• 9.375.132 stemmen

Geregisseerd door: Hugo Fregonese

Met onder meer: Stephen McNally, Coleen Gray en Willard Parker

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Apache Drums

Sam Leeds, een gokker, wordt samen met een serie dansmeisjes de stad uitgejaagd. De meisjes worden vermoord door Indianen en Sam waarschuwt de bewoners van de stad die vervolgens belegerd wordt.

avatar van madmax1

madmax1

Net noch eens bekeken , .vlot tempo mooie keuren

Niet echt een liefhebber met indianen , maar deze valt me mee.

Ziet er wat raar uit , Stephen McNally levert zijn revolver in en blijft de hele

film met een lege holster meespelen.

avatar van stinissen

Daar sluit ik me bij aan.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

madmax1 schreef:

film met een lege holster meespelen.

Met een Winchester kun je ook veel vaker achter elkaar schieten, en trefzekerder op afstand is ie ook nog

Waarom draagt McNally die lege holsterriem?

Om zijn broek op te houden, of voor de patronen?

avatar van trebremmit

trebremmit

Een standaard western die niet boven de middelmaat uitkomt door de acteurs, ik vond ze weinig toevoegen.

Alleen McNally was nog redelijk, hij was de enige die nog iets extra's aan zijn rol gaf.

De dvd van Koch is wel weer prachtig, beeldkwaliteit is fantastisch. De omgeving is dan ook het mooiste aan deze film.

Ik las trouwens dat de Apaches werden gespeeld door strandwachten uit L.A, omdat die zo lenig en atletisch waren en niet zo duur als stuntmannen.

avatar van mr rumson

mr rumson

weinig bijzondere western maar die wel leuk is om een keer gezien te hebben .

Het verhaaltje zelf daar had ik niet zoveel mee maar dat kan ook komen dat ik de acteurs vrij matig vond overkomen .Wat meer pit en enthousiasme erin bij de acteurs zou niet verkeerd geweest zijn .

Wel was de omgeving waar de film was opgenomen prima en deze zorgde dan ook voor een fijn westernsfeertje.

Ook de gevechten met de Apaches waren vrij goed .

avatar van trebremmit

trebremmit

Voor maar 5,99 bij JPC te koop, de dvd van Koch.

Apache Drums

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Dit is natuurlijk niet meteen een van de klassiekers onder de jaren 50 westerns, maar 'k vond Apache Drums toch zeker wel wat beter en vermakelijker dan de gemiddelde B-western. Het is niet meteen een ondergesneeuwd pareltje maar wel een erg leuke, kort en krachtige uitwerking van een vrij standaard gegeven. Het verhaal - waarbij een dorpje dat geteisterd wordt door een indianenstam de nodig steun zoekt bij het leger - is natuurlijk weinig vernieuwend maar de manier waarop het een en ander in beeld wordt gebracht en de wijze waarop de situatie zich ontwikkeld onderscheiden deze western toch al gauw van diverse andere. Het is vooral ook mooi/interessant om te zien dat de Apaches opvallend veel weerstand bieden en uitgebreid worden belicht (zeker voor de tijd waarin de film uitkwam).