten in een filmpapje Gaan we nu ook al films maken over het leven van saaie, nietszeggende mensen? (zeg ik op basis van deze film). Leuk hoor, dat die Potter zulke goed verkopende kinderboeken schreef, maar waarom ons lastig vallen met haar vervelende familieperikelen en die flauwe lovestory's die nota bene twee keer op exact dezelfde manier terug komt. Even leek het nog goed te komen, toen ik dacht dat er voor een soort fantasyfilm gekozen ging worden. Helaas kozen de makers de kant van de clichés (ik had niet genoeg vingers en tenen om ze allemaal te tellen) en voorspelbaarheid. Daardoor wordt 't een tuttige film. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sowieso geen fan ben van die truttige kostuumdrama's, maar dit was wel heel matig. 1,5 sterren.
Kleine, charmante feel-good film, leuk gespeeld en mooi in beeld gebracht. Zellweger en McGregor zijn goed gecast. Het verhaal heeft niet veel om het lijf en is wat voorspelbaar, maar door de krappe speelduur blijft het net fris en onderhoudend genoeg.
DeVrouw
Gewoon een hele lieve film, Zellweger was soms irritant maar daardoor was ze juist geschikt voor de rol. Heb me er prima mee vermaakt, maar denk wel dat het met meer middelen en een langere speelduur veel beter had kunnen zijn.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Mrs Brown
Drama / Romantiek, 1997

Nicholas Nickleby
Drama / Avontuur, 2002
verlies van geliefdemountain lake biografieauteurkonijn19e eeuwlake districtcumbria begin 1900female writerchildren's author