• 9.371.617 stemmen

Kiba Ôkaminosuke: Jigoku Giri (1967)

Actie / Avontuur | 72 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Samurai Wolf II / Samurai Wolf 2: Hell Cut

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hideo Gosha

Met onder meer: Isao Natsuyagi en Chiyo Aoi

Gesproken taal: Japans

Plot Kiba Ôkaminosuke: Jigoku Giri

De zwaardvechter Kiba Okaminosuke is terug en moet ervoor zorgen dat een groep criminelen, waaronder een van moord beschuldigde ronin, naar de plek van hun executie komen. Maar dit blijkt minder makkelijk te gaan als men dacht. Daarnaast wil de sensei van de Kazama-school wraak omdat enkele van zijn leerlingen zijn verslagen door 'Fangs of the Wolf'.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hemdale

Hemdale

Zeer sterk tweede deel van Samurai Wolf, deze vond ik zelfs iets beter nog dan deel één. Net als deel één een lekkere western-achtige score, erg coole aktie scenes, veel geweld en aantal erg mooie zwart/wit shots. Top vermaak vind ik dit. 4.5*.

avatar van Legan

Legan

Samurai Wolf II is alweer een heerlijk sfeervolle chambarafilm en, toch wel tot mijn verbazing, een stuk sterker dan het eerste film. Met sterke personages, expressief geweld en een verhaal met meer diepgang (cq persoonlijker). Visueel en cinematografisch aardig met enkele sterke scènes zoals bij de gevechten. Ook hier weer de stiltemomenten, slowmotion en bloedfonteinen. En door de relatief korte duur, blijft de pacing redelijk hoog terwijl het nooit langdradig wordt. De krachtigste scène was toch wel richting het einde als Kiba zijn 'liefje' verliest. Voor mij de climax van de film. De muziek was, net als bij het eerste deel, bijpassend bij de westernsfeer maar tevens repetitief. Wat mij betreft echt top vermaak!

avatar van Onslaught

Onslaught

Goede chanbara film van Hideo Gosha.

Niet alleen zijn de zwart-wit beelden mooi geschoten, maar ook de gevechten zijn mooi gechoreografeerd. Het acteerwerk is goed en wat je kunt verwachten van een typische chanbara film.

Ik ben niet bekend met het origineel en ook de rest van de films van Gosha zijn mij niet bekend.